Benicio 06.01.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Witam Markus - ja mam w łazience grzejnik drabinkowy oraz wodne ogrzewanie podłogowe. Podłogówka zasilana jest wodą z powrotu z grzejnika. Przestrzegano mnie, że przy wysokiej temperaturze wody zasilającej grzejniki podłogówka może być zbyt "efektywna", czytaj: podłoga może być zbyt ciepła (jeden z tych co mnie przestrzegał zainscenizował nawet skakanie po podłodze w łazience niczym na rozżarzonych weglach). Przy obecnych temperaturach zewnętrznych (~ -15, dużo zimniej już być nie może) tego objawu nie zauwazyłem, więc chyba nie jest to problemem. Uważam to osobiście za dobre rozwiązanie. Kingaa - też uważam, że D24 ma lepszy rozkład . A wogóle to się zapowiadałaś kiedyś. Proszę o kontynuacje tematu: hipermarket + Toi Toi (x100) + autostrada z Banina do Bojana, bo się dobrze zbrechtałem http://www.gadu-gadu.pl/img/emots/2/hahaha.gifhttp://www.gadu-gadu.pl/img/emots/2/hahaha.gifhttp://www.gadu-gadu.pl/img/emots/2/hahaha.gifhttp://www.gadu-gadu.pl/img/emots/2/hahaha.gifhttp://www.gadu-gadu.pl/img/emots/2/hahaha.gif Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 06.01.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Witam kolejnych forumowiczów - i z Nowym Rokiem życzę Wam oraz tym którzy są tu od jakiegoś czasu wielu sukcesów , wytrwałości i wiary we własne siły oraz dużo kasy . Jeżeli chodzi o temperatury to u mnie było -16 i w domku było całkiem ciepło - ponieważ nie mam elewacji to bardzo dotkliwie odczuwam wiatr różnica temperatur jest zauważalna -na szczęście ostatnio było bezwietrznie. Co do łazienki to mam grzejnik łazienkowy oraz poprzez zawór RTL podłogówkę. Obwód działa sprawinie i jak na razie nie ma kłopotu z dogrzaniem. Dodatkowo po wyjściu z kabiny prysznicowej chodzenie po ciepłej podłodze jest naprawdę przyjemne. Ogrzewanie oczywiście wodne - gazowe. No właśnie przyszedł drugi rachunek za gaz- o 50 zł mniejszy niż pierwszy ... a wcale tak bardzo nie regulowałem pieca tylko drzwi w końcu wstawiłem do nieogrzewanych pokoi Kodi - dalej czekamy. Tomgor - sprawa jest na wokandzie - jeszcze tydzień i będę coś miał - sorry, że tak długo ale nie chcę być zbyt nachalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 06.01.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Adamski - Rewelka z taką ilością TOI TOI, wszystkie niebieskie. Ależ by było kolorowo... Kodi_Gdynia - gdzie można obejrzeć propozycję wytyczonej autostrady. Wiem że jeden jej węzeł ma się znajdować w okolicach Rusocina (k. Pruszcza Gd). Wlowik- może i autostradę wybudują za 150 lat, ale jak teraz zaczną, to wyobraź sobie, ze przez cały ten okres będzie jedna wielka budowa: kamazy, dzwigi, tony piachu, tysiące robotników, etc. ŻADNEGO SPOKOJU. To nie jest dobra perspektywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 06.01.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Witam kolejnych forumowiczów - i z Nowym Rokiem życzę Wam oraz tym którzy są tu od jakiegoś czasu wielu sukcesów , wytrwałości i wiary we własne siły oraz dużo kasy . Jeżeli chodzi o temperatury to u mnie było -16 i w domku było całkiem ciepło - ponieważ nie mam elewacji to bardzo dotkliwie odczuwam wiatr różnica temperatur jest zauważalna -na szczęście ostatnio było bezwietrznie. Co do łazienki to mam grzejnik łazienkowy oraz poprzez zawór RTL podłogówkę. Obwód działa sprawinie i jak na razie nie ma kłopotu z dogrzaniem. Dodatkowo po wyjściu z kabiny prysznicowej chodzenie po ciepłej podłodze jest naprawdę przyjemne. Ogrzewanie oczywiście wodne - gazowe. No właśnie przyszedł drugi rachunek za gaz- o 50 zł mniejszy niż pierwszy ... a wcale tak bardzo nie regulowałem pieca tylko drzwi w końcu wstawiłem do nieogrzewanych pokoi Kodi - dalej czekamy. Tomgor - sprawa jest na wokandzie - jeszcze tydzień i będę coś miał - sorry, że tak długo ale nie chcę być zbyt nachalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 06.01.2004 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Panie i Panowie - co do hipermarketu to nie wiem konkretnie nic - słyszałem to tylko z kilku ust. Może to po prostu jakaś bajka - nie wiem. Wiem natomiast, że żaden region nie rozwija się tak dynamicznie jak obszar między Kielno, Koleczkowo, Bojano, Dobrzewino a Chwaszczyno, Banino, Żukowo, Tuchom itp. Ma więc w jakieś to przyszłości ekonomiczną rację bytu. Dla porównania taki Geant w środku miasta /mam na myśli Gdynię - Wzgórze Maksymiliana/ okazuje się raczej niewypałem. Gdyby postawili go np. na Chwarznie przy Obwodnicy to obroty były by dużo lepsze. Wlowik - market miał stanąć nie w Miszewku tylko w Tuchomku. Co do drogi Koleczkowo, Kielno - to kiedys jak miałem działkę w Kielnie to widziałem plany gminy w Szemudzie. Jest tam narysowana trasa, która przewidziana była do realizacji. Myślę, że są to również marzenia niż rzeczywistość. Markus - jedź do gminy to się dowiesz. Ja to studiowałem w 1998 roku, więc nie wiem jak jest teraz. Wlowik - Kwiatkowskiego będzie już niebawem - jakieś 2 no może 3 lata. Wszystko jest zapięte - tylko kasa z Unii i jedziemy z robotami. Inna sprawa że trwa to już z ćwierć wieku. Pozdrawiam dzisiaj też było zimno. Czym grzejecie w te mrozy. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 06.01.2004 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 rafalg - autostrada A1 to zupełnie osobny temat - jest tro trasa południkowa a ta co ma przebiegać przez Koleczkowo, Kielno, Dobrzewino to trasa równoleżnikowa. Nie chcę Cie wprowadzić w błąd, ale jest to zaprojektowana tzw. trasa Lęborska, która jest częścią Via-Hanzeatici. Z autostrada bujamy się już dobre parę lat, więc temat trasy Lęborskiej jest też pewnie odległy, choć nie znaczy że niemożliwy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 06.01.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Ivo: na razie nie zdecydowałem się co do okien. Argumentem ze GFO jest to że są o tyle tańsi od Oklandu że zostaną nam jeszcze pieniążki na mebelki do kuchni. Róznica jest spora, więc moje popracie dla okien drewnianych powoli słabnie. No i opinia Pchełka ma na pewno też swój wpływ. Dużo masz tych okien? Czy cena jaką GFO podało na starcie była już końcowa, czy coś jeszcze stargowaliście? Co do ogrzewania lazienki przewiduje u siebie podlogowke i grzejnik lazienkowy. Kiedys widzialem w TV program gdy p. Kasia Skrzynecka chwalila sie swoja nowa lazienka. Miala tam takze zamontowane ogrzewanie scienne - dodatkowe rurki w scianie. Efekt byl taki ze siedzial sobie w wannie i wygrzewala sobie plecki Ciagnac temat TOI-TOIow moge tylko stwierdzic ze u nas (czytaj w Polsce) jest wszystko mozliwe. Nie wiem kto z Was ogladal program "Europa da sie lubic" na temat nonsensow i bzdurnych przepisow. Gosciem byl Janusz Weiss. Opowiadal o fajnym przepisie. Na peronach na dworcach kolejowych sa tylko wyznaczone miejsce do palenia. Wjezdza na peron pociag i facet stojacy w oknie pociagu w wagonie dla palacych moze palic, a ten bedacy kilkadziesiat cm od niego stojacy na peronie juz nie Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 06.01.2004 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Ale...... rozpętała się dyskusja ........podoba mi się to! A skoro już tak daleko zaszliście, to może wiecie kiedy zaczną powstawać w naszym regionie jakieś porządne szkółki dla dzieci z basenem (oraz z Uniwersytetem i Politechniką na czele)? Pozdrawiam Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oli 06.01.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Witam serdecznie i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Właśnie znalazłam to forum i cieszę się, że na tym terenie takie istnieje Kontynuję budowę. Na razie są to dwie kondygnacje i prowizoryczny dach. Trwają prace wykończeniowe. W 2003 udało mi się założyć ogrzewanie - co za ulga Chętnie wymienię się z Państwem uwagami na temat budowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 06.01.2004 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Zejdźmy na ziemie choć na chwilę - KIEDY KULIG? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 06.01.2004 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Oli a gdzie budujesz - bo jeśli Warszawka to jest lepsza dla Ciebie grupa niż trójmiasto, jeśli w naszym regionie to witaj w domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oli 06.01.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 W Jastarni. To tylko 420km odległości ale staram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 06.01.2004 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Ładne miejse - dom mieszkalny czy sezonowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 06.01.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 adamski - my zdecydowlaiśmy się na GFO, gdyz naprawdę ma najniższe ceny. Okien to trochę mamy - ponad 28 m2 powierzchni. Otrzymalismy spory upust 30%, ale w styczniu może być ciut większy - dlaczego na wymiary, ponowne wyliczenia i podpisanie umowy poczekamy tak do połowy stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 06.01.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Witam!Czy ktoś z Was może mi podać namiary na kogoś, kto zrobi niedrogo mapkę do celów projektowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 06.01.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Czy ktoś z Was może mi podać namiary na kogoś, kto zrobi niedrogo mapkę do celów projektowych? Czy 500 zł to dużo (z matrycą)? Jeżeli nie to znam jednego pana geodetę z Gdańska. Mi zrobił za 450 ale obniżył za to że go wezmę do wytyczenia domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 06.01.2004 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Wakmen, dzięki. Czy to dużo? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia... może inni powiedzą? A solidny i terminowy? Przyślesz mi namiary na priva? I czekam na kolejne namiary, coby mieć jakiś wybór...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 06.01.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Na temat geodety możesz przeczytać w moim Dzienniku budowy. Mam do niego dane (telefon, adres) ale w domu i chyba będę mógł podać dopiero kiedy wrócę i wyślę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 06.01.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Dziękuje za przywitanie mnie na Forum.Narazie dużo nie piszę bo chcę przeczytać wszystkie strony forum trójmiejskiego.Są już efekty tego czytania. Mój "budowlany" notes adresowy powoli zapełnia się sprawdzonymi przez szanowne forum nowymi namiarami.Dzisiaj kończę na stronie 36,jutro przerwa(praca),tak że powrócę do przerwanej lektury dopiero za dwa dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 06.01.2004 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 To ja moge polecic swojego geodete, porzadny, terminowy, konkretny, wzial 400 zl bez targowania, pewnie by mniej wzial, jakbysmy narzekali.Artur Szewczyk, Wejherowo ul.Krofeya 10, tel. 672-27-58, kom.607 686 087. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts