Docent - Gdańsk 20.02.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Oczywiście w normalnym wydaniu jest to tabelka z 4 kolumnami - ale chyba wszyscy zainteresowani będą wiedzieli o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pysiek 20.02.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Witam Wszystkich Forumowiczów - Dobry Wieczór! Mam na imię Andrzej , mieszkam w Gdańsku . Stawiam "pierwsze kroki". Mam kawałek swojej "ziemi obiecanej" i bardzo bym chciał aby kiedyś stanął na niej niewielki domek. _________________ Jutro będzie lepiej - pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kołatka 21.02.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Czy ktoś w okolicach Trójmiasta buduje " dom w magnoliach 2" pracowni Archon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 21.02.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Witaj Pysiek. Goerg-na zjeździe reprezentuje nas bardzo godna osoba czyli Kodi .Myślę,że będziemy mieli najświeższe wiadomości po jego powrocie. Zachar- bardzo dziękuję za namiar na drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 21.02.2004 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Pysiek - witamy Cię i życzymy udanej lektury - znajdziesz tu większość odpowiedzi na pytania z którymi męczy się większość budujących. Przesłałem Ci mailem namiary na geodetów. Z Twojego terenu zdaje się jest ADAMSKI - więc wiele ciekawych informacji możesz uzyskać właśnie od niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kołatka 21.02.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Georg buduję w Gdyni więc w okolicach trójmiasta tzn ok 50 km w jedną stronę jestem w stanie przejechac żeby zobaczyć to cudo na żywo.( a budujesz?, a może już wybudowałeś?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamatata 21.02.2004 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Witam wszystkich serdecznie W sprawie kosztorysu - banki życzą sobie kosztorysy metodą tradycyjnna nazwana tu metoda "czterech kolumn" = Materiały+ Robocizna+Koszty pośrednie+ Zysk Zleciłem zrobienie takiego kosztorysu i zapłaciłem PLN 800. Jeśłi ktoś jest zainteresowany to oczywiście podam namiar. Ten wydatek mozna wykorzystac tyko w anastępujacych celach: załatwienie kredytu w banku (podnosi wiarygodność inwestora), poznanie średnich cen rynkowych materiałów (znane sa tańsza sposoby), uzyskanie zestawienia materiałów(czasami wychodzą tu głupoty bo kosztorysant nie czyta projektu architektonicznego i konstrukcyjnego i odwala sztampę), uzyskanie na oko przybliżenia wielkości nakładów jakie trzeba ponieść na wybudowanie domu. Kosztorysy mam za sobą pzrede mną zas organizowanie materiałów na budowę. Uprzejmie proszę o poradę w dwóch sprawach: - rzetelne hurtownie materiałów (rozsądne ceny, przyzwoita jakość, możliwość przechowania materiałów, transport, uczciwość)- drewno budowlane na szalunki (tanio)- stemple budowlane (z drugiej ręki, tanio)- filigrany (rozsądne ceny, z transportem i rozładunkiem - jaki koszt i jaki wykonawca?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 22.02.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Mamatata - to zależy jaki materiał chcesz kupic. Ja na przykład kupiłem całość materiałów na dach w grudniu i przechowuje w Matelbudzie na Hutniczej. Tak samo z Ytongiem - kupiony w grudniu, leżakuje w WKT Polska. Wczoraj byłem w tartaku na Osowej i pewnie za tydzień lub dwa zrobie to samo z więźbą. P.S. Fajna ksywka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 22.02.2004 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 MARKUS - możesz podać bliższe namiary tej hurtowni na OSOWEJ??? Na szczęście znalazłam ekipę bud. jak pójdzie wszystko dobrze domek będzie powstawał już od lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 22.02.2004 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Markus ile dawali rabatu na ytong? czy przedstawiciel z ytonga polecil WKT? sprawdzaleś inne tartaki oprócz tego z osowej? chciałbym zdążyć przed majem i podobnie kupić co nieco wcześniej. wybór hurtowni i tartaku przede mną, na razie załatwiam kredycik... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kołatka 22.02.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Znajomi też brali drzewo w tartaku w Osowej. Chwalili. Namiary: Osowa ul Wenus 48 tel 552-54-25.georg dom nie jest taki duży patrząc że to ma być wielopokoleniowy za "chwilę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 22.02.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Tartak w Osowie ma tez swoją stronę http://www.tartak.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kołatka 22.02.2004 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Georg mam nadzieję że w tym wypadku się pomylisz i dzieci (chociaż jedno ) zostaną z nami ale fakt że cały czas zastanawiam się czy za duży nie będzie. Jednak jak młodzież zejdzie się na nasze 60 m to zaczynamy się o siebie obijać. Chciałabym żeby i oni mieli trochę więcej przestrzeni życiowej niż mają w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 23.02.2004 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witajcie - byłem na spotkaniu. Nie musze dodawać, że imprezka była super. Nie zabrakło także piwka i jedzenia. Poznałem całą Redakcję i oczywyście innych forumowiczów. Z północy była silna grupa ze Szczecina, osoba z Elbląga i kilka osób z Mazur. Było sympatycznie i domowo - tak jak na forum. Jednym słowem szkoda że nikt się nie wybrał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 23.02.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witam Pozdrawiam wszystkich nowych i starych forumowiczów. Pytanko: Czy możecie polecić jakieś centra ogrodnicze, szkółki leśne, etc. - generalnie wszystko w temacie ogród? Będe wdzięczny. Ewa, liczę zwłaszcza na Ciebie, bo widziałem, że troche się w tematach ogrodowych udzielasz . Docent - Twojego sms-a odebrałem dopiero dzisiaj rano ... Daj znać natępnym razem . A giętarke będę potrzebował gdzieś za miesiąc - także bardzo mi się nie śpieszy. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 23.02.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Docent -wielkie dzięki za kosztorys. Markus - nie miałeś problemów z ugadaniem składowania materiałów? Gierga - gdzie w końcu kupiłaś działkę? Po wielu debatach, analizach, porównaniach i liczeniach zdecydowaliś,my jednak na zmianę technologii z pierwotnie planowanej szkieletu drewnianego na murowany z bliczków silikatowych. Projekt niestety do przerobienia, ale i tak powinno być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 23.02.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Benicio - tak się domyślałem, że nie ma Was w domu - jak będę następnym razem to dam znać. U mnie na budowie jest 140 stempli - ale na razie podpieraja jeszcze strop - kwestia rozebrania jak sie ociepli. W sprawie kosztorysu to jak na razie bank nie miał przeciwskazań - przyjął i czekam dalej na decyzję - okaże się czy był dobry czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 23.02.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Miasto Łódź pozdrawia wybrzeże oraz jedynego przedstawiciela Kodiego w realu. Następnym razem myślę, że będzie nas jeszcze więcej. Pozd. Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 23.02.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witam Czy ktoś z Was miał ekipę mieszkającą na budowie? Czy wiecie skąd można wypożyczyć jakiś baraczek mieszkalny czy coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 23.02.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Grupa Krakowska róznież pozdrawia Kodi dzielnie reprezentowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts