Barti 15.03.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Kurcze, widzę że poruszyłem ciekawy temat i zapewne na czasie. Pozdrawiam Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 15.03.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Barti-stęple są juz gotowe- tzn. w sobotę zostały zdjęte i ładnie ułożone. Jeśli wziąłeś ekipę p. Glowienke - to cena jaka ci zaproponował nie jest wysoka biorąc pod uwagę wielkość domu - tylko pamiętaj, że nie będzie to jedyny dom, który on będzie w tym czasie budował - więc będą dłuższe lub krótsze przestoje na budowie. Jeśli chodzi o kredyt to jednak polecam PKO BP - sam tam wziałem i jak na razie jestem zadowolony. Anekri - jeśli chodzi o dachówkę to dobra cena - a z tym gazobetonem to wydaje mi sie, że ściemniasz - w sobotę kupiłem z pobliskiej hurtowni gazobeton z Osławy 12 za 3,15 zł - nowa dostawa poszła 10% do góry - w zeszłym roku kupowałem po 2,80 zł Basiek - witamy na forum nowego ( ą) Baniniankę lub Baninianina - napisz dokładnie gdzie leży twoja gleba - może jesteśmy sąsiadami - na forum jest nas sporo z Banina. Benicio - w sobotę sam ledwo wyjechałem ( bez pomocy chyba bym utknął) - dzisiaj mają mi przwywieźć piach do murowania - ciekawe, czy sobie poradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 15.03.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Docent - powiedziałem panu G o przestojach, strasznie się zmieszał, a ja zapowiedziałem poważne sankcje w przypadku nieuzasadnionych przerw w trakcie budowy. Zgodził się bez protestu. Oczywiście nie wydałem informatora. Pozdrawiam Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 15.03.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Hej Kodi - szlake załatwia sąsiad, który ma znajomego palacza w jakiejś kotłowni bodajże w Kokoszkach. Ja tylko dałem kaske i nic nie załatwiam. Odcinek około 150 metrów wyniesie nas około 2 tysięcy (+ za żwir). Samemu to by było żal troche, ale zrzuca się pięciu więc wychodzi to po ludzkiej cenie. Wiem, że ta szlaka to towar deficytowy, schodzi na pniu.Wogóle Kodi to mam prośbe do Ciebie, odezwe się na maila lub priva dzisiaj. Docent - od razu zamów traktor do wyciągania ciężarówki, he he. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 15.03.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Witam wszystkich, zwłaszcza Baninczaków.Z forum widać że ostro wzieliście się do roboty.Docent- jak narazie to kupiłem trochę styropianu w Pępowie i pustaki na ścianki działowe.Teraz myślę jak zabezpieczyć budynek po wstawieniu okien. Chcę ścianki i okna zrobić w jednym terminie żeby je jakoś obrzucić cementem.A potem dopiero górka roboty. Instalacje.Jeśli chodzi o drzwi i bramę to wstrzymałem się do 20 (targi budowlane w Olivii) może tam coś znajdziemy ciekawego. Droga do mnie choć krótka to jednak księżycowa ale póki nie zrobią kanalizy nie mamy na co liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiek 15.03.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Hej!! Może faktycznie trafię na moich sąsiadów, chociaż obok, dokładnie obok mnie szczere pole )))))))) Ja mam działkę przy ul. Lipowej, tj jadąc z Gdańska zaraz w lewo visavi pętli autobusowej. I mijając Algidę jeszcze trzeba kawałek jechać - to jest - powiedzmy pod koniec drogi mijając dość duże, młode osiedle po lewej stronie /ale nie jest ono od samej drogi tylko tak po ukosie/. Moja działeczka jest przysamej ulicy Lipowej )))))))))))) POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 15.03.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Witaj Gabriel44 - gdyby interesował Cię rejon Bojana, to są tu wolne działki, nawet koło mnie i nie powinny przekroczyć podanego przez Ciebie pułapu. GRODY - możesz podać szczegóły targów w Olivii, bo jakoś nie natknąłem się na informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 15.03.2004 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Hej!! Może faktycznie trafię na moich sąsiadów, chociaż obok, dokładnie obok mnie szczere pole )))))))) Ja mam działkę przy ul. Lipowej, tj jadąc z Gdańska zaraz w lewo visavi pętli autobusowej. I mijając Algidę jeszcze trzeba kawałek jechać - to jest - powiedzmy pod koniec drogi mijając dość duże, młode osiedle po lewej stronie /ale nie jest ono od samej drogi tylko tak po ukosie/. Moja działeczka jest przysamej ulicy Lipowej )))))))))))) POZDROWIENIA Hello No to ja mieszkam na tym "młodym osiedlu" na tej ulicy "tak po ukosie" (tak przy okazji to ulica Jaśminowa, choć trafniejsza byłaby nazwa błotna, koleinowa lub wodnista ). Żółty dom i duża biała brama garażowa - łatwo zauważyć. Widze, że na naszym forum, to jednak Banino "żondzi". Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 15.03.2004 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Docent_Gdańsk & ALL - Prosze o info, co przy załatwianiu kredytu (chodzi o wszystkie wymagane papiery) zajmuje najwięcej czasu i co należy załtwić wcześniej aby proces załatwiania kredytu nie przeciągał się w nieskończoność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 15.03.2004 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Rafał - przede wszystkim wypis z księgi wieczystej - co najmniej trzy tygodnie Poza tym jeśli musisz mieć wycenę rzeczoznawcy - to co najmniej tydzień od jego wizyty na działce. Zaświadczenia o zarobkach - no, to zależy od firmy... Aha, i niektóre banki wymagają opinii o posiadanych rachunkach, na to też się czeka, np. w m-banku 2 tygodnie... Też właśnie zbieramy papierki i mam nadzieję, że do końca tygodnia złożymy wniosek - w Kredyt Banku. Podstawowa zaleta, która właściwie zadecydowała, to że można wziąć kredyt na rozpoczęcie budowy a zadeklarowany wkład własny wnieść na końcu - tak więc dzięki temu mamy jeszcze gdzie mieszkać Zresztą pozosta?łe warunki też są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 15.03.2004 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Grody: pomysl o zgraniu terminow wstawiania okien i robienia instalacji alarmowej.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 15.03.2004 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Kingaa - Dzięki za info. Dzwoniłem do Sadu Rejonowego w Gdyni, Księgi wieczyste (z tamtąd bedę brał kwit). Miła Pani powiedziała, że na wypis do kredytu max 2 tygodnie. Sprawdę co ze rzeczoznawcą i opinią na temat posiadanych rachunków. Na razie wydaje mi się, że będę brał w PKO BP. Co do kredyt Banku, to nie bedę brał w nim bo dla mnie są mało elastyczni. Czy sa jeszcze jakieś niespodzianki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 15.03.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Witam serdecznie całe Trójmiasto!!!!!!!Szukałem projektu BABIE LATO i przez przypadek trafiłem na KLUB. Zaczynam budowę w Bojanie , zaraz przy granicy z Gdynią dojazd od pętli autobusowej Wiczlino ok.2,5 km. Na razie cały czas pod górkę (woda-200m , prąd podobnie-prowizorka 100m) . Wykonawcy od 37000 do 19000. O materiałach pogadamy jak znajdę i umówię wykonawcę. Będę czerpał z waszych doświadczeń pełnymi garściami. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie , odezwę się jak będę znał cenę robocizny. Mirek. PS Widział Ktoś gotowe BABIE LATO (pracownia APA ) w okolicach Trójmiasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 16.03.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Barti - mówić to on sobie może - radziłbym Ci uważać na murarza z jego ekipy o imieniu - Józef ( lubi robić coś krzywo jak sie mu nie patrzy na ręce)- pan Zbyszek jest OK ( jako jeden z nielicznych w jego ekipie ) i nie irytuj się jak bedą się wyzywać - u nich podobno to normalka. Życzę powodzenia Rafalg- myślę, że Kinga wyjaśniła Ci mniej więcej całość - zacznij napewno od Wypisu z KW, zaświadczeń z banków - gdzie masz konta - na drukach z banku, zaświadczeń o zarobkach i rzecz bardzo ważna kosztorysu budowy - musi być podpisany przynajmniej przez KB , ale uważaj - musi być tak zrobiony, żeby pasował do Twoich potrzeb. Benicio - jesteś prorokiem - czy co - właśnie wczoraj miałem pierwsze podejście z ciężarówką pełną piachu - i niestety nie wypaliło - pan zatrzymał się 50 m od mojej działki i powiedział, ze dalej nie pojedzie i że może ewentualnie zrzucić mi piach tam gdzie dojechał - wiesz co mu odpowiedziałem pojechał dalej i chyba złapał po drodze kupca. Dzisiaj drugie podejście z piachem z innej firmy - podobno mają samochód z napędem na dwie osie - może się uda. Najgorszy jest ten narożnik - też chyba zanim jeszcze wybuduje będę musiał sie zainteresować drogą dojazdową. Dzisiaj wielkie dzień - pierwsze media w postaci wody zostana podciągnięte do domu do pom. gospodarczego. Hej. Basiek - ja też z tego" młodego osiedla" po ukosie z ul. Cyprysowej. Grody - Baninianie także Cię pozdrawiają - wczoraj byłem w hurtowni Bladowskich w Pępowie - styropian FS 15 maja w względnych cenach po 120 zł/m3, ale już na posadzki FS 20 po 170 zł - czyli nie najtaniej - gazobeton 12 - cena skoczyła przez 1 dzień z 2,80 do 3,15 - szkoda. Czy wiesz może gdzie maja taniej FS 20. Zakupiłem wczoraj okna i na 6.04 bedą gotowe do odbioru, ale chyba nie odważyłbym sie pozostawiać ich gdy nie będę miał w całości zamkniętego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 16.03.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Witam nowych forumowiczów! Nawał obowiązków sprawia że mam kłopoty z pisaniem - staram się jednak chociaż czytać A propo cen stali mam do sprzedania po starej cenie około 300kg prętów 6m fi 6. Gdyby ktoś chciał mam też (1szt) kinetę zbiorczą i (2szt) rury kanalizacyjne fi 200 12m. Szukam dalej ekipy do elewacji - z trzech dotychczasowych namiarów - jeden zły nr telefonu , drugi nie odpowiada (ma za dużo zamówień czy co?), trzeci zrobił wycenę ale nie mam do kogo Go porównać. Może coś poradzicie? Szukam też jakiegoś taniego kowala - umówiony wkurzył mnie dzisiaj podnosząc cenę za ogrodzenie o 1tys zł - tłumacząc się rosnącymi cenami - mój błąd nie podpisałem umowy od razu tylko umówiłem się na koniec tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 16.03.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Benicio - jesteś prorokiem - czy co - właśnie wczoraj miałem pierwsze podejście ... Stary Po prostu znam zycie na wsi . Dziś rano np. wbiłem się w moje eleganckie kalosze (mam model: czarne z filcem , he he) i drałowałem 100 metrów do samochodu. W zestawie z płaszczem i spodniami na kancik prezentowałem się kurna "rewelacyjnie". Żona ma lepsze: zielone z napisem "Made in Italy" ... - po prostu odjazd ... Jak ja to kocham ... Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 16.03.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Benicio - zobaczymy jak będzie dzisiaj - ale nic nie wskazuje na to, aby było lepiej - chyba pada W planie dzisiaj najwczesniej do godz. 17.00 będę nadzorował zakład usług wodnych z Glincza - ubierz gumofilce i wpadnij na chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARJO 16.03.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Cześć, Czy ktoś z budujących w 3mieście robił tynki wewn. przed wstawieniem okien - chętnie bym zadał kilka pytań.... MARJO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 16.03.2004 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Witam!!!!Szukam namiaru na wykonawców sieci wodociągowej (kompleksowo razem z projektem ) ok. 200mb. w Bojanie.Pozdrowionka Mirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 16.03.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 ALL - Słyszeliście coś o skłądzie drewna Jerpol (ul CHwaszczyńska). Ostatnio się reklamują w radiu, że mają tanie drewni z Borów Tucholskich. Czy może ktoś już to sprawdzał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts