tomgor 04.06.2002 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 Zapomniałem skomentować nowe zdjęcie. Wyszło całkiem nieźle. Fajnie by było jakby ukazały się zdjęcia ze spotkań na wszystkich budowach u „działaczy” z grupy trójmiasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 04.06.2002 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 Kodi i tak minę miałeś jakbyś ducha zobaczył. Myślałeś że nikt cię nie znajdzie w niedzielę? Dobrze że nie dałes nam łopat jak to na budowie... A u nas młody dostał na DD taczkę i teraz wozi piasek pod miejsce na taras. Tak zwane wykorzystywanie nadmiaru energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 04.06.2002 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 Gabi - minę miałem taką, bo mam słabe oczy i cię nie poznałem. Mówię, kurcze co to za laska do mnie macha. W końcu kapnąłem się, ale musiało to trochę potrwać. Dasz mi tego maila? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mishka2 04.06.2002 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 Kodi, faktem jest, że dużo pracuję. Ale to był zupełny przypadek, iż moja wypowiedź powstała w środku nocy. Po prostu byłem tak zmęczony, że nie mogłem zasnąć... Sebo - wiem co masz na myśli. Są takie chwile, że chce się to wszystko zostawić i wyjechać gdzieś daleko. Dla mnie ta chwila nadeszła. Za pół godziny mam pociąg. Wziąłem trzy dni urlopu i jazda na południe, w Góry Świętokrzyskie. Jedzie nas czterech. Chcemy powspominać stare, harcerskie czasy spędzone na szlaku. Asiak2 pełni dyżur - pewnie za jakiś czas ona gdzieś pryśnie na kilka dni Budowa to nie bułka z masłem, ale co nas nie zabija, to nas umacnia. Wszyscy wątpiący w sens użerania się z ekipami wykonawców, walczący o rabaty w hurtowniach i sklepach, liczący nocami poniesione koszty - głowa do góry! Będzie lepiej (A kto może - niech bierze urlop i gdzieś ucieka) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 05.06.2002 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 W planach na ten rok cały urlop mamy przeznaczony na budowę. Odpoczniemy gdzieś za dwa może trzy lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 05.06.2002 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 JA co prawda urlopu nie biorę, ale jadę na konferencję do Warszawki. Zawsze to dwa dni poza biurem. Odetchnąć można. A jest i jeszcze jeden plus. Będę w Salonie Muratora gdyż w czwartek o 17.00 jest pogawędka o ogrzewaniu domu kominkiem. Temat ciekawy więc obecność obowiązkowa. Dzisiaj jeszcze jestem, ale póki co to do zobaczenia w przyszłym tygodniu. Sebo - masz do mnie prawie najbliżej a jeszcze cię u mnie nie było. W weekend jestem u siebie kto ma ochotę niech wpadnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 05.06.2002 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 Kodi - ja po pracy drałuję na budowę i coś tam dłubie do wieczora Potem tylko chcę jechać do domu spać W weekend będę u Ciebie na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 05.06.2002 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 Ale mnie wcięło -w robocie nagle się okazało, że jestem chwilowo niezastąpiony i gonili mnie to do Rumi to do Żukowa to do biura obok nie mówiąc już o robocie na biurku. Na szczęście mam teraz 5 min i mogę coś napisać, bo w domu też już czasu nie mam. Próbowałem coś skrobnąć dwa dni temu, ale mi się komp zwiesił i dałem obie spokój. Co do budowy to chyba klątwa jakaś czy co?! Już druga ekipa bez żadnej informacji bez żadnego telefonu znika jak kamień w wodę. Pierwsza nie odpowiada a jak już się dodzwonię to nikogo nie ma w domu. Druga teraz to samo nikt nie odpowiada albo zajęte. Tak więc jestem na etapie szukania murarzy i tak od grudnia ... Na szczęście jest też coś pozytywnego bo rozprowadziłem kable i podłączyłem światło i gniazdka. To na razie szkielet instalacji docelowej ale najtrudniejszy i co ważne już działa. Jak dobrze pójdzie to zabiorę się za wodę i może jakiś zlew albo coś zamontuje. Teściowa się śmieje, że jak będzie woda to pewnie się przeprowadzimy ... Z sąsiadką spokój (przynajmniej na razie), ale UM ciągle milczy. Co do zdjęć to mam jeszcze z 10 na kliszy myślę, że do końca następnego tygodnia wyrobię i wtedy prześlę skany. Pozdrawiam i wracam do roboty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 05.06.2002 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 Zachar ta twoja sąsiadka to niezłe licho(cztałam twoje zmagania), pewnie cos knuje bo to chyba taki typ. A jak inni sąsiedzi z nią wyrabiają? Misha niezły kawał roboty za Tobą, a ten bank masz jakiś namierzony? Bo jakby co to ja się piszę na akcję. W "Drobnych cwaniaczkach" mieli ciekawy plan widziałeś, ubaw po pachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 06.06.2002 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Ja takze melduje sie po "chwili ciszy". Niestety niedosc ze nie moglismy pojawic sie na spotkaniu do tego troche spraw sie pokomplikowalo. Ale z lepszych wiesci to ta ze w koncu po dlugim czasie pani geodetka zrobila mapki i 10 czerwca podpisuje umowe u notariusza. W koncu bede mial ten skrawek (990m2) ziemi Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 06.06.2002 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Zapomnialem dodac ze bardzo Wam zazdroszcze ze macie juz wybor projektu domku za soba. Od ogladania domow, domkow i domeczkow boli mnie juz glowa Aktualnie jestem pomiedzy Muratorem 12b (Przytulny), "Pod wierzbami" Archonu i "Malym dworkiem" z Archetonu (podane w kolejnosci od najwiekszego do najmniejszego). Niestety codziennie inna koncepcja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 07.06.2002 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2002 Jeśli jeszcze nie wiecie - w niedzielę w gdańskim BATcie będzie kirmasz wiedzy budowlanej. W zeszłym roku byliśmy i było więcej niż na ostatnich targach na Beniowskiego. Także chyba warto. Więcej info w dzisiejszej Wyborczej. Życzę Wam miłego weekendu (na budowie) Ja już się nie moge doczekać bo w końcu chyba coś się ruszy - oczywiście pracowali będą Sebastian i tata a ja sobie popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 10.06.2002 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2002 Witam po weekendzie! Na kiermaszu w Kokoszkach byłem. W sumie było ciekawie -chyba kupię nową wiertarkę . No i były dodatkowe atrakcje zespół ludowy oraz pieczony dzik (jakis troszkę tłusty ale całkiem całkiem ). Co do materiałów to nic specjalnego -np okna dachowe 10% upustu tyle ile dostałem w Brokerze. Co do budowy, to w piątek udało mi się przewieźć połowę materiału na ściany na plac budowy. HDS pięknie wstawił palety z pustakami na strop (pierwsza próba wytrzymałości zdana!). Najważniejsze jednak, że jak dobrze pójdzie to w tym tygodniu ruszą murarze. W końcu udało się znaleźć w miarę konkretną ekipę -mam nadzieję, że nie zrobią mnie jak poprzedni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 11.06.2002 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2002 No witajcie. Trochę mnie nie było, ale znów się pojawiam. Ostatnio Tomgor i Sebo odwiedzili mnie na budowie. Ogrodzenie skończone tzn. działka zamknięta. Zostały jeszcze fugi, zamki i takie duperele. Na razie daje sobie luzu. Mam już połowę wykopów i w tym tygodniu mam zamiar to skończyć. teraz tylko trzeba zmontować zbrojenie i zalewanie. Sebo - coś kiedyś mówiłeś o instalacji odgromowej. Wiem, że Ty zrobiłeś błąd. Sprecyzuj temat i jak to dobrze wykonać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 11.06.2002 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2002 Do zbrojenia ław warto przyspawać kawałek bednarki.Ja tego nie zrobiłem i teraz będę musiał wkopywać opaski wokół domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 11.06.2002 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2002 Zróbcie uziom otokowy mimo połączenia zbrojenia fundamentów. Samo przyspawanie bednarki do zbrojenia nie rozwiąże wszystkich problemów. Aby dobrze zrobi uziemienie w budynku należy połączyć wszystkie części metalowe budynku (zbrojenie, metalowe konstrukcje itp.) oraz wszystkie instalacje wewnętrzne w jednym punkcie z uziomem otokowym. Jest jeszcze parę kruczków ale to jest zbyt dożo pisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 11.06.2002 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2002 Hellou, jestem nowy. Troche juz o sobie napisalem w czesci "Przedstaw sie "czy cos kolo tego. Ogolnie jestem z 3citty, a wlasciwie z Gdanska, startujemy za tydzien z zonka budowe w Baninie (to kolo Rebiechowa i Pepowa, o ktorym ktos tu pisal, ze nie wie gdzie jest . Mam nadzieje podzielic sie z Wami moimi spostrzezeniami i doswiadczeniami. Chata ma sie wybudowac ( ))) ) do konca przyszlego roku, tak zebysmy na zime sie wprowadzili. Negocjuje warunki z BATem o ktorym ostatnio tu pisaliscie. Po przycisnieciu PSB, BAT jest w stanie rozmawiac zdecydowanie przystepniej. Chyba sie na nich zdecyduje, bo ceny maja czesto nawet nizsze niz dostawcy z Zukowa i okolic, a warunki dowozu okazaly sie negocjowalne. Ogolnie dzialke mamy ksztaltna choc kiepsko ulozona. Zrobilismy projekt u znajomych, indywidualnie i okazalo sie ze nie zalujemy. Chalupka klasyczna - parter + uzytkowe poddasze. W sam raz dla rodzinki z dwoma malymi chlopakami (a pozniej jeszcze psem i kotem . Calosc powinna miec ok 160m2. Pozdrawiam wszystkich Jacek Wysoczynski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 12.06.2002 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 Witamy nowego grupowicza.Mam nadzieje, że na kolejnym spotkaniu tez Cię zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 12.06.2002 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 Pozdrawiam kolegę również. No widzę, że teren gdzie budujesz się jest popularny. My mamy działkę w Miszewku i jest to moment od Ciebie. W Pępowie jest hurtownia od której biorę materiały.?Może masz jakąś opinię na jej temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 12.06.2002 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 Taa dam !! Wczoraj w końcu przyszła ekipa i zaczęło się murowanie. Tak na pierwszy rzut oka są w porządku i robią dobrze jak będzie -zobaczymy. Z ceną też udało się dogadać rozsądnie. Niestety doszły dodatkowe wydatki: 20m przedłużacza, 20m węża z końcówkami, cement i wapno. Ciekawe co jeszcze ... Mam już też kraty w piwnicy i w końcu zaczyna się robić bezpiecznie przynajmniej przed dzieciakami. Witam "nowego" i pozdrawiam. Co do bat -u mam miłe doświadczenia. Acha -mam kinetę zbiorczą do kanalizy -może ktoś potrzebuje? Nowa nie używana (instalator się pomylił miał wziąć i tyle go widzieli). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts