Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hey

Mam takie pytanie czy stawka 550-600 zlotych za pomiar geodezyjny powykonawczy to standard??

Moze ewentualnie macie jakiegos geodete,który robi to taniej ...

Najchetniej z okolic Pucka,Wejherowa .

Aha i ewentualnie bede wdzieczny za sprawdzony namiar na elektryka,który wykonuje pomiary instalacji.

pozdrawiam

Też taką cenę nam podano, tj 600.

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Czy ktos mial juz doczynienia z firma Kuperszmit (http://www.kuperszmit.pl) i oknami RYBAK? Bo dostalem od nich wycene dosc atrakcyjnie cenowa, tylko nie wiem czy mi w montazu/obsludze sie nie odbije.

Moze macie jakies sprawdzone firmy od okien/drzwi, gdzie oferuja dobra jakosc za rozsadna cene ?

Witam,

Nie wiem o jakim poziomie cenowym myślisz, ale ja szczerze polecam firmę Dekar z Sierakowic. Robią bardzo solidne okna na profilach Rehau, jednych z najlepszych na rynku. Za 18 okien antywłamaniowych z szybami niskoemisyjnymi (zaznaczam że dużych, w tym 3 o szerokości 5 m każde) zapłaciłem 21 tys + 2.500 montaż. Nie wiem czy poziom cenowy jest ok, ale moim zdaniem warto. :D

SPRZEDAM:

ok 250szt stępli o dł. większej niż 2,8m + ok 20szt krótszych (do nadproży)

2,3zł sztuka, krótkie gratis

1,5m3 łat drewnianych (wymiary .08*.12m) na deskowanie stropu o powierzchni ok. 110m2, większość w rozmiarach ok. 6mb

400zł m3

7,5m3 desek (grubość 2.2cm) na deskowanie stropu o powierzchni ok 110m2 + wieńce (parter strop był 115m2, piętro strop był 100m2). deski o długości -od 2,5 do 6mb, jednak znaczna większość długości 6mb, brak ściętych na ukos, w łuku - stropy tylko prostokątne.

300zł m3

Wszystko podczyszczone i w większości rozgwoździowane

Łącznie za całość 3000zł

Odbiór własny z Gdyni

Zainteresowanych proszę o kontakt na priv

Kochani budujący,

Szukam niedrogiego specjalisty do kominków z okolic Gdyni. Projekt będę miał wykonany, wkład zakupiony, chodzi tylko o podłączenie i obudowanie wkładu oraz ułożenie rór rozprowadzających ciepło (na 3 pomieszczenia na górze).

Macie kogoś godnego polecenia?

Z góry dziękuje za pomoc!

Rockwool - gdzie dadza najwiekszy rabat od cennika :wink: - ktoś wie?

ja kupowałem na allegro

sprzedający to chyba mega1000

wełna dojechała w tydzień

mają minimum logistyczne 3 palety,

jeśli się nie mieścisz zawsze można się z kimś dogadać

pozdr

J

mega1000 ma konto... zawieszone. Jak na razie znalazlem w 3miescie Fasrock L za 184zl netto/m3. Na Allegro taniej nie bylo.

Pan Gerard Domaszk (vel "Drutex") miał mi wykonać uzupełnienie wymurowania bloczków, poszerzyć otwór drzwiowy, wykonać obróbke tynkarska przy oknach... Zwodził mnie miesiąc. Był najpierw jeden termin, w tym tygodniu miał być drugi ("to juz mineły 2 tygodnie?" zapytal Pan Gerard), umowilismy za tydzien na kolejny... Przez 2 dni nie odbieral telefonu. Jak dzis z innego numeru wreszczie odebral powiedzial, ze nie zrobi nic z tego, bo... jego pracownik nie chce jechac na moja budowe.

---

Jesli ktos moze polecic kogos do w/w prac bede wdzieczny.

P.S. Myslalem, ze takie robienie w trabe sie skonczylo wraz z kryzysem, ale jak widac sie mylilem.

witam, ja dopiero debiutuje na forum ale czytam już od dawna. chcemy niedługo ruszyć z budową ale niestety wykruszyła się nam ekipa i szukamy nowej. na sso mamy maks 35 000, ale domek banalny, 10na 12 metrów dach dwuspadowy. szuakmy albo kogoś do murowania , planujemy beton komórkowy albo na cały sso z dachem. bede wdzieczna za porady i namiary. aha, gdzie można kupić tanio beton komórkowy dobrej jakości/

Sprzedam pozostałości po budowie - odbiór we własnym zakresie:

Styropian (cena 20,00 PLN za paczkę):

15 cm - 5 paczek

12 cm - 2 paczki

10 cm - 1 paczka

5 cm - 1 paczka

4 cm - 2 paczki

3 cm - 3 paczki

luzem 8 paczek różne grubości: 1,2,3,4,5 cm

Tynk krzem.-silikon. WEBER TD336 baranek 1,5 mm extra clean:

6 wiader x 30 kg biały kolor 100A

1 wiadro x 30 kg szary kolor 600C

Cemplast - 1,5 opakowania

Papa izolacyjna Izolmat asfaltowa - 4 szt.

Papa V60S30 Swisspor - 3 szt.

Zetka budowlana

Siatka ogrodzeniowa tymczasowa ok. 20-25 mb

Kontakt 601664020 ceny symboliczne

witam, ja dopiero debiutuje na forum ale czytam już od dawna. chcemy niedługo ruszyć z budową ale niestety wykruszyła się nam ekipa i szukamy nowej. na sso mamy maks 35 000, ale domek banalny, 10na 12 metrów dach dwuspadowy. szuakmy albo kogoś do murowania , planujemy beton komórkowy albo na cały sso z dachem. bede wdzieczna za porady i namiary. aha, gdzie można kupić tanio beton komórkowy dobrej jakości

Sprobuj z moja ekipa u mnie narazie sprawuja sie bez problemu

Kierownik to

Slawomir Berling

600301896

Ale z czystym sumieniem polece jak skoncza.

Pozdrawiam

Witajcie

Planujemy zacząć budowę domu za Kolbudami, jesienią tego roku. Poki co zajmujemy sie terenem - przygotowaniem go do budowy domu. No i musimy utwardzic drogę, jakies 50mb łąki, lekko podmokłej. Pewno powinniśmy zacząc od gruzu - czy możecie pomóc i dać jakieś namiary na firme/miejsca gdzie taki gruz można zdobyć? I na firmę, ale lepiej fachowca który takie rzeczy wykonuje jak utwardzenie drogi? A może ktoś z Was robił już u siebie podobną rzecz? Wszelkie rady, a najlepiej sprawdzone/potwierdzone doświadczeniem własnym wskazówki poszukiwane:) Dziękuję.

Pat&Pio Musiałem równiez wykonac 5m / 35mb drogę dojazdową do działki właśnie w łące " Lublewo"

1.Koparka zebrała darnie ok 30-40 cm w miejscu drogi

2.na to gruby żwir

3. gruz gruby

4. gruz drobny

5. na góre znowu żwir

Koparka cały czs to ubijała na koniec zagęszczarka 500 kg( ta największa)

Prace ta była wykonywana chyba w lutym jak było jeszcze mokro koparka jak jeżdziła to kołysała się jak na materacu tak było mokro , ale to było bardzo ważne bo wtedy gruz bardzo dobrze się ubijał a oto chodziło !!! Latem jak gruszki 30 tonowe wieżdzały to tylko w miejscu opon delikatne koleiny się zrobiły a to jeszcze bardziej utwardziło. Łąki to bardzo zdradliwy grunt u mojego kolegi auto z piaskiem zakopały się po osie i co wtedy ? A gdzie tu do gruszki z betonem czy auto z materiałem !

Za wykonanie usługi dużo przepłaciłem 4000 Pln. Gość mnie nieźle nabrał jak się później okazało, teraz bym zrobił inaczej o wiele taniej!!!

bogdan możesz podać namiary na tego gościa - zastanawiam sie czy to ten sam z ktorym dzis wstepnie rozmawialam z Kolbud pan Rafał M - kogo mam sie wystrzegac? Jak wolisz to napisz na priva.

Wstepnie inny fachowiec przez telefon wycenil mi te 50mb 5m szerokosci na ok.4500, korytowanie, wywiezienie ziemi, i rozprowadzenie zmielonego , przywezionego przez niego gruzu koparka na naszej dzialce, ale nie wiem jaka grubość - na razie byla to ogolna rozmowa telefoniczna.

bogdan a powiedz prosze jak bys to dzis zrobił?

Dziendoberek!

Ja tutaj w watku po raz pierwszy, ale dotychczas nie mialam potrzeby, a teraz mnie przyszpililo :lol:

Poszukuje sklepu w okolicach Gdanska (lub na trasie do Brus) z kaflami roznej masci oraz armatura lazienkowa. Najlepiej w okolicach lotniska w Rebiechowie....Gdansk troche znam, glownie z wakacji we Wrzeszczu, ale mieszkanka nigdy nie bylam :wink: dlatego tak niesmialo podaje zawerzenie miejsca poszukiwan.. :lol: :lol:

Chcialabym jednym rzutem kupic kafle do lazienek i na podlogi i nie wiem gdzie najlepiej zawitac....

Uprzejmie napraszam sie o jakies namiary, propozycje.

Pozdrowienia,

Maja

Dziendoberek!

Ja tutaj w watku po raz pierwszy, ale dotychczas nie mialam potrzeby, a teraz mnie przyszpililo :lol:

Poszukuje sklepu w okolicach Gdanska (lub na trasie do Brus) z kaflami roznej masci oraz armatura lazienkowa. Najlepiej w okolicach lotniska w Rebiechowie....Gdansk troche znam, glownie z wakacji we Wrzeszczu, ale mieszkanka nigdy nie bylam :wink: dlatego tak niesmialo podaje zawerzenie miejsca poszukiwan.. :lol: :lol:

Chcialabym jednym rzutem kupic kafle do lazienek i na podlogi i nie wiem gdzie najlepiej zawitac....

Uprzejmie napraszam sie o jakies namiary, propozycje.

Pozdrowienia,

Maja

Jeśli chodzi o wybór to polecam hurtownię METAS w Starogardzie Gdańskim, tylko to trochę nie po drodze.

Ja brałem tam kafle do całego domu i jestem bardzo zadowolony.

Pozdrawiam :D