Zachar 23.02.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witam! Szczerze żałuję , że z Kodim nie byłem ale obowiązki rodzinne ... Mam około 60 stempli - jak ktoś potrzebuje 1zł/szt. od ręki ale transport własny Jeżeli chodzi o ogrody mam fajnego gościa - już się z nim umówiłem od 4 do 10 zł za m2 ogrodu w zależności co się chce. Co do baraków - są ogłoszenia w Gratce i Anonsach - ogólnie ekipa na budowie to ciężka sprawa pod względem sanitarnym i żywieniowym ale wszystko kwestia umowy oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 23.02.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Markus ile dawali rabatu na ytong? czy przedstawiciel z ytonga polecil WKT? sprawdzaleś inne tartaki oprócz tego z osowej? chciałbym zdążyć przed majem i podobnie kupić co nieco wcześniej. wybór hurtowni i tartaku przede mną, na razie załatwiam kredycik... pozdrawiam YTONG zbytnio nie rozpieszcza swoich klientów i standardowo daje między 5 a 7%, zabawa polega dopiero na wyciśnięciu maksimum ze sprzedającego. WKT wynikło z tego, że Pan który wcześniej był odpowiedzialny za Ytonga w Raab Karcher w Gdyni rozstał się z poprzednią firmą i przeszedł do WKT, a ja razem z nim. W sobotę byłem w 5 tartakach. Do trzech z nich nie było co jechać, zwłaszcza do firmy DĄB w Bolszewie. Czekam na wyliczenia z Holz-Komplex /mają autoklaw do impregnacji ciśnieniowej/. Natomiast w Osowej byłem potwierdzić ich ofertę jaką przysłami mi emilem dwa dni wcześniej. Na dzień dzisiejszy Osowa jest moim number one. Szybka i miła obsługa, chyba fachowa /bom laik w temacie drewna/ no i doradzić potrafią. MarcinU - w zasadzie z żadną z większych i wymienionych przeze mnie hurtowni nie było problemu w temacie przechowania materiałów. Zero problemu i zero opłat. MarcinU - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 23.02.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Jeżeli chodzi o ogrody mam fajnego gościa - już się z nim umówiłem od 4 do 10 zł za m2 ogrodu w zależności co się chce. Dzięki Zachar, ale bardziej mi zależy na punktach sprzedaży niz na sile roboczej (nawet na sile wykwalifikowanej, z tzw. wizją). Chce sam poeksperymentować . Wiem, że takie punkty są na Kartuskiej (między stacją Lotosu i Auchan), na Trakcie Świętego Wojciecha (prowadzi go babka, która ma tematyczny program w telewizji gdańskiej), a także w Rębiechowie (niedaleko Banina). Poza tym mam wypatrzonego dystrybutora systemu nawadniania ogrodu (założyłem nawet wątek o tym w "Pamiętajcie o ogrodach"). Czekam na więcej. I czekam na opinie - gdzie taniej, lepiej, pewniej etc. Kingaa - jak się casting udał? Ekipa wybrana? Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.02.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 witaj kodi było baaaaaardzo miło Cie poznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 23.02.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Markus zdradź w końcu która to Twoja działka? Punkty charakterystyczne w Twojej okolicy to budujący się dom z Ytonga i dom z kurem na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 23.02.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Zachar, dzięki. Ta ekipa nie jest z bardzo daleka, więc co jakieś 3 dni by wracali do siebie na noc. A im byłoby wygodniej mieszkać na budowie, bo oszczędność czasu i benzyny i nam też - bo ktoś by cały czas tam był. No ale jeszcze nie jest przesądzone, że to ta ekipa będzie...Benicio - wszystkie ekipy, z którymi rozmawialiśmy zrobiły dobre wrażenie i wszystkie są polecane, więc pewnie zadecyduje cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 23.02.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Markus zdradź w końcu która to Twoja działka? Punkty charakterystyczne w Twojej okolicy to budujący się dom z Ytonga i dom z kurem na dachu. BINGO Jak miniesz oba te domy, w kierunku gospodarstwa, to moja działka jest po prawej stronie drogi, zaraz za domem w stanie surowym. Tyle tylko, że u mnie zaledwie kran od wody wystaje. No chyba że w końcu zjawili się goście od prądu i mi skrzynkę podłączają. Ale jak tylko lód Wisłą popłynie to myślę że zacznie się u mnie ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 23.02.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Markus - no to chyba z mojej działeczki będę widział Twój rosnący domek. Ja planuję rozpocząć w czerwcu (najpóźniej). Natomiasty ty patrząc w kierunku wschodnim zaraz za polem żyta () widzisz dom w stanie surowym (biały z czerwonym dachem), a zaraz za nim jest moja działka. Generanie mamy do siebie "bez pole" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 23.02.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 MarcinU - zaskoczyles mnie radykalną zmianą technologii! sporo się naczytałem o szkielecie drewnianym, kierownik budowy (zwerbowany tydzień temu) ostro mnie namawia - mówi, że wszystko sobie policzył, ma kontakt z gościem, który 10 lat stawiał domy w kanadzie, ale dla mnie to za późno na zmiany Markus - dzieki za odpowiedz, kiedy godzina "zero"? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 23.02.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Amys - ostatnie pół roku spędziłem na obliczniu kosztów, czasu, trwałości, potencjalnych problemów itp. I jednak wychodzi mi, ze dom szkieletowy jest duzo drozszy w budowie (mało firm dobrze to robi), wymaga dokładnego nadzoru (wiele krytycznych punktów do dopilnowania) i duzo bardziej niebezpieczny w eksploatacji (wrażliwy zwłaszcza na zalanie). Wydaje mi się też że jeżeli z różnych przyczyn w przyszłości miałbym ten dom sprzedać to łatwiej pójdzie mi ze sprzedażą murowanego. I nie odbieraj tego jako negację technologii szkieletowej - nie jest zła. TYlko droga i kłopotliwa, a ja za dużo kasy nie mam i nie mam czasu na kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 23.02.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Kołatka - dzięki za namiary na tartak MarcinU - kupiłam działkę - znajduje się na ul. Czarna Góra pomiędzy ulicami Sobieskiego i Chrobrego (jeżeli orientujesz się ulicami w Bojanie). A ty w jakich okolicach Bojana???Masz już pozwolenie na budowe??? jeżeli tak to ile czekałeś??? Planuje budować w okolicach czerwiec lipiec - jestem na etapie załatwiania spraw papierkowych itp. Skrzynkę mają mi podłączyć za 2 tygodnie. Nic tylko czekać i czekać ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 23.02.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Benicio- dość tanie centrum ogrodnicze jest przy obwodnicy blisko Renku-od strony Osowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 23.02.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Acha zapomniałam ....ja również podłączam się do prośby Benicio..... o namiary na jakieś szkółki, centra ogrodnicze z cenami nie zwalającymi z nóg Będe wdzięczna za podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 23.02.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Gierga - kojarzę. Mam działkę na Ziołowej - to całkeim blisko. Daleko masz do stawku? Pozwolenia na budowę jeszcze nie mam - projekt domu dopiero powstaje. A elektrycy obiecali mi w 2 m-ce założyć skrzynke z licznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 23.02.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Benicio- dość tanie centrum ogrodnicze jest przy obwodnicy blisko Renku-od strony Osowej. Dzięki Nowaczka. Teraz juz nawet kojarze (z jazdy po obwodnicy) . A wjazd jest od strony Renk'a czy od Osowej? Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 23.02.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 MarcinU - ja też kojarzę Ziołową (to nawet nie daleko)....a stawek widzę ze swojej działki tzn. na pewno będe go widziała z poddasza swojego domu. SUPER widok zwłaszcza po południu jak słońce odbija się od tafli wody. Bosko .... już byłam i widziałam No a ze skrzynką to tak jak mi tez powiedzieli, że w 2 miesiące założą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 23.02.2004 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 AMYS - mam nadziję zacząć cała "zabawę" koniec marca początek kwietnia. W zasadzie jak tylko bez większych obaw będzie można robić fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 23.02.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Benicio - co do ogrodów, to polecam ostatni mumer muratora - jest encyklopedia roślin ogrodowych - alkiem sympatyczna. Zachar - może podac na twoejgo faceta od ogrodów. Co prawda wykorzystam moe za rok, ale namiary już warto zbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 23.02.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witam - pojawiło się bardzo dużo nowych osob. Kto z Was buduje jeszcze z Silikatów (silki i inne) ? I czy stawiacie ściany 2 czy 3-warstwowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 23.02.2004 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Powiedźcie, gdzie kupię tanie, dobre, suche i tanie drzewo na więźbę dachową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts