kodi_gdynia 21.05.2002 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Witam Bronek. Rozumiem, że jesteś z Trójmiasta, bądź okolic - pozdrowienia od wszystkich. Co do suszenia w komorach to raczej kiepsko nie orientuje się kto to robi. Ceny też są niebagatelne. Rozmawiając z ludźmi z tartaków to wszyscy robią więźby z mokrego drewna. Są tacy co robią dach z dopiero co ściętego. Jest giętkie i elastyczne. Tak skręcona więźba pracuje razem, przez co nie ma mowy o wypaczeniach. Spytaj Sebo on bram niedawno drewno gdzieś w okolicach gdańska. W Tuchomku jest tartak i super koleś robi drewno na wymiar, ale trzeba dać zamówienia co najmniej na 3 tygodnie wcześniej. Ma też impregancję, ale taką prostą - poprzez zanurzenie w roztworze. /tel. 502543091/. Pozdrawiam - jednocześnie musisz wiedzieć, że jesteśmy w tej grupie bardzo zaprzyjaźnieni - odbyły się dwa spotkania integracyjne a kolejne myślę, że odbędzie się niedługo. Może dołączysz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 21.05.2002 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Tomgor - otrzymałem i odpowiedziałem.Bronek - pewna firma koło Bydgoszczy robiła mi wycenę całej więźby. Wyszło o 100% więcej niż za więźbę z impregnacją kąpielową. Podobno opłaca się jeśli robią więźbę ze ścianką kolankową.Ja brałem drewno z Sierakowic - 684-74-85 (Pan Treder).Kupiłem u nich drewno z 7% VAT.Jak będziesz chciał to mogę Ci dać namiary na ten tartak koło Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 21.05.2002 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Wiadomość z pierwszej ręki. Na przeciwko Geant Gdańsk na Osowie powstaje Castorama. Otwarcie niebawem - myślę, że w wakacje. Dobrze, że robi się ciasno na rynku, może ceny spadną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 21.05.2002 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Castorama? Kodi co to za market? Budowlany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 21.05.2002 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Adamski nie wiem czy sobie jaja robisz czy jak. Castorama to market budowlany taki jak OBI, Praktiker czy Leroy Merlin. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wstep Bronislaw 21.05.2002 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Dzieki za odpowiedzi w sprawie drewna. Sebo-rozumiem ze w Sierakowicach impregnuja przez moczenie? Tego typu impregnacje mozna znalezc tez blizej Trojmiasta - jakies szczegolne zalety Sierakowic? Jeszcze jedno pytanie: od mojego kierownika uslyszalem cos takiego: super drewna na wiezbe pewnie nie dostane, najlepiej kupic moczone a przed robieniem dachu, lub nawet po zrobieniu konstrukcji (czyli za jakis miesiac-poltora pomalowac powtornie impregnatem na budowie. Rzecz wydaje sie sensowna- co myslicie? Czy srodki do impregnacji sie nie pogryza? A tak w ogole to jak sie nazywa to zielone swinstwo ktore stosuja do impregnacji w tartakach. Dzieki, Bronek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 24.05.2002 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Witam! W końcu coś drgnęło i u mnie. Wczoraj zamontowałem drzwi do piwnicy (metalowe robione na zamówienie). W końcu będę mógł coś zrobić wewnątrz bo tak to właziły dzieciaki i przewracały wszystko do góry nogami. Brygada ma wejść 3 czerwca więc już za tydzień zacznie się budowanie ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 24.05.2002 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 i co w tym roku chcesz zamieszkać? W ciągu kilku dni kończę ogrodzenie - kurde chyba trwało to ze 2 miesiące /soboty i niedziele/. Wytyczyliśmy palikami miejsce pod ławy fundamentowe i już wiemy gdzie salon,, kibel, itp. No myślę, że od czerwca zaczną się prace przy domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 24.05.2002 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 to jak do Was trafić Kodi? może będę się włóczyć po okolicy i będzie okazja bo w ostatnim tygodniu wzięlismy tyle "sprzetu" mojego młodzieńca że nie zmieścił sie obiad, więc szybko wracaliśmy do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 24.05.2002 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 No właśnie. Kodi będziesz w sobotę na działce ? Może znajdę trochę czasu to zajadę do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 24.05.2002 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Jasne, że będę bo mam do wymurowania jeszcze trzy słupy z klinkieru. Chyba, że będzie ostro lało to odpuszczam. Jednakże sprawdziłem pogodę na onecie i jutro ma byc sucho. A więc jedziecie drogą na Żukowo, mijacie po prawej stronie stację benzynową Rafinerii Gdańskiej /ok. 4km za skrzyżowaniem w Chwaszczynie/ i jadąc dalej jest bar Miszewko po lewej stronie /zielona stosunkowo duża buda, ogrodzona znajdująca/. Na przeciwko tego baru jest wytwórnia kostki brukowej. Tak więc przy tym barze skręcacie w lewo i jedziecie ok.150m polną drogą a potem skręcacie w prawo i jedziecie jakieś 300m równolegle do ulicy głównej. Jesteście na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 24.05.2002 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Jak Kodi będziesz pracował w sobotę do wieczora to może wracając z mojego skrawka ziemii sprawdzę czy prosto postawiłeś te słupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 24.05.2002 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Tak prosto to nie są ale z daleka wygląda dobrze. Zawsze w obwodzie mam parę iglaków co ładnie to zamaskują. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 24.05.2002 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Po pierwsze to widzę, że są te zdjęcia co je wysłałem, a po drugie to prześlijcie mi swoje maila to wyślę wam taką prowizoryczna mapkę dojazdu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 24.05.2002 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Teraz trzeba wysłać z następnego spotkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 24.05.2002 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Właśnie zauważyłam zdjęcia z poprzedniego spotkania!! Fajne! Komu pogratulować szcześliwego wstawienia ich w forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 24.05.2002 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Czemu te szklanice takie puste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.05.2002 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 kodi-zupelnie inaczej sobie Ciebie wyobrazałam pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 26.05.2002 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2002 Ho ho widzę, że jak się zdjęcia pokazały to mamy nowych gości w grupie Witam serdecznie i pozdrawiam -ja też sobie inaczej Kodiego wyobrażałem hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 27.05.2002 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2002 Ach te zdjęcia - na nich zawsze dziwnie się wychodzi. Gęba jakaś opuchnięta, czerwona - tragedia. No, ale nic. Chcieliśmy się pokazać to są. Jak tam roboty na budowie. Sebo chyba ostro posuwał na działeczce bo nie zawitał do mnie. Gabi podobnie. Nie zawiódł natomiast Tomgor. Pogadaliśmy i było ok, choć krótko. Wstepnie umówiliśmy się na ostrą popijawę z namiotami. termin myślę, że może koniec czerwca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts