ewa 15.10.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Jaki luksus Zmienili drogę pierszeństwa na obieździe i teraz nie mogę dojechać do tego ronda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 15.10.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Hej Kodi, mam kocioł kondensacyjny De Dietricha z zasobnikiem 150 litrów. I znowu zdjęcie, to mój kominek (Kodi znowu powie, że krzywo ): http://foto.onet.pl/upload/39/77/_164474_n.jpg a tu zaczątek łazienki: http://foto.onet.pl/upload/0/31/_164477_n.jpg Pozdrowienia B. PS. Kodi, Sebo - kiedy będzie koniec remontu ronda w Chwaszczynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 15.10.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Docent widzę, że Saba podał Ci namiar na ekipę która u mnie dom buduje. Będziesz musiał jeszcze miesiąc na nich poczekać. Ale z chłopakami można się sensownie dogadać.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 15.10.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Benicio - bardzo ładny kominek, a i łazienka przybiera gustowne kształty. W radiu mówili. iż rondo zakończą robić w tym tygodniu! pozdr...groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 15.10.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Miła - doczytałem że okna u Bertranda robiłaś. Daj mi więcej szczegółow. U którego Bertanda wykonałaś okna? Jakie okna? Ile itp. Ile rabatu od cen fabrycznych? No i oczywiście czy jesteś zadowolona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 15.10.2003 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Sebo - ale ja za to walę jak burza. Dzisiaj na tym skrzyżowanku /gdzie mamy pierszeństwo/ stały gliny. Może ktoś wymusił? Benicio - no ale powiedz sam, obiektywnie że krzywo, cała podłoga ucieka Ci w lewo. Dziwne to bo dom przechylał się w prawo. Coś czuje że niedługo pęknie w pół - tak jak Titanic. No ja widzę, że 1 ekipa buduje wszystkie domy. Kolesie powinni dawać niezłe zniżki, bo jakby nie patrzeć mają robotę non stop. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 15.10.2003 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Tomgor - od Bertranda ma też Jaca. Pytałeś go? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 15.10.2003 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 No nie pytałem bo nie wiedziałem. Jaca jak tam okna? czytaj post wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 15.10.2003 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Sebo - ale ja za to walę jak burza. Dzisiaj na tym skrzyżowanku /gdzie mamy pierszeństwo/ stały gliny. Może ktoś wymusił? Benicio - no ale powiedz sam, obiektywnie że krzywo, cała podłoga ucieka Ci w lewo. Dziwne to bo dom przechylał się w prawo. Coś czuje że niedługo pęknie w pół - tak jak Titanic. No ja widzę, że 1 ekipa buduje wszystkie domy. Kolesie powinni dawać niezłe zniżki, bo jakby nie patrzeć mają robotę non stop. Pozdrawiam Kodi - wszystko jest w porządku, bo zdjęcie kominka robione jest od drugiej strony (w porównaniu ze zdjęciem domku) Więc spad jest zachowany w jedną strone. Tak sobie myśle, że to chyba musi być takie moje przyzwyczajenie przy zdjęciach się przechylać Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 15.10.2003 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 A może robisz na niezłym kacu. Jak się spotkamy to dopiero będą zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 15.10.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 BENICIO - no niezly wypas (no nie liczac spadku ) Okna Bertrand opisalem juz w mailu. Ogolnie z jakosci jestesmy zadowoleni, termin z drzwiami zawalony 2 miesiace. Inwestor decyduje czy warto - jak zwykle. Pozdrawiam wszystkich Jaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 15.10.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Hej Pany Z tym spadem to jest tak. Staje w najwyższym punkcie domu, przybieram pozycję zjazdową (niektórzy mówią pozycja na kupe). puszczam się w dół i na progu (dużego pokoju) wybijam się, a potem .... LEĆ ADAM LEĆ, DLA SIEBIE, DLA NAS, DLA POLSKI!!!!!!!!!!!!!!! W fazie lotu koryguje pozycje (wiecie, takie ruszanie ramionami i rękami), a potem ląduje telemarkiem, czyli na tzw. wykrok. I po to mi ten spad w domu . Jaca - dzięki Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 15.10.2003 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 BENICIO - oczywiscie ladowanie na kanapie a tam obo na stoliczku zimne piwko juz czeka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.10.2003 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Zajrzyjcie na Uwagi o Forum Muratora - ostatni post Redakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 15.10.2003 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Tomgor - czy mógłbyś coś bliżej napisać o ekipie na priva. Benicio - ja też nie byłem pewien , czy to akurat się tak dzieje z tym piecem jak mówiłem - ale na zdrowy rozsądek tak chyba musiało być. A kominek masz naprawdę odjazdowy, może jutro wpadnę zobaczyć jak tam wyglądają panele i reszta wykończeniówki - przed wejściem krzyknę - żebyś czasami na mnie nie wylądował telemarkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 15.10.2003 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Docent dałem Ci infona priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 16.10.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Witam Jaca - zimne piwko i pilot do TV, co by się nie trzeba było ruszać już. Słodkie lenistwo. Docent - jestem codziennie (prawie) na budowie od 16 - 16.30. Wpadnij - ocenisz postepy. Dom nabiera domowego charakteru po położeniu podłóg. Zmiana jest dramatycznie wielka. Na plus. Pozdrowienia B. PS. Ze znanym skoczkiem narciarskim Adamem M. łączy mnie to, że urodził się tego dnia co ja (tylko innego roku). Fuksiarz z Niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 16.10.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Witam wszystkich,Taki tu ruch że ciężko się wkleić w rozmowę.Ja mam niestety ten problem że nie za często mogę korespondować.czasem jedynie mam czas na przejrzenie wiadomości.Pomysł z mapką ilustrowaną zdjęciami jest niezły. Postaram się też jakieś wkleić. U mnie sytuacja constans czekam na majstra i liczę kasę na dach.Grody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 16.10.2003 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Grody - a bywacie teraz czasem w swojej posiadłości =- jeśli tak to może jakaś wymiana zdań na żywo. Ja teraz niestety na tydzień wyruszam do pracy - może więć w przyszłym tygodniu ( weekend). Benicio - byłem dzisiaj u Ciebie przed 16.00 - obejrzałem podłogi w salonie i kafle w kuchni - nie mów , że to Ty tak skomponowałeś - wygląda rewelacyjnie - zwłaszcza podłoga w kuchni. Jak bedę wyposażał dom to zatrudnię Twoją lepszą połowę jako doradcę . Śłowa uznania U mnie w przyszłym tygodniu pójdzie w góre od środy ścianka fundamentowa - ale bez mojego czujnego oka - myślę, że ekipa sprawi się dobrze i będę zadowolony jak zobaczę efekt końcowy. DOBRĄ POGODĘ NA NAJBLIŻSZE 2 MIESIĄCE NALEŻY UPROSIĆ U TEGO CO NA GÓRZE - A NA ŚWIĘTA TO NIECH SOBIE SPADNIE POKAŹNY ŚNIEŻEK = HOWK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi 16.10.2003 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 witam wszystkich serdecznie, jestem tu nowy i malo doswiadczony w sprawach budowlanych. Checi i zapal jedna sa tak wiec jesli wszystko dobrze pojdzie to ruszymy z budowa na wiosne. Po 6 miesiacach oczekiwania dostalismy warunki zabudowy z UM w Gdansku, byla to droga przez meke ale dzis mamy to drogocenne pismo juz w reku. Projekt domu tez sie powoli wylania z mroku i najwyzszy czas ustalic material i producenta. Rozwazam keramzytobeton lub porotherm, sciana 2 warstwowa grubosc 24 -25 cm. Izolacja welna lub styro zalezy na co starczy kasy ale tym bede sie martwil za rok.Dom bedzie podpiwniczony-koniecznosc (130m), z poddaszem, calosc jakies 340m.Prosze poradzcie rodacy z 3miasta co wybrac, co ma mniejsza kruchliwosc(kucie pod instalacje), latwiej sie muruje, i czy roznica w cenie bedzie znaczna i jakiego producenta polecacie?. Wydaje mi sie ze po dociepleniu scian efekt bedzie podobny dla obu materialow ale nie jestem pewien. Przeoralem cale forum i dalej nie wiem co wybrac, prosze o opinie z uwzglednieniem dostepnosci materialow w Gdansku i okolicach. dzieki za pomoc- Yogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts