anekri 14.06.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Witam Długo tu nie zaglądalam i widzę, że królują fundamenty i prace ziemne, ale pytać nie zaszkodzi Czy ktoś może ma namiary na wykonawcę instalacji co i wod-kan, chętnie skorzystam I druga sprawa muszę na własny koszt wybudować odcinek sieci wod-kan i chcą 160 zł/mb, (woda fi40, kanalizacja fi200, studzienka), czy ktoś może coś wie czy ta cena jest do przyjęcia bo po forum krążą ceny 40 zł/mb wody a to duża rozbieżność. Z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 14.06.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Kurcze! Właśnie mi odmówił murarz zrobienia schodów i tarasu (ma za dużo roboty). Czy macie namiary na kogoś solidnego? Żeby mi te schody i taras nie "odpłynęły" z czasem od domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 14.06.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 JoolaPięknie dziękuję Ci za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.06.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Strasznie pilnie potzrebuje namiar na goscia od pradu, co to mnie podłaczy, za kase niestety, bo Energa dopiero przetarg na moja skrzynke planuje Nie wiem Gierga, Ty miałas takiego????Najlepiej by w zakładach energa pracował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.06.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Gosia@ - mnie wodę, prąd i wykopy oferował Pan Tomasz Chrzanowski z Bojana. Nie lubię monopolu (Grablowski) i chcąc go przełamać skorzystałem z jego usług polecam szybki i solidny. Podpowie Ci z kim jak i kiedy najlepiej coś załatwić jeśli chodzi o budowę. Podaję namiary tel.602610776 . Ja za prąd prowizorka-1200 zł, wodę 25m wykop zapłaciłem 1000zł, wykop pod fundament około 200m2 na jakieś 80 cm głębokości około 600 zł. Pozdrawiam Rafał Własnie skorzystałam z Twojego Charzanowskiego, zycie mi uratowaleś duza buzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.06.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Osobiście szukam namiarów na kogoś kto może wykonać przyłącze wodne w Osowej i szukam geodety do wytyczenia domu. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!!!Podaje namiary na geodetów, jestem bardzo zadowolona z wytyczenia budynku p.Hebel 0602492569 powiedz, ze od Gosi z Koleczkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 14.06.2005 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 No i pierwszy etap za nami. Fundamenty już są. Co prawda przypomina mi się zdanie, które kiedyś tu na forum przeczytałem - " Tyle kasy zakopanej w piachu " Za parę dni ruszamy dalej i niech się mury pną do góry. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędrek z Kaszub 15.06.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Witam wszystkich !! Jestem przed zakupem wieźby dachowej , podajcie gdzie macie i po ile m3 impregnowanej cisnieniowo lub zanurzeniowo !! Licze na Wasza pomoc !! Pozdowienia z Kaszub !! Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 15.06.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Witam wszystkich !! Jestem przed zakupem wieźby dachowej , podajcie gdzie macie i po ile m3 impregnowanej cisnieniowo lub zanurzeniowo !! Licze na Wasza pomoc !! Pozdowienia z Kaszub !! Jędrek A podajze gdzie budujesz bedzie latwiej udzielic Ci informacji Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędrek z Kaszub 15.06.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Bytów ale dysponuje swoim transportem w razie czego !! Pozdrawiam !! Jędrek z Kaszub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 15.06.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 A, powiedz mi jeszcze sprawdzałeś czy dodaja popioły lotne w Oslawie? Taki lotny to ja nie bylem i nie sprawdzalem. Barwa bloczka z Oslawy jest biala. Z tego co czytalem to przy popiolach bloczek jest szary. Ale nie zaszkodzi spytac technologa w Oslawie. A co, niech wie, ze ma do czynienia z dama, co to w popiol nie pozwoli sobie dmuchac. PozdrowieniaPewnie masz racje, ale jestem ciekawa dlaczego nie podaja na stronie składu bk????? Gosiu, każdy materiał sprzedawany w Polsce powinien mieć "aprobate techniczną" (no chyba, że są normy albo indywidualne dopuszczenie, ale to szczegóły, których tutaj nie ma sensu poruszać). Otóż bloczki gazobetonowe równiez muszą mieć "aprobate techniczną", w tej aprobacie musi być podany skład bloczków, badanie na radioaktywność itp itd. Jeżeli masz wątpliwości zarządaj od sprzedawcy aprobaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 15.06.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Witam wszystkich !! Jestem przed zakupem wieźby dachowej , podajcie gdzie macie i po ile m3 impregnowanej cisnieniowo lub zanurzeniowo !! Licze na Wasza pomoc !! Pozdowienia z Kaszub !! Jędrek Zamierzam wziąść drewno z PUP COMPLEX tel. 685 88 00 w Borkowie. Maja drewno suszone! dobrej jakości, niestety nie tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 15.06.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 MałyDzięki za wszystkie namiary i oferowaną pomoc. Narazie jednak walcze z koparkami, betonami i geodetami, dlatego się nie odzywam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 15.06.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 gosi@, dzikeki za wiadomosc ze dla p.Kordka Pruszcz to odleglosc akceptowalna, ale caly czas nie mam do niego nr telefonu. Na marginesie, jak u niego cenowo, bo widze, ze nie ma zastrzezen jezeli chodzi o jego prace Franciszek widze ze jednak nici z wakacji i znalazles wykonawce, powodzonka, ja caly czas jestem zawieszony w prozni. Jeszcze do nidawna liczylem ze moze uda mi sie w lipcu wystartowac, ale zdalem sie na wrzesien Pozdrawiam Piotr Tak zaczynam od poniedziałku - strach ma wielkie oczy. Nici z wakacji ale może jakieś grile na placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 15.06.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Bytów ale dysponuje swoim transportem w razie czego !! Pozdrawiam !! Jędrek z Kaszub Wiekszosc z nas buduje w okolicy Trojmiasta. Ja bralem drewno z okolic Leborka. Ale to chyba zbyt daleko dla Ciebie. Z tym ze bylo to 2 lata temu i ceny byly inne niz obecnie Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 15.06.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Gosia@, ja też mam BK z Osławy wersja na klej. Jestem zadowolona, drugi raz budowałabym z tego samego. Widzę, że namiary już masz od Pagina. Dorota, Franciszek zajrzyjcie na priv.Wygląda,ze ja tez bede miała tylko działowe chyba z silki Gosiu dobry wybór, na ściany działowe lepiej wybrać cięższy materiał niż gazobeton - chodzi o izolacyjność akustyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.06.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Mały Dzięki za wszystkie namiary i oferowaną pomoc. Narazie jednak walcze z koparkami, betonami i geodetami, dlatego się nie odzywam. Pozdrawiam Nie ma kłopotu - w razie czego polecam się . I powodzenia na "placu boju" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 15.06.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Gosia@, ja też mam BK z Osławy wersja na klej. Jestem zadowolona, drugi raz budowałabym z tego samego. Widzę, że namiary już masz od Pagina. Dorota, Franciszek zajrzyjcie na priv.Wygląda,ze ja tez bede miała tylko działowe chyba z silki Gosiu dobry wybór, na ściany działowe lepiej wybrać cięższy materiał niż gazobeton - chodzi o izolacyjność akustyczną Gosia - w przypadku scianek dzialowych z ciezkiej silki pomysl (a wlasciwie zrob) o malym fundamencie pod nimi (np 30x30 cm) zeby chudziak nie osiadl i scianki nie popekaly. Natomiast w stropie pomysl (a wlasciwie zrob) o wzmocnienia stropu pod sciankami. W przypadku watpliwosci pytaj kierownika budowy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 15.06.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Gosia@, ja też mam BK z Osławy wersja na klej. Jestem zadowolona, drugi raz budowałabym z tego samego. Widzę, że namiary już masz od Pagina. Dorota, Franciszek zajrzyjcie na priv.Wygląda,ze ja tez bede miała tylko działowe chyba z silki Gosiu dobry wybór, na ściany działowe lepiej wybrać cięższy materiał niż gazobeton - chodzi o izolacyjność akustyczną Gosia - w przypadku scianek dzialowych z ciezkiej silki pomysl (a wlasciwie zrob) o malym fundamencie pod nimi (np 30x30 cm) zeby chudziak nie osiadl i scianki nie popekaly. Natomiast w stropie pomysl (a wlasciwie zrob) o wzmocnienia stropu pod sciankami. W przypadku watpliwosci pytaj kierownika budowy. Pozdrowienia dzieki za podpowiedz , zaraz to wydrukuje i dam na budowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 15.06.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Witam wszystkich !! Jestem przed zakupem wieźby dachowej , podajcie gdzie macie i po ile m3 impregnowanej cisnieniowo lub zanurzeniowo !! Licze na Wasza pomoc !! Pozdowienia z Kaszub !! Jędrek Zamierzam wziąść drewno z PUP COMPLEX tel. 685 88 00 w Borkowie. Maja drewno suszone! dobrej jakości, niestety nie tanie Dostałęś namiar na geodete, moj archi, jeszcze dzisiaj go chwali i jest dobry cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts