atija 05.03.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Czy wiecie może , gdzie można niedrogo kupić gruz do utwardzenia drogi? Okolice Gdańska, Pruszcza Gdańskiego[/quote Gruz mają, dużo gruzu,w gm. Cedry Wielkie, jadąc 7 na Warszawę, skręć w lewo na Błotnik (na krzyżówce w Cedrach ,stacja Lotos jest po prawej ) po skręcie po minięciu firmy z maszynami rolniczymi, może z 500 m za nimi po prawej stronie zobaczysz hałdy gruzu i kruszarki, to będzie tam, czy sprzedają klientom pojedyńczym, niewiem za ile też niewiem, ale wożą tego sporo.podjedź może się dogadacie Dzięki za info, znam to miejsce.Niestety nie jest tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 06.03.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Może ktoś jest zorientowany ile biorą elektrycy za "punkt"? Czy możecie polecić elektryka okolice Kartuz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 06.03.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Czy wiecie może , gdzie można niedrogo kupić gruz do utwardzenia drogi? Okolice Gdańska, Pruszcza Gdańskiego[/quote Gruz mają, dużo gruzu,w gm. Cedry Wielkie, jadąc 7 na Warszawę, skręć w lewo na Błotnik (na krzyżówce w Cedrach ,stacja Lotos jest po prawej ) po skręcie po minięciu firmy z maszynami rolniczymi, może z 500 m za nimi po prawej stronie zobaczysz hałdy gruzu i kruszarki, to będzie tam, czy sprzedają klientom pojedyńczym, niewiem za ile też niewiem, ale wożą tego sporo.podjedź może się dogadacie Dzięki za info, znam to miejsce.Niestety nie jest tanio Jezeli chodzi o gruz to ja kupywałem w Garbex w Żukowie. Mieli niedrogo pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 06.03.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Czy wiecie może , gdzie można niedrogo kupić gruz do utwardzenia drogi? Okolice Gdańska, Pruszcza Gdańskiego[/quote Gruz mają, dużo gruzu,w gm. Cedry Wielkie, jadąc 7 na Warszawę, skręć w lewo na Błotnik (na krzyżówce w Cedrach ,stacja Lotos jest po prawej ) po skręcie po minięciu firmy z maszynami rolniczymi, może z 500 m za nimi po prawej stronie zobaczysz hałdy gruzu i kruszarki, to będzie tam, czy sprzedają klientom pojedyńczym, niewiem za ile też niewiem, ale wożą tego sporo.podjedź może się dogadacie Dzięki za info, znam to miejsce.Niestety nie jest tanio Jezeli chodzi o gruz to ja kupywałem w Garbex w Żukowie. Mieli niedrogo pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom33Gdynia 06.03.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 HEJ Witajcie od jakiegoś czasu obserwuje trójmiejskich inwestorów od września 2009 sam nim zostałem i WALCZĘ! Buduję się na Suchym Dworze k.Gdyni. Dom w nagietkach 3 Jestem na etapie zamykania stanu surowego (dachówka, okna) Tych, którzy stawiali stan surowy nie polecę ... wszystko dobrze się "skończyło" ale dzięki temu że miałem czas na codzienne sprawdzanie i mam kumatego teścia. Dekarzy jeszcze nie polecę gdyż są na półmetku. Dam znać. Z hurtowni polecam: MatBud Rumia (p. Lucyna Wam pomoże i zrobi dobrą cenę), Trops Gdynia Hutnicza - Kamil, troche niesłowny ale bardzo poczciwy człek (tabaką poczęstuje .., MatelBud - wszystko co na dach NIe jestem fachowcem - to mój pierwszy dom ale moich kilka porad: - umawiajcie się na płacenie 80% po wykonanej pracy a pozostałych 20% po miesiącu od wykonania. Wiele błędów wychodzi później i macie czas na sprawdzenie. Poza tym doskonale działa i fachowcy się przykładają WIEM WIEM - nierealne ale chciałbym aby to było standardem w kwestii rozliczania się szczególnie w branży budowlanej - nie oszczedzajcie na materiałach - szczególnie na tych, które są związane z izolacją domu. To jest wydatek jednorazowy. Oczywiście wszystko należy wywarzyć . Po pewnym czasie przebolejecie nadwyżkę wydatków. Jesli jednak "przyoszczędzicie" większe koszty macie co miesiąc i co miesiąc ten temat będzie do was powracał jak bumerang. Wydając więcej "kupujecie" oszczędność użytkowania ale co ważne Z A D O W O L E N I E a to jest bardzo ważne w życiu. Oczywiście wszystko należy wywarzyć - uśmiechajcie się z rana do siebie. Nawet jeśli z każdym dniem pojawiają się nowe problemy. To pomaga. Czym więcej problemów tym bardziej będziecie kochać swój dom. Rzecz kontrastu z pytań: - potrzebuję namiar na polecanego instalatora alarmów/firmę - materiał na docieplenie dachu - dobry materiał - co polecacie z własnego doświadczenia - czy ktoś gromadzi deszczówkę? w jaki sposób i jak się to sprawdza? Pozdrawiam wszystkich budujących Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 07.03.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witam.Poszukuję dobrego i sprawdzonego hydraulika z okolic Redy,Wejherowa.Z góry dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trojmiasto 07.03.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 witam, przymierzam sie do przebudowy domu - podniesienie scian poddasza nieuzytkowego, zmiana dachu z dwuspadowego na plaski i wybudowanie zewnetrznej klatki schodowej. z tego tez powodu poszukuje osoby ktora bedzie w stanie dokonac oceny fundamentow, czy zniosa kolejna kondygnacje i wykona inwentaryzacje bo projektu domu nie posiadam a w archiwum tez nie maja.Czy ktos korzystal z tego typu uslug na terenie trojmiasta i moglby kogos polecic? ile taka usluga moze kosztowac? dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trojmiasto 07.03.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 jeszcze w ramach dokonczenia poprzedniego posta, potrzebowalbym jeszcze architekta z trojmiasta, najlepiej takiego ktory mial doczynienia z przebudowami domow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimmy123 07.03.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Szukam geologa z okolic Bojana,Koleczkowa.Macie może takiego. Mam również pytanie ile mapek działki i w jakiej skali jest potrzebnych do rozpoczęcia i zakończenia budowy domu na gołej działce?Chciałby zrobić te mapki raz żeby starczyło na wszystkie potrzeby ,projekty.Na jaki koszt mniej więcej muszę się przygotować?Mile widziany namiar na geodetę z okolic Bojana. Sprawa następna na działce muszę troszkę dosypać "ziemi" żeby zniwelować,wyrównać małą dolinkę zaczynającą się w połowie działki.Jest do nasypania około 120cm ziemi na powierzchni około 1200mkw.Skąd braliście piach do takich spraw.Okolice Bojana.Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 07.03.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Może ktoś jest zorientowany ile biorą elektrycy za "punkt"? Czy możecie polecić elektryka okolice Kartuz? Ceny są bardzo zróżnicowane i to jest złe podejście do klienta. Są tacy co tylko spojrzą na dom i mówią, że za robotę chcą tyle a tyle nawet jeszcze nie wiedząc co mieliby zrobić. Po prostu chcą nie mniej jak xx. Kolejną sprawą jest co rozumiesz przez "punkt" bo chodzą różne teorie w zależności co komu pasuje. Ja rozumiem punkt instalacyjny jako łącznik + max 2 samodzielne punkty oświetleniowe. Gniazdo (bez znaczenia czy będzie poj. czy podwój.) jest również 1 punkt instalacyjnym. Dodatkowo trzeba doliczyć do łącznika schodowego (bo są dwa +punkt. oświetleniowe) jak również do krzyżowych czy podwójnych schodowych (bo do nich to juz idzie 2 x więcej przewodów). Wyjaśniania jest sporo ale raczej trzeba się pytać każdego wykonawcę jak on będzie chciał rozliczać usługę. Jak ja to mówię "do brzegu" to cena poniżej 25 PLN za punkt instalacyjny może być czasami podejrzana. Oczywiście przy porównywaniu kosztorysów (bo chyba tylko tak można określić za co płacimy by później nie zdziwić się, że trzeba dopłacić) trzeba również porównać sposób wykonania, rozwiązania i ilość materiału jaką oszacowano. Wielokrotnie ci co mało biorą za punkt doliczają sobie w materiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 08.03.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam.Poszukuję dobrego i sprawdzonego hydraulika z okolic Redy,Wejherowa.Z góry dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam. 504 159 856 p. Janusz. Cena przystępna, jestem z niego zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 08.03.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Wakmen brdzo dziękuje za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 08.03.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Wakmen brdzo dziękuje za szybką odpowiedź Szybka to ona nie była bo na forum Muratora zaglądam tylko wtedy gdy dostanę wiadomość na pocztę. Nie mam zbytnio czasu na codzienne i systematyczne rozpisywanie się w tematach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgrath 08.03.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Może ktoś jest zorientowany ile biorą elektrycy za "punkt"? Czy możecie polecić elektryka okolice Kartuz? Tom33Gdynia z pytań: - potrzebuję namiar na polecanego instalatora alarmów/firmę Mogę ci polecić firmę LANSAT Marcin Czaja tel 600240570. Robił mi (domek letniskowy w trakcie budowy) całą elekrtykę i alarm wiele czujek 2 centralki + 3 kamerki podłączone do twardzego dyzku. O dziwo zajęło mu to tylko 3 dni czystej roboty + 2-4 dni zakup potrzebnych materiałów pod mój gust. Gościu może nie jest rannym ptaszkiem przyjazd na budowę 9-10 rano ale pracuje do poźna 20-22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika82 09.03.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 HEJ Witajcie od jakiegoś czasu obserwuje trójmiejskich inwestorów od września 2009 sam nim zostałem i WALCZĘ! Buduję się na Suchym Dworze k.Gdyni. Dom w nagietkach 3 Jestem na etapie zamykania stanu surowego (dachówka, okna) Tych, którzy stawiali stan surowy nie polecę ... wszystko dobrze się "skończyło" ale dzięki temu że miałem czas na codzienne sprawdzanie i mam kumatego teścia. Cześć, A kto budował Ci stan surowy? Z czego nie byłeś zadowolony? Jakie "kwiatki" wyszły? Jestem dopiero w trakcie uzyskiwania pozwoleń także nie jestem w stanie pomóc co do Twoich pytań. pozdrawiam Nika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika82 09.03.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Może ktoś jest zorientowany ile biorą elektrycy za "punkt"? Czy możecie polecić elektryka okolice Kartuz? Szukałam dla siebie. Tutaj na stronie mają podany przykładowy cennik. http://www.el-masters.pl/cennik.html Sama jestem ciekawa jak wyglądają ceny konkurencji. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 09.03.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 To tak jak widać na powyższych i poniższych cennikach:http://www.el-masters.pl/cennik.htmlhttp://lansat.pl/instalacje-elektryczne/cennik-uslug-elektrycznych każdy ma inne określenie punktu instalacyjnego. Suma sumarum liczy się wycena końcowa określająca zakres prac i rozwiązania zastosowane a to chyba jest najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Artur 09.03.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam z krawędzi okolic Poszukuje firmy która wykonuje wentylacje mechaniczna. Czy ktos moze mi kogoś polecic. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 10.03.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 aircomfort Gdynia ul. Chwaszczyńska. Niestety nr tel nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Artur 10.03.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts