mirek_gdynia 04.07.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 GIERGA - wysłałem Ci namiary na stolarza na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 04.07.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 GIERGA - wysłałem Ci namiary na stolarza na priva. Witam, Markus nie badz wisnia i podziel sie namiarami na stolarza na forum Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anyżka 04.07.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Planetobusy są pomysłem firmy budującej osiedle Planeta i są elementem zachęcania do kupowania mieszkań w tym rejonie. Planetobusy rzeczywiście taki miały swój początek. A teraz jeżdżą też na Ujeścisko, to jest tu koło nas. Ta firma nie ma nic wybudowanego, ani w planach tutaj, a jeżdżą, bo im sie to opłaca. Może Bojano też im się może opłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 05.07.2004 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Pozdrawiam szczególnie serdecznie nowych uczestników Forum! Długo nie pisałem ale lato to gorący okres w pracy no i na budowie. Komentując jeszcze sprawę z moją sąsiadką wyrok w streszczeniu wyglądał tak, że WSA uchyla moje pozwolenie dlatego że GINB za słabo uzasadnił swoją korzystną dla mnie decyzję. Normalnie rewelka - ale już napisałem o kasację wyroku - chociaż to kosztuje 250 zł - to wiadomość dla zainteresowanych . Co do spotkania - przez miesiąc nie będę miał za dużo czasu, chociaż plany do ostatniej chwili mogą się zmieniać. Z budowy - przyklejam korek na sufit - trudna praca - nie ciężka ale trudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 05.07.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 No i sobotnia praca zaowocowała 34-rema słupkami dzielnie sterczącymi w niebo wyznaczając granicę mojej "posiadłości". Pyatnie do Was - ile drzewa szaunkowego było wam potrzebne na budowie (ławy, wieńce)? Jak były szalowane nadporża? Mój majster chce jakieś "kantówki" 10x10 cm do nadproży i nie do końca wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 05.07.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 No i sobotnia praca zaowocowała 34-rema słupkami dzielnie sterczącymi w niebo wyznaczając granicę mojej "posiadłości". Pyatnie do Was - ile drzewa szaunkowego było wam potrzebne na budowie (ławy, wieńce)? Jak były szalowane nadporża? Mój majster chce jakieś "kantówki" 10x10 cm do nadproży i nie do końca wiem o co chodzi. Do moich dość małych fundamentów (można zobaczyć na mojej stronie w ORZESZEK/ ALBUM) zużyłem coś ponad 1 kubik szalunkowych i troszeczkę łat. Oczywiście w ostatni weekend rozebrałem szalunki i będę wykorzystywał do dalszych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 05.07.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 No właśnie mój majster wyliczył około 2 kubiki i tym mnie trochę zmartwił. Ale widzę, że to norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 05.07.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Ja kupiłem 2 kubiki desek szalunkowych i 0,5 łat. I jednego i drugiego dosyć tyle pozostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 05.07.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Witam !!Moje ławy mają wymiar 20x11 m + działowe i mam kupić 1,5 m3 desek . Podobno ma wystarczyć. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 05.07.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Mirosław - aaale masz wielkie ławy!! cóż ty udujesz w naszym bojanku? a tych desek to ci zabraknie - moim zdaniem nawet sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 05.07.2004 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Witam !! Moje ławy mają wymiar 20x11 m + działowe i mam kupić 1,5 m3 desek . Podobno ma wystarczyć. Pozdrówka. Ja mam podstawę 8x12 a przy Twoich wymiarach napewno zabraknie - przy wysokości 40 cm ław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 05.07.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Mirosław- już się nie dziwię wielkością ław obejrzałam projekt i wszystko jasne . ładny domek. na początku znalazłam w necie inne babie lato (inne biuro). tam ławy 12/10 i myslałam, że się pomyliłeś. na pewno pójdzie ci 2razy więcej desek niż pisałeś jesteśmy na podobnym etapie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 05.07.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Lusia jak Wasz krater po sobotnio-niedzielnych ulewach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 05.07.2004 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 GIERGA - wysłałem Ci namiary na stolarza na priva. DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 05.07.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 No i sobotnia praca zaowocowała 34-rema słupkami dzielnie sterczącymi w niebo wyznaczając granicę mojej "posiadłości". Pyatnie do Was - ile drzewa szaunkowego było wam potrzebne na budowie (ławy, wieńce)? Jak były szalowane nadporża? Mój majster chce jakieś "kantówki" 10x10 cm do nadproży i nie do końca wiem o co chodzi. Marcin ..na szalunek stropu, nadporoża, wieńce, schody...poszło ok 3 m3 drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 05.07.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Obchód gospodarski w Bojanie wykonany. GIERGA - strop tężeje aż strach pomyśleć.LUSIA - śliczne wykopy pod ławy, chłopaki wyplatali po południu zbrojenia.MARCIN - no ja wiem, że ty jesteś dumny ze swojego ogrodzenia, ale w tym tempie to my III i 3/4 Rzeczypospolitej to nie zbudujemy. A u mnie - wykonaliśmy dzisiaj dwie studnie chłonne na wode deszczową i większą część oczyszczalni. Jutro będzie koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 05.07.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 MarcinU- dzisiaj dopiero wybierali łopatami ziemię pod ławy. mam nadzieję, że nie będzie oberwania chmury i nie zaleje chłopakom okopów . jutro sypią chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 05.07.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Witam !!! 1,5 m3 desek o grubości 2,5 cm to 60 m2 powierzchni , przy wysokości 40cm to 150mb szalunku . Według projektu mam 91 mb ławy czyli zabraknie około 30 -35 mb szalunku. Musze jutro poważnie porozmawiać z Majstrem i chyba dokupić desek. Dzięki ogromne za uwagi .Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 05.07.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 MIREK - widzisz ,mój mężulek zapomniał, że trzeba liczyć długość ław razy dwa i idę mu powiedzieć ja jednak lepiej na oko stwierdziłam braki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 06.07.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Witam !!!!! Wyjaśniła się sprawa desek . Okazuje się że ławy będą zalewane w ziemi . Ława z ziemi ma wystawać tylko na wysokość jednej deski , czli 1,5 m3 to i tak duży zapas. Teraz jestem spokojnieszy . Pozdrówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts