kolia 04.02.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Nie brakuje ma siedem cyferek 58 85 105 i pierwsze dwie (58 ) to bynajmniej nie jest kierunkowy, pewnie to cię zmyliło, ale tak się po prostu zaczynają numery w tamtej okolicy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 04.02.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Kolia sorki usunełam już ten kawałek posta. Faktycznie myślałam, że to kierunkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 05.02.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Czy korzystaliście z usług firm od przeprowadzek ??? Jeśli tak to poproszę o informacje, kto, za ile i rzetelność. Broń Boże Achilles !!!! W ciągu jednej przeprowadzki zniszczyli (bezpowrotnie i bez możliwości zwrotu jakichkolwiek kosztów) : Łóżeczko dziecinne (polamany stelaz podmateracowy), łóżko sosnowe duże (polamany bok lozka), zniszczyli karton z pamiatkami po śp Tesciu (po prostu im upadl i rozlecialo sie wszystko) - ukryli zeby tego nie bylo widac !!!! Koszmar, a jak zadzwoniłam z pretensjami to mnie zbluzgali. Nikomu nie polecam, potem korzystalam z HERCULESa i jestem zadowolona, taniej i o wiele milej. Nie pamietam namiarow, ale wszedzie w t.tel sa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 05.02.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 All Którzy z producentów okien PCV mają najlepsza imitację drewna w ramach okiennych PCV? Ja mam okna firmy Intur z Inowrocławia http://www.inturkfs.com.pl. Okleina złoty dąb. Okna wyglądaja naprawdę bardzo ładnie, z zewnątrz do złudzienie przypominają drewno (widać słoje, sęki). Wiadomo każdy swoje chwali ale wielu mim znajomym okna się bardzo podobają. A ja wybrałem tą firmę ze względu na tą właśnie okleinę i cenę (około 15% tańsza od najtańszych ofert w 3mieście) Amożesz podać mi namiary na osobę, z którą rozmawiałeś w tej firmie. Na razie dostałem ogólną ofertę i nie jest wcal;e atrakcyjna. Może trzeba PONEGOCJOWAĆ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 05.02.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 WLOWIKOWA - dzięki za informacje na temat Achillesa. Do poszukiwaczy okien. Jedna uwaga z mojego doświadczenia. Kupujcie w sprawdzonym miejscu i próbujcie za wszelką cenę kupic jak najtaniej. Ja się połakomiłem na 500 zł, a potem przeklinałem przez 4 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 06.02.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 WLOWIKOWA - dzięki za informacje na temat Achillesa. Do poszukiwaczy okien. Jedna uwaga z mojego doświadczenia. Kupujcie w sprawdzonym miejscu i próbujcie za wszelką cenę kupic jak najtaniej. Ja się połakomiłem na 500 zł, a potem przeklinałem przez 4 miesiące. Ja właśnie jestem na etapie wyboru okien. Dostałem ofertę od Braci Bertrand po okazyjnej cenie, ponieważ wyceniają w EUR a kurs jest taki jak wiecie. Do tego 35% upustu. Jest drożej od najtańszych ofert (firmy krzak) o ok 3000PLN. Czy warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 07.02.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Słuchajcie czy ktoś się wybiera na spotkanie forumowiczów do Warszawy (5.03)? Szcegóły tutaj: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=39018&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavj 07.02.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Ja właśnie jestem na etapie wyboru okien. Dostałem ofertę od Braci Bertrand po okazyjnej cenie, ponieważ wyceniają w EUR a kurs jest taki jak wiecie. Do tego 35% upustu. Jest drożej od najtańszych ofert (firmy krzak) o ok 3000PLN. Czy warto ? Tak się składa ,że mam okna od Braci Bertrand... Okna te owszem są bardzo ładne , ale mają poważną wadę ... Problem stanowi okucie firmy Maco w połączeniu z jakością produkcji u Braci Bertrand . Jeśli profile zostaną źle docięte , patent-języczek w jaki są wyposażone okucia MACO uniemożliwia zamknięcie okna ( i niewiele tu pomoże regulacja okna )! Jeśli ktoś byłby zainteresowany szczegółami mogę temat rozwinąć ... ogólnie to jednak nie polecam okien produkowanych przez BB i innych wyposażonych w okucia MACO. pozdrawiam Wszystkich slavj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 07.02.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Jeśli ktoś byłby zainteresowany szczegółami mogę temat rozwinąć ... ogólnie to jednak nie polecam okien produkowanych przez BB i innych wyposażonych w okucia MACO. pozdrawiam Wszystkich slavj No jasne, rozwin temat Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 07.02.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Teze jestem zainteresowany BB. Prosże o rozwinięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 07.02.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Jeśli ktoś byłby zainteresowany szczegółami mogę temat rozwinąć ... ogólnie to jednak nie polecam okien produkowanych przez BB i innych wyposażonych w okucia MACO. pozdrawiam Wszystkich slavj No jasne, rozwin temat Pozdrowienia Rozwiń, rozwiń. Właśnie poprosiłem BB o wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 07.02.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 MarcinU - Znalazłeś gdzies jeszcze ciekawą ofertę na okienka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavj 07.02.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Okucia Maco są wyposażone w podnośnik , którego zadaniem jest zapobieganie opadaniu okna i jego centrowanie. Szerokość tego podnośnika to jakieś 3-4mm czyli niewiele ( musi się zmieścić pomiędzy ramą okna a ościerzem ).Teraz jeśli rama okna ( ta, w której znajduje się szyba) zostanie zrobiona za krótka o jakieś 4 mm ( co to jest 4mm na oknie które ma np 1,5m ) to podnośnik nie sięga trzpienia, który go popycha i nie można przekręcić klamką ( podnośnik pełni dodatkowo rolę blokady położenia klamki ).Co serwisanci robią w takim przypadku ? Po pierwsze regulacja wzdłużna - można w ten sposób zgubić jakieś 3mm u mnie serwisant podkręcił regulację w kilku oknach na maximum i wówczas dopiero podnośnik ledwo ledwo zaczął zaczepiać o trzpień popychający ( powiedzmy , że problem został rozwiązany bo okno się zamyka i otwiera). Jeśli regulacji nie wystarczy ( miałem takie okno ) servisant wyciąga listwę i pomiędzy szybę a ramę okna wkleja plastikowy rozpierak, którego zadaniem jest odkształcenie ramy na tyle aby podnośnik sięgał trzpienia . Po takim zabiegu rama okna przestaje być prosta !!! . Kiedy gościu zaczął mi rozbierać okno pytam co robi . On mówi ,że to standard ... i faktycznie nie kłamał w zestawie z akcesoriami miał spory zapas takich plastikowych rozpieraków . Ramę , którą chcieli odkształcić rozpierakiem kazałem zdiąć i przywieźć drugą . Tak naprawdę opisywany problem występował w 6 na 10 zamówionych oknach . Teraz żałuję , że im odpuściłem pozostałe okna bo otwieranie ich działa generalnie do kitu.Widziałem opinię kogoś zadowolonego z okien BB . Ja nie jestem choć uważam,że są naprawdę ładne .Widziałem w Gdyni okna z profili Gealan 7000 z okuciami chyba Roto - nie wiem czy nie Fasada ( jak ja się orientowałem - około roku temu byli drożsi od BB , teraz nie wiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrek 07.02.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Kiedys (gdy wymienialem okna drewniane-wczesny Gierek-na plastik) skorzystalem z uslug Gdanskiej Fabryki Okien. Bylem bardzo zadowolony i ludzie, ktorym polecilem te fabryke zadowoleni byli i owszem. Jednak wydaje mi sie, ze na obecnym rynku nie naleza oni do najtanszych. Duzo dobrego slyszalem (ale tylko slyszalem) o firmie "Dziadek". Analizujac jednak oferty tanie i te nie najtansze wydaje mi sie, ze "ludzi biednych nie stac na oszczedzanie" i nalezy dobrze sie zastanowic: czy kupic okna drozsze ale dobre czy tansze ale do wyrzucenia (no moze z problemami typu okucia Maco)Pozdrowko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 07.02.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 W TEMACIE OKIEN Od początku polecam kontakt z panem Zielińskim, Gdynia Mściwoja 3. Brałem od niego okna jeszce do mieszkania parę ładnych lat temu. Miałem kupować u niego również do domu, ale jak wspominałem połakomiłem się na kilkaset złotych. W mojej osobistej opinii, facet nie wciska kitu i jest konkretny do bólu. Firma BB nie należy do najtańszych na rynku, a rabatem 35% nie ma się co sugerować, jeżeli finalna cena jest i tak astronomiczna, a 3.000 różnicy to naprawdę bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 07.02.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 W TEMACIE OKIEN Od początku polecam kontakt z panem Zielińskim, Gdynia Mściwoja 3. Brałem od niego okna jeszce do mieszkania parę ładnych lat temu. Miałem kupować u niego również do domu, ale jak wspominałem połakomiłem się na kilkaset złotych. W mojej osobistej opinii, facet nie wciska kitu i jest konkretny do bólu. Firma BB nie należy do najtańszych na rynku, a rabatem 35% nie ma się co sugerować, jeżeli finalna cena jest i tak astronomiczna, a 3.000 różnicy to naprawdę bardzo dużo. Markus - A jaką firme reprezentuje Pan Zieliński ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 08.02.2005 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Kiedyś sprzedawał okna M&S ze Słupska (mam je w mieszkaniu), a teraz nie wiem. W jego przypadku dla mnie nie miało znaczenia z jakiej firmy sprzedawał okna, gdyz miałem zaufanie do niego jako osoby i wytwórca był w tym przypadku drugorzędny. W mojej prywatnej opinii to jego osoba gwarantuje jakość towaru, gdyz on szajasu nie sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 08.02.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Czy ktoś z Was widział może w jakiejś szkółce lub sklepie sadzonki truskawek pnących ? Widziałem takie w prospekcie z Niemiec, ale u nas jakoś nie wpadło mi w oko. Uparliśy się jednak, żeby je mieć i problem gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavj 08.02.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 pnące truskawki ? prosto z krzaka ? bez schylania ? tylko czy aby smaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 08.02.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Witam ponownie. Również wszystkich "nowych" Problemy z oknami mam za sobą, (albo przed), na kuchnię z prawdziwego zdarzenia brak kasy (chwilowo zestawiona stara spełnia swoje zadania), wszystko "w proszku", ale za to od tygodnia wodę w zasobniku podgrzewają mi solary! Mimo mrozu łapią jednak tych parę kalorii słoneczka i pakują je w zasobnik. I wygląda to bardzo obiecujaco, bo podnoszą temperaturę wody z 9st. do 41st. (na zewnątrz max. 2,5st.). Nawet przy takiej temperaturze jak wczoraj (u mnie -4,5st. w południe) i słoneczku, podgrzały do 31st. Dzisiaj mam na termometrze -13st. więc nie spodziewam się niczego... Ale latem, to będzie sper! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts