la_mancha 28.10.2004 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Życzę Wszystkim miłego spotkania . Przez najbliższych parę tygodni będzie mi na pewno brakowało codziennej lektury forum. Bawcie się dobrze. Markus, Twój domek wygląda super. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 29.10.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 LUDZIE - cały dzień i nic Przestaliście budować czy tez już wszystko wiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 29.10.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 LUDZIE - cały dzień i nic Przestaliście budować czy tez już wszystko wiecie? Ja wszystkiego nie wiem. Nie wiem np., jakimi słowami opisać gamonia, który przyjechał naprawić mi roletę, a rozwalił nadproże Uduszę go własnymi rekami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 29.10.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 LUDZIE - cały dzień i nic Przestaliście budować czy tez już wszystko wiecie? Ja nic nie wiem i nawet nie mam siły się pytać A zresztą... Do wszystkich pytanko: gdzie (oprócz hipermarketów) jest duży wybór akcesorów łazienkowych, wieszaczków i innych tego typu duperelków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 29.10.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 LUDZIE - cały dzień i nic Przestaliście budować czy tez już wszystko wiecie? Kto przestał budować Markus mam pytanko o Twoją elewację tzn.jakiego jest koloru bo na zdjęciach to taka oliwka i jaką masz strukturę tynku bo wygląda mi to na brak struktury czyli gładki tynk, który coraz bardziej mi się podoba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 29.10.2004 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 No nareszcie bracia i siostry. Poczekajcie - na sen zimowy jeszcze przyjdzie czas, a póki co trzeba zaiwaniać przy budowie . JOOLA - celowałem w jasną oliwkę i chyba mi się udało. Poczekaj dwa tygodnie na wyrok (przylatuje moja koleżanka małżonka, wielbicielka piasków, żółci i innych takich tam) i będzie albo czapa i do piachu, albo przeżyję. Na szczęście zdążę wziąć udział w spotkaniu Grupy Trójmiasto & Comp. Struktura tynku to baranek 1,5 mm. Mam wstręt do kornika (rzecz gustu). Chciałem nawet zejśc z ziarnem do 1,0 mm, ale ekipa od elewacji tyle łez wylała, że taką drobnicą to oni by nie bardzo chcieli robić, że w końcu dałem spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 29.10.2004 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 KINGA - często duży wybór drobnicy łazienkowej mają w salonach gdzie sprzedają płytki. Między innymi: WEMA (Rumia, Gdynia), KLINK i SFINKS przy wjeździe do Sopotu od strony Gdyni, HARIMEX (również Gdynia ale na Hutniczej). Zobacz w salonie płytek w Przejazdowie koło MACRO. To jest bliżej Twojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral 29.10.2004 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 U mnie zawisła dziś wiecha Macie może jakieś namiary na projektantów wnętrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 30.10.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Markus tak myslalam, ze na Ciebie mozna liczyc Jakos latajac za kafelkami nie zwrocilam uwagi, ze w tych sklepach sa tez inne rzeczy Cos malo podzielna uwage mam Kontradmiral gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 30.10.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Przyłączam się do gratulacji dla kontradmirała. Swoja droga bardzo interesująca ta ksywka. KINGAA - do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 31.10.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 U mnie zawisła dziś wiecha Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 31.10.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 Witam po dłuższej przerwie. U mnie zalewanie stropu nad parterem. Mam śmiały plan mimo wszystko zamknąć w tym roku stan surowy otwarty + dachówka i okna dachowe.W tej chwili poszukuję pilnie ziemi z wykopu. Czy posiadacie może informacje kto, gdzie może mieć. Chętnie pobiorę ok 18Ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 31.10.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 RAFALG - dobrym źródłem ziemi z wykopów są firmy sprzedające beton i oferujące transport budowlany. OLTRANS, WAKOZ, MEGA i pomniejsza drobnica. Mają tylko jeden wspólny problem - słowność. Umawiasz sie na konkretny dzień, a tymczasem Twoja ziemia jedzie gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 31.10.2004 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 Ja też wszystkich witam, po długiej przerwie.rafalg - ja mam troszkę zbędnej ziemi, ale wymieszanej z humusem. Oddaję za darmo, tylko transport, a ode mnie do Ciebie to jednak kawałek. A poza tym podziwiam Wasze tempo i plany.U nas sezon zakończył się dwa tygodnie temu. Teraz mamy ok. 30 cm ścianki fundamentowe wystające z ziemi. Reszta zasypana i cała działka wyrównana. (oprócz góry humusu z ziemią z wykopu). W przyszłym roku będziemy kończyć i mam nadzieję, pod koniec roku - wprowadzać.Witam na forum kolejną znajomą - cześć Ola!A także moją przyszłą sąsiadkę - witaj Agnieszko i odezwij się jeszcze!Życzę wszystkim udanego zakończenia tego sezonu. Chciałabym Was wszystkich zobaczyć na "żywca", niestety 5 listopada wzywają mnie obowiązki zawodowe...Mam nadzieję, że jeszcze nie raz będzie okazja do wspólnych spotkań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 31.10.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 Markus_Gdynia - dzięki za wskazówki. Martag - ile wam tej ziemi wyszlo do oddania (ciężarówek) , chętnie wezmę. Poza tym chętnie zobaczyłbym jakieś zdjęcia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 31.10.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 RAFALG - dobrym źródłem ziemi z wykopów są firmy sprzedające beton i oferujące transport budowlany. OLTRANS, WAKOZ, MEGA i pomniejsza drobnica. Mają tylko jeden wspólny problem - słowność. Umawiasz sie na konkretny dzień, a tymczasem Twoja ziemia jedzie gdzie indziej. Markus_Gdynia - dwie pierwsze znam, Możesz podesłać mi namiary na MEGĘ. Kótrra znich może mieć najatrakcyjniesze ceny? O słowność to już nie pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 31.10.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 Wczoraj zakopałam moją psinkę na działcę Ale jestem spokojna przynajmniej jest na swoim i będzie blisko mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 31.10.2004 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 RAFALG - dobrym źródłem ziemi z wykopów są firmy sprzedające beton i oferujące transport budowlany. OLTRANS, WAKOZ, MEGA i pomniejsza drobnica. Mają tylko jeden wspólny problem - słowność. Umawiasz sie na konkretny dzień, a tymczasem Twoja ziemia jedzie gdzie indziej. Markus_Gdynia - dwie pierwsze znam, Możesz podesłać mi namiary na MEGĘ. Kótrra znich może mieć najatrakcyjniesze ceny? O słowność to już nie pytam Ceny zależą o dwóch zasadniczych czynników: odległość transportu i ilość amatorów na to co w danym momencie kopią. MEGA, tel: 667-1800. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral 01.11.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 markus Od miesiąca jestem posiadaczem pompy ciepła, notabene piątym w bezpośrednim sąsiedztwieTeż jestem zainteresowany pompą ciepła, stąd mam kilka pytań: Czy wspomniani sąsiedzi również mają pompę z Clima Comfort (Neuratherm)? Czy rozpatrywałeś też inne rozwiązania? Czego używasz do c.w.u ? Jakie wrażenia z użytkowania do tej pory? ...uff z góry dziękuję. I z innej beczki, jak sprawują się okna z GFO? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.11.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 KONTRADMIRAŁ - tylko jeden z sąsiadów zdecydował się na inny produkt. Cała reszta zaopatrzyła się w Neuratherm. Podgrzewacz CWU, który też jest wyposażony w organiczną pompę ciepła już jest podłączony i go testowałem. Nie grzałem wody na maksa bo nie mam jej gdzie zużyć. Więcej wrażeń będę mógł podać po przeprowadzce. Natomiast zasadnicza pompa ciepła powinna zostać uruchomiona w tym tygodniu (czekam na przyjazd serwisu). Wstrzymywałem się z uruchomieniem ze względu na to że kafelkarz kładł posadzki na parterze. Ale posadzki od piątku są skończone. Jutro też będzie ukończona łazienka na parterze. Tak więc nic nie będzie stało na przeszkodzie aby uruchomić podłogówkę. Na etapie projektowania domu przerabiałem temat ogrzewania kominkiem z DGP (juz się wypowiadałem na ten temat kiedyś), zbiornika na gaz płynny. Stanęło na pompie ciepła. Fakt że bardzo brakuje mi dzisiaj tych pieniędzy jakie extra musiałem włożyć w pompę, ale mówi sie trudno. Nie żałuję tej decyzji jak na razie. Jeżeli moje okna miałeś na mysli to nie są one z GFO tylko z WINDOWS 2000 (tfu, niech będą przeklęci) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts