maciunio 28.07.2004 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Izobud WL za 10kg kosztuje 40zl, a WM kosztuje 63,60zl. Zalamka totalna bo w sumie na dom wyjdzie koszt okolo 4tys. Pomocy, co innego zastosowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 28.07.2004 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 rafalg napisał: Benicio - Też będę rozgloądał się za ochroną. Powiedz jakie warunki dostałeś od firmy ochroniarskiej, która rozpoczyna strzec twojego dobytku. Witam Skorzystałem z usług SOLID SECURITY. Abonament miesięczny 50 zł. Opłata instalacyjna 10 zł. Opłata za czekanie po wezwaniu: 0 zł/1 godzine, 10 zł/za każda następną Jedno nieuzasadnione wezwanie w m-cu - za darmo, każde następne - 50 zł. Przyjazd w ciągu 5/15 minut (noc/dzień). To najważniejsze punkty. Wszystkie ceny netto (VAT 22%) AnnaRz - dom oooooooooooogromny. Licząc koszt 1.500 zł/m2, to wychodzi ...,http://www.gadu-gadu.pl/img/emots/1/olaboga.gif a te 1.500 to wcale nie tak dużo. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 28.07.2004 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 maciunio napisał: Izobud WL za 10kg kosztuje 40zl, a WM kosztuje 63,60zl. Zalamka totalna bo w sumie na dom wyjdzie koszt okolo 4tys. Pomocy, co innego zastosowac? Napisz ile potrzebujesz poszczególnych preparatów. Zadzwonie do kolegi i dostaniesz dobrą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 28.07.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Docent - Gdańsk napisał: Rispetto - teraz wiem - gdzie budujesz( nawiasem mówiąc tempo ekspresowe) -bedziesz miał za sąsiada naszego sołtysa Mówcie co chcecie - ja się ciesze Może jest czasami trochę upierdliwy (prtzepraszam go za to okreslenie, ale dzięki temu wiele rzeczy zalatwił, że wspomnę tu tylko o kupie kurzego g..., z której teraz wiałoby mi prosto w okna kuchenne Ja jestem mu wdzięczny za to, co zrobił. Nie wiem, jak to było z gazem, ale to chyba też on wydeptywał ścieżki ? Żałuję tylko, że nie ma komputera w domu, bo może dojście do netu też jużby czekało na mnie w drodze Pytanie do Benicio: Czy przewidziałeś w trakcie budowy jakieś miejsce na nadajnik do firmy ochroniarskiej ? Czy to tajemnica w jaki sposób jest powiadamiana o konieczności interwencji ? Telefon ? Radiolinia ? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 28.07.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 rispetto napisał: [Pytanie do Benicio: Czy przewidziałeś w trakcie budowy jakieś miejsce na nadajnik do firmy ochroniarskiej ? Czy to tajemnica w jaki sposób jest powiadamiana o konieczności interwencji ? Telefon ? Radiolinia ? Pozdrawiam Paweł Powiadamianie centum monitoringu nastepuje albo przez zadzwonienie z telefonu albo drogą radiową (wtedy musi być nadajnik - koszt circa 400 zł). Czy trzeba przewidzieć miejsce? Wydaje mi się, że jest to raczej małe urządzenie, więc umiejscowi się go bez problemu (podkreślam wydaje mi się). W przypadku telefonu warto centralke alarmową umieścić gdzieś blisko kabla telefonicznego. Do końca sie nie znam na tych połączeniach, ale dla fachowca to przysłowiowa "bułka z masłem". Właściwe do poprzedniego postu odnośnie kosztów należałoby dodać jeszcze koszt impulsów telefonicznych (przy każdym zazbrojeniu, rozbrojeniu alarmu, wezwaniu i testowaniu) - szacuje, że około 100 impulsów w m-cu. Tych kosztów nie ma przy założeniu nadajnika radiowego, z tym że wg SOLID'u są miejsca gdzie niestety nadajnik nie działa (trzeba po prostu sprawdzić). Ad. "sołtys". Ja go lubie. Facet jest rzeczywiście "upierdliwy" w załatwianiu wielu spraw, ale przez to bardzo skuteczny. A jego tekst o kurzym gównie " Ja będę Burmistrzowi codziennie w siateczce zawoził do biura" to było mistrzostwo świata. Wokoło - komisja z Gminy, z Sanepidu, mieszkańcy, ... Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 28.07.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Benicio napisał: Ad. "sołtys". Ja go lubie. Facet jest rzeczywiście "upierdliwy" w załatwianiu wielu spraw, ale przez to bardzo skuteczny. A jego tekst o kurzym gównie " Ja będę Burmistrzowi codziennie w siateczce zawoził do biura" to było mistrzostwo świata. Wokoło - komisja z Gminy, z Sanepidu, mieszkańcy, ... Pozdrowienia B. Jak będzie startował na sołtysa lub na burmistrza, to mój głos ma jak w banku Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 28.07.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Barti - pozwolilem sobie wyslac Ci kalkulacje materialowa e-mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 28.07.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Kto z Was zamontował lub ma w planie oczyszczalnie ścieków? Jakiej firmy? Ile Was kosztowała (ile sprzęt a ile montaż)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 28.07.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Markus!!! - czy p. Lademann robił u Ciebie tynki przed oknami czy po oknach? Mnie przekonuje, że lepiej po oknach, że ma specjalne listwy zabezpieczające i że nic się nie zniszczy... ale mam wątpliwości, szczególnie, że okna drewniane... Jak to było u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 28.07.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Witam Wszystkich Piwo stoi i się grzeje. Dla ułatwienia dwa obrazki - ale tylko do piątku. Później sam wypiję. Pozdrawiam http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=24677&grupa=0&kat=18&a=la_mancha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 28.07.2004 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Benicio napisał: AnnaRz - dom oooooooooooogromny. Licząc koszt 1.500 zł/m2, to wychodzi a te 1.500 to wcale nie tak dużo. Pozdrowienia B. taki ogromny to nie wyjdzie, wszystkie wymiary to wymiary podlogi, nalezy jeszcze od tego odjac sciany (zew 44cm + tynk, wew 16cm, kominy i inne rzeczy... ktore sa potrzebne), pomieszczenia sie zmniejsza no i musi to narysowac architekt, a nie ja:( all ile czekalicie na decyzje o warunkach zabudowy??, a ile na mape do celow projektowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 28.07.2004 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Kingaa napisał: Markus!!! - czy p. Lademann robił u Ciebie tynki przed oknami czy po oknach? Mnie przekonuje, że lepiej po oknach, że ma specjalne listwy zabezpieczające i że nic się nie zniszczy... ale mam wątpliwości, szczególnie, że okna drewniane... Jak to było u Ciebie? Robił u mnie po zamontowaniu okien i drzwi. Sami zabezpieczają wszystko folią, wręcz nie chcą żeby klient sam bawił się w tą robotę. Ja nie mogę złego słowa na nich powiedzieć. Zostawili po sobie porządek i nic się oknom nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 28.07.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 MarcinU napisał: Kto z Was zamontował lub ma w planie oczyszczalnie ścieków? Jakiej firmy? Ile Was kosztowała (ile sprzęt a ile montaż)? To ty forum do tego potrzebujesz ??? Podejdź do mnie to Ci powiem zarówno o mojej jak i sąsiada /moja-NEVEXPOL, sąsiada PIPE-LIFE/. HIT DNIA - dzisiaj dostałem z mojej "ukochanej" firmy WINDOWS 2000 /oby zbankrutowali jak najprędzej/ fakturę do zapłaty za niedostarczone okno i po wypowiedzeniu im przeze mnie umowy. "Ładny burdel siostry macie w tym Archeo, to znaczy w WINDOWS 2000". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 28.07.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 maciunio napisał: Barti - pozwolilem sobie wyslac Ci kalkulacje materialowa e-mailem. dostałem. jak coś będę wiedział dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 28.07.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 la_mancha napisał: Witam Wszystkich Piwo stoi i się grzeje. Dla ułatwienia dwa obrazki - ale tylko do piątku. Później sam wypiję. Pozdrawiam http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=24677&grupa=0&kat=18&a=la_mancha ludzie Carlsberg w trawie. szybko szybko lecimy. ..... kurcze ale miała być skrzynka przecież ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 28.07.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 la_mancha napisał: Witam Wszystkich Piwo stoi i się grzeje. Dla ułatwienia dwa obrazki - ale tylko do piątku. Później sam wypiję. Pozdrawiam http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=24677&grupa=0&kat=18&a=la_mancha jutro jak będe na działce to piwo moje Barti jakie tam Carlsberg - Żywiec - POLAKOM GRATULUJEMY ŻYWCA....albo LA_MANCHE GRATULUJEMY ŻYWCA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 28.07.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 jutro o 10tej rano będę szukała. wiem gdzie jest ul sobieskiego - więc jak ktoś chce być szybszy to musi zacząć szukać wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 28.07.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 chciałam wszystkich ostrzec przed panią SZCZEPANKOWSKĄ z Redy. nie należy jej dawać do projektowania nawet kurnika mamy przez nią niezły pasztet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 28.07.2004 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 lusia napisał: chciałam wszystkich ostrzec przed panią SZCZEPANKOWSKĄ z Redy. nie należy jej dawać do projektowania nawet kurnika mamy przez nią niezły pasztet Witam, A co projektowala? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 28.07.2004 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 robiła adaptację projektu naszego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts