mirek_gdynia 09.09.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Witam. Poszukuję gotowego szamba ok. 7m3. Gdzie można za w miarę rozsądne pieniądze coś takiego nabyć? Znalazłem firmę koło Radomia ale wiadomo chcą za transport. Gdyby znalazłoby sie jeszcze 2 klientów w okolicy to było by dużo taniej. W Gdyni na Hutniczej, jakieś 300 metrów za MAKRO jadąc do Rumii. Chyba się to MG Żuraw nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.09.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Ewa pisala: Do drzwi wewnętrznych drewnianych mogę polecić stolarza z Bojana. Drzwi pełne, z uszczelką, na wymiar, wstawienie i obróbki to trochę ponad 500. A zrobione bardzo dobrze. Ale nie podala telefonu :? MarJar Polecał znajomych: Stolarze drzwi wew. Na wymiar, Lech i Piotr Sprada Osie k. Grudziądza. 502 430 961 (52) 332 96 90 Markus gdynia Marek LEJK, tel: 693 477 315. Polecam stolarza który robił drzwi u mnie: Zdjęcie drzwi zewnętrznych do wglądu na moim albumie. 1) Podany w tym miejscu numer telefonu do Marka LEJK jest juz nieaktualny. Prawidłowy jest podany w moim poście wyżej 2) W Bojanie jest bodajże dwóch stolarzy i jeden z nich ma kiepską opinię, tak więc zalecam odrobine ostrozności. Ktoś tu na forum juz pomstował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 09.09.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Dzięki Miła, jesteś bardzo miła, spróbuję szczęścia w tych miejscach. Drzwi robi tez Bertrand od okien - ale ceny maja dla mnie kosmiczne - nie wiem za ile by zrobili dla Ciebie - mi zrobili okna drewniane, na podstawie zdjęcia starych i to bez dodatkowych opłat. Popytaj przedstawiciela Henryk Landowski tel. 660 782 093 może pogada ze stolarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 09.09.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Ja pomstowałam na gościa z Bojana. Partacz jakich mało. Niby robi dobrze ale tylko jak się patrzy z daleka. Jak mu zwróciłam uwagę na niedoróbki to zaczął się rzucać. I do tej pory nie poprawił. Mieszka przy ulicy naprzeciwko spożywczego (tego przy głównej drodze)-tak mniej więcej. Wiem bo musiałam go nachodzić kilka razy. Na niego jest tylko jeden sposób-spisać umowę (bardzo szczegółową) i nie płacić kasy aż wszystko będzie zrobione jak należy.Zresztą to metoda nie tylko na stolarzy (a do tych mam pecha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigi77 09.09.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Jak zobaczyć twój album Bratki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigi77 09.09.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Sorry Marcus, głowa mi się już lasuje. Spróbuję się dopchać.Mam jeszcze jedno pytanie, bo jak tak sobie dzwonię po firmach i stolarzach, to rozpiętość cenowa jest całkiem duża. Na przykład klient za drzwi sosnowe chce 300zł plus ościeżnica, a drugi woła już 1000zł, od czego to zależy? Wiem może to być projekt, jakieś niestandardowe materiały itp., ale taka różnica?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.09.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Sorry Marcus, głowa mi się już lasuje. Spróbuję się dopchać. Mam jeszcze jedno pytanie, bo jak tak sobie dzwonię po firmach i stolarzach, to rozpiętość cenowa jest całkiem duża. Na przykład klient za drzwi sosnowe chce 300zł plus ościeżnica, a drugi woła już 1000zł, od czego to zależy? Wiem może to być projekt, jakieś niestandardowe materiały itp., ale taka różnica?! 1) Jeden może podawać Ci cenę jedynie za skrzydło drzwiowe, drugi cenę za full komplet 2) Jakość wykonania i "renoma" na rynku 3) Jeden zrobi Ci drzwi z surowego drewna, drugi z suszonego 4) Niektórym się poprostu "we łbie przewraca" Długo by tak jeszcze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigi77 09.09.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 No udało się, faktycznie facet ma front robót. Dzięki Marcus. On robił coś dla ciebie, masz może jakieś fotki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.09.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 No udało się, faktycznie facet ma front robót. Dzięki Marcus. On robił coś dla ciebie, masz może jakieś fotki?? Drzwi wejściowe i schody wewnętrzne. Zdjęcia w moim albumie. Ze schodów jestem bardzo zadowolony, a jeszcze bardziej z rozpatrzenia reklamacji. Stolarz się naciął na niedosuszonym drewnie. Stopnie w dolnym biegu się porozsychały po kilku miesiącach, ale przyjechał i wymienił cały bieg na nowy. Teraz wyglądają jeszcze lepiej niż wersja pierwotna. Mniej jestem zadowolony z drzwi wejściowych, ale jest w tym trochę i mojej winy. Wiem że miał zainwestować we własną suszarnię drewna. P.S. Stolarz ma jeden mankament, a właściwie przypadłość prawie każdego wykonawcy. Ponieważ ma pełny "portfel zamówień" to trzeba mu się przypominać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 09.09.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Chciałam zapytać, jakie zamki wstawić w drzwi wejściowe - jakiej firmy zamki są dobre (bez szaleństw - abloy mnie się też podoba) i czy Castorama to dobre miejsce na zakup zamków czy lepiej wziąć ślusarza ? pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigi77 09.09.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Markus drzwi i schody wyglądają ekstra, tylko mnie wystraszyłeś tym źle wysuszonym drewnem, ale jutro się wszystkiego od gościa dowiem. Wstępnie cenę z montażem ustaliliśmy na 1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 09.09.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Gosia@ a masz jakieś namiary na tych od MarcinaU, w przyszłym tygodniu okaże się czy udało mi się sprzedać mieszkanie i jeśli tak to będzie mi sie dosyć spieszyło, do zrobienia mam płyty KG,w prace wykończeniowe, ewentyalnie tynki zewnętrzne i podbitkę jeśli nie wyjdzie z tymi od których mam dostać wyceneMam tylko kurcze nie wiem gdzie Jak Marcin nam nie pomoze, to zanurkuje w popierzyska Namiar to Zbigniew Szyc 600 946788. Niestety z postępów prac widzę, że do końca września to on chyba ode mnie nie wyjdzie ... Co do pytań o tynkowanie to nie wiem. Ja pytałem o calość (ocieplenie z wełny i tynkowanie) i cena wahała się od 30 do 50 zł /m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 09.09.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Chyba nikt nie tynkowal, albo śpia, no trudno wezme tego za 21 zł, bo musze dać juz odpowiedź Straciłem wątek. Czy chodzi o elewację zewnętrzną ??? Jeżeli tak to swego czasu podawałem namiary na pana ZYŚK. Niestety sam już nie mam numeru do niego, ale może ktoś z forumowiczów przypomni mam numer do niego, ale w obecnym czasie to można z nim się umawiać na listopad co jak na elewację nie jest szczególnie polecanym terminem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aries 09.09.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 miła .... zobacz na gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.09.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Chyba nikt nie tynkowal, albo śpia, no trudno wezme tego za 21 zł, bo musze dać juz odpowiedź Straciłem wątek. Czy chodzi o elewację zewnętrzną ??? Jeżeli tak to swego czasu podawałem namiary na pana ZYŚK. Niestety sam już nie mam numeru do niego, ale może ktoś z forumowiczów przypomni mam numer do niego, ale w obecnym czasie to można z nim się umawiać na listopad co jak na elewację nie jest szczególnie polecanym terminem ... To zależy. Raczej obecne temperatury nie są zbyt przyjemne dla elewacji, gdyż wysycha zbyt raptownie. Listopad może być, należy się jedynie wystrzegać prac w dni z przymrozkami nocnymi i osłonić świeżo zrobioną elewację, żeby nie popłynęła z deszczem tak jak moja ze ściany frontowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 09.09.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 DZieki MarcinU, ale ja od elewacji tio chyba już znalazłam goscia, chodzi mi o wnetrez, karton gipsy w całym domy, napisz czy jesteś zadowolony z jego pracy, moge poczekac do końca września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 09.09.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 DZieki MarcinU, ale ja od elewacji tio chyba już znalazłam goscia, chodzi mi o wnetrez, karton gipsy w całym domy, napisz czy jesteś zadowolony z jego pracy, moge poczekac do końca września Robi bardzo dokładnie przez co również wolno. Pracuje tylko z pomocnikiem co też wpływa na szybkość. Jeżeli zależy Ci na czasie - może byc problem. Jeżeli na dokładności - polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 09.09.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Na dokładnosci na pewno, zwłaszcza, że duzo mam tych scian , bo to szkielt, więć wszystkie są GK, ale z tą powplnością to chyba nie pobije tego co u mnie z pomocnikiem prze tydzień połozył ze 20 m klinkieru , moze nawet mnie jez fug i bez wykończeń. Wlaściwie, sciany, sufity, no sporo tego, jesli jescze byś mogl zdradzic (chyba że cena byla mocno negocjowana, to nie bedę dopytywac)ile kosztyuje położenie płyt GK , to bym sobie porównala z cena która jutro ma mi podac inny wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 09.09.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Pan Toporek rzucił cenę ok 27 zł/m2 - czy tyle płaciliście? U mnie robił jakiś m-c temu. Płaciłem 21PLN/m2. Może ceny poszły w górę, ale żeby aż tak ? Czy to cena ze styropianem czy bez? i jaka grubość wylewki? bo coś mówił o 1,90 z cm grubości i może z tąd ta róznica? Na parterze miałem wylewkę gr ok 11-12cm, na poddaszu ok 8-9 cm gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 09.09.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Witam. Poszukuję gotowego szamba ok. 7m3. Gdzie można za w miarę rozsądne pieniądze coś takiego nabyć? Znalazłem firmę koło Radomia ale wiadomo chcą za transport. Gdyby znalazłoby sie jeszcze 2 klientów w okolicy to było by dużo taniej.[/quote A jakie szambo poszkujesz. Ja mam betonowe. Kupowałem trochę bliżej... na Hutniczej w Gdyni. Polecam Świadczą usługi transportu i wstawienia szamba - tel:623- 35 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts