ewa 15.05.2002 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2002 Dla ewentualnych spóźnialskich podaję jak do nas dojechać: 1.Droga z Chwaszczyna Na skrzyżowaniu skręcić/jechać w stronę Wejcherowa. W Karczemkach (zaraz po minięciu stacji Rafinerii Gdańskiej) skręcić w prawo - cały czas na Wejcherowo. W Dobrzewinie na zakręcie jest kapliczka. Jakieś 100m za nią należy skręcić w prawo (na wysokości znaku końca Dobrzewina, ta droga nie jest bardzo widoczna ale rośnie tam drzewo z zawieszonym ogłoszeniem o sprzedaży działek). Nasz dom jest drugi po lewej stronie. A, że po prawej nie ma żadnych domów a na całym polu są w sumie 3 to chyba nie będzie trudno nas znaleźć 2. Droga z Wejcherowa Dobrzewino jest za Bojanem. Jadąc z górki po lewej stronie będzie widać 3 domy. Wtedy przy znaku początku Dobrzewina trzeba skręcić w lewo. Reszta jak wyżej. Gdyby ktoś się zgubił podaję nr do Sebastiana:0503-143-373 Pogoda co prawda dzisiaj nieciekawa ale grila możemy zrobić pod dachem. Także proponuję ubrać się ciepło i nie martwić się o ewentualny deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 15.05.2002 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2002 No forumowicze póki co to pogoda jest ładna, więc może nie będzie najgorzej wieczorem. Kiełbacha i troszkę karkówy już mam, do tego zrobię dobry sos - masę czosnku /uwielbiam to/ no i dwa piwka bo wozem jestem. O 16.00 spadam na chatę i do zobaczenia o 18.00 na skrzyzowaniu pod Wanogą. Pozdrawiam p.s mam nadzieję, że Zachar nie zapomni o grilu i węglu drzewnym no i o podpałce no i także o zapałkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 15.05.2002 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2002 My znaleźliśmy połowę worka węgla u nas w szafie. Także troszkę już będzie. Mamy tez zapas kubeczków plastikowych i widelców (pozostałość po więźbie).Trzymamy kciuki za pogodę - żeby przynajmniej nie było gorzej i za chwilkę wybieramy się po jakieś mięcho.Do zobaczenia o 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 15.05.2002 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2002 Niestety siedze jeszcze w pracy i pewnie bede siedzial do pozna Zycze milej zabawy i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 16.05.2002 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 Witajcie forumowicze - jak tam powroty do domów. Jak wrażenia. Dla nas było super. Myślę że trzeba będzie coś jeszcze zorganizować, ale coś dłuższego. Poczekajmy kiedy temperatury wrócą z początku maja. Pozdrawiam wszystkich przybyłych i nie przybyłych p.s Zachar jeszcze raz dzięki za tablicę, już mam obciętą górę i niedługo ją wypiszę. Sebo daj mi namiary na siebie mailowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 16.05.2002 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 Powrót się udał bez żadnych niespodzianek. Żeby jeszcze obwodnica była wykończona to byłoby naprawdę super ... Szkoda, że było trochę zimno ale za to i frekwencja i humory wyśmienite. Myślę, że kolejne spotkanie można by odbyć w czerwcu. A jak dobrze pójdzie to sierpień -wrzesień u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 16.05.2002 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 My też dojechaliśmy bez problemu.Było super. Czekamy na następne spotkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 16.05.2002 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 Witam wszystkich Jeszcze nie doszedłem do siebie po wczorajszym spotkaniu...Cieszę się, że tylu forumowiczów zdecydowało się na spotkanie. Dzięki wam miałem piękne sny. Śnił mi się oczywiście zbudowany dom.Z ponownym spotkaniem to dobry pomysł, bo żadne forum nie jest wstanie dostarczyć odpowiedniej ilości informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 16.05.2002 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 i pogoda nam też dopisała patrząc co dziś za oknem. A teraz kalkulatory , łopaty czy betoniarki w ruch i do następnego .... Póki co i przed następnym spotkaniem zapraszamy do nas jeśli ktoś będzie przejazdem w Tuchomiu :sol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiak2 16.05.2002 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 A my po spotkanku pojechaliśmy zobaczyc dachóweczki... i wiecie co, prawie cały dach był już nimi obłożony:smile:)) Spotkanko było super... na każdym następnym będzie nas jeszcze więcej Zapraszamy we wrześniu-październiku na parapetówke!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 17.05.2002 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2002 Tomgor możesz coś napisać o tym systemie do zdalnego sterowania, o którym mówiłeś na spotkaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 17.05.2002 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2002 Sebo musisz mi napisać co chcesz osiągnąć a ja poszukam konkretnego rozwiązania. Jesli chcesz sterowanie tylko oświetleniem to możemy to dopracować ale bez spotkania i analizy projektu, potrzeb i FUNDUSZÓW nie da sie tego zrobić. Możemy sterować pilotem lub przyciskami w ścianie. Rozwiązań jest wiele, lecz cena będzie grała znaczącą rolę (tak przypuszczam) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 20.05.2002 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 Jak tam weekend na budowie? Ja przez dwa dni postawiłem 6 słupów z klinkieru. W sumie ponad 400 cegieł. Powiem wam skromnie że jestem z siebie zadowolny. Ładnie to wygląda. Zapraszam na inspekcję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 20.05.2002 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 Niestety weekend wcale nie na budowie, ale w tym tygodniu już się zacznie. Chociaż na razie nie ekipa a ja sam. Z tymi murarzami to jak z jakimś dobrem luksusowym, niby jest, ale jak się chce dostać to albo cena nie taka, albo jakość do niczego, albo terminy nie pasują ... Na szczęście w sobotę zrobiłem sobie luz a w niedzielę było miłe spotkanie ze znajomymi i dzięki temu optymizm i dobry humor mnie nie opuszcza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 20.05.2002 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 U nas też był weekend bez pracy na budowie (pierwszy od paru tygodni ).Od środy ruszamy z instalacją do ogrzewania powietrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 20.05.2002 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 my też trochę leniuchowaliśmy, w sobotę lekkie porządki (to duży) a my z małym u sąsiadek. (Jak dobrze mieć sąsiada ...)A w niedzielę w zoo oooo! Dyskutujemy nad kolorami -elewacja, płot, ściany, kaflami i co by tu jeszcze ulepszyć itp. A finanse spięte przed postawieniem dachu. Tak więc ostatni taki spokojny weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 21.05.2002 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Sebo leć do kiosku po Muratora - w numerze jest artykuł pt. Jak dobrze wybudować przydomową oczyszczalnię. Artykułu jeszcze nie czytałem więc nie mogę się do niego odnieść. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 21.05.2002 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Kupiłem. Całkiem przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 21.05.2002 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Sebo, otrzymałeś info na priva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wstep Bronislaw 21.05.2002 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Witam,Czy moglibyście polecic jakis solidny tartak (impregnacja) w okolicy Gdańska?Moze znalazlby sie taki ktory impregnuje drewno cisnieniowo?A tak w ogole to co sadzicie o wynalazkach typu suszenie drwana czy impregnacja cisnieniowa - warte swieczki?Pozrwawiam,Bronek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts