mirek_gdynia 19.10.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Witam! Markus - widziałem Twój tynk w sobotę (jak jeszcze był - przykre, ale nie każdemu deszcz pasuje ...) - kolorek sympatyczny. Jak opowidałeś wydawało mi się, że będzie ciemniejszy. Ale tak jest OK. Też mi się wydawało że kolor będzie ciemniejszy i nie jestem do końca przekonany, że to jest to o co mi chodziło ale ostatecznie podoba mi się i to jest najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 19.10.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 NEW: W tym miejscu będę notował wszystkie zgłoszenia na spotkanie 05.11.2004 W Miszewku w Barze o godz. 18:00 : 1. Kingaa 2. kores 3. markus_gdynia 4. Pagin 5. Gierga 6. Benicio 7. Wakmen 8. joola 9. groszek 3 10. Gabi 11. Zachar 12. Kodi_Gdynia 13. bea3 Oraz tych, którzy nie będą: 1. MarcinU 2. la_mancha Zgłoszenia podawać. Będę je aktualizował co 4 dni albo ktoś z Was mnie wyręczy. Potwierdzam przybycie + 1. Miło że ktoś mnie jeszcze pamięta:))) Bea - ciesze się że Cię spotkam:)))) Acha...budowa się wlecze.............ale na lato - jesień 2005 planowana przeprowadzka. .........bo już się nie mieścimy w naszej klitce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 19.10.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 ... All ... Pozdrawiam wszystkich szczególnie ...i tych którym rodzina się powiększa. Dzięki bo to chyba do mnie i mojej Żoneczki . Ja również gartuluję...........tak i samej sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 19.10.2004 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Witam po latach - chciało by się rzec. Kingo dzięki za zaproszenie. Oczywiście wpadnę do baru - daleko nie mam. Jestem w miarę na bieżąco. Czytam od czasu do czasu tylko jakoś motywacji do pisania niet. Pozdrawiam ciepło wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 19.10.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 MYŚLAŁEM ŻE MAM PRZEWIDZENIA jak zobaczyłem powyższy post. KODI - serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 19.10.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Witam po latach - chciało by się rzec. Nie wierze wlasnym oczom Kodi - napisz jeszcze jeden post cobym wreszcie uwierzyl Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 19.10.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Nie możliwe. Pokazał się. To kodi'ego_gdynia dziennik budowy rok temu wydrukowałem i zacząłem czytać od początku do końca, od końca do początku i pomyślałem sobie - jak Jemu się udało to czemu i nie mi. Tak więc zacząłem budowanie i buduję i ... Do imprezki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 19.10.2004 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 A ja się bardzo Cieszę, że się wszyscy spotkamy, przynajmniej niektórych pozna się na żywo Markus - a mi się bardzo podoba kolor elewacji Taki spokojny i stonowany Moim zdaniem trafiłeś w dziesiątkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 19.10.2004 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Witam po latach - chciało by się rzec. Kingo dzięki za zaproszenie. Oczywiście wpadnę do baru - daleko nie mam. Jestem w miarę na bieżąco. Czytam od czasu do czasu tylko jakoś motywacji do pisania niet. Pozdrawiam ciepło wszystkich. Motywację można znaleźć zawsze .....chociażby podtrzymuj na duchu.....że pracą i ogromnym optymizmem można osiągnąć to co ty w budowie własnego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 19.10.2004 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Markus, przykra sprawa z tym deszczem ale kolorek jest przyjemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 20.10.2004 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 A co ja jestem jakimś duchem. Żyję spokojnie, tylko zmiana priorytettów nastała. Spotkamy sie to pogadamy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 20.10.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Kodi no wiesz brak motywacji u ciebie ? wymysl coś lepszego A kto nam opowie jak fajnie jest juz zamieszkać i że warto było? Pozdro dla Beaty i dzieckiaków jak tam zwierzyniec ? przybyło ci coś? ponoć myszy w tym sezonie ciagną ... I oczywiście jak masz kontakt z Tomgorem to go zmotywuj może juz jest wiesniakiem i nie ma czasu? Jeszcze Ewę i Sebastiana może dołączą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 20.10.2004 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Gabi - brak motywacji do pisania co nie znaczy, że nic się nie dzieje. Spróbuję się skontaktować z Tomgorem. Zobaczymy. Co do myszy to coś ostatnio koty mi szaleją i coś mi się zdaje że chcą się zadomowić u nas. Już wyżarły jedną dziurę w styropianie i cus mi się zdaje że coś mam w domu w okolicach kominka - brak jednak potwierdzenia. No i jeszcze do tego gdzies się zadomowiły w budzie psa, bo też styropian fruwa. W zesżłym roku było spoko a w tym jakaś plaga. Skład osobowy bez zmian: rodzice + 2 dzieci + 2 koty + pies. Pozdrawiam w ich imieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 20.10.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Na budowie wszystkie prace szly zgodnie z planem, juz myslami bylem przy spotkaniu forumowiczow, az tu wczoraj okazalo sie, ze zdezerterowala mi ekipa od ocielania domu. W sobote wzieli pieniadze za I etap - piwnice. W tym tygodniu okleili styropianem jedynie garaz i.... zostawili mnie na lodzie!!!! Potrzebuje w zwiazku z tym pilnie jakas nowa ekipe!!!!! Markus_gdynia - twoi ociepleniowcy chyba juz koncza u ciebie??? Moze przeslalbys mi namiary??? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.10.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Na budowie wszystkie prace szly zgodnie z planem, juz myslami bylem przy spotkaniu forumowiczow, az tu wczoraj okazalo sie, ze zdezerterowala mi ekipa od ocielania domu. W sobote wzieli pieniadze za I etap - piwnice. W tym tygodniu okleili styropianem jedynie garaz i.... zostawili mnie na lodzie!!!! Potrzebuje w zwiazku z tym pilnie jakas nowa ekipe!!!!! Markus_gdynia - twoi ociepleniowcy chyba juz koncza u ciebie??? Moze przeslalbys mi namiary??? Pozdrawiam, Sorry - ale u mnie jeszcze nie skończyli. Czekamy na dostawę tynku z Terranovy i normalną pogodę, bo drugi raz nikt z nas nie zaryzykuje. Po drugie oni mają jeszcze robić cokół i podbitkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 20.10.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 czesc ludzie ! Tu ja z zaświatów Zapraszam na strone zaktualizowana wczoraj, tak wlasnie mieszkamy i zapraszamy do siebie na kawe czy cos, nie mamy dostepu do interntu, ja z kawiarenki pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 20.10.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Witam, Kodi - duchem, Asia Wlowikowa - z zaswiatow. No tak, Halloween sie zbliza Uduchowione pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 21.10.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Witam! Wczorajszy dzień spędziłem upojnie na dostawie drzewa i postanowiłem coś na ten temat napisać. W konstrukcji mojego domu występuje strop drewniany oraz więźba i zamawiałem całość w tartaku, jednak drewno na więźbę miało byc impregnowane ciśnieniowo, natomiast na strop suszone komorowo. Pojechaliśmy wczoraj do tartaku aby to wszystko policzyć, odebrać i załadować i ... zdziwienie, bo całość drewna zaimpregnowana. Pytamy po co i jak im się udało suszone drewno zaimpregnować i tu kręcenie, że pomyłka i coś tam. Ale od słowa do słowa i okazało się że wogle nie było suszenia . No to dlaczego chcecie nas skasować 100 zł drożej za suszenie?!? No i pada odpowiedź: "Bo to drewno było suszone wcześniej 3 m-ce NA PLACU " W tak prymitywny sposób jak dotąd nikt nie chciał mnie jeszcze oszukać. Najgorsze, że właściciel firmy uważał, że nic się nie stało i nie powinniśmy marudzić tylko brać. Podłuższych dyskusjach zaproponował ostruganie belek na strop aby usunąć impregnację i rabat w wysokości ... tyle ile zestrugają drewna (wyszło 320 zł). No ale drewno napradę porządne, wycinane ze środka pnia, z niewielką ilością sęków. Cieśla zachwycony. Generalnie jakość materiału wysoka i godna polecenia - mam impregnowaną więźbę i strugany strop (lekko impregnowany - w końcu ciśnieniowo). Szkoda tylko, że takimi jakimis kombinacjami i próbą oszustwa marnują sobie opinię. Będę potrzebował jeszcze drewno na strop parteru i chyba od nich nie zamówię. A przynajmniej się zastanowię. Gdyby nie te kombinacje wziąłbym na pewno. Jakość godna polecenia, ale trzeba uważać na próby oszustwa. Namiary na tartak - Stara Kiszewa, właściciel p. Piekarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 21.10.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 MARCIN - widziałem wczoraj jak przyjechało Twoje drewno. Tego jest ogromna ilość, a Ty mówisz że jeszcze drewno na strop na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 21.10.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 MARCIN - widziałem wczoraj jak przyjechało Twoje drewno. Tego jest ogromna ilość, a Ty mówisz że jeszcze drewno na strop na parterze Strop na parterze będzie w przyszłym roku. Wiem, że tego jest mnóstwo, ale tak wychodzi z projektu. Są tam od razu łaty i kontrłaty. Ja mam dach 4-rospadowy, a to rzutuje na jego konstrukcję i ilość drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts