jimmy123 01.08.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) Zdecydowanie miejski/wiejski wodociag i kanalizacje!Co do uchwały to na dobrą sprawę gmina nie musi wcale od ciebie przejmować tego wodociągu.Jednak wtedy nic nie zyskamy bo odpowiadasz za ta nitke wodociagu a po co to komu potrzebne.Sprawa druga że byłem troszke w innej sytuacji i po prostu nie dostałbym warunków na wod-kan gdybym nie podpisal najpierw z gminą umowy. Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez jimmy123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szapika 02.08.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Witajcie - ja jestem bardziej zdecydowana niż Metin75 - dom, dom i jeszcze raz dom I chociaż też pewnie szybciej stuknie mi 35l niż skończę choćby sso to właśnie się zdecydowałam - czas ruszać ! Co mam? Chyba już dużo jak na start: działkę budowalną ponad 1800m w Tuchomiu, uzbrojoną w energię i wodę, gaz (podobno) w drodze dojazdowej... I tu miałabym pytanko do Was - bardziej doświadczonych: od czego z praktycznego punktu widzenia powinnam zacząć? Nasza działka jest ostatnia w szeregu jeszcze pustych, drogi praktycznie nie ma (to teren orny, który od dobrych 5 lat nie jest użytkowany, trochę ujeżdżony przy okazji instalacji mediów) - trochę nas to przeraża(jakie są koszta utwardzenia ok.200m?), ale czy słusznie? Czy powinniśmy zacząć od choćby prowizorczynego ogrodzenia? Chciałabym mieć studnię, kiedy ją kopać? Tyle pytań, wszystko czarna magia Patrząc na posty z gminy to chyba zdecydujemy się na KL-Projekt (projekt indywidualny, b.prosty i chyba dlatego nie spotkałam takiego gotowego )) Czy ktoś z klientów mógłby podzielić się szczegółami współpracy z nimi na prv? A może znajdzie się tu jeszcze jakiś sąsiad, który zabiera się za budowę? Chodzi o działki o nr 68/xx Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez Szapika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 02.08.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 mam do sprzedania wibrator do betonu z buławą, po jednej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 02.08.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Jak przeczytałam o wibratorze, to się uśmiechnęłam :) ale doczytałam , że do betonu......tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 04.08.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Dziekuje za informacje. Ja dopiero czekam na wycene od niego, z p. Rzeppa sie kontaktowalem ale mowil ze z czasem bedzie ciezko, ja chcialbym w polowie wrzesnia zaczynac, kiedy konczy u Ciebie? pod koniec sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biaraf 04.08.2010 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Witam!Jestem tu nowy i proszę o dużą wyrozumiałość, jeśli popełnię gafę.Niedługo rozpocznę budowę wymarzonego domku w systemie Thermomur. Czy ktoś z forumowiczów z okolic mógłby się podzielić wrażeniami o mieszkaniu w tak zbudowanym domu? Na 99% jestem przekonany ale ten jeden ... Czy są może godne polecenia ekipy z doświadczeniem?Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 05.08.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam! Jestem tu nowy i proszę o dużą wyrozumiałość, jeśli popełnię gafę. Rafał Witaj Biaraf!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 06.08.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Czy możecie polecić wykonawcę kuchni z okolic Trójmiasta? Może być stolarz lub salon, byle przyzwoity cenowo i jakościowo... WItam polecam stolarza firma JArex - 508-212-469 z Kamienia po kilkunastu wycenach zdecydowaliśmy sie na niego i tak naprawde nie żałujemy chlopak zdecydowany wiec i doradzi naprawde warto ale kazdy dziasiaj szuka jak najtaniej ceny ma umiarkowane nie nalezy do super drogich pozdrawiam PS moge podeslac na priv jakies zdjecia ale kazdy lubi cos innego wiec decyzja nalezy do WAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.08.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 ode mnie namiar na stolarza poszedł privem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macieja 06.08.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 jestem zainteresowana , a mozecie podac firme i co i jak za ile ...itd. pozdrawiam[/quote Firma jest z Radomia.Szambo wzmocnione 3200 z dostawą, z tego co pytał to niewmacniane 2900. Nie znalezliśmy NIGDZIE tańszego szamba.Także zamawiamy napewno na poczatku przyszłego tygodnia. Jeśli będziesz chetna daj znac bo koszty są mniejsze jak jedzie tego więcej w ten sam region. Na priv wyśle Ci numer mojego męza to poda Ci dokładne informacje.Pozdrawiam i czekam na znak. A widziałeś te "wzmacniane" szambo. Widziałem te szamba w Lniskach u handlarza. Wolę dołożyć parę złotych i wziąść z Niestępowa. Wyglądają solidnie i nie są sklejane na piankę co zakrawa na absurd. Gdzie to ma być szczelne!!! Radzę się zastanowić nad decyzją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimmy123 06.08.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Skąd braliście beton?Miałem juz brać z Wakozu ale ponoć bywały jakieś wtopy z ich betonem.......OL-trans,Cemex,Tomi....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 06.08.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 My braliśmy z Bogatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimmy123 07.08.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Widzę że większość sama kręciła beton w betoniarce :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 08.08.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Widzę że większość sama kręciła beton w betoniarce :/ ja brałem z betoniarni z Niestępowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.bob 08.08.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Skąd braliście beton?Miałem juz brać z Wakozu ale ponoć bywały jakieś wtopy z ich betonem.......OL-trans,Cemex,Tomi....? Ja brałem z wakozu i z borowca. bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i wojtek 08.08.2010 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam! Mam pytanie, gdzie można tanio kupić bloczki betonowe w Trójmieście i okolicach oraz czy może ktoś ma do sprzedania tanio stemple? Bardzo proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimmy123 09.08.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Bloczki najtaniej chyba ma Wroński w Miszewie14' B-20, 2.55zł.Stemple w dobrej cenie będe miał ja około 300szt. wymiary od 3.50m do 2.30m ale to dopiero za jakieś dwa trzy tygodnie jak mi rozszaluja strop.Bloczki też mi zostały jakieś 200szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 09.08.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Skąd braliście beton?Miałem juz brać z Wakozu ale ponoć bywały jakieś wtopy z ich betonem.......OL-trans,Cemex,Tomi....? z wakozu w Luzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chiniol82 10.08.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 witam odświeżam wątek gazu, czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat?kiedy pociągną? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 10.08.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Po mału zbliża się zima! Ja ju szukam taniego i dobrego ekogroszku. Gdzie kupowaliście w zeszłym roku? Bo to moje pierwsze zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts