MarcinU 01.10.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 W związku z tym chciałam prosić o pomoc. Ponieważ nie miałam czasu przejrzeć dokładnie wszystkich wypowiedzi (płaczące bez przerwy dziecko za ścianą) powielam pytanie zadawane pewnie przez innych wiele razy: Poszukuję solidnych wykonawców, którzy pociągneliby budowę do stanu surowego otwartego (domek parterowy z użytkowym poddaszem, ściany trójwarstwowe z silikatów, strop teriva). Czy znacie kogoś takiego? Jak byście mogli polecić jakiegoś wykonawcę , z którego byliście zadowoleni to byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrowienia Witaj Olu, Moim zdaniem nie ominie Cie przejrzenie watkow historycznych w Klubie. Jest tam mnostwo informacji, ktore bedziesz potrzebowac. Co do ekipy to tutaj znajdziesz kilka namiarow. Z podanych namiarow to z silki budowal Jan Sikora (widzialem budowany przez niego dom z silki, opinia inwestorow tego domku pozytywna, o ile pamietam to calkiem niedawno ktos z Grupy Trojmiejskiej korzystal z jego uslug przy ocieplaniu, nie pracowal u mnie), jako drugi namiar polecam wykonawce, ktory robil u mnie, tzn Zygmunta Kreft, natomiast nie wiem czy budowal kiedykolwiek z silki. Pozdrowienia Swoją drogą nie miałem okazji podziękowac za namiary DZIĘKI PAGIN! Jan Sikora buduje u mnie. Jest niesamowicie dokładny. Robi czysto i tak, że aż miło popatrzeć. Ma swoje wymagania - deski muszą byc PROSTE, wszystko równo i "tak jak trzeba". Mi osobiście to pasuje, ale wymaga trochę załatwaiania dobrych i niekoniecznie tanich materiałów. Ale wynik jest super. Zapraszam, jak ktoś chce popatrzeć. Wykonawca naprawdę godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 01.10.2004 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Witam ponownie. Dzięki za informacje.Ponawiam moje pytanie odnośnie okien "windows 2000" - może ktoś już je użytkuje. W poniedziałek podpisuję umowę, ale niektóre z waszych postów troszkę zniechęcają do tej firmy. Tyle że doczytałem tylko o kiepskiej reakcji na reklamacje a nie o samej jakości okien. No i mam dylemat bo cena jest ok więc chcę się posiłkować opinią użytkownika. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 01.10.2004 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Witam serdecznie - jestem tu nowa i jestem pod wrazeniem !! Bardzo tu symatycznie i swojsko. Mam takie pytanie - czy ktos moglby mi powiedziec ile mniej wiecej czasu trwaja formalnosci zwiazane z uzyskaniem pozwolenia na budowe w gminie Szemud? ( Gdynia jest sredni przyjazna z tego co wiem i trwa to dlugo). Jestem w dosyc specyficznej sytuacji - chce kupic ziemie ktora w studium do planu zagospodarowania nie jest przekwalifikowana na budowlana i w zwiazku z tym musze miec pozwolenie na budowe przed zatwierdzeniem planu zagospodarowania - ktory to zatwierdzenie przewidywane jest na marzec 2005.. (uff ) - stąd moje pytanie. Zdążę ? Z góry dziekuję . Zośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.10.2004 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Ponawiam apel. Poszuję kantówek 10x10 w odcinkach co najmniej 370 cm. Macie coś takiego do odstąpienia/pożyczenia? Obawiam się że do pożyczenia nie znajdziesz. Ja kupowałem w A&Z. A co zrobiłeś z tym obcenie? Poszło już na opał? Poszły na strop w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.10.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Witam ponownie. Dzięki za informacje. Ponawiam moje pytanie odnośnie okien "windows 2000" - może ktoś już je użytkuje. W poniedziałek podpisuję umowę, ale niektóre z waszych postów troszkę zniechęcają do tej firmy. Tyle że doczytałem tylko o kiepskiej reakcji na reklamacje a nie o samej jakości okien. No i mam dylemat bo cena jest ok więc chcę się posiłkować opinią użytkownika. Dzięki za pomoc Ja mam okna z "WINDOWS 2000". Jeżeli masz okna typowe to sobie poradzą, jeżeli coś odbiega od standardu to zdecydowanie odradzam. Miałem z nimi ogromne przeboje z oknem okrągłym. Nie dość że termin został przedłuzony o dwa miesiące to w ostatecznym rozrachunku ekipę montującą odesłałem z oknem z powrotem, gdyż wyglądało jakby je ktoś ze śmietnika wyciągnął. W nadchodzącym tygodniu wysyłam im wezwanie do zapłaty faktury za wykonanie okna w innej firmie. Dałbym sobie spokój, ale za sposób w jaki mnie te sk...ny potraktowały, totalne olewanie przez cały dział obsługi klienta oraz brak słowa przepraszam - zawziąłem się i jeżeli nie zrekompensują mi kosztów to zaciągnę ich do sądu, a celem nadrzędnym będzie zablokowanie im mozliwości startowania w przetargach. Zupełnie inne podejście spotkało mnie w firmie EUROPROFIL. Mimo że ich pracownik okazał się złodzieje, gdyz spisywał umowy, brał zaliczki, aż w końcu nie pojawił się w pracy, to po ujawnieniu tego faktu szef firmy zadzwonił do mnie, przeprosił, a po trzech tygodniach (nareszcie) zostało zamontowane eleganckie okno okrągłe. A tak od serca to polecam Pana Zielińskiego, który sprzedaje okna w Gdyni na Mściwoja. Pochytrzyłem sie na 500 złoty i zamiast u niego zamówiłem w Windows 2000. Do dzisiaj ilekroć się z nim spotykam to wyrażam głęboka skruchę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.10.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Witam serdecznie - jestem tu nowa i jestem pod wrazeniem !! Bardzo tu symatycznie i swojsko. Mam takie pytanie - czy ktos moglby mi powiedziec ile mniej wiecej czasu trwaja formalnosci zwiazane z uzyskaniem pozwolenia na budowe w gminie Szemud? ( Gdynia jest sredni przyjazna z tego co wiem i trwa to dlugo). Jestem w dosyc specyficznej sytuacji - chce kupic ziemie ktora w studium do planu zagospodarowania nie jest przekwalifikowana na budowlana i w zwiazku z tym musze miec pozwolenie na budowe przed zatwierdzeniem planu zagospodarowania - ktory to zatwierdzenie przewidywane jest na marzec 2005.. (uff ) - stąd moje pytanie. Zdążę ? Z góry dziekuję . Zośka ZOCHNA- niestety o pozwolenie będziesz występować do Starostwa w Wejherowie. Od 1 stycznia br. pozwolenia na budowę wyszły z gmin i przeszły do starostw. W Szemudzie na pozwolenie czekałem tydzień, ale z tego co wiem to w Wejherowie nie jest tak tragicznie i trwa to chyba koło miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 02.10.2004 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2004 ... Mam takie pytanie - czy ktos moglby mi powiedziec ile mniej wiecej czasu trwaja formalnosci zwiazane z uzyskaniem pozwolenia na budowe w gminie Szemud? ... Odpowiedz jest już wyżej. Z mojej autopsji było podobnie bo w g. Szemud z uzyskaniem WZiZT i pozwolenia zajeło to 10 dni. ... Jestem w dosyc specyficznej sytuacji - chce kupic ziemie ktora w studium do planu zagospodarowania nie jest przekwalifikowana na budowlana i w zwiazku z tym musze miec pozwolenie na budowe przed zatwierdzeniem planu zagospodarowania - ktory to zatwierdzenie przewidywane jest na marzec 2005.. (uff ) - stąd moje pytanie. Zdążę ? Z góry dziekuję . Zośka Co do działek nie będącymi budowlanymi jest możliwe postawienie domu ale tylko takiego jaki przewiduje WZiZT. W większości przypadków tworzone są warunki takie same lub podobne do tych dla działek budowlanych więc nie ma się co obawiać. Z drugiej strony jak kupisz działkę a nie będzie możliwe postawienie domku bo np. max powież. może wynosić 70m2 to co wtedy zrobisz? Lepiej poczekać do czasu otrzymania (zrobienia) WZiZT i wtedy kupić działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 02.10.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2004 Markus, Walkman - dziękuje bardzo. Tak własnie zamierzam zrobic - tzn czekam na WZiZT - zanim sfinalizuje zakup tej dzialki. Poniewaz w sasiedztwie stoja juz dwa domy - mysle ze decyzja bedzie pozytywna. Ale poniewaz czekam na te warunki juz 2mce (mam nadzieje, ze do polowy pazdziernika bedzie) - to obawiam sie ze w takim tempie moge z pozwoleniem na budowe nie zdazyc.. A brak pozwolenia na budowe przed zatwierdzeniem planu zagospodarowania - kasuje decyzje o WZiZT - jak mnie pouczono.. Ale nie trace nadziei i mam nadzieje, ze dolacze do budujacych.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 03.10.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Jeziorko miło Cię znowu widzieć I przy okazji wjadę Ci na ambicję - wprowadzamy się najprawdopodobniej w listopadzie A zresztą... zaraz napiszę maila... Jeśli chodzi o Danmar... rozmawiałam z panem kiedyś na targach, zapytałam czy jest możliwość obejrzenia jakichś domów które zbudowali albo budują, a pan powiedział, że niestety nie, bo oni nie mogą takich informacji udostępniać... no no Kingaa moje gratulację w związku z przeprowadzką, pewnie nie możesz się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 03.10.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Witam wszystkich nowych forumowiczó. Dawno mnie nie było...co było spowodowane dużą ilosci pracy w pracy Melduje, że akcja pt.załatwienie tańszych słupków zakończyła się powodzeniem. Zaczynamy robić ogrodzenie od przyszłego weekendu. Ale z siatką to chyba poczekamy do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 03.10.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Dziękuję za cenne informacje. Będę sprawdzać wszystkie namiary po kolei. Koral1-ja mam działkę w Bielkówku (w Lublewie skręca się przy szkole w lewo)-bardzo ładna okolica. Czy to nie jest gdzieś blisko Lubiatowa i Choczewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 03.10.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Jeszcze jedno moje pytanie ....nie związane z budowaniem (przepraszam): Wczoraj u siebie w bloku pod schodami znalazłam małego kotka (ma 3 dni), prawdopodobnie ktoś go wyrzucił. Zaopiekowałam się nim, a raczej mama-kotka moich znajomych, która ma małe i przyjeła obcego maluszka do wykarmienia. Jednak jak urośnię i będzie troszkę większy trzeba znaleźć dla niego właściciela. Sama z chęcią wzięłabym to maleństwo, ale mam już psa i mieszkam z rodzicami, którzy nie zaakceptują kolejnego zwierzaka. Może ktoś jest chętny???? Mam nadzieje, tylko, ze kotek przeżyje, bo był bardzo wyziębiony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puzon 03.10.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Jeden weekend a ile dało sie zrobic- z pomaca tescia i kolegow udalo sie wciagnac na dach 2000 dachowek i polowe z nich ulozyc. Mój dom zaczyna przypominać dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 04.10.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 no no Kingaa moje gratulację w związku z przeprowadzką, pewnie nie możesz się doczekać Gierga żebyś wiedziała... szczególnie, że mieszkamy teraz u mamy na walizkach Wszyscy - gdzie kupowaliście bramę wjazdową? Możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN7 04.10.2004 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Witam wszystkich forurmowiczów zaciekle budujących swe domki. Jestem z wami Czy ktoś z was buduje się może niedaleko Władysławowa? Czy tylko mnie tam zaniosło? Szukam właśnie namiarów na dobre ekipy w tej okolicy, aby na wiosnę ruszyć z budową (kupiłem domek w stanie surowym): 1/ ekipa do drobnych prac murarskich (postawienie ścianek, poprawa otworów okiennych 2/ hydraulik 3/ elektryk 4/ ekipy do poprawy bardzo trudnego dachu (dużo bawolich oczek) i niestety dach dosyć schrzaniony (mam co prawda jedną wybraną, na którą się chyba zdecyduje, ale jeszcze chciałem sprawdzic innych wykonawców) 5/ no i szukam w miarę tanich i dobrych okien PCV (okna też w sumie dosyć trudne do wykonania): otrzymałem nawet jedną ciekawą ofertę z firmy INTUR KFS, ale okazało się, ze cena nie obejmowała okien na górze - 3 bawole oka, a z ceną tych okien oferta ta przestała być atrakcyjna) Pozdrawiam Darek Moje Motto na Zimę (właśnie teraz je wymyśliłem) "Wiosno przybywaj - dom pozwól zbudować nam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 04.10.2004 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Witam wszystkich budujacych z Trojmiasta:)Mam zamiar z mezusiem :)w przyszlym roku rozpoczac budowe domu z projektu Antonella firmy Archipelag. Czy ktos moze go juz wybudowal albo tez ma taki zamiar?. Prosze o kontakt. Pozdr Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 04.10.2004 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Witaj Majo w Klubie, O ile mi wiadomo to nikt z Grupy Trojmiejskiej nie buduje wg tego projektu (albo nie ujawnil sie ). Lecz niech ten fakt nie zniecheca Cie do pozostania w Klubie. W grupie zawsze razniej (no i cieplej ). A i informacyje pozyteczne znajdziesz czasami Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 04.10.2004 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Witam Szkoda ze nikt nie buduje "Antosi" Ale nic to forum bardzo mi sie podoba i juz od dluzszego czasu jestem Wasza "cicha" wielbicielka Trzymam za wszystkich kciuki i zostaje oczywiscie w klubie Serdecznie pozdr Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 04.10.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Serdecznie witam wszystkich nowych "klubowiczów", ani chybi nowy sezon budowlany zbliża się milowymi krokami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 04.10.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Witam serdecznie Zaczynam dostrzegać światełko w tunelu. Moje zmagania "papierkowe" pomału zbliżają się do finału. Udało mi się ( no prawie ) odsprzedać poprzedni projekt i znalazłem nowy. Teraz jeszcze decyzja z czego budować. Każda technologia ma swoje plusy i minusy a wariantów naprawdę sporo. Wakmen - dzięki za link na "silikowców". Jak dobrze pójdzie to za ok. cztery tygodnie składam dokumenty o pozwolenie na budowę i od wiosny... Czy mówi Wam coś : Wiesław Stenka z Łebna ? Lada dzień będę miał dzidziusia Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts