Mirosław 15.04.2005 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Włśnie wyszedł gostek od okien , dostał materiał do przemyślenia. Ale mi też zostawił zagwostkę - zaproponował dodatkowe 5 % rabatu za 100 % wpłaty . Zawsze to jedno okno za darmo , tylko czy warto ryzykować.? Pzedstawiciel firmy INTUR KSF -- F.H.U. MALAD Adam Simiński zna ktoś tego gostka? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 16.04.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 5 % rabatu za wpłatę przy podpisaniu umowy to żadna mowość a pytałeś u innych wykonawców o wycenę ? pozdr Ewa ps. ja zamawiam u Bertranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 16.04.2005 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 Jak mu zaplacisz calosc to nie bedziesz mial zadnego "haka" na niego. Oby tak nie bylo ale moze przeciagac terminy... (ja mam pecha ,bo zawsze z terminami umnie sa klopoty). No i jak beda nieprecyzyjnie zrobione to bedziesz mial Golgote jak Marcus ze swoim okraglym z Windows 2000. Poza tym fajne okna robi M&s, ja mam Windows2000, poza tym Marcus polecal firme z Msciwoja z Gdyni.Szukaj i targuj, w przypadku tych moich to upusty 27-29% (to informacja z tego forum, ja dostalem 27), z zaliczka 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 18.04.2005 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Wakmen-czy orientujesz się może ile bierze Praktyczny Pan za metr takiego parapetu? A czy robią również inne rzeczy (typu obróbki belek). My z braku innego wyjścia poprosiliśmy o wycenę stolarza z Osowej (przy Galaktycznej) ale wolałabym mieć jakiś wybór. Oczywiście,że wiem ale niestety jestem w trakcie wyprowadzania się z mojej kwaterki służbowej i niestety jeszcze się nie rozpakowałem. Oczywiście wyprowadziłem się jeszcze nie do mojego Orzeszka a;e kiedyś to nastąpi. W Praktycznym Panie mają dwie ceny - gotowe blaty sosnowe z zaokrąglonymi rogami i w cenie 40 % ich niezaokrąglone. Cena jest naprawdę rewelacyjna. W tym sklepie mają większy asortymanty z sosny ale i nie tylko. Myślę, że za tydzień będę już wiedział gdzie co jest po przeprowadzce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 18.04.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Konrad-w Chwaszczynie wycięli na razie tylko korony kilku drzew na wysokości zjazdu na pocztę. Mam wrażenie, że nie będą cięli wszystkich-bo po co by je numerowali? Podobnie ponumerowane są drzewa w stronę Osowej. Tam też mają robić drogę. A to co juz wycięli składują w Skwarze. Nadal nie znam cenWakmen-dzięki. A masz jakiś namiar na Praktycznego Pana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 18.04.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Włśnie wyszedł gostek od okien , dostał materiał do przemyślenia. Ale mi też zostawił zagwostkę - zaproponował dodatkowe 5 % rabatu za 100 % wpłaty . Zawsze to jedno okno za darmo , tylko czy warto ryzykować.? Pzedstawiciel firmy INTUR KSF -- F.H.U. MALAD Adam Simiński zna ktoś tego gostka? Pozdrówka Wszyscy producenci to oferują. Ja nie zamierzam skorzystać - większą motywację będą mieli do dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 18.04.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Kingaa - jak Twój ogród? Czy może cały czas kontemplacja z winem przed kominkiem? Benicio - no co Ty - w kominku już prawie nie palimy, za ciepło... A ogród? Chyba już przestałam wierzyć, że w tym roku posiejemy chociaż trawę Rany, ja nie miałam pojęcia, że porządkowanie, przekopywanie i odchwaszczanie tyle czasu zajmuje a tyle tego paskudztwa pod ziemią siedzi a jeszcze taras bym chciała... no, ale przynajmniej spędzamy weekendy na świeżym powietrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 18.04.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Włśnie wyszedł gostek od okien , dostał materiał do przemyślenia. Ale mi też zostawił zagwostkę - zaproponował dodatkowe 5 % rabatu za 100 % wpłaty . Zawsze to jedno okno za darmo , tylko czy warto ryzykować.? Pzedstawiciel firmy INTUR KSF -- F.H.U. MALAD Adam Simiński zna ktoś tego gostka? Pozdrówka Wszyscy producenci to oferują. Ja nie zamierzam skorzystać - większą motywację będą mieli do dobrej roboty. A ja korzytsam z tego. Tyle, ze się umówiłem, że nie do końca zapłacę 100% przed wstawieniem okien, choć w umowie tak jest. Mam z tego tytułu zniżkę i hak pozostaje. Kwestia elastyczności Dostawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 18.04.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Witam,Mam pytanie. W którym moencie wykoańczania domu najlepiej ocieplać dach. Przed czy po tynkach. Jak kolejność? Co jeszcze wykonać przed ociepleniem a co po ?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 19.04.2005 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Witam, Mam pytanie. W którym moencie wykoańczania domu najlepiej ocieplać dach. Przed czy po tynkach. Jak kolejność? Co jeszcze wykonać przed ociepleniem a co po ? Dzięki My ocieplaliśmy po tynkach i to po jakichś 2 miesiącach przerwy. Nie wiem czy jest to jedyna właściwa kolejność, ale biorąc pod uwagę ile wody jest w tynkach, to odwrotnie chyba byłoby nie za bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 19.04.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Kingaa - jak Twój ogród? Czy może cały czas kontemplacja z winem przed kominkiem? Benicio - no co Ty - w kominku już prawie nie palimy, za ciepło... A ogród? Chyba już przestałam wierzyć, że w tym roku posiejemy chociaż trawę Rany, ja nie miałam pojęcia, że porządkowanie, przekopywanie i odchwaszczanie tyle czasu zajmuje a tyle tego paskudztwa pod ziemią siedzi a jeszcze taras bym chciała... no, ale przynajmniej spędzamy weekendy na świeżym powietrzu Nie poddawaj się. Kiedyś będzie ładnie. U mnie mocz psa i zima kompletnie załatwiły część trawnika , ale walcze dalej. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 19.04.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Nie poddawaj się. Kiedyś będzie ładnie. U mnie mocz psa i zima kompletnie załatwiły część trawnika , ale walcze dalej. No co Ty? Ten piękny trawnik, którego tak Ci zazdrościłam oglądając zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.04.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Witam, Mam pytanie. W którym moencie wykoańczania domu najlepiej ocieplać dach. Przed czy po tynkach. Jak kolejność? Co jeszcze wykonać przed ociepleniem a co po ? Dzięki Rafalg, ocieplaliśmy jakieś 3 miesiące po tynkach i 2 po wylewkach. Pierwsza, najgorsza wilgoć "wylazła" sobie swobodnie przez nie ocieplony dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 20.04.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Czy orientujecie się może gdzie można nabyć zjeżdżalnię do ślizgawki? Chcemy zrobić młodemy plac zabaw i potrzebujemy samej zjeżdżalni bez schodków (czyli samej rynienki). Pozdrawiam ciepło wszystkich zabierających się za ogród - ciepełko się przyda w tych warunkach A niedługo chyba targi na Renku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 20.04.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Witaj Krzyżak, no w końcu ktoś zaczyna niedleko mnie budow, no przynajmniej w okolicach Kolbud. Powodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 20.04.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Witam wszystkich. Dawno mnie tu nie było Mam pytanko, może ktoś miał z taką sprawą doczynienia. Na innych forach pustka w tym temacie. Na moim osiedlu w planach miasta jest budowa kanalizacji i wodociągu, ale w najbliższym czasie nic się nie ruszy, a ja bym chciała się w prowadzać w tym roku. Znalazłam więc "wyjście awaryjne", ale długo by opowiadać... Muszę wybudować odcinek sieci wod-kan i mam pytanko czy mogę się ubiegać od miasta o częściowe dofinansowanie lub zwrot nakładów, a może powinnam jakąś umowę z spółką wod-kan podpisać zanim przekaże im wybudowany odcinek we władanie?? Czy ktoś był w takiej sytuacji?? Od razu zaznaczam, że Komitet nie wchodzi w rachubę ponieważ inne działki nie mają jeszcze właścicieli i byłabym komitetem jednoosobowym. Do odcinka który wybuduję nie ma możliwości włączenia innych działek (kwestia ukształtowania terenu). Wiem, że budowa przyłącza itp jest moim obwiązkiem, ale wg Ustawy o zaopatrzeniu w wodę... budowa sieci należy do miasta lub spółki wod-kan, tylko czy mogę coś z tym zrobić?? Będę wdzięczna za wszystkie sugestie w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 20.04.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Nie poddawaj się. Kiedyś będzie ładnie. U mnie mocz psa i zima kompletnie załatwiły część trawnika , ale walcze dalej. No co Ty? Ten piękny trawnik, którego tak Ci zazdrościłam oglądając zdjęcia Właśnie ten ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 20.04.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Benicio będziesz dzisiaj wieczorem uchwytny? Mam parę pytań o odprowadzenie deszczówki do gruntu. Dobrze mi się wydaje, że masz coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.04.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Benicio będziesz dzisiaj wieczorem uchwytny? Mam parę pytań o odprowadzenie deszczówki do gruntu. Dobrze mi się wydaje, że masz coś takiego? Taaak, wiem że nie jestem Benicio, ale swoje trzy grosze wsadzę. U siebie problem deszczówki rozwiązałem w sposób następujący: koparka wykopała dwa doły głebokości około 3-4 metrów, do nich został wsypany kamień 8-12 mm (tak po pół wywrotki Volvo). Do tak wykonanych studni chłonnych doprowadziłem odprowadzenie wody z rynien. Może to rozwiązanie bedzie dla Ciebie jakoś pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.04.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Znikam z forum na jakiś czas. Od jutra mój adres zamieszkania to: Bojano, ul: B. Krzywoustego 14. Telefonu brak, mimo moich monitów TP SA ma mnie w głębokim poważaniu. Dzisiaj nawet odrzucili moja oferte, że ja tym głąbom kupię i wkopię kabel, niech tylko mi powiedzą jaki ma być ten kabel i jak głeboko zakopany. No to się na mnie obrazili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts