Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Poszukuje namiary na dobrego dekarza, który podjąłby się zadania znalezienia skąd mi woda cieknie na ścianę. Jeden pseudo-fachowiec już oglądał i nawet coś niby naprawił, skasował i okazało się, że dalej cieknie.

Poszukuję również ekipy do wykonania frontowego ogrodzenia działki i podjazdu do garażu - w szczególności będę potrzebował jakiejś porady jak to właściwie zrobić, więc dobrze by było żeby majster był w miarę kumaty :)

Z góry dzięki za wszelkie namiary.

Pozdr.

Jarek

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć. Wczoraj po 9 miesiącach od złożenia wniosku dostaliśmy pozwolenie na budowę :)

Teraz aby rozpocząć budowę trzeba złożyć wniosek o chęci rozpoczęcia budowy, do czego potrzebny nam jest już kierownik budowy, macie może kogoś z okolicy kto mógłby doglądać rzetelnie budowy, i kogo nie będzie trzeba gonić, no i oczywiście za rozsądne pieniądze. A i jeszcze jedno, może wie ktoś ile wcześniej w powiecie Wejherowskim należy złożyć wniosek o planowanym rozpoczęciu robót budowlanych? Pani Architekt powiedziała że miesiąc, a na pozwoleniu w pouczeniu wpisane mam że conajmniej 7 dni przed rozpoczęciem.

O ile Wejherowo leży w granicach Rzeczpospoliej Polskiej to zawiadomienie (można pocztą, przynajmniej tak jest w Gdańsku) przynajmniej 7 dni przed rozpoczęciem prac na budowie.

O ile Wejherowo leży w granicach Rzeczpospoliej Polskiej to zawiadomienie (można pocztą, przynajmniej tak jest w Gdańsku) przynajmniej 7 dni przed rozpoczęciem prac na budowie.

Dzięki czyli Pani Architekt jest słaba. A namiary na kierownika budowy z okolic Redy dobrego i taniego ma ktoś?

Witam sprzedam po budowie pustaki kominowe firmy ZAPEL Eco 1.Pustak kominowy do przewodów FI200+wentyl wymiary 52x38x24 okolo 15-20szt + pustaki wentylacyjne 2kanalowe okolo 10szt wymiary 38x25x24 Odbior osobisty KOLECZKOWO , pozdrawiam - pozatym poszukuje taniej ziemi tylko nie gruzu do wyrownania działki pozdrawiam

Dzisiaj założono mi prowizorkę prądu dwa gniazda na 220 i jedno duże na "siłę" i do tego bezpieczniki 16'stki.......nie za małe?Jak myślicie:/

W domu w tej chwili mam 16'stki do oświetlenia a na gniazdka 20'stki.....

spokojnie wystarczy - chyba ze zamierzasz podłączać jakąś potężną betoniarkę i oświetlenie jak na stadionie ;)

Czy ktos szuka własnie SZAMBA najlepiej spod Radomia?

My zamawiamy spod Radomia z firmy jesbet http://www.jesbet.pl/szamba.html - szukam chetnego do szybszej realizacji transportu - teraz musze czekac jakies 2-3tygodnie az zbiora jeszcze ze 2 zamowienia na trojmiasto - jesli ktos jest zainteresowany prosze o kontakt na priva

Ja się jednak zdecyduję na Niestępowo. Są lepiej wykonane i nie sklejają ich na piankę montażową. Mnie 9 m3 z radomia miało kosztować 3 200 zł z transportem i montażem w pełnej opcji. U pana Maciejewskiego za kompletny zbiornik też 9 m3 z przyłączeniem i transportem - 3500 zł.

Poza tym w tej samej miejscowości jest skład który handluje szambami z Radomia (na posesji CPNu) i można sobie je porównać.

witam

ja także jestem zainteresowany zakupem oraz instalacją szamba na swojej działce w miejscowości Warzenko koło Gdańska . Może ktoś podpowie jak się do tego zabrać, może także znajdzie się jakaś propozycja dobrego instalatora w/w urządzenia. Oprócz szamba absorbuje mnie także ogrodzenie z siatki.....pozdrawiam wszystkich

bizon101

A my właśnie chcemy odsprzedać szambo - było używane niecały rok, ma 5m3 objętości, leży już wyjęte i umyte na działce, można obejrzeć :-) Mamy kanalizę!!! A mieszkać chcieliśmy szybciej, stąd wymuszony zakup szamba...

Witam,

Poszukuje namiary na dobrego dekarza, który podjąłby się zadania znalezienia skąd mi woda cieknie na ścianę. Jeden pseudo-fachowiec już oglądał i nawet coś niby naprawił, skasował i okazało się, że dalej cieknie.

Poszukuję również ekipy do wykonania frontowego ogrodzenia działki i podjazdu do garażu - w szczególności będę potrzebował jakiejś porady jak to właściwie zrobić, więc dobrze by było żeby majster był w miarę kumaty :)

Z góry dzięki za wszelkie namiary.

Pozdr.

Jarek

Nam ciekło z rury wentylacyjnej - majster mistrz ciętej kaszubskiej riposty zamontował komin wentylacyjny wkładając górną rurę na dolną po zewnętrznej linii... No i ciekło. Mąż na szczęśćie nie na darmo się uczył i sam znalazł wadę Może i u was tak jest...???

Witaj Benik!

Jeżeli jesteś jeszcze zinteresowany/zainteresowana, to chętnie oddam ziemię z wykopu (wykopane półtora roku temu i trochę już obrosło trawą) - zostawiłam sobie do niwelacji terenu, ale nie będę potrzebowała całości (a jest tego sporo). Niestety nie zapewniam transportu, więc jego koszt były po Twojej stronie. Budowa jest w Koleczkowie (ziemia też :-)), jeżeli taki układ jest dla Ciebie do zaakceptowania to proszę o kontakt telefoniczny: 601 685 430 (mam na imię Agnieszka).

Pozdrawiam.

Witajcie,

czy ma ktoś może namiary na jakieś dobre, niedrogie biuro projektowe ogrodów?

pozdrawiam

Spójrz dwa posty w górę;)

Jak się teraz kształtują ceny elektryki? ile liczą za punkt? wiem ,że " punkt" to dla każdego elektryka co innego, ale chociaż tak w przybliżeniu, jakbyście mogli podać ile płaciliście i co oznaczał "punkt" Dzięki z góry :)