Koral1 08.09.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 rispetto-proszę prześlij namiary na Twojego dekarza na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 08.09.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Witam,Koral - polecam dekarzy do ktorych namiar podalem kilka postow wyzej. Robili u mnie pokrycie dachowe. Mozna zobaczyc w albumiePozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 08.09.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Markus, odwiedziłem dzisiaj Twój domek. Pogadałem z jednym z Twoich fachowców, obejrzałem płot - długo stawiali Ci ogrodzenie? Czy Ty nie będziesz ocieplał murów? Dom od początku miał byc w technologii jednowarstwowej, czyli bez ocieplenia. I jest 40 cm ściana z YTONG-a. Dzisiaj gdybym zaczynał od początku zrobiłbym jednak ścianę 3-warstwową, z elewacją klinkierową. Nie darmo mówią że należy zbudować 3 domy . Ogrodzenie stawiali coś koło trzech tygodni (w trakcie była wyproszona przez nich przerwa na wyjazd do Niemiec po samochód). Poziom zaprezentowali bardzo średni, a skończyło się małym spięciem, gdyż warunkiem zapłaty zrobiłem wysprzątanie działki. Takich niechlujów to ja jeszcze na budowie nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 08.09.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Dom od początku miał byc w technologii jednowarstwowej, czyli bez ocieplenia. I jest 40 cm ściana z YTONG-a. Dzisiaj gdybym zaczynał od początku zrobiłbym jednak ścianę 3-warstwową, z elewacją klinkierową. Nie darmo mówią że należy zbudować 3 domy . To jestem jeden dom do przodu . Długo zastanawiałem się nad tą ścianą trójwarstwową, ale w końcu taką zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 08.09.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Witam!!!! Markus jeżeli potrzebujesz nadal fachowców od elewacji to się odezwij , najpierw zobaczysz ich prace a póżniej zadecydujesz czy chcesz ich namiary. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 08.09.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Witam!!!! Markus jeżeli potrzebujesz nadal fachowców od elewacji to się odezwij , najpierw zobaczysz ich prace a póżniej zadecydujesz czy chcesz ich namiary. Pozdrówka Serdeczne dzięki ale wstrzymam się na kilka dni. Dzisiaj po południu miałem spotkanie na mojej budowie z kolejnym "kandydatem" na wykonawcę. Faceta ściągnął mój Kierownik Budowy i ręczy za niego. Teoretycznie jesteśmy dogadani, a życie pokaże jaka będzie rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 08.09.2004 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Jak długo czekaliście od momentu otrzymania warunków przyłącza prądu do postawienia skrzynki? Facet z Zakł. Energ. powiedział mi dzisiaj, że mogę czekać nawet 12 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.09.2004 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Jak długo czekaliście od momentu otrzymania warunków przyłącza prądu do postawienia skrzynki? Facet z Zakł. Energ. powiedział mi dzisiaj, że mogę czekać nawet 12 miesięcy Mnie powiedzieli to samo. Faktycznie była po 4 miesiącach, ale przyspieszaczem było zatrudnienie do postawienia "prowizorki" zawodnika z Zakładu Energetycznego. Niestety przyspieszenie kosztowało mnie podwójnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinR 09.09.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Witam Forumowiczów,Pagin: polecam dekarzy do ktorych namiar podalem kilka postow wyzej1) Czy ktoś może polecić jeszcze jakąś sprawdzoną ekipę od dachów. Podajcie zakres cenowy jakiego można się spodziewać.2) I druga sprawa. Czy ktoś z was ostatnio interesował się dachówką cementową Euronit. Gdzie kupić najlepiej? Ceny? Rabaty? Proszę o poradę. Pozdrowienia. MarcinR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 09.09.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Witam Forumowiczów, Pagin: polecam dekarzy do ktorych namiar podalem kilka postow wyzej 1) Czy ktoś może polecić jeszcze jakąś sprawdzoną ekipę od dachów. Podajcie zakres cenowy jakiego można się spodziewać. 2) I druga sprawa. Czy ktoś z was ostatnio interesował się dachówką cementową Euronit. Gdzie kupić najlepiej? Ceny? Rabaty? Proszę o poradę. Pozdrowienia. MarcinR Jeśli chodzi o dachówkę, to po wielu wycieczkach po różnych hurtowniach zdecydowałem się na Ambit w Gdańsku-Kokoszkach. Dali mi rekordowy rabat na Fakro, a i dachówka też była w bardzo dobrej cenie w porónaniu z innymi (coś mi się kojarzy 15 % rabatu od ceny producenta). Jesli chodzi o dekarza, to polecam Jana Malca. Mieszka w Żukowie (Tel. 693865695). Robią szybko i nie marudzą. Sami wykonują obróbki blacharskie i doradzą co warto, a czego nie warto robić. Cena do ustalenia, ale poniżej 30 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 09.09.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Witam Forumowiczów, Pagin: polecam dekarzy do ktorych namiar podalem kilka postow wyzej 1) Czy ktoś może polecić jeszcze jakąś sprawdzoną ekipę od dachów. Podajcie zakres cenowy jakiego można się spodziewać. 2) I druga sprawa. Czy ktoś z was ostatnio interesował się dachówką cementową Euronit. Gdzie kupić najlepiej? Ceny? Rabaty? Proszę o poradę. Pozdrowienia. MarcinR Witam, Hurtownia - tradycyjnie Matelbud z Gdynia, boczna od Hutniczej, Dekarze - za dach wielopalciowy (kosze)+obrobki kominow+obrobki blacharskie+rynny, bez fragmentow ocieplenia, dachowka Brass, laty, kontrlaty, wychodzi ok 30 zl /m2; okna polaciowe, wylazy 100 zl /szt Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinR 09.09.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Dzięki serdeczne Rispetto i Pagin za namiary. Rozumiem że podane ceny dotyczą ułożenia pokrycia dachowego. A kogo polecacie do robienia więźby, ewentualnie deskowania i papowania? Jak tu z cenami?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 09.09.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Cieśli niestety nie moge Ci polecić. Dużo nerwów kosztowała mnie współpraca z tą ekipą i o mało nie skończyło się awanturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.09.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Witam Forumowiczów, Pagin: polecam dekarzy do ktorych namiar podalem kilka postow wyzej Czy ktoś z was ostatnio interesował się dachówką cementową Euronit. Gdzie kupić najlepiej? Ceny? Rabaty? Proszę o poradę. Pozdrowienia. MarcinR Osobiście sugeruję MATELBUD na Hutniczej w Gdyni. Kupowałem u nich EURONIT S i okna połaciowe FAKRO. Na dachówkę miałem 20% rabatu, a na okna połaciowe 25%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wigmar 09.09.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Witam Forumowiczów Czy ktoś mógłby polecić mi firmę zajmującą się sprzedażą kotłów gazowych do domków jednorodzinnych w okolicach Pruszcza Gdańskiego? Zależy mi na firmie, która jest uczciwa w stosunku do klienta (proponuje rozsądne upusty) i co ważniejsze - zna się na tym co sprzedaje. Dziękuję za wszelkie namiary. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 09.09.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Jak długo czekaliście od momentu otrzymania warunków przyłącza prądu do postawienia skrzynki? Facet z Zakł. Energ. powiedział mi dzisiaj, że mogę czekać nawet 12 miesięcy miesiąc i skrzynka stanęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 09.09.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Dzisiaj dowiedziałam się pod jakim numerem będe mieszkać. Mój świeży adres to ul. Czarna Góra 20 BOJANO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 09.09.2004 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Witam Forumowiczów, Pagin: polecam dekarzy do ktorych namiar podalem kilka postow wyzej 1) Czy ktoś może polecić jeszcze jakąś sprawdzoną ekipę od dachów. Podajcie zakres cenowy jakiego można się spodziewać. 2) I druga sprawa. Czy ktoś z was ostatnio interesował się dachówką cementową Euronit. Gdzie kupić najlepiej? Ceny? Rabaty? Proszę o poradę. Pozdrowienia. MarcinR Ambit - żadnych problemów, ceny niskie, mały VAT. naprawdę super. gadaj tylko z właścicielem - p. Jan Zielonkowski 0-601 617-362. Mozesz powołac się na Bartka z Banina, czyli na mnie. Jak chcesz to podjedź, zobaczysz ich robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 10.09.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 ... MIROSŁAW - byłem u Ciebie w odwiedzinach w niedzielę. Jakimś cudem nawet kilka grzybów ocalało w Twojej okolicy. A u mnie na działeczce to nawet prawdziwki rosną a o maślakach to już nie wspomnę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 10.09.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 U mnie dzisiaj rano po działce kicał zając Zdążył jeszcze fuksiuarz rzutem na taśmę, bo za kilka dni będzie płot i juz się nie popasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts