rafalg 22.04.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Gabi - no to nie ciekawie z tym kradzieżami. Widziałem, ze po przeciwnej strony drogi zaczynją się budować. powoli rośnie osiedle. Myślę, że możnaby pomyśleć o podpisaniu umówy z firm ochroniarską do srzeżenia osiedla. Nie wisz, czy komus już z mieszkających ogołocili dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 22.04.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Bea3: dziekuję za możliwość zobaczenia Twojego domku i kominka. PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 22.04.2004 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Kores - my ubezpieczyliśmy budowę w Warcie - wygodnie bo dziewczyna z banku u której załatwialiśmy kredyt jest agentką. Wyszło nam niecałe 250 zł przy założonej wartości docelowej 218tys bodajże, w tym jakiś kawałek to jest NW. Porównaliśmy z PZU - za identyczny zakres chcieli 550zł , gdzie indziej nie szukaliśmy, bo nam się już nie chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 22.04.2004 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Tak się składa, że temat ubezpieczeń niejest mi obcy, bo pracuje w takiej firmie (nie jestem agentem ). Nie robie reklamy swojej firmie (broń Boże!!!!!!!!!!)ani nie namawiam, ale jak chcecie to mogę sie dowiedzieć jak to tutaj wygląda. Z tego co wiem to jest taka opcja jak ubezpieczenie domów jednorodzinnych w trakcie budowy w której ja się napewno ubezpiecze bo mam zniżkę jako pracownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 22.04.2004 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Gierga - możesz wyspecyfikowac kilka szczegółow co do tych ubezpieczeń - w jakim zakresie, od czego, etc. Jakie opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 22.04.2004 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 witam, otrzymalam takaoferte: OFERTA CENOWA na wykonanie badań warunków gruntowo-wodnych i opracowanie dokumentacji geotechnicznej w Baninie k/Gdańska Zaplanowano wykonanie badań penetrometrem (otwory nierurowane) do głębokości 5,0 m w ilości 5 sztuk i dwóch sondowań sondą ITB-ZW. Cena ryczałtowa: 1.500,00 zł + VAT Cena obejmuje transport, badania terenowe, podstawowe badania laboratoryjne i opracowanie dokumentacji geotechnicznej. Termin wykonania: 10 dni od akceptacji warunków cenowych i otrzymania zlecenia wraz z danymi potrzebnymi do wystawienia faktury (ew. kopia KRS) oraz planu sytuacyjno-wysokościowego w skali 1:500 lub 1:1000 i orientacji w skali 1:10000 lub 1:25000 z zaznaczeniem miejsca badań. i stad moje pytanie? czy to sa badania ktore nalezy zrobic w zwiazku z ustaleniem warunkow posadowienia? i czy nie za drogie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 22.04.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Anna Rz - czy Ty przypadkiem do Polskiej Akademii Nauk nie dzwoniłaś ???. Chyba nie budujesz się na górotworach, bo o ile wiem to takowe w obrębie Trójmiasta nie występują, a do posadowienia budynku wystarczy określić przekrój pionowy gleby i to wszystko. Maksimum cztery otwory, po jednym w narożniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 22.04.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Rafalg - umówmy się tak .....prześlę Ci z pracy na Twoją skrzynkę wszystkie warunki i co wchodzi w zakres tego ubezpieczenia (bo trochę tego jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 22.04.2004 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 GIERGA - do mnie też wyślij, please. A jutro przykrywamy stropem - o ile znowu ktoś nie nawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 22.04.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 GIERGA - do mnie też wyślij, please. oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 22.04.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 GIERGA - do mnie też wyślij, please. oki Za trzy tygodnie będziesz mogła zabrać stemple ode mnie. A może będziesz potrzebować garaż blaszany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 22.04.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Witam ponownie. Kilka dni przerwy i tyyyyyle czytania. Specjalne powitanko dla tych, co dołączyli po drodze, czyli Ani i Darka (Dadym). Wyrazy uznania dla Gabi i jej Sasanki (i "strasznie" czarnego psa ) oraz preludium budowlanego AnnyRz (dla Niuni). Pod moją nieobecność zamajaczył temat technologii budowlanych. Właśnie przechodzę tę chorobę wyboru. Czy możemy sprawdzić co okazało się najpopularniejszym materiałem na ściany w naszej okolicy? Z czego budujecie/zamierzacie budować?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 23.04.2004 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 No to by było na tyle uprzejmości. Teraz przechodzimy do plucia żółcią bo mi się przelała. OFICJALNIE, WSZEM I WOBEC informuję aby omijać z daleka Gdyński Oddział firmy WKT Polska zlokalizowany na ulicy Łużyckiej ... O tą firme chodzi? Pozdrowienia B. BENICIO - no tak, ale ja chciałem tak bardziej subtelnie, a Ty od razu po nazwisku . Hehe No to zadajmy głośno pytanie: PANOWIE Z WKT POLSKA, CZYTACIE FORUM CZY NIE? Bratki - ja mam gazobeton z Osławy. Generalnie w Polsce jest tak, że wszyscy znają się na medycynie i skokach narciarskich, a Ci co budują to na technologiach budowlanych. Co jest lepsze - jednoznacznej opinii nie uzyskasz . Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 23.04.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 witam, otrzymalam takaoferte: OFERTA CENOWA na wykonanie badań warunków gruntowo-wodnych i opracowanie dokumentacji geotechnicznej w Baninie k/Gdańska Zaplanowano wykonanie badań penetrometrem (otwory nierurowane) do głębokości 5,0 m w ilości 5 sztuk i dwóch sondowań sondą ITB-ZW. Cena ryczałtowa: 1.500,00 zł + VAT Cena obejmuje transport, badania terenowe, podstawowe badania laboratoryjne i opracowanie dokumentacji geotechnicznej. Termin wykonania: 10 dni od akceptacji warunków cenowych i otrzymania zlecenia wraz z danymi potrzebnymi do wystawienia faktury (ew. kopia KRS) oraz planu sytuacyjno-wysokościowego w skali 1:500 lub 1:1000 i orientacji w skali 1:10000 lub 1:25000 z zaznaczeniem miejsca badań. i stad moje pytanie? czy to sa badania ktore nalezy zrobic w zwiazku z ustaleniem warunkow posadowienia? i czy nie za drogie ? Zadzwoń pod numer 601 680 726 p. Zygmunt Kola. Facet jest geologiem i zajmuje się takimi sprawami. Ja za badania (4 odwierty, 3x 4,5m, 1x 2m) zapłaciłem 600 zł i dostałem całe opracowanie z przekrojem gruntów i zaleceniami dla konstruktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 23.04.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 AnnaRz podobnie jak MarcinU płaciłem 600zł za odwierty plus ekspertyza z rysunkami. Dodatkowo jeden odwiert głębszy do ustalenia poziomu wody pod ewentualną studnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 23.04.2004 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Benicio - dzięki za szybką (i pierwszą!) odpowiedź. Zdążyłam zauważyć ile emocji (i przekonań niepokonanych) istnieje w innych wątkach. Ale pomyślałam, że może dadzą się wykryć jakieś przesłanki lokalne, np. bardzo dobra fabryka w pobliżu, albo inne niż w reszcie kraju relacje cen, albo wpływ klimatu - w każdym razie coś co może sprawiać, że ostatecznie u nas jakiś materiał wygrywa statystycznie. Może wtedy warto by uwzględnić "mądrość ludową tubylców", a i większe są szanse na to, że wykonawcy częściej się z daną technologią stykają. W każdym razie - nadal liczę na resztę forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 23.04.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Benicio - dzięki za szybką (i pierwszą!) odpowiedź. Zdążyłam zauważyć ile emocji (i przekonań niepokonanych) istnieje w innych wątkach. Ale pomyślałam, że może dadzą się wykryć jakieś przesłanki lokalne, np. bardzo dobra fabryka w pobliżu, albo inne niż w reszcie kraju relacje cen, albo wpływ klimatu - w każdym razie coś co może sprawiać, że ostatecznie u nas jakiś materiał wygrywa statystycznie. Może wtedy warto by uwzględnić "mądrość ludową tubylców", a i większe są szanse na to, że wykonawcy częściej się z daną technologią stykają. W każdym razie - nadal liczę na resztę forumowiczów Ja kupiłem bloczki silikatowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 23.04.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Bratki - a ja właśnie kupuje bloczki silikatowe - Silikaty Ostrołęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 23.04.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Bratki - gazobeton - Solbet na klej - 24cm +12cm styropian. Nawet się za dużo nie zastanawialiśmy nad innymi materiałami, coby sobie mętliku nie robić - bo tak jak Benicio napisał - nie ma jednoznacznej odpowiedzi co lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 23.04.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Hejka - czym grodziliście swoje działki na czas budowy? I ile to was kosztowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts