Barti 26.08.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 markus_gdynia napisał: Witam wszystkich serdecznie po przerwie urlopowej. Niestety wszystko co piękne szybko się kończy. Czas wracać na budowę i uruchamiać front robót, tym bardziej że karton-gipsy są na ukończeniu. Przypominam ponownie że mam 15 bel wełny 18 cm do odstąpienia - jest ktoś chętny ??? Markus daj namiary na speca od wylewek. Moze wpadnę do Ciebie w piątek, napisz o której będziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 26.08.2004 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Barti napisał: Markus daj namiary na speca od wylewek. Moze wpadnę do Ciebie w piątek, napisz o której będziesz. Wylewkarz, telefon - 605 103 371 (nazwiska nie pamietam, ale numer jest dobry). Co do jakości prac nie mam zastrzeżeń, niestety w kontakcie bezpośrednim bardzo ciężki przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 26.08.2004 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wodę będę miała podłączaną już wkrótce, zobaczymy jak będzie. Mam już na działce prąd. Niedługo będzie zdjęty humus spod budynku, a w przyszłym tygodniu wykopy, potem ławy, ścianki fundamentowe i w tym roku niestety wszystko... Ale za to w przyszłym roku w kwietniu powinien już stać w stanie surowym nasz GL 191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 26.08.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Barti napisał: Markus Moze wpadnę do Ciebie w piątek, napisz o której będziesz. Powinienem być na budowie w przedziale: 14 - 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 27.08.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 markus_gdynia napisał: Witam wszystkich serdecznie po przerwie urlopowej. Niestety wszystko co piękne szybko się kończy. Czas wracać na budowę i uruchamiać front robót, tym bardziej że karton-gipsy są na ukończeniu. Przypominam ponownie że mam 15 bel wełny 18 cm do odstąpienia - jest ktoś chętny ??? Szukam wlasnie kogos do plyt K-G - sufity na poddaszu, scianka dzialowa itp. Czy masz moze kogos godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 27.08.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 KORES - namiary wysłałem na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 28.08.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Barti - zadzwonię do Uniconu i się dowiem o zagęszczerkę. Dzięki.Może ktoś ma jeszcze jakieś namiary na zagęszczarkę do gruntu. Czy nikt z Was nie zagęszczałgruntu mechanicznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 28.08.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Witam Wakmen: co do zagęszczarki to ściągałem z sąsiedniej firmy takiego starego dużego klamota - drogo, strasznie ciężki i ciągle trzeba uważać żeby czegoś nie uszkodzić. Niestety kilka tygodni wcześniej ukradli im z budowy nowszą zagęszczarkę i został im tylko ten stary model. Koszmar. U mnie urlopik, brak dostępu do netu i widoczne efekty pracy na budowie Już mam bielutkie sufity, ściany na parterze wycekolowane, zagruntowane i przemalowane po raz pierwszy na kolor. Miałem pierwotnie robić to sam, ale w końcu zdecydowałem się na fachowców i efekt tego jest widoczny. Nie dość że porządnie to jeszcze fachowcy pomysłowi i potrafią doradzić. Zresztą zapraszam do siebie na budowę to możecie sami zobaczyć Od przyszłego tygodnia wraca temat poddasza nieudolnie zrobionego przez poprzednią ekipę. Dwaj panowie którzy robią aktualnie robią parter mają zająć się także poddaszem i obrobieniem kominka. Od poniedziałku stoi sobie Panorama z Jotula i zrobiło się od razu cieplej w domciu. Już czuję te wieczory zimowe przy kominku. Kafelki zamówione, kafelkarz też, duża szansa że wyrobimy się do końca pażdziernika. Warunek jeden - niech ten ch...rny urząd gminy podłączy w końcu wodę na nasze osiedle. Ja nie jestem wielbłąd żeby jeździć do teściów po wodę jak do oazy. Co do namiarów na ekipę od wykończeniówki to myślę że do końca września skończą i ewentualne namiary na nich dla chętnych wyślę na priv. Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 28.08.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 adamski napisał: Witam Wakmen: co do zagęszczarki to ściągałem z sąsiedniej firmy takiego starego dużego klamota - drogo, strasznie ciężki i ciągle trzeba uważać żeby czegoś nie uszkodzić. Niestety kilka tygodni wcześniej ukradli im z budowy nowszą zagęszczarkę i został im tylko ten stary model. Koszmar. U mnie urlopik, brak dostępu do netu i widoczne efekty pracy na budowie Już mam bielutkie sufity, ściany na parterze wycekolowane, zagruntowane i przemalowane po raz pierwszy na kolor. Miałem pierwotnie robić to sam, ale w końcu zdecydowałem się na fachowców i efekt tego jest widoczny. Nie dość że porządnie to jeszcze fachowcy pomysłowi i potrafią doradzić. Zresztą zapraszam do siebie na budowę to możecie sami zobaczyć Od przyszłego tygodnia wraca temat poddasza nieudolnie zrobionego przez poprzednią ekipę. Dwaj panowie którzy robią aktualnie robią parter mają zająć się także poddaszem i obrobieniem kominka. Od poniedziałku stoi sobie Panorama z Jotula i zrobiło się od razu cieplej w domciu. Już czuję te wieczory zimowe przy kominku. Kafelki zamówione, kafelkarz też, duża szansa że wyrobimy się do końca pażdziernika. Warunek jeden - niech ten ch...rny urząd gminy podłączy w końcu wodę na nasze osiedle. Ja nie jestem wielbłąd żeby jeździć do teściów po wodę jak do oazy. Co do namiarów na ekipę od wykończeniówki to myślę że do końca września skończą i ewentualne namiary na nich dla chętnych wyślę na priv. Pozdrawiam Adamski Witam, Jestem chetny na namiary wraz z laurka na temat wykonawcow Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 28.08.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Pagin: wysłałem Ci namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 28.08.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 adamski napisał: Witam Wakmen: co do zagęszczarki to ściągałem z sąsiedniej firmy takiego starego dużego klamota - drogo, strasznie ciężki i ciągle trzeba uważać żeby czegoś nie uszkodzić. Niestety kilka tygodni wcześniej ukradli im z budowy nowszą zagęszczarkę i został im tylko ten stary model. Koszmar. U mnie urlopik, brak dostępu do netu i widoczne efekty pracy na budowie Już mam bielutkie sufity, ściany na parterze wycekolowane, zagruntowane i przemalowane po raz pierwszy na kolor. Miałem pierwotnie robić to sam, ale w końcu zdecydowałem się na fachowców i efekt tego jest widoczny. Nie dość że porządnie to jeszcze fachowcy pomysłowi i potrafią doradzić. Zresztą zapraszam do siebie na budowę to możecie sami zobaczyć Od przyszłego tygodnia wraca temat poddasza nieudolnie zrobionego przez poprzednią ekipę. Dwaj panowie którzy robią aktualnie robią parter mają zająć się także poddaszem i obrobieniem kominka. Od poniedziałku stoi sobie Panorama z Jotula i zrobiło się od razu cieplej w domciu. Już czuję te wieczory zimowe przy kominku. Kafelki zamówione, kafelkarz też, duża szansa że wyrobimy się do końca pażdziernika. Warunek jeden - niech ten ch...rny urząd gminy podłączy w końcu wodę na nasze osiedle. Ja nie jestem wielbłąd żeby jeździć do teściów po wodę jak do oazy. Co do namiarów na ekipę od wykończeniówki to myślę że do końca września skończą i ewentualne namiary na nich dla chętnych wyślę na priv. Pozdrawiam Adamski Adamski - my z żonką kiedyś byśmy wpadli zobaczyc twoje postępy. Chętnie również zobaczę Jotula. Zastanawiam się nad nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 28.08.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Rafalg: serdecznie zapraszamy. Do środy mam urlop, niestety dzisiaj i jutro jesteśmy w Wejherowie, a w Tczewie wylądujemy dopiero w jutro późnym wieczorem. Będziemy czekać, w razie czego dajcie znać.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puzon 28.08.2004 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 minely 4 tygodnie od 1 wizyty panow podejrzanych o zawod budowlanca a ja szczesliwie polewam juz strop. Mam nadzieje ze dalszy ciag bedzie przynajmniej tak samo malo klopotliwy, bo juz wiem ze bez nerwow i bledow nie da sie nic zbudowac. 7.09 drewno na dach ma znalezc sie na dzialce i ruszamy dalej.Pozdrawiam! Zycze wszystkim silnych nerwow!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 28.08.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 adamski napisał: Rafalg: serdecznie zapraszamy. Do środy mam urlop, niestety dzisiaj i jutro jesteśmy w Wejherowie, a w Tczewie wylądujemy dopiero w jutro późnym wieczorem. Będziemy czekać, w razie czego dajcie znać. Pozdrawiam Adamski Adamski - Dzięki, odezwiemy się, Może coś w okoliacah następnego weekendu, bo w tygodniu to trudno. Damy znac telefonicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 28.08.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 markus_gdynia napisał: KORES - namiary wysłałem na priva. jeszcze dla mnie, please, please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 28.08.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 adamski napisał: Rafalg: serdecznie zapraszamy. Do środy mam urlop, niestety dzisiaj i jutro jesteśmy w Wejherowie, a w Tczewie wylądujemy dopiero w jutro późnym wieczorem. Będziemy czekać, w razie czego dajcie znać. Pozdrawiam Adamski Adamski - Twój kolega Tomek robi u mnie instalacje elektryczne. Wczoraj rozpoczeli a jutro kończą. Mają tempo chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 28.08.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Wakmen napisał: Barti - zadzwonię do Uniconu i się dowiem o zagęszczerkę. Dzięki. Może ktoś ma jeszcze jakieś namiary na zagęszczarkę do gruntu. Czy nikt z Was nie zagęszczałgruntu mechanicznie? Wakmen - zagęszczarkę brałem z firmy Mido mieszczącej się w Miszewie. Jadąc od Chwaszczyna do Żukowa jakieś 200 m po lewej stronie za skrzyżowaniem ze światłami w Miszewie. Jak dobrze sie umówisz to zabierzesz w sobotę około godz. 15 i oddasz w poniedziałek około godz. 7 rano, a zapłacisz za 1 dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 29.08.2004 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Dzięki Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 29.08.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Barti: porozmawiaj z nim o alarmówce i rozprowadzeniu dźwięku i telewizji po domu. On z zawodu i z hobby jest elektronikiem i jest w tym naprawdę niezły. Zresztą zakładał instalacje także u Jacy (dawny forumowicz) i słyszałem że nie żałowali. Ja im trochę nawymyślałem - rzeczy typu wyprowadzenie kabli na zewnątrz domu, domofon, kamery, załączanie lamp o konkretnej godzinie. Wszystko do zrobienia, tylko kwestia pomysłów i cena na pewno mniejsza niż prostego systemu z centralną magistralą (oczywiście przy pełnym szacunku dla tego typu rozwiązań). PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 29.08.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Barti: co do tempa to u mnie w piątek wieczorem wpadli a w niedzielę w nocy zjeżdżali do domu. Moi teściowie dziwili się po co mi tyle tego kabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts