wlowik 03.03.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Wlowikowa - cofnęlam się kilka stron ale chyba przeoczyłam adres na Windows Czy możesz podać? ...Windows 2000 Rumia ul. Sobieskiego 23 , tel: 058 671-31-91, 671-29-61. (jadąc z Gdyni , na początku Rumii po prawej, między światłami a skrętem na Łężyce). Salon firmowy na Zaspie ul. Startowa 30, ale tam preferują okna do blokowisk... Rafalg - nasz wykonawca zaopatruje się w hurtowni swojego kumpla w Gdyni na Hutniczej, więc do rabatów się nie przyzna. Druga partia przyjechała prosto z Ostrołęki, więc może tam prościej... To jak ? - ma ktoś pojęcie jak pogodzić Ulricha z Makrotermem, solarem i podłogówką ? Może znacie kogoś kto wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 04.03.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Wlowikowa - jak złożyłem wniosek o wpis to mniej więcej po 2-3 tygodniach przyszło pismo o wpłacenie stosownej sumy na podane konto sądu tytułem opłaty sądowej za wpis (około 270 zł o ile pamiętam) oraz ... na osobne konto jakieś kilkanaście złotych za opłaty wysyłkowe czy coś takiego . Koszmar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 04.03.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Wlowikowa - mnie także poinformowali w sądzie , że od wpisów do księgi wieczystej nie pobiera sie opłat, gdy jest to kredyt na dokończenie budowy ( Kartuzy) tak wiec jestem dobrej myśli, bo pan z banku postraszył mnie , że będę płacił jak za zboże. Jesli chodzi o okna to także dobra wycene dostałem na okna Aluplast ( Ideal Intertec 4000) od firmy Anpol tel. 558-53-22 z ul. Beniowskiego 34 - za całość 6500 zł z montażem - 4 komorowe półzlicowane- w Windows 2000 - podobna wycena, w M&S wycena ok. 7400 zł z montarzem. Rafalg - więc sprawa się sama wyjaśniła - w zwiazku z tym raczej juz nie sprzedawaj działki - tylko szybko składaj kwity o pozwolenie na budowę. Benicio - oczywiście dam znać jak będę - wszystko zależy od pogody. A jesli chodzi o ogrzewanie to jest b. dobry wynik - ale chyba wziałeś pod uwagę tylko 6 m-cy , a nie 7 - mimo wszystko wyglada to przyzwoicie biorac pod uwage, że dom ma dość duża powierzchnię i jest parterowy. Czy mozesz mi powiedzieć - gdzie zamawiałeś cały system ogrzewania i podac namiary na twoich wykonawców. Robiłem już rozeznanie i do mojego domu proponuja mi piec jednofunkcyjny Vaillant o mocy 12 kW oraz zasobnik 120 l firmy VRC - wstepna wycena materiałów ok. 12-13 tyslub inny wariant z piecem dwufunkcyjnym z wbudowanym zasobnikiem wody 42 l firmy Saunier Duval ISOTWIN C 24E - wycena zbliżona. Wlowik - czy będziecie od razu teraz wstawiać okna - przed tynkowaniem, czy później? PYSIU- potrzebuję nr w którym był harmonogram prac budowlanych dotyczacych mojego projektu. A co do LMP 14 to najpierw muszę wejść na tą strone i sobie go obejrzeć - wygodniej by było gdybys wstawił link. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 04.03.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 PYSIU - obejrzałem projekcik - jak dla mnie jest super - choć nie jest to dom mały - 166 m2 x srednio 1500 zł za m2 to już daje niezły wynik - nalezałoby wybudować trzeci komin do kominka. Rozkład pomieszczeń rewelacyjny - sam bym sie na coć takiego pisał - ale czy nie jest to za duży domek?- każdy metr kosztuje. Podoba mi sie to, że na parterze jest drugi pokój o przyzwoitej powierzchni, oraz duży salon - myslę, że jest to bardzo funkcjonalny projekt i praktycznie nie trzeba by było nic przerabiać. Pogadamy później na ten temat. Cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 04.03.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Wlowikowa, Docent - dziękuję za telefony w sprawie okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 05.03.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 CzescCzy ktosik zamawial juz welne na ocieplenie dachu? Jezeli mozna to jaką, jaka grubość i po ile? Matelbud oferuje welnę Rockwoola i zastanawiam sie nad zamowieniem teraz i odbiorem pozniej.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 05.03.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Adamski - ja jeszcze nie, ale napewno temat jest przedemną, więc chętnie się z nim zapoznam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 05.03.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Hej!Jeżeli chodzi o wełnę to ja mam 15 cm + 5cm URSA. Moje zużycie gazu to 1480 m3 od 1 list 03 - ogrzewam 90m2 21-22 C Poddasze i piwnica 180m2 na razie tylko podgrzewana do około 17-18 C. Dom bez elewacji. Gaz do celów CO CWU i kuchenka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 05.03.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Docent: chcialbym szybciej zamowic welne i plyty gipsowo-kartonowe zeby zalapac sie na aktualne ceny. Podejrzewam ze w kwietniu bedzie wariatkowo w cenach.Zachar: puscilem Ci na priv starego maila. Te 1480m3 gazu to jaka kwota? Co do welny to co Cie sklonilo do Ursy? PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 05.03.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Docent: chcialbym szybciej zamowic welne i plyty gipsowo-kartonowe zeby zalapac sie na aktualne ceny. Podejrzewam ze w kwietniu bedzie wariatkowo w cenach.Zachar: puscilem Ci na priv starego maila. Te 1480m3 gazu to jaka kwota? Co do welny to co Cie sklonilo do Ursy? PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 05.03.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Adamski - też chciałbym jak najwiecej kupić - tym bardziej, że juz wpłynęła na moje konto kasa z kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 05.03.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Cześć Chciałm przeczytać wszystko na tym forum, ale chyba mi to jeszcze trochę zajmie Zaczynam budowę w Pruszczu Gdańskim, projekt LMP 96 z pracowni Lipińskich. Jestem na początku drogi więc będę uważnie śledzić tematy i podpytywać o co się da Pozdrawiam wszystkich, no i szukam sąsiadów zza miedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 05.03.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Witaj Anekri w grupie. Ladna ikonka Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 05.03.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Czesc Anekri Hmm, Pruszcz i Tczew można powiedzieć sąsiedzi, czyli jeszcez raz - cześć sąsiadko Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 05.03.2004 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Witaj Anekri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 05.03.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Georg-studnia kopana,7 kręgów + pokrywa ok.1100zł,zabezpieczenie metalowe 100zł,robocizna 800zł.Ceny zeszłoroczne-tyle mnie to wyniosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 05.03.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Witaj Anekri.Budujemy po sąsiedzku w gminie Kolbudy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 05.03.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Nie miałam firmy.Zrobiła to przy tak zwanej okazji moja ekipa.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pysiek 05.03.2004 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Witam Jolę i Anekri - sąsiad Pysiek z miedzą w Zaskoczynie (gm.Trąbki Wielkie). Jestem na etapie wyboru projektu - teraz na tapecie jest LMP-14. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 05.03.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 MarcinU - Wieść gminna niesie, że Grablowski podłączył Ci wodę. Ja od czwartku mam w końcu prąd na działce, a godzina "O" już wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts