Agawa 06.04.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Benicio - wstydź się - do czytania, ale to już Ha !! A Ty czytałaś?? To pytanie nie do mnie ale jak sie "wprowadziłam" na to forum to byłam w stanie przejść kilka stron, tu jest taka skarbnica wiedzy, że bym chyba się w tym wszystkim tak zatraciła, żebym nic nie wybudowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 06.04.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Benicio - wstydź się - do czytania, ale to już Ha !! A Ty czytałaś?? No pewnie, że tak A miałam trochę więcej niż Ty Już myślałam, że mnie z roboty wyrzucą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 06.04.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Markus - czy brałeś pod uwagę wylewanie ścian fundamentowych z betonu, czy przeliczałeś koszty takiego wariantu? jakiej szerokości masz ławy? pytam bo u mnie wg projektu też wychodzą bloczki ustawiane po szerokości przeczytanie całego forum to wyczyn pozdr. Oj brałeś, brałeś. Lane ławy mam zresztą w projekcie. Sam beton wychodzi prawie po tych samych pieniądzach co bloczki, ale wystąpiły dwa inne problemy: 1) zakup tarcicy na szalunki i co z tym potem zrobić /nie planuje deskowania na dachu/ 2) koszt wynajmu blatów zwalił mnie z nóg. Wyszło 3500 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 06.04.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Witam, Od kilku tygodni podglądam niniejsze forum przyszedł chyba czas, by się ujawnić, bo jakoś tak nie uchodzi chyba Bratki witaj w Klubie. Jesteśmy mądrzy mądrością nas wszystkich. Z ubezpieczeniem OC nie pomyślałem. Dzięki za pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 06.04.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Dzięki Agawa, Benicio, Kingaa, Amys, MarcinU, Markus i ktokolwiek zdąży się zalogować zanim mnie się uda to wysłać :oops: Miło Was poznać. Przeczytałam, bo póki co taki tylko mój wkład w budowanie, że staram się gruntownie przygotować. Zreszą kiedy się do tego przymierzyłam było tylko ok. 40 stron. Dopiero potem zaczęliście tak lawinowo produkować wpisy. Ale to fajna lektura i przynajmniej nie ryzukuję, że zapytam o coś co już było? A jak miło pokibicować. Kingo nie chcę zapeszać, więc jeszcze chwilę się potajniaczę. Jesteśmy na etapie papierków. Bratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 06.04.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Benicio - wstydź się - do czytania, ale to już Ha !! A Ty czytałaś?? No pewnie, że tak A miałam trochę więcej niż Ty Już myślałam, że mnie z roboty wyrzucą W tej chwili mam przeczytane okolo 2/3 stron. Od 20 do 66 he he. Myśle, że wynik dobry . Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 06.04.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Cześć bratki Nawiązując do ogrodzenia terenu, to też mam z tym problem Dookoła mam takie chałdy torfu, że jakbym ogrodziła teren to bym kompletnie na działkę nie dotarła. Ale tablicę fakt muszę jakąś wbić "Wstęp wzbroniony" Bo jak mi ktoś wpadnie to tego urobiska ... to zagęszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 06.04.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Markus - skąd taki koszt "blatów" - rozumiem miałeś na myśli płyt szalunkowych Anekri ile utargowałaś na beton, czy pytałaś w uniconie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 06.04.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Czesc Bractwo Pomorskie Witam Bratki Wlasnie stanalem przed nastepna decyzja (nic tylko decydowac i decydowac, jakby nie wystarczalo ze mi portfel ciagle wysycha ) Dogadalismy sie z wykonawca tynkow, termin juz ustalony, pierwotnie mial byc tynk cementowo-wapienny (czyli standard) z maszyny. Zaczelismy sie zastanawiac nad gipsowym, bo to niby zdrowiej, szybciej (nie trzeba cekolowac). Jak myslicie? Czy ktosik zna moze ekipe ktora robi tynki gipsowe z maszyny? Pytanie do "starych", zamieszkalych juz forumowiczow - jakie macie tynki? Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 06.04.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Markus - skąd taki koszt "blatów" - rozumiem miałeś na myśli płyt szalunkowych Anekri ile utargowałaś na beton, czy pytałaś w uniconie? Podaje wyliczenia: wysokość ścian fundamentowych 1 m długość ścian fundamentowych 2 x 75m /wewnątzr i zewnątrz/ okres najmu 10 dni /minimum/ cena wynajmu 1,80 PLN / m2 / doba RAZEM = 2.700. Ja zakładałem dla mniej rozgarniętej ekipy okres najmu na 14 dni = 3.780 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 06.04.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Czesc Bractwo Pomorskie Witam Bratki Wlasnie stanalem przed nastepna decyzja (nic tylko decydowac i decydowac, jakby nie wystarczalo ze mi portfel ciagle wysycha ) Dogadalismy sie z wykonawca tynkow, termin juz ustalony, pierwotnie mial byc tynk cementowo-wapienny (czyli standard) z maszyny. Zaczelismy sie zastanawiac nad gipsowym, bo to niby zdrowiej, szybciej (nie trzeba cekolowac). Jak myslicie? Czy ktosik zna moze ekipe ktora robi tynki gipsowe z maszyny? Pytanie do "starych", zamieszkalych juz forumowiczow - jakie macie tynki? Pozdrawiam Adamski Juz raz reklamowałem tą ekipę, u mnie nie robili ale u kolegi i powtarzam, że kolega jest wredny i upierdliwy dla wykonawców i skoro on był zadowolony to już mało kto nie będzie. Ja mam ich w planie również. SZLAS & PLOTZKE /tak się nazywają/ tel: 601 636 744 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 07.04.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Anekri ile utargowałaś na beton, czy pytałaś w uniconie? Oj chyba coś przegapiłam O jaki beton pytasz?? Chodzi ci o BK czy lany beton do fundamentów? I co to jest unicon? [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 07.04.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 I co to jest unicon? Chodzi chyba o Unicon Beton firmę, w której mozna zakupić beton, mieści się chyba na Oruni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 07.04.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Więc na razie (ze względu na zamieszki z torfem ) musielismy grunt wzmocnić, teraz będziemy lać chudziaka (sami kręcimy) i zbroić. Więc negocjacje w sprawie betonu staneły w martwym punkcie do 17.04 a potem zobaczymy. Wstępnie najkorzystniej wyszło mi z Pszczółek z transportem 193zł (ale to cena wyjściowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 07.04.2004 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Unicon beton mieści się przy Polifarbie w Gdyni. Polecam. Można sporo utargować. Poza tym moi rodzice jako klienci Uniconu mieli zniżkę w Kombecie. No i w razie czego (np. brak prądu co nam się zdarzyło) mają drugi punkt gdzieś w Gdańsku więc dowożą stamtąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 07.04.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Ewa masz jakiś namiar do Uniconu? Nie wiesz czy robią tez bloczki betonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 07.04.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Unicon beton mieści się przy Polifarbie w Gdyni. Polecam. Można sporo utargować. Poza tym moi rodzice jako klienci Uniconu mieli zniżkę w Kombecie. No i w razie czego (np. brak prądu co nam się zdarzyło) mają drugi punkt gdzieś w Gdańsku więc dowożą stamtąd. A możesz podać przykładową cenę?? Przed i po negocjacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 07.04.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 ewa mam pytanko- sprawdzałaś może, czy masz wśród szczeniaczków jakąś suczkę. I gdzie mam podjechać żeby się zakochać?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN7 07.04.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Witam wszystkich Budujących i ZbudowanychJestem nowy na Forum i szukam wspracia w budowie(kupiłem dom w stanie surowym koło Władysławowa).W chwili obecnej poszukuję:1/ taniego Barakowozu 2/ dobrego i taniego fachowca (mam świadomość że te 2 cech trudno pogodzić) do poprawienia dachu pokrytego dachówką karpiówką3/ adresów dobrych hurtowni budowlanych w okolicach Władysławowa/Pucka/Wejcherowa/Gdyni Dziękuje z góry za pomocpozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 07.04.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Witaj DarekN7 na forum Widzę, że połowę roboty masz już za sobą Oj ja też bym już chciała mieć stan surowy ... ale jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts