Franciszek 13.06.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Gosia@ - mnie wodę, prąd i wykopy oferował Pan Tomasz Chrzanowski z Bojana. Nie lubię monopolu (Grablowski) i chcąc go przełamać skorzystałem z jego usług polecam szybki i solidny. Podpowie Ci z kim jak i kiedy najlepiej coś załatwić jeśli chodzi o budowę. Podaję namiary tel.602610776 . Ja za prąd prowizorka-1200 zł, wodę 25m wykop zapłaciłem 1000zł, wykop pod fundament około 200m2 na jakieś 80 cm głębokości około 600 zł. Pozdrawiam RafałU mnie juz jasnosc, jestem po spotkaniu z Groblewskim,i.....chyba zadzwonie do tego Twojego, Groblewski chce za wykop 7 zł za m3 i zarzeka sie ze nigdy nie bierze za godzinę.Nie chciałam podawac skad mam info o pracy na godziny, ale sie troche wkurzyłam bo 200m2, to 1400 zł.Powiedziałam ze wiecej niz 1000 nie dam, no i niby sie zgodził, ale jeszcze chce popatrzec jak geodeci wytycza,ZA wode 1200 zł woła, ale pod warunkiem ze robi kompleksowo A, i cos o studni mówił????Wy tez mieliscie studnie? Cześć późną porą, coś mi się nie zgadza z Waszymi wyliczeniami metrów sześciennych. Wykop pod fundamenty przy domu bez piwnicy to wykop o głębokości ok. 1m - głębokość przemarzania. Tego wykopu nie wykonuje się pod całym domem - jeżeli dom w rzucie ma 120m2 to wcale nie znaczy, że pojemność wykopu będzie wynosić 120x1,0=120m3. Wykop należy wykonać jedynie pod ławy i stopy fundamentowe a to znacznie zmniejsza liczbę metrów sześciennych , z których każdy jak rozumiem ma kosztować 7zł. U mnie np. dom w rzucie ma 150m2 ale kubatura wykopu pod ławy i stopy fundamentowe (głębokość 1,0m) wynosi 45m3. Pod całym domem należy usunąć warstwe gruntu urodzajnego. Osobiście szukam namiarów na kogoś kto może wykonać przyłącze wodne w Osowej i szukam geodety do wytyczenia domu. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!!!Namiar na geodete podam Ci jutro, bo z tego co widze ten co bedzie mi jutro wytyczał pod budowe jest tanszy od tego od mapki Bardzo proszę o te namiary na geodete do tyczenia budynku, czeka mnie to za tydzień. Czy ktoś może kogoś polecić do przyłącza wodnego w Osowej? Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 13.06.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 A, powiedz mi jeszcze sprawdzałeś czy dodaja popioły lotne w Oslawie? Taki lotny to ja nie bylem i nie sprawdzalem. Barwa bloczka z Oslawy jest biala. Z tego co czytalem to przy popiolach bloczek jest szary. Ale nie zaszkodzi spytac technologa w Oslawie. A co, niech wie, ze ma do czynienia z dama, co to w popiol nie pozwoli sobie dmuchac. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 13.06.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Przepraszam za głupie pytanie, ale czy te z cienkia spoina, to te same co na pióro i wpust???? Sa bloczki BK w wersji na klej z tzw pioro- wpust i wowczas nie daje sie kleju na spoine pionowa lub tez proste (tzn bez piora-wpustu) i wowczas klei sie spoine pionowa. Oslawa nie ma bloczkow na klej w wersji pioro-wpust. Wersja pioro wpust jest drozsza niz bez pior Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 13.06.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 a Ty jakie miałeś? Mialem BK z Oslawy wersja na klej Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 13.06.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Czy ktos się orintuje skąd wziąść ziemie , musze wyrównac teren, ukształtowac jakos ogród, więc potrzebna mi urodzajna ziemia, potrzebuje sporo tej ziemi, jesli ktos by mógł pomóc z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.06.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Gosia@ - mnie wodę, prąd i wykopy oferował Pan Tomasz Chrzanowski z Bojana. Nie lubię monopolu (Grablowski) i chcąc go przełamać skorzystałem z jego usług polecam szybki i solidny. Podpowie Ci z kim jak i kiedy najlepiej coś załatwić jeśli chodzi o budowę. Podaję namiary tel.602610776 . Ja za prąd prowizorka-1200 zł, wodę 25m wykop zapłaciłem 1000zł, wykop pod fundament około 200m2 na jakieś 80 cm głębokości około 600 zł. Pozdrawiam RafałU mnie juz jasnosc, jestem po spotkaniu z Groblewskim,i.....chyba zadzwonie do tego Twojego, Groblewski chce za wykop 7 zł za m3 i zarzeka sie ze nigdy nie bierze za godzinę.Nie chciałam podawac skad mam info o pracy na godziny, ale sie troche wkurzyłam bo 200m2, to 1400 zł.Powiedziałam ze wiecej niz 1000 nie dam, no i niby sie zgodził, ale jeszcze chce popatrzec jak geodeci wytycza,ZA wode 1200 zł woła, ale pod warunkiem ze robi kompleksowo A, i cos o studni mówił????Wy tez mieliscie studnie? Bardzo proszę o te namiary na geodete do tyczenia budynku, czeka mnie to za tydzień. Czy ktoś może kogoś polecić do przyłącza wodnego w Osowej? Pozdrówki Jutro Ci dam jak wróce z budowy, bo ja nie mam, ma moj Inspektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.06.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Co do p.Kordka czy moglibyscie podac namiar, bo wydawalo mi sie za mam, ale po sprawdzeniu mojego kapownika nie znalazlem. Tak na marginesie to ile on sie ceni, bo jak czytam to jest pomocny. Ciekawe czy moj rejon nie jest dla niego zbyt odlegly, ale zapytac nie szkodzi. Dzieki PiotrNie jest, pytałam, własnie ma jakas budowe w okolocy Pruszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.06.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 A, powiedz mi jeszcze sprawdzałeś czy dodaja popioły lotne w Oslawie? Taki lotny to ja nie bylem i nie sprawdzalem. Barwa bloczka z Oslawy jest biala. Z tego co czytalem to przy popiolach bloczek jest szary. Ale nie zaszkodzi spytac technologa w Oslawie. A co, niech wie, ze ma do czynienia z dama, co to w popiol nie pozwoli sobie dmuchac. PozdrowieniaPewnie masz racje, ale jestem ciekawa dlaczego nie podaja na stronie składu bk????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 13.06.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Gosia@, ja też mam BK z Osławy wersja na klej. Jestem zadowolona, drugi raz budowałabym z tego samego. Widzę, że namiary już masz od Pagina.Dorota, Franciszek zajrzyjcie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 13.06.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 A może byś zmienił swojego nicka z La Mancha na Latający Holender Co zajadę to robota posuwa się do przodu tylko właściciela brak. No cóż, staram się ich za bardzo nie stresować A swoją drogą, to tak jak ja rok temu zwiedzałem Twój domek oprowadzany przez Twojego sąsiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.06.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Gosia@, ja też mam BK z Osławy wersja na klej. Jestem zadowolona, drugi raz budowałabym z tego samego. Widzę, że namiary już masz od Pagina. Dorota, Franciszek zajrzyjcie na priv.Wygląda,ze ja tez bede miała tylko działowe chyba z silki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 13.06.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 A może byś zmienił swojego nicka z La Mancha na Latający Holender Co zajadę to robota posuwa się do przodu tylko właściciela brak. No cóż, staram się ich za bardzo nie stresować A swoją drogą, to tak jak ja rok temu zwiedzałem Twój domek oprowadzany przez Twojego sąsiada... No niedokładnie. Mój sąsiad po prostu czuje się u mnie jak u siebie w domu i dlatego "wycieczka" zwiedzała budowę pod obecność inwestora ale ignorując jego osobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 13.06.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 JOOLA - jak postępy. No i gdzie Ty ten licznik postów tak nabijasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 13.06.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Markus, postępy-postępują odpukam, bo dzisiaj trzynasty A licznik hmm postulowałam o zlikwidowanie go...ale widziałam, że już wiesz gdzie można go sobie pokręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 13.06.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Markus, postępy-postępują odpukam, bo dzisiaj trzynasty A licznik hmm postulowałam o zlikwidowanie go...ale widziałam, że już wiesz gdzie można go sobie pokręcić No comments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 14.06.2005 03:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 gosi@, dzikeki za wiadomosc ze dla p.Kordka Pruszcz to odleglosc akceptowalna, ale caly czas nie mam do niego nr telefonu. Na marginesie, jak u niego cenowo, bo widze, ze nie ma zastrzezen jezeli chodzi o jego prace Franciszek widze ze jednak nici z wakacji i znalazles wykonawce, powodzonka, ja caly czas jestem zawieszony w prozni. Jeszcze do nidawna liczylem ze moze uda mi sie w lipcu wystartowac, ale zdalem sie na wrzesien PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.06.2005 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 ANIA & PIOTR - oto namiary na Pana KORDKA Biuro Obsługi Budownictwa "Powiernik"tel: 620 4365 (najlepiej dzwonic zaraz po 10 rano bo potem jest w terenie), komórka: 504 715 622. Nie należy do osób tanich, ale musicie zdecydować czego chcecie - Kierownika figuranta czy Kierownika reprezentanta Inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.06.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 gosi@, dzikeki za wiadomosc ze dla p.Kordka Pruszcz to odleglosc akceptowalna, ale caly czas nie mam do niego nr telefonu. Na marginesie, jak u niego cenowo, bo widze, ze nie ma zastrzezen jezeli chodzi o jego prace Franciszek widze ze jednak nici z wakacji i znalazles wykonawce, powodzonka, ja caly czas jestem zawieszony w prozni. Jeszcze do nidawna liczylem ze moze uda mi sie w lipcu wystartowac, ale zdalem sie na wrzesien Wysłałam Ci prywatna wiadomosc z Kordkiem, nie wiem dlaczego nie dostałeś?no ale widze ze Markus juz Ci podał.No, dobra lce na plac budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola125 14.06.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Ile czekaliście na podłączenie gazu. Chodzi mi o czas od podpisania umowy z gazownikami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arco 14.06.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 No cóż u nas budowa rusza w tym tygodniu - dzisiaj podpisuję umowe z wykonawca stanu surowego, dziennik budowy już jest, zgłoszenie złożone, jutro geodeta wytycza budynek w czwartek wjeżdża kopara i kopie pod fundamenty i pod przyłącze wody. Za 2 miesiące ma stać stan surowy z dachem zadeskowanym i zapapowanym - jak Bóg (a raczej bank) da to w tym roku na pewno zamkniemy budynek. Planujemy wprowadzić się latem przyszłego roku. Ile czekaliście na podłączenie gazu. Chodzi mi o czas od podpisania umowy z gazownikami. Pozdrawiam W warunkach przyłącza powinno być wpisane na ile wczesniej trzeba im zgłosić chęć odbioru gazu czyli podpisania umowy. U mnie to jest 6 miesięcy - wczoraj rozmawiałem z gazownią powiedzieli że mam przyjść w listopadzie jak chce mieć gaz na maj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts