wlowikowa 06.03.2004 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Wlowik - czy będziecie od razu teraz wstawiać okna - przed tynkowaniem, czy później? Jeszcze przed tynkowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 06.03.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 W piątek przyszedł w końcu mój projekt z Archonu . Teraz czekam na warunki techniczne z ZE Wejherowo - mieli przysłąć w piątek Pytanie do tych którzy już składali Wniosek do gminy Szemud o ustalenie warunków zabudowy - Ile czekaliście na odpowiedź??????????????? Zmieniłam ikonkę...starą gdzieś mi wcięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 06.03.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Pytanie do tych którzy już składali Wniosek do gminy Szemud o ustalenie warunków zabudowy - Ile czekaliście na odpowiedź??????????????? Jakies dwa tygodnie maksymalnie - na przełomie sierpnia i września 2003 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 06.03.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 No to mamy aniołka i diabełka na forum .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 06.03.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Dzięki Wlowikowa ........może nie będzie tak źle jak czekałaś 2 tygodnie....bo mnie straszą, że trzy miesiące . A chciałabym już ruszać z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 06.03.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Dzięki Wlowikowa ........może nie będzie tak źle jak czekałaś 2 tygodnie....bo mnie straszą, że trzy miesiące . A chciałabym już ruszać z budową. Ale chyba teraz do pozwolenia na budowę nie potrzeba warunków zabudowy ? Ja sobie dla zabawy zrobiłam - a zresztą zeszły rok to już inne czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 06.03.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 No to mamy aniołka i diabełka na forum .Pozdrawiam. Ano mamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 06.03.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Dzięki Wlowikowa ........może nie będzie tak źle jak czekałaś 2 tygodnie....bo mnie straszą, że trzy miesiące . A chciałabym już ruszać z budową. Ale chyba teraz do pozwolenia na budowę nie potrzeba warunków zabudowy ? Ja sobie dla zabawy zrobiłam - a zresztą zeszły rok to już inne czasy Raczej trzeba Przynajmniej tak mnie poinformowano w Wejherowie, bo teraz tam trzeba składać pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 06.03.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Pytanie do tych którzy już składali Wniosek do gminy Szemud o ustalenie warunków zabudowy - Ile czekaliście na odpowiedź??????????????? Warunki zabudowy - 3 tygodniePozwolenie na budowę - 5 dni Ale wtedy jeszcze Szemud wydawał pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 06.03.2004 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Aniołka widziałem a gzie diabełek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 06.03.2004 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Aniołka widziałem a gzie diabełek? u gory strony - ANEKRI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 08.03.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Witam !Adamski URSA dlatego, że była w danym momencie najtaniej. 1480 m3 to około 1500zł + opłaty stałe czyli o ile mnie pamięć nie myli 18 zł miesięcznie.ANEKRI witaj - w końcu ktoś kto buduje w Pruszczu jak ja. Napisz gdzie masz działkę? Możesz na priv ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 08.03.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Cześć Zachar Działeczkę mam na osiedlu Kasprowicza, a ty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 08.03.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 MarcinU - Wieść gminna niesie, że Grablowski podłączył Ci wodę. Ja od czwartku mam w końcu prąd na działce, a godzina "O" już wkrótce. Jakże szybko informacje się niosą . Wodę Grablowski podłączał mi zanim kupiłem działkę (jest rura na działce). W zaszłym tygodniu tylko uiściłem stosowną kwotę do urzędu gminy. Muszę jeszcze doprowadzić to w pobliże budynku i założyć kranik. Jak zamierzasz umieścić wodomierz - w skrzynce na zewnątrz czy w środku w domu? Na prąd to jeszcze trochę poczekam. Godzina "0" blisko - tylko coś ziemia wciąż łopaty nie pozwala wbić . Zacząłeś już coś? Gierga - ja na warunki zabudowy czekałem 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARJO 08.03.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Witajcie !Czy ktoś mógłby mi podać namiar na gościa z koparką (taniego:)). Ma do wykopania 50 m pod wodę i 36 m pod kanalizę oraz ukształtowanie terenu wokół domu. Byłbym zobowiązany za info.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 08.03.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 U nas w Baninie gośc kopie za 60zł za godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 09.03.2004 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 chyba wziałeś pod uwagę tylko 6 m-cy , a nie 7 Hej Rozumiem, że chodzi o ilość miesięcy grzewczych? W obliczeniach wziąłem pod uwage 7 miesięcy grzewczych, czyli 210 dni. Do tego co miałem, czyli 1.152 m3 w 104 dni dodałem 106 dni po 9 m3. Wziąłem mniejsze zużycie dobowe, bo założyłem, że w marcu i kwietniu oraz w październiku jest cieplej niż w styczniu i lutym. Za pozostałe 155 dni (w sezonie niegrzewczym) przyjąłem zużycie dobowe 2,5 m3 (cwu + kuchenka). Zatem: 1.152 + 106 x 9 + 155 x 2,5 = ~2.500 m3. Do tego 100 m3 rezerwy i wychodzi 2.600 m3. A rzeczywistość to oczywiście zweryfikuje . Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 09.03.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Benicio - witaj - widzę, że jesteś już zdrów jak ryba . Jeszcze raz podziwiam Twojego Detricha - wychodzi całkiem mało - dla mojej chałupki w projekcie zapotrzebowanie na gaz wychodzi ok. 3800 m3 na rok - więc róznica jest spora - biorąc pod uwagę także metraz domu. Byłem złożyć projekt c.o w firmie do której dałeś mi namiary - ale niestety gość, który sie tym zajmuje wraca z delegacji dopiero w pon. i wtedy będę omawiał szczegóły. Mario - koparkowców jest całe mnóstwo - biorą od 60 - 75 zł za godzinę pracy.Oto niektóre namiary:1 z Bojana – tel. 603 – 642- 014, Wykopy p. Grotha Bogdan tel. 506-864-874 lub 681-88-04 Koparka – 602-873-094 – p. Lademan 501-222-123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 09.03.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Hej O f..k!!! Docent - 3.800 m3 dla Twojej chałupki? To są dane z projektu? Z projektu MURATORA? Jesli tak, to należy im sie duża ŻÓŁTA KARTKA, bo zapotrzebowanie było chyba obliczane bez uwzględnienia izolacji termicznej (a gdzie ichnie standardy?) U mnie po szacunkowym odjęciu zuzycia na cwu i gotowanie (365 x 2,5m3) wyjdzie roczne zapotrzebowanie na c.o. ~ 1.700 m3 (a chałupa troche większa i w dodatku jednopoziomowa). A zdrowy nie jestem, ale tyrać trzeba. No pain, no gain - tak mawiają. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.03.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 MarcinU - Wieść gminna niesie, że Grablowski podłączył Ci wodę. Ja od czwartku mam w końcu prąd na działce, a godzina "O" już wkrótce. Jakże szybko informacje się niosą . Wodę Grablowski podłączał mi zanim kupiłem działkę (jest rura na działce). W zaszłym tygodniu tylko uiściłem stosowną kwotę do urzędu gminy. Muszę jeszcze doprowadzić to w pobliże budynku i założyć kranik. Jak zamierzasz umieścić wodomierz - w skrzynce na zewnątrz czy w środku w domu? Na prąd to jeszcze trochę poczekam. Godzina "0" blisko - tylko coś ziemia wciąż łopaty nie pozwala wbić . Zacząłeś już coś? Gierga - ja na warunki zabudowy czekałem 3 tygodnie. Po prostu Grablowski robi mi wykop pod fundamenty i stąd znajomość ploteczek. Wodomierz mam póki co zakopany w ziemi, a zaraz po fundamentach mam zamiar wpuścić go do środka w miejsce docelowe. W przyszły piątek, tj. 19.03 mam zamiar rozpocząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts