wlowik 24.06.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Mam pytanie. Czy ktoś budował z silikatów? Mam taki zamiar ... Anoo, znam takich... Teraz mieszkam w tych silikatach Markus - czekamy z cherbatką. Z tego Bojana to rzut beretem przez dwie góry, góra trzy... Pagin - poprawię się, jak mi zejdą odciski z palców ... A tak suma sumarum, to mogłaby się skrzyknąć cała grupa na sobotę, choćby i najbliższą, i wpaść do nas na Grilla. W tym roku nie wyjeżdżamy na Majorkę... Zapraszamy, może być wesoło.Ja byłam chet na, nawet do sibei zapraszałam, ale nikt nie chciał jak cos bedzie działali dajcie znac, bo ja polewam, tak ze codziennie jestem Na tym to polega... Zapraszasz, zachwalasz, a potem nikt i tak nie przychodzi... I jest fajno ! Święty spokój, piwko, C(2H5OH)herbatka, kiełbaski na węgielek (bo tak lubię)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 24.06.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Wlowik, a masz taką dużą działkę żeby wszyscy się zmieścili, o chałupce już nie wspomnę Z chałupkami nie spraszałem, wystarczy jak zlezą się ich właściciele... Wtedy się zmieszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 24.06.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Gosia@ zlituj się i nie wywołuj deszczu z lasu tzn z nieba Płot mi robią, a inni mury stawiają, więźby...Jakby co, to ja zamawiam pikne słoneczko O,ooo płot......Joola wiecej, wiecej na temat tego płotu, bo ja ostatnio załamana jestem kosztami ogrodzen i tak czekam, moze cos odgapie Gosia@a co konkretnie chciałabyś wiedzieć? Ja mam w większości siatkę a od frontu jest klinkier i będzie drewno (miał być kuty ale jednak drewniany bardziej nam się podoba) szczeble będą ułożone w poziomie. Nic nadzwyczajnego, zastanawiam się tylko jakiego użyć drewna (strasznie podoba mi się to tarasowe bangkirai, ale po pierwsze jest drogie a po drugie nie wiem czy się nadaje na płot ) Nooo, jest jeszcze BADI, JATOBA i kilka innych Taaka , dajmy na to BRZOZA... Wszyscy lubią brzozy , nieprawdaż ? Właśnie "skleciłem" 20 m najbrzydszego na świecie "płotu", żeby piesa wiedziała gdzie kończy się jej pole i nie ganiała śmieciarzy... Kosztowało mnie to jakieś 2,50 (gwoździe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 25.06.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Gosia, na razie mam tylko ogrodzenie z siatki (część klinkierowa dopiero się robi), cena za słupki Bekaerta (ok.50szt.) 2100+ 3900 za 130mb siatki. Ceny robocizny, cementu, piasku itp. nie podam bo mam to "wymieszane" z innymi cenami . Witam Co do płotu to polecam firmę Markpol z Bolszewa - cena słupka powlekanego 2m- 20zł a siatka 5,5 za m2 różne kolory z faktórą . Można targować. Jest możliwość wyboru wzorów bram kutych i zwykłych. Pozdrówka Dziekuje, sprawdze, nie wiem dlaczego, ale jakos tak koszty płotu mnie najbardziej pzrerazaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 25.06.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Gosia, na razie mam tylko ogrodzenie z siatki (część klinkierowa dopiero się robi), cena za słupki Bekaerta (ok.50szt.) 2100+ 3900 za 130mb siatki. Ceny robocizny, cementu, piasku itp. nie podam bo mam to "wymieszane" z innymi cenami . Witam Co do płotu to polecam firmę Markpol z Bolszewa - cena słupka powlekanego 2m- 20zł a siatka 5,5 za m2 różne kolory z faktórą . Można targować. Jest możliwość wyboru wzorów bram kutych i zwykłych. Pozdrówka Dziekuje, sprawdze, nie wiem dlaczego, ale jakos tak koszty płotu mnie najbardziej pzrerazaja a jeśli będziesz chciała zrobic sobie taniej to pojeździj między Markpolem w Bolszewie ,a Siatexem też w Bolszewie - obok. Nie ma to jak konkurencja.Przy okazji kawałek dalej możesz sobie zobaczyc drzwi Porty przy fabryce.No i mnie odwiedzić w Gościcinie(też kawałek dalej)...choc nie ukrywam ,że mnie trudno zastać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 25.06.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Uffff moje hektary trawy skoszone... Tak sobie kosiłem no i pomyslałem ,że niezagospodarowana część działki (po otrzymaniu keszu oczywiście) zostanie zagospodarowana z rodzinnym pomysłem czyli zrobimy tam nieduże boisko do kosza i siatkówki. Myślę ,że nieźle byłoby wpaść ekipą muratorka i "popykać" w jakiegoś "balla" zakąszając karkóweczką i popijając browarkiem... Ale to tylko moje przemyślenia. A co Wy drodzy 3-mieściaki na to? Bo ja to raczej chętnie bym zrzucił odrobinkę mego "mięśnia piwnego"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry41 25.06.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 gosia@, jesli chcesz podaj nr gg to chętnie wymienię się doswiadczeniami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 25.06.2005 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 gosia@, jesli chcesz podaj nr gg to chętnie wymienię się doswiadczeniami. Pozdrawiam. Podaje gg 3266049 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 25.06.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Gosia@ zlituj się i nie wywołuj deszczu z lasu tzn z nieba Płot mi robią, a inni mury stawiają, więźby...Jakby co, to ja zamawiam pikne słoneczko Joola, nie wiem jak u Was, ale wopocie zaczyna padac ide obejzrec swoje lawy i moze wkoncu troche popada czy wy tez czekaliscie 7 dni az łąwy wyschna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtekkkk 25.06.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Mały czy u Ciebie też nie ma wody??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtekkkk 25.06.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Czy ktoś się podzieli adresami,gdzie można kupić silikaty w okolicach Wejherowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 25.06.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 godz. 10.00 - sprzedałem mieszkanie (umowa w poniedziałek) godz. 12.00 - kupiłem Anonse, znalazłem działkę. godz. 14.00 - znalazłem projekt (choć troche przeróbek potrzebuje) Zdąże z resztą do końca roku ? Dom spory - projekt Kazimierz z pracowni Archipelag. pozdro dla OPTYMISTÓW z takim tempem na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 25.06.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Mam pytanie. Czy ktoś budował z silikatów? Mam taki zamiar budowałam z silikatów i służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 25.06.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Tara...... Dzisiaj wkopałam pierwsze drzewka i krzewy na działce.....ale mi to radości przyniosło..niby nic bo 4 krzaczki, ale w końcu jakiś kawałek ogródka. Z rana zamiatałm z łopatą aż się kurzyło bo nie mogłąm doczekać się końcowego efektu hihi. A teraz pada deszcz i nie muszę tego podlewać uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtekkkk 26.06.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Mam pytanie. Czy ktoś budował z silikatów? Mam taki zamiar budowałam z silikatów i służę pomocą Gierga gdzie kupowałaś silke i jakiego producenta,co wybrałaś klej czy na zaprawę??? Na Allegro można kupić bambus który rośnie w naszym klimacie. Z niego możesz mieć np.fajne podpórki do kwiatów,drzewek itp.Super wygląda jak rośnie ,oraz oszroniony w zimę.Warto się zastanowić,oczywiście o ile podobają się egzotyczne roślinki. Pozdrawiam Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 26.06.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 witajcie drodzy forumowicza od czwartku 25. 06 naleze do Waszego szanownego grona ....kupiłam działeczkę i pierwszy problem: teren lekko pochyły i jak z tym wyrównaniem terenu sama po swojej myśli mam to zrobić jak mi sie wydaje czy jakiś fachowiec tzn. nie wiem czy dobrze słyszałam najpierw geodeta ma stwierdzić jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.06.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 witajcie drodzy forumowicza od czwartku 25. 06 naleze do Waszego szanownego grona ....kupiłam działeczkę i pierwszy problem: teren lekko pochyły i jak z tym wyrównaniem terenu sama po swojej myśli mam to zrobić jak mi sie wydaje czy jakiś fachowiec tzn. nie wiem czy dobrze słyszałam najpierw geodeta ma stwierdzić jak?Gratuluje Moim zdaniem projekt domu powinien byc wpasowany w teren, szkoda go równac, a badanie geologiczne powinnas zrobi i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 26.06.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 mogłabym go wpasować ale okoliczne domy nie podobają mi się z podwyższonym fundamentem z jednej strony, chce mieć dom na płasko bez żadnych schodów od strony wejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej W 26.06.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Szanowni Klubowicze,Szukam dobrego i uczciwego wykonawcy instalacji wodociagowo-kanalizacyjnej niewielkiego domku rekreacyjnego z okolic Suleczyna.Jak macie kogos godnego polecenia to podajcie namiary.Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.06.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Poszukuje namiarow na firme wykonujaca "rekuperator" i odkurzacz centralny, najlepiej chyba z 3miasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts