Barti 24.07.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Prawie bym zapomniał . Czy ktoś znalazł piwo??? PIWA też nie było. Sami abstynenci w tym Bojanie, nie to co u nas w Baninie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 24.07.2004 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 WIECHA ZAWISŁA Byłem i widziałem. Zgodnie z obietnicą objechałem Bojano ....... ale flaszek ani imprezy u Ciebie nie widziałem. Impreza przeniosła się do domu Skład: ja i mój pies Szkoda, że mnie już nie było jak byłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 24.07.2004 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Zapomniałem o najważniejszym - ile flaszeczek trzeba dołączyć do takiej wiechy ?? Świętujcie mocno niech dach się nie rozeschnie . Jeszcze raz najlepszego ja sprawiłam 3 literki flaszek - dla murarzy oczywiście...a sama posiurpie w domu piwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 24.07.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 POMOŻECIE - POMOŻEMY . Zobowiązujemy się uroczyście razem z moją połową wykonać dziś wieczorem w czynie społecznym 300% normy w oblewaniu wiechy.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 24.07.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 ...... poznałem dzisiaj Markusa. Powinni o nim napisać w Muratorze. Jeśli ktoś chce zobaczyć porządnie i z głową wybudowany dom niech jedzie i popatrzy. Jak ktoś nie chce wpaść w kompleksy niech nie jedzie. Ja nie mogę się jeszcze otrząsnąć....... BARTI - jaj sobie ze mnie nie rób. Grupa Trójmiejska zagościła w Muratorze w osobie Kodiego. Do dzisiaj go podziwiam za upór i wytrwałość, a dom zbudował praktycznie własnymi rękoma. Moja sytuacja jest diametralnie różna, ja tylko staram się jak najlepiej wydać zaoszczędzone i "kupione" w banku pieniądze. Zresztą i tak nie ustrzegłem się kilku błędów. A że jestem strasznym gadułą i do tego przemądrzałym /w końcu zodiakalny Lew/, to może i wypadam dość "medialnie". Z wielką przyjemnością gościłem delegację z Banina. GIERGA - gdy wracałem zajechałem na Twoje włości. Gratuluję więźby. Myślę, że w przeciwieństwie do desek - drewno na więźbę wygląda bardzo ładnie, qurcze nawet lepiej niż moje. Wpadam w kompleksy ALL - jeżeli ktoś jest zwolennikiem, przeciwnikiem, fanem bądź osobą która uważa że mi odbiło /częściowo się zgadzam/ i nie mam na co pieniędzy marnować - od poniedziałku do piątku gościć u mnie będzie ekipa z firmy Clima Komfort i instalować pompę ciepła. Jeżeli chcecie obejrzeć, pogadać z ekipą montażową - zapraszam. Urządzenie o tyle ciekawe, że takich rozwiązań nie stosuje żaden producent pomp ciepła w Polsce. Firma jest laureatem nagrody Muratora z 2002r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.07.2004 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Taki był mój zamiar ale wciąż mam problemy z darmową przestrzenią na takie strony - jakieś limity transferu i inne ograniczenia . Może ktoś będzie chciał to przenieść do siebie. Zajmuje 1,5 Mb. ja moge to u siebie dac, zastapie stara mape Twoja cudowniejsza:) Dzięki serdecznie za propozycję ale myślę, że najpierw ją z aktualizuję i wtedy coś pomyślimy. Co Ty na to? Czy chcesz sama to poprawiać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.07.2004 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Obejrzałem mapkę , wylądowałem strasznie daleko od rzeczywistości. Tak jak pisałem na tamtej stronie mam bardzo dokładną mapę gminy Szemud ( są wszystkie , nawet te nowe ulice w Bojanie i okolicach ) mogę zeskanować i wysłać potrzebne fragmenty. Pozdrówka Wylądowałeś daleko bo robiłem z bardzo niedokładnych mapek i wcale proszę się nie dziwić. Namiary są tzw. pi razy drzwi . Co do dokładniejszej to pomyśl jakiej wielkości musiała by być gdyby powiększyć jaj skalę? Katastrofalnie wielka a trzeba powiedzieć szczerze, że część z Forumowiczów jest wciąż modemowcami a ściągnięcie mojej mapki zajmuje im bardzo dużo czasu. Jeżeli chcesz zrobić dokładniejszą dotyczącą tylko gminy Szemud to spróbuj. Nic nie tracisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.07.2004 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 ... U mnie ławy zalane wiec pogoda deszczowa jest mi bardzo na reke. Betonk pochodzi z firmy WAKOZ z Luzina. Wszystko odbylo sie szybko i sprawnie. Po jakim czasie wchodziliście z bloczkami fundamentowymi i co stosowaliście na izolację. W projekcie mam papę termozgrzewalną??? W sumie po tygodniu zacząłem układać bloczki na foli do izolacji poziomej fundamentów. Są w szerokości 35 cm i 50 cm przy długościach od 30 m, 50 m i chyba jeszcze dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.07.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 ... Drugim wykonawcą wspominanym niegdyś przeze mnie jest Andrzej HENNIG. Niestety gdzieś mi wcięło telefon do niego. Również bardzo dobra jakość wykonania, ale strasznie uparty co do ceny... Andrzej Henning 501-144-979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.07.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 ... Jeśli ktoś chce zobaczyć porządnie i z głową wybudowany dom niech jedzie i popatrzy. Jak ktoś nie chce wpaść w kompleksy niech nie jedzie. Ja nie mogę się jeszcze otrząsnąć....... No to chyba kiedyś zajadę i popatrzę. Badzo lubię dobrze wykonane prace a i chciałbym zobaczyć jak montują pompę. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.07.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Trochę się rozpisałem ale mam jeszcze jedno pytanie. Jak to jest gdy kupujecie materiał a w cenę wliczony jest transport i rozładunek HDS'em to gdy wszystko jest już dostarczone i rozładowane (zrzucone wysięgnikiem na glebę) to czy dajecie jakieś napiwki kierowcy? Jeżeli tak to dlaczego? Przecież kierowca zrobił tylko tyle ile było wliczone w cenę. Ja miałem chyba takie wrażenie jak przywieźli mi bloczki betonowe. Nie dosyć, że mu pomagałem przy rozładunku (w sumie to powinien mieć pomocnika a takowego po pierwszym kursie jużnie było) to na koniec jakoś dziwnie się czaił. Mi nikt za wykonanie dobrze swoich obowiązków nie zapłaci a jak podziękują za to co robię najlepiej jak potrafię to tak jak bym został odznaczony medalem za zasługi. Jak to u Was bywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 25.07.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Witam!!! Potrzebuje namiar na tani (poniżej 130 zł za 20 ton )piasek do zasypania fundamwntów. Pozdrówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.07.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Witam!!! Potrzebuje namiar na tani (poniżej 130 zł za 20 ton )piasek do zasypania fundamwntów. Pozdrówka . O to ja też siępiszę na tę prośbę. Jak na razie najniższa cena to 200. Trochę dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 25.07.2004 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Trochę się rozpisałem ale mam jeszcze jedno pytanie. Jak to jest gdy kupujecie materiał a w cenę wliczony jest transport i rozładunek HDS'em to gdy wszystko jest już dostarczone i rozładowane (zrzucone wysięgnikiem na glebę) to czy dajecie jakieś napiwki kierowcy? Jeżeli tak to dlaczego? Przecież kierowca zrobił tylko tyle ile było wliczone w cenę. Ja miałem chyba takie wrażenie jak przywieźli mi bloczki betonowe. Nie dosyć, że mu pomagałem przy rozładunku (w sumie to powinien mieć pomocnika a takowego po pierwszym kursie jużnie było) to na koniec jakoś dziwnie się czaił. Mi nikt za wykonanie dobrze swoich obowiązków nie zapłaci a jak podziękują za to co robię najlepiej jak potrafię to tak jak bym został odznaczony medalem za zasługi. Jak to u Was bywa? Witam, U mnie bylo sporo rzeczy rozladowywane HDSem. Zawsze transport i rozladunek byl wliczony w cene. Nikt sie nie czail i zadnego napiwku nie dawalem. Uscisk mojej dloni pozostawil w nich niezatarte wrazenie na dlugi czas Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 25.07.2004 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Trochę się rozpisałem ale mam jeszcze jedno pytanie. Jak to jest gdy kupujecie materiał a w cenę wliczony jest transport i rozładunek HDS'em to gdy wszystko jest już dostarczone i rozładowane (zrzucone wysięgnikiem na glebę) to czy dajecie jakieś napiwki kierowcy? Mi nikt za wykonanie dobrze swoich obowiązków nie zapłaci a jak podziękują za to co robię najlepiej jak potrafię to tak jak bym został odznaczony medalem za zasługi. Jak to u Was bywa? Po pierwsze to ten kierowca chyba się za dużo filmów amerykańskich naoglądał . A pod drugim stwierdzeniem podpisuję sie rękoma i nogami - ..... nie ukarany powinien czuć sie wyróżniony. Obawiam się, że z ceną za piasek ciężko będzie zjechać niżej, chyba że potrzebujesz ze 2-3 tysiące ton. Sam piasek jest tani. Główny koszt to transport. Spróbuj jeszcze ten namiar: tel: 507 162 283 Mariusz. Ma wywrotkę Volvo i wozi piasek ze żwirowni w Głazicy k/Szemudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 25.07.2004 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Taki był mój zamiar ale wciąż mam problemy z darmową przestrzenią na takie strony - jakieś limity transferu i inne ograniczenia . Może ktoś będzie chciał to przenieść do siebie. Zajmuje 1,5 Mb. ja moge to u siebie dac, zastapie stara mape Twoja cudowniejsza:) Dzięki serdecznie za propozycję ale myślę, że najpierw ją z aktualizuję i wtedy coś pomyślimy. Co Ty na to? Czy chcesz sama to poprawiać ? poprawiac sama ... nie:( sadze ze lepiej sie oriwntujesz co, gdzie i kiedy kogo umiescic:), takze wystarczy mi przesla mapka z aktualizacja co jakis czas, a ja ja bede wysylac na moja stronke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 25.07.2004 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 czy ktos orientuje sie ile kosztuje m/biezacy ogrodzenia --> http://www.heras.com.pl/document.php?doc=mata_triton&cat=2??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 25.07.2004 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 czy ktos orientuje sie ile kosztuje m/biezacy ogrodzenia --> http://www.heras.com.pl/document.php?doc=mata_triton&cat=2 ??? Tego systemu nie znam, ale przymierzałem sie do podobnego ogrodzenia z Bekaert, cena o zgrozo oscylowała w pobliżu 250 zł. Finalnie taniej wyszło nieskomplikowane ogrodzenie kute. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 25.07.2004 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 czy ktos orientuje sie ile kosztuje m/biezacy ogrodzenia --> http://www.heras.com.pl/document.php?doc=mata_triton&cat=2 ??? Tego systemu nie znam, ale przymierzałem sie do podobnego ogrodzenia z Bekaert, cena o zgrozo oscylowała w pobliżu 250 zł. Finalnie taniej wyszło nieskomplikowane ogrodzenie kute. w sumie to mi nie chodzilo dokladnie o ta firme, chodzilo mi o takie ogrodzenie, wiele jest firm oferujacych podobne, kazde jest pod inna nazwa:( sadzialm ze jest to jakis standard ale chyba nie:( poszukuje ogrodzaenia na tyl dzialki, dzialka graniczy z lasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 26.07.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Ogrodzenie panelowe Beakert'a to koszt rzędu 150 zł za panel 2m (h=1,5m) + słupki w cenie ponad 50 zł każdy. Zastanawiałem sie nad tym, ale jak poczytałem to takie ogrodzenia są uznawane za "przemysłowe" i ogradza się nimi zakładay produkcyjne, szkoły, instytucje itp. Do ogrodzenia ogrodu (czyli tak naprawdę naszych działek) Bekaert poleca siatki zgrzewane. I ja też. Łatwa robota, szybko się rozwiesza, cena o wiele niższa a wygląd bardzo podobny do paneli. No może z jednym wyjątkiem - panele są z b. grubego drutu 4,5 mm a siatki zgrzewane z drutu 2,2-2,5 mm i to generalnie powoduje, że siatki po prostu nie widać z pewnej odległości. Panel swą kratką zawsze widać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts