Malgorzatka 08.08.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Słomka, dziękuję za odpowiedź. Czy Twoja ekipa jest warta polecenia? Jeżeli tak to czy mogę się usmiechnąć o kontakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bookman 08.08.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Planujemy rozpocząć budowę w marcu przyszłego roku w Żukowie, obecnie jestem na etapie poszukiwań ekipy do sso. Namiary biorę oczywiscie z białej listy. No i tu pytanie: rozstrzał cen jest niemożliwy, jedna ekipa za etap od ław do dachu zawołała 68 tys (bez materiałów oczywiscie), druga 40 tys Powierzchnia do zam. 147m2+garaż 37m2, budynek prosty jak domek dla lalek, dach dwuspadowy, nawet okien połaciowych w nim nie ma. Czy mi się tylko wydaje że 68tys to dużo czy może 40tys to mało? Wiem, że pytanie o cenę może nie mieć wiele sensu bo każdy dom inny, ale można prosić o jakies wskazówki cenowe z okolic Trójmiasta? Z góry dziękuję Ja szukałam z 2 miesiące ekipy budowlanej, część buła z forum, część polecona przez znajomych a niektóre namierzone na budowach. Rozrzut cenowy za SSO był od 40tys do 90tys za dom 250m2 pow użytkowej. Szukaliśmy jednak fachowców znających się na murowaniu Silki i nie stroniących od nowinek. Oczywiście takich, którzy nie będą się krzywili kiedy mówię o energooszczędności itp. Było dużo ekip, które na etapie wyceny mówiły że oczywiście budują z silikatów, a potem próbowało mnie nakłonić do ich ulubionych materiałów, patrz beton komórkowy. Dlatego zdecydowaliśmy się na ekipę trochę droższą 42 tys bez dachu, ale z doświadczeniem w Silce. Zobaczymy co pokaże rzeczywistość. Mam nadzieje, że się nie zawiodę. Ruszamy w środę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 08.08.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witamy! Dzień dobry! Chcielibyśmy dołączyć do waszej społeczności, mieszkamy w małej wiosce 35 km na poł-zach od Gdańska. Czy dobrze trafiliśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgorzatka 09.08.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Bookman, dzięki za odpowiedź... I powodzenia! Trzymam kciuki, żeby budowa przebiegła gładko (Czy dobrze rozumiem, że budujesz dom energooszczędny? My też mamy taki w planach.) A trochę ci zazdroszczę, też już bym chciała być na etapie działań, to myslenie mnie zabija... Własnie zaczynam dochodzić do wniosku, że tak jak ty nie będę się spieszyć z ekipą, tylko dam sobie czas na wybór takiej "the best". Jeżeli ktos ma ekipę godną polecenia i tak jak pisze bookman, nie stroniącą od nowinek, to bardzo proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bookman 09.08.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Małgorzatka, chcielibyśmy aby nasz dom był jak najbardziej energooszczędny, ale nie chcemy też zbytnio przesadzić z kosztami. Z tego co do tej pory postanowiliśmy to zastosować zasadę 20+20+30, bloczki Isomur między ścianą fundamentową a Silką, rekuperator (prawdopodobnie z GWC). Po drodze będziemy dokonywać dalszych modyfikacji.Niestety mamy działkę z wjazdem od południa, wiec był problem ze znalezieniem odpowiedniego projektu. Nie chcieliśmy długo czekać na projekt indywidualny i tak wybraliśmy projekt Natalia II biura MG Projekt, który niestety trochę się gryzie ze stronami świata. Możesz sobie go zobaczyć http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia2/index.php.Był jednak najbardziej zbliżony do ideału, a te niektóre jego wady ( braki ) w nasłonecznieniu były dla mnie zaletami. Np taras od strony zachodnio-północnej to tylko zaleta, bo kiedy w lecie panują upały ja lubię schować się w cieniu. Kuchnia i gabinet wypadają również po stronie północnej, czyli ideał. A salon nasłoneczniony jest z trzech stron. Życzę powodzenia przy szukaniu ekip. A pozwolenie na budowę już macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bookman 09.08.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Coś mi się żle skopiował adres strony. Podaję jeszcze raz. http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oceanos 10.08.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam serdecznie. Czy ktoś wie gdzie można kupić dystanse ,do zbrojenia ławy, w okolicach Gdyni. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 11.08.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam serdecznie. Czy ktoś wie gdzie można kupić dystanse ,do zbrojenia ławy, w okolicach Gdyni. Pozdro Zapytaj w Almaresie w Wejherowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oceanos 12.08.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Dzięki zapytam tam.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgorzatka 12.08.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Bookman,ja nawet projektu jeszcze skończonego nie mam, nie mówiąc o pozwoleniu Ale, jestesmy chyba na dobrej drodze do ukończenia projektu, teraz załatwiamy wszystkich geo -technika i -detę. A że póki co mieszkamy za granicą łatwo nie jest... Zerknęłam na Wasz projekt - Wasz dom będzie ogromny, strasznie mi się podoba przestronny salon/jadalnia. My też próbujemy znaleźć jakis złoty srodek w energooszczędnosci tak aby dodatkowe wydatki miały szanse się zwrócić. Jakie planujecie ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bookman 12.08.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Małgorzatko, planujemy zainstalować kocioł kondensacyjny, więc żeby wykorzystać jego parametry na parterze planujemy podłogówkę a co do góry nadal się zastanawiamy, czy będą grzejniki czy też podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antoniusz 14.08.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Witam My zaczelismy jakis miesiac temu ekipy tez szukalismy na bialej liscie ale tylko kierownika tam znalezlismy naprawde solidny gosc, a ekipe budowlana mamy z polecenia pana kierownika. Za SSO(na dachu tylko papa), domek 160m2 powierzchni uzytkowej (domek jest calkowicie podpiwniczony), ekipa zalatwia wszystko od materialow poprzez zabezpieczenie dzialki,zaplecze sanitarne no i robocizne zazyczyli sobie 130tys.(robocizna 45tys i materialy 85tys). Zdecydowalismy sie z zona na ta ekipe jak narazie nie narzekamy na budowie sa zawsze jak obiecali jesli cos im wypadlo(raz sie narazie zdarzylo) przyjechal kierownik sie wytlumaczyc co ich zatrzymalo.Po za tym mily kontakt i zawsze pod telefonem a dla nas to wazne bo budujemy na odleglosc a budowy pilnuja rodzice.Ale jak to mowia nie wazne jak ekipa zaczyna wazne jak konczy wiec z czystym sumieniem polece jak skoncza:) A ekipa jest z Kartuz a my budujemy w Gdyni. No i budujemy bez pradu na dzialce ale jak to powiedziala nasza ekipa mamy XXI wiek poradzimy sobie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdrapko 14.08.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Witam, Pilnie poszukuje dobrego fachowca (fachowcow) do rozprowadzenia instalacji CO (położenia podłogówki i zrobienia podejsc do grzejnikow). Jestem juz na etapie tynkowania wiec sprawa raczej pilna. Oczywiscie mam jakies oferty od firm kompleksowo zajmujacych sie instalacjami wod-kan + CO ale ich kompleksowe oferty to drogie oferty :/ Bede wdzieczny za jakies kontakty do sprawdzonych fachowcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kivan 16.08.2009 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam wszystkich serdecznie, Mam pytanie - czy ktoś z Was mógłby polecić mi jakąś solidną i niedrogą firmę wykonującą balustrady ze stali nierdzewnej? Chodzi mi o wykończenie schodów wewnętrznych. + Może ktoś również zna jakiś solidny zakład kowalski? Oczywiście chodzi mi o 3city i okolice Będę wdzięczny za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 16.08.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam, czy ma ktoś z was rolety zewnętrzne zamontowane na gotowej elewacji ze styropianu, słyszałem że można, tylko czy ktoś je ma? Jak tak, to jak się sprawują? jaka firma na pomorzu je wykonuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 16.08.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam wszystkich serdecznie, Mam pytanie - czy ktoś z Was mógłby polecić mi jakąś solidną i niedrogą firmę wykonującą balustrady ze stali nierdzewnej? Chodzi mi o wykończenie schodów wewnętrznych. + Może ktoś również zna jakiś solidny zakład kowalski? Oczywiście chodzi mi o 3city i okolice Będę wdzięczny za info. Pozdrawiam Witam Polecam zakład Pana Kobuza miesci sie w zalewie ok 100km od Gdanska ,a ma naprawde ceny konkurecyjne dla 3city http://www.zumi.pl/499403,Przedsiebiorstwo_Wielobranzowe_Ewmet._Karol_Kobus,Zalewo,firma.html Pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rynus 16.08.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Szukam poletopojemnikow w okolicach 3miasta. Ktos ma moze jakis namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kivan 16.08.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam wszystkich serdecznie, Mam pytanie - czy ktoś z Was mógłby polecić mi jakąś solidną i niedrogą firmę wykonującą balustrady ze stali nierdzewnej? Chodzi mi o wykończenie schodów wewnętrznych. + Może ktoś również zna jakiś solidny zakład kowalski? Oczywiście chodzi mi o 3city i okolice Będę wdzięczny za info. Pozdrawiam Witam Polecam zakład Pana Kobuza miesci sie w zalewie ok 100km od Gdanska ,a ma naprawde ceny konkurecyjne dla 3city http://www.zumi.pl/499403,Przedsiebiorstwo_Wielobranzowe_Ewmet._Karol_Kobus,Zalewo,firma.html Pozdrawiam daro31ie Serdeczne dzięki - zadzwonię, dopytam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 17.08.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Hey Mam takie pytanie czy stawka 550-600 zlotych za pomiar geodezyjny powykonawczy to standard??Moze ewentualnie macie jakiegos geodete,który robi to taniej ...Najchetniej z okolic Pucka,Wejherowa .Aha i ewentualnie bede wdzieczny za sprawdzony namiar na elektryka,który wykonuje pomiary instalacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
losiuu 17.08.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam, Czy ktos mial juz doczynienia z firma Kuperszmit (http://www.kuperszmit.pl) i oknami RYBAK? Bo dostalem od nich wycene dosc atrakcyjnie cenowa, tylko nie wiem czy mi w montazu/obsludze sie nie odbije. Moze macie jakies sprawdzone firmy od okien/drzwi, gdzie oferuja dobra jakosc za rozsadna cene ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts