Basia Z. 02.02.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Witam wszystkich bardzo serdecznie, nie jestem tak zupełnie nowa. Cały czas obserwuję Wasze budowy i nie mogę doczekać się kiedy moja juz ruszy. Na razie jesteśmy na etapie WZiZT . Aktualnie spisuję Wasze namiary na różne ekipy. Są to naprawdę drogocenne informacje. JOOLA jeśli chodzi o meble kuchenne, cztery lata temu kuchnię robił mi pewien stolarz z Rumii. Jestem naprawdę bardzo zadowolona z mebelków. Były rzeczywiście tańsze od salonowych, no i posiadają wieczną gwarancję, to znaczy Pan stolarz powiedział, że jak kiedykolwiek coś się będzie z nimi działo, naprawi (sprawdziłam to i rzeczywiście gościu przyjechał i naprawił bez problemu). Jeśli byś potrzebowała, mogę przesłać zdjęcia mojej kuchni. Stolarz nazywa się Andrzej Wandtke , tel. 601299855. Oto zdjecia kuchni: http://www.ziombek.neostrada.pl/kuchnia/page_01.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 02.02.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Dzięki rispetto, nie zauważyłam że też dałeś mi namiary. A możesz coś więcej o tym gościu powiedzieć, pracował dla Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 02.02.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Dzięki rispetto, nie zauważyłam że też dałeś mi namiary. A możesz coś więcej o tym gościu powiedzieć, pracował dla Ciebie? U mnie robił płot (murowany) i na podstawie tego mogę stwierdzić, że jest bardzo korzystny cenowo, bardzo dokładny. Robi też bardzo szybko i co najważniejsze: jest słowny. Mówił mi jednak, że zajmuje się głównie murarką, a to robił z braku "zamówień". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 02.02.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 JOOLA jeśli chodzi o meble kuchenne, cztery lata temu kuchnię robił mi pewien stolarz z Rumii. Jestem naprawdę bardzo zadowolona z mebelków. Były rzeczywiście tańsze od salonowych, no i posiadają wieczną gwarancję, to znaczy Pan stolarz powiedział, że jak kiedykolwiek coś się będzie z nimi działo, naprawi (sprawdziłam to i rzeczywiście gościu przyjechał i naprawił bez problemu). Jeśli byś potrzebowała, mogę przesłać zdjęcia mojej kuchni. Stolarz nazywa się Andrzej Wandtke , tel. 601299855. Witaj Basiu, bardzo chętnie obejrzę zdjęcia, mogą być na priv. Zbieram wszelkie namiary na stolarzy robiących meble kuchenne i takich co są w stanie zrobić też meble łazienkowe. Wymysliłam sobie już mebelki do łazienki (drewniane z frontami z bambusa lub liścia bananowca) a niestety w sklepach nic sensownego nie widziałam. Wogóle jakiś super stolarz by mi się przydał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.02.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 MARCIN - ja poprostu podtrzymalem swoja opinie ze sie z g... bata nie da ukrecic. Ale strasznie jestem ciekaw kolejnego atykulu za miesiac. Moze jednak sie da. A co do Muratora - tam na okladce ponad tytulem sa takie cyferki one tez sie zmieniaja z biegiem czasu. Tez Ci gratuluje artykułu jestem pod wrazeniem Twojego, hmm jak to nazwac, zdyscyplinowania budowlanego :wink:Ja na razie mam wrazenie ,ze wszystko dzieje sie poza mna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 03.02.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Joola - mam namiary do super (podobno) stolarza, pisze podobno bo sama nic u niego nie robiłam, ale widziałam jego prace u kilku znajomych a ostatnio w mieszkaniu, które kupiła moja siostra (meble kuchenne, sypialnia (szafy, łóżko) i meble do salonu (komody i witryna) i pomimo że jestem czepialska to nie było do czego się przyczepić. Facet nazywa się Bartwicki z Lubichowa, jakieś 70 km od Gdańska ale przyjeżdza do klienta, więc nie ma potrzeby do niego jeździć. Podobno mam też calkiem niezłe pomysły i sugestie co do tego jakie szafki gdzie, jeśli ktoś nie do końca jest zdecydowany. Wszystko co widzialam było z drewna barwionego lub naturalnego, zależnie od gustów klienta. Ceny ponoc niższe niż w Trójmieście, ale jak wszyscy twierdzili bardziej niż na cenie zależało im na jakości a ta była super. Jedyny problem o jakim słyszłam to że czasami ma długie terminy, bo jest zawalony robotą nawet na następne pół roku, ale to różnie bywa. Powinnam mieć jeszcze jakieś zdjęcia tej kuchni z mieszkania siostry, więc jak chcesz to mogę wysłać. Telefon do niego mam w domu, postaram się nie zapomnieć i wysłać jutro.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 03.02.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Joola przejedź się na giełdę do Pruszcza - tam wystawia się mnóstwo producentów mebli, głównie z okolic Elbląga - te same meble co w wielu studiach kuchennych za połowę ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 03.02.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Czy korzystaliście z usług firm od przeprowadzek ??? Jeśli tak to poproszę o informacje, kto, za ile i rzetelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 03.02.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Przekopałam się przez ileś stron poprzednich tak jak radziła Pagin, ale póki co nie znalazłam żadnych namiarów na murarzy. Ludziska pomóżcie! Nijak nie da się tego wyszukać, a przejrzenie całości jednak trochę zajmuje... Jan Sikora - 603 363 699 Cieśla Andrzej Kobiela - 607 712 935 Naprawdę polecam. Wyniki prac wciąż do obejrzenia w Bojanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 03.02.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Czy korzystaliście z usług firm od przeprowadzek ??? Jeśli tak to poproszę o informacje, kto, za ile i rzetelność. Korzystałem z firmy MarcinU&Co. - 3 dni wożenia. Co. to szwagier i kilku kumpli wyposażonych w "kombiaki". Gorąco polecam tą metodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 03.02.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Ja też. Skorzystaliśmy z usług pewnej firmy i choć uważali, to nie obyło się bez zniszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 03.02.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Przekopałam się przez ileś stron poprzednich tak jak radziła Pagin, ale póki co nie znalazłam żadnych namiarów na murarzy. Ludziska pomóżcie! Nijak nie da się tego wyszukać, a przejrzenie całości jednak trochę zajmuje... Witam Pisałem niedawno o moim wykonawcy . Może nie najsolidniejszy ale za to bardzo negocjowalny. Tak jak już kiedyś pisałem , moim skromnym zdaniem nie ma dobrych czy złych wykonawców są tylko dopilnowani lub niedopilnowani. Nawet najlepsi jak się im nie patrzy na ręce to coś sp......ą . Nr kontaktowy firma ASCON Adam Bliźniewski 501439384. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 03.02.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Czy korzystaliście z usług firm od przeprowadzek ??? Jeśli tak to poproszę o informacje, kto, za ile i rzetelność. Hej Korzystałem z firmy Achilles. Nie mam numeru niestety, musisz sam znaleźć. Gorąco polecam. Chłopaki biegały z sofą niepopędzani. Szok. Ceny (rok 2003) 100 zł/h/4 osoby Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 03.02.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Dzięki wszystkim za namiary, skrzętnie zapisuję i zacznę dzwonić jak już ustalę z architeketem na co zmienić 50 cm mur, bo taki mam w projekcie kupiony razem z działką, a cosik mi się to wydaje dużo. No i jeszcze kilka pomniejszych zmian, które przydałoby się wprowadzić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 03.02.2005 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Kolia, Kingaa dziękuję. Mam jeszcze jedno pytanie: Gdzie prócz "Hipków" (jak mówi Kingaa ) jest największy wybór kibelków, umywalek (np.Roca), baterii łazienkowych(np.grohe) itp. Byłam dzisiaj w Femaxie w Gdańsku, bo swojego czasu był tam niezły wybór ale to co dzisiaj zobaczyłam trochę mnie podłamało, bo za wielkiego wyboru nie było Słyszałam też o hurtowni BIM czy jakoś tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 04.02.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Joola Ze swojej strony polecam sklep w Wejherowie o nazwie B&B (albo B&A - nie pamiętam). Znajduje się on przy wyjeździe z Wejherowa w strone Gdyni, po prawej stronie (niedaleko za dealerem Fiata "Automobil"). Swego czasu dostałem u nich bardzo dobre ceny (rabaty 20-25% od ceny katalogowej). warunkiem oczywiście jest zostawienie u nich troche kasy, ale powiedzmy dwa kibelki, dwie baterie, wanna, kabina, bidet, uwywalki juz ta kase "robią". Postaw sprawe twardo, jakby co wołaj właściciela - powinno się udać . Z innych sklepów pozostaje jeszcze nieśmiertelna "Wema". Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 04.02.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 JOOLA - w katalogi sprzętu sanitarnego możesz zaopatrzyć się w każdym sklepie i zobaczyć co Cię interesuje, natomiast osobiście kupowanie polecam w Raab Karcher, Gdynia Hutnicza - rozmawiać z panią IZĄ. Wymieniana tutaj Wema jest droga. Jedynie opłaca sie u nich kupować kabiny KABI, bo płaci się cenę netto (bez VAT). Odradzam wizytę w HARIMEX BIS na Hutniczej. Sprzedawczyni zaoferowałami 3% rabatu od ceny katalogowej, kierownik sklepu był bardziej hojny i poszedł na 5%. Normalnie uśmiałem się do łez . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 04.02.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Joola - stolarz Andrzej Bartwicki tel. 5885105 lub 0501 661 258 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 04.02.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 UWAGA NA GEODETÓW!!!Moją "przygodę" opisałam tutaj http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=40876 i zgodnie z sugestią Pagina podam jednak nazwiska. Wprawdzie nie lubię tego i często wolę przemilczeć niż komuś zrobić złą opinię, ale z drugiej strony może to kogoś z Was uchroni? Zaznaczam, że nie mam nic (do tej pory) do jakości ich pracy...Tak jeżeli ktoś z Was natknie się na geodetów o nazwiskach Żołobińska i Czudzinowicz, to bardzo uważajcie na wszystkie ustalenia, wszystko bierzcie na piśmie i nie płaćcie ani grosza przed dostaniem mapy do ręki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 04.02.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 O rany super, dziękuję Wam za "odzew na apel". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts