Zniek 29.08.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Skąd braliście beton?Miałem juz brać z Wakozu ale ponoć bywały jakieś wtopy z ich betonem.......OL-trans,Cemex,Tomi....? Ja brałem z Miszewa Wroński beton wysokiej jakości ale cena no nie najniższa kierownik budowy mi polecił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zniek 29.08.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Zna morze ktoś skład budowlany B&K w Chwaszczynie dałem im do wyceny pokrycie dachu a oni na początek zgubili dokumenty od dachu dlatego się zastanawiam czy się opłaca brać od nich dachówki . Jak mój wykonawca będzie solidny do końca to będę mógł go dodać do białej listy wykonuje umie stan surowy zamknięty ale do tego jeszcze długo przed zimą mają skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman18 29.08.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witam serdecznie, jestem bardzo zainteresowany budową przydomowej elektrowni wiatrowej o mocy 20 KW, czy ktoś może mi poradzić jak się o tego zabrać, jakie muszę mieć zezwolenia itp. Z góry bardzo dziękuję. roman18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia7922 30.08.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam .Mam problem z kominkiem ,a konkretnie ze żle zamontowanym systemem kominowy Zapel.Otóż otwór jest zbyt nisko ,aby zamontować kominek taki jaki mi sie podoba .Gdzie się zgłosic ,jak przerobić zachowując gwarancje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 30.08.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 ... jestem bardzo zainteresowany budową przydomowej elektrowni wiatrowej o mocy 20 KW ... Powiem tak, że nie jest to takie proste. Najpierw musisz się dowiedzieć czy w gminie na danej działce dopuszczają zamontowanie elektrowni wiatrowej. Następnie w ZE musisz się dowiedzieć czy oni również Ci pozwolą na postawienie a następnie jakie będziesz musiał spełnić warunki by ZE mógł od Ciebie odkupywać wytworzony prąd. Jeżeli i to przeskoczysz to pozostaje juz tylko szczegółowy projekt budowlany, wystąpienie o pozwolenie i masz. Swego czasu bardzo zgłębiałem ten temat ale jak dla mnie jest to nie do przeskoczenia. Jeżeli kiedykolwiek postawie wiatrak to tylko dla własnych potrzeb i ... "nieoficjalnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimmy123 30.08.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Potrzebny mi namiar na fachowca od piorunochronów.Zależy mi na tym żeby piorunochron był estetycznie wykonany i nie popsuł mi wyglądu dachu.Sprawa bardzo pilna.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika82 31.08.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam, Poszukuję tanio 50 stempli budowlanych do tymczasowego ogrodzenia działki . Może ktoś z Was ma takowe zbędne? Chętnie z okolic Żukowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L_Zappa 31.08.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam, Poszukuję tanio 50 stempli budowlanych do tymczasowego ogrodzenia działki . Może ktoś z Was ma takowe zbędne? Chętnie z okolic Żukowa. podesłałem namiar na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zondlosia 31.08.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, mam 150 sztuk stempli raz uzywanych 2,7-2,8 m tw Pepowie przy Zukowie:-) Tanio odsprzedam[email protected] Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez zondlosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zondlosia 31.08.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam , tym razem mam pytanie.Ile płaciliście na zabudowe i ocieplenie poddasza, chodzi mi o cene razem z materiałem. Wiem, że to zależy od skosów itd, ale 275 zl za metr to chyba troche duzo?? Czy sie myle?Pozdrawiam po dłuzszej nieobecności.Gdyby ktoś budował Dom w tawułkach to zapraszam:-). Ten projekt jest chyba wyjątkowo niepopularny, ale my postawiliśmy na niego i juz stoi i się zadaszył nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajacek 01.09.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Myślę, że dużo, nawet, jeśli by to miało być z materiałami. ja płaciłem w zeszłym roku ok 45 zł za robociznę plus materiały, już dokładnie nie pamiętam, ale myślę, że drugie tyle to max. Tak więc cena 275 zł, jeśli by to miało być z materiałami wydaje mi się ceną nieco zawyżoną. Pozostaje pytanie co wchodzi w skład tej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimmy123 01.09.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 275 zł to nie dużo tylko kosmicznie dużo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman18 01.09.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Powiem tak, że nie jest to takie proste. Najpierw musisz się dowiedzieć czy w gminie na danej działce dopuszczają zamontowanie elektrowni wiatrowej. Następnie w ZE musisz się dowiedzieć czy oni również Ci pozwolą na postawienie a następnie jakie będziesz musiał spełnić warunki by ZE mógł od Ciebie odkupywać wytworzony prąd. Jeżeli i to przeskoczysz to pozostaje juz tylko szczegółowy projekt budowlany, wystąpienie o pozwolenie i masz. Swego czasu bardzo zgłębiałem ten temat ale jak dla mnie jest to nie do przeskoczenia. Jeżeli kiedykolwiek postawie wiatrak to tylko dla własnych potrzeb i ... "nieoficjalnie". Dzięki serdeczne ale słyszałem, że witraki t/j generatory wiatrowe małej mocy na potrzeby własne wymagają tylko pozwolenia na budowę. Zakład Energetyczny pooć ma obowiązek odkupienia energii. Wiem to od pracownika ZE ale prywatnie nic oficjalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 01.09.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Dzięki serdeczne ale słyszałem, że witraki t/j generatory wiatrowe małej mocy na potrzeby własne wymagają tylko pozwolenia na budowę. ... Wcześniej napisałeś 20kW a to juz nie jest małej mocy i na pewno zbyt dużo na własne potrzeby a o jakimś magazynowaniu to w ogóle nie wspominam bo koszty byłyby astronomiczne. Gdybyś napisał 2kW to jeszcze bym się mól zgodzić, że na własne potrzeby bo przy takiej mocy można dosłownie wszystko spożytkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 02.09.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) Gdyby ktoś potrzebował jakichkolwiek informacji, doradztwa, wykonawstwa czy samych pomiary instalacji odgromowej służę pomocą. Posiadamy wiedzę, umiejętności a co najważniejsze sprzęt (alpinistyczny i inny), narzędzia (prościarkę do drutu odgromowego) i mierniki co pozwala nam wykonać każdą instalację odgromową na budynkach o łącznej wysokości do 50m. Edytowane 2 Września 2010 przez Wakmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 02.09.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witajcie. Szukam kominiarza do odbioru kominów z okolic Kolbud, ma ktoś jakieś sprawdzone namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marza404 02.09.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witam, Szukam opinii na temat p. Mirosława Szycy z Lęborka - wykonawca. Jest niedrogi i chyba go zatrudnimy. Może ktoś ma doswiadczenie przy budowie (stan surowy otwarty) z tym panem? Będę wdzięczna za odpowiedźpozdrawiam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikorek 02.09.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) witajcie ponownieJakie teraz stawki chodzą za instalację elektryczną? chodzi mi o położenie przewodów i puszek do tynkowania. Musze okna wstawić a nie zrobie tego bez tynku. Chce dodatkowo położyc przewody do inteligentnej instalacji. Czy wycena za punkt sprawdzi się w takim przypadku? Polecacie kogoś z Gda albo z Sobieszewa? Edytowane 2 Września 2010 przez pikorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 02.09.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 ... Jakie teraz stawki chodzą za instalację elektryczną? ... Kilka stron wcześniej w tym wątku napisałem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?735-GRUPA-TR%C3%93JMIASTO-I-OKOLICE&p=3991664#post3991664 ... . Musze okna wstawić a nie zrobie tego bez tynku. ... Ja jakoś nie widzę problemu. Wstawiasz okna łącznie z uruchomieniem alarmu i po problemie. ... Chce dodatkowo położyc przewody do inteligentnej instalacji. Czy wycena za punkt sprawdzi się w takim przypadku? ... Przy instalacjach bardziej rozbudowanych i skomplikowanych pojęcie punktu zaciera się i nie ma racji bytu. Zawsze liczy się zakres prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikorek 02.09.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) Kilka stron wcześniej w tym wątku napisałem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?735-GRUPA-TR%C3%93JMIASTO-I-OKOLICE&p=3991664#post3991664 Dzięki - już widzę mniej więcej ceny Ja jakoś nie widzę problemu. Wstawiasz okna łącznie z uruchomieniem alarmu i po problemie. Podobno przy drewnianych muszą być tynki a i alarm trzeba do czegoś podłączyć :/ Przy instalacjach bardziej rozbudowanych i skomplikowanych pojęcie punktu zaciera się i nie ma racji bytu. Zawsze liczy się zakres prac. Na razie i tak tylko przewody - trzeba więcej będzie ich puścić i tyle - zobaczymy pogadam z kilkoma elektrykami - szkoda że ja zajmuję się tylko sprzedażą elektryki Edytowane 2 Września 2010 przez pikorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts