Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktoś się podzieli adresami,gdzie można kupić silikaty w okolicach Wejherowa??? :o

Pytanie, jakich silikatów szukasz. Większość buduje z Silki. Ja zbudowałem z z Silikatów Ostrołęka. BArdzo dobra cena, lepsza od Silki. Jakość taka sama. W gdyni jest facet, który wszystko Ci załatwi, dobrą cenę też.Jak będziesz zainteresowany, daj znać.

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mogłabym go wpasować ale okoliczne domy nie podobają mi się z podwyższonym fundamentem z jednej strony, chce mieć dom na płasko bez żadnych schodów od strony wejścia

Proponuje abyś nie robiła niczego zanim nie skontaktujesz się z Twoim architektem, który będzie projektował Ci dom, lub adoptował projekt typowy. Architekt powinien pojechać z Tobą na działkę, wysłuchać Twoich życzeń i oczekiwań, a potem udzielić ci odpowiednich rad i oczywiście zrobić wymarzony projekt.

Zgadzam się z Franciszkiem. Ja mam dom na pochyłej działce. Znaczące odchylenia od stanu pierwotnego (typu podniesienie gruntu poprzez obsypanie wybudowanego domu musi być uwzględnione w projekcie budowlanym)

Witam - Jaky to powiedzieć; "Przyszła kryska na matyska". Muszę Muszę powiększyć kwotę kredytu - a kredyt mam w PKOBP. Mam przedstawić między innymi kosztorys. Czy mam pokazać powiększenie kwot pozycji przedstawionych w poprzednim kosztorysie (pomyślą, że wtedy ściemniłem), czy też pokazać dodatkowe pozycje które mnie kosztują kwotę, o którą chcę rozszerzyć kredyt? Proszę o sugestie.

Witam - Jaky to powiedzieć; "Przyszła kryska na matyska". Muszę Muszę powiększyć kwotę kredytu - a kredyt mam w PKOBP. Mam przedstawić między innymi kosztorys. Czy mam pokazać powiększenie kwot pozycji przedstawionych w poprzednim kosztorysie (pomyślą, że wtedy ściemniłem), czy też pokazać dodatkowe pozycje które mnie kosztują kwotę, o którą chcę rozszerzyć kredyt? Proszę o sugestie.

Miałem bardzo pozytywne doświadczenia z PKO BP. To znaczy: obsługe klienta maja do d..., ale nie czepiają się drobiazgów. Sugeruję, abyś powiększył kwote własną o nowe pozycje. Przeszacowanie starych będzie czuć ściemą na odległość.

Na izolację poziomą mam położoną folię PCV. Tyle że folią ona jest z nazwy. Kupuje sie ją w rolkach, ale ma 5 mm grubości.

No, to wszystko jasne.Wyglada ze u mnie obawiali sie tego torfu

Skoro już jestem takim mistrzem zamieszania to zapytam jeszcze:

torf oczywiście był poza obrysem fundamentu?

Pytam gdyz niebezpieczeństwo torfu nie tkwi w tym że jest wilgotny i może zawilgocić ściany ale w tym że nie jest gruntem nośnym (jest gruntem organicznym) i nigdy nie wolno na nim posadawiać budynków.

Tak więc upewnij się tylko czy torf był obok czy w obrysie fundamentów.

Kończe bo jeszcze pare postów i Gosia zejdzie nam na zawał :wink:

Spoko, spoko Gosia jest młodą dziewczyną...

Zajdź proszę do agencji pko (sam ją mam) i popytaj o zmiane kredytu (jest promocja do końca czerwca),możesz tez zmienić % za przyznanie...

Witam wszystkich serdecznie. Ledwo na trzy dni wyjechałem, a Wy już imprezę beze mnie chcieliście zorganizować. Zaliczyłem zjazd absolwentów swojego ogólniaka - oj działo się, działo.

jaką imprezę? Czekam na kesz z pko bp żeby (m.in.) zrobić małe boisko...i zgubic troche ee..."kompresorka". :D

Na izolację poziomą mam położoną folię PCV. Tyle że folią ona jest z nazwy. Kupuje sie ją w rolkach, ale ma 5 mm grubości.

No, to wszystko jasne.Wyglada ze u mnie obawiali sie tego torfu

Skoro już jestem takim mistrzem zamieszania to zapytam jeszcze:

torf oczywiście był poza obrysem fundamentu?

Pytam gdyz niebezpieczeństwo torfu nie tkwi w tym że jest wilgotny i może zawilgocić ściany ale w tym że nie jest gruntem nośnym (jest gruntem organicznym) i nigdy nie wolno na nim posadawiać budynków.

Tak więc upewnij się tylko czy torf był obok czy w obrysie fundamentów.

Kończe bo jeszcze pare postów i Gosia zejdzie nam na zawał :wink:

Eee, spokojnie, poza tym ja ten torf mam cały wybrany, i był rzeczywiscie po za obrysem budynku

Zajdź proszę do agencji pko (sam ją mam) i popytaj o zmiane kredytu (jest promocja do końca czerwca),możesz tez zmienić % za przyznanie...

Możesz podać więcej szczegółów tej promocji? Niestety na razie nie jestem w stanie wyrwać się w rozsądnyh godzinach z roboty :cry:

Witam

Wreszcie sie zaczelo ,

budowe zaczelem w piatek od tego ...................ze zrobilismy wypad zonka do sopotu na top trendy, w sobote wesele ,niedzele poprawiny no ale w poniedzialek ruszylismy z fundamentami.

Male pytanko szukam dachowki cemen. L15 ,2*s kolor grafitowy slyszal moze ktos o jakis promo. czy tez naprawde wszystko trzeba spod Wa-W sciagac.

sp greganna

Witam

Wreszcie sie zaczelo ,

budowe zaczelem w piatek od tego ...................ze zrobilismy wypad zonka do sopotu na top trendy, w sobote wesele ,niedzele poprawiny no ale w poniedzialek ruszylismy z fundamentami.

Male pytanko szukam dachowki cemen. L15 ,2*s kolor grafitowy slyszal moze ktos o jakis promo. czy tez naprawde wszystko trzeba spod Wa-W sciagac.

sp greganna

Dopiero fundamenty a już szukasz dachówki?

Kto jest producentem tak dziwnej dachówki "L15,2*s"?

Od 1 lipca zmieniają się ceny porothermu, nikt nie wie czy w górę czy w dół. W czerwcu ceny poszły w dół. zobaczymy co będzie teraz.

:lol: :lol: Aktualnie jest jakaś promocja dla osób które kupują porotherm i dachówkę ceramiczną - ale ja w te promocje nie wierze - i tak cena jest kwestią negocjacji. Handlowiec ma towar od producenta w okreslonej kwocie (z promocja lub bez) i sprzedaje go z taką lub inną marżą. Kluczem do sukcesu jest wynegocjowanie niskiej marży.

Witam

Wreszcie sie zaczelo ,

sp greganna

Dopiero fundamenty a już szukasz dachówki?

Kto jest producentem tak dziwnej dachówki "L15,2*s"?

Od 1 lipca zmieniają się ceny porothermu, nikt nie wie czy w górę czy w dół. W czerwcu ceny poszły w dół. zobaczymy co będzie teraz.

:lol: :lol: Aktualnie jest jakaś promocja dla osób które kupują porotherm i dachówkę ceramiczną - ale ja w te promocje nie wierze - i tak cena jest kwestią negocjacji. Handlowiec ma towar od producenta w okreslonej kwocie (z promocja lub bez) i sprzedaje go z taką lub inną marżą. Kluczem do sukcesu jest wynegocjowanie niskiej marży.

Witam

Oczywiscie ze juz szukam dachowki ,10 do 12 Tygodni i dom stoi ,ja natomiast nie mam zamiaru na ostatni moment dachowek szukac , zakladajac ze wiekszosc ruszyla teraz z budowa to za 3 mies. wiekszosc ,nie wszyscy beda szukac dachowek a co sie z tym wiaze promocje bedzie mozna raczej zapomniec ?nie mowiac o probie znalezienia dobrych robotnikow .

Co do porotherm oczywiscie ze ostateczna cena zalezy od negocjacji ,niestety cegielnia w Lemborku utrzymuje okreslona kwote .

Dzwonilem do bez przesady ca.30 Hurtowni :o cena na tel z dowozem 3,60-3,85 za st. po wybraniu najtanszych i najblizej polozonch hurtowni oraz ich osobistym odwiedzeniu cena 3,35-3,55 zl st.

W maju ceny byly o ca. -7%

Zato pod WA-w w Dobre ,bez dowozu 2,45 zl st. za 2,20 Hurtownicy chcieli odkupic :lol: ,niestety cena dowozo +rozladunek to 1000 -1400 zl :cry:

Dachowki cem.

Braas Polska Podwójne-S

2,43 st,24,30 m2 czerw. ciemno czerw*., c. brąz, granit. brąz

Euronit Podwójne-S

2,04 st 20,40 m2 Czerwień klasyczna, antracytowy, ciemny brąz

Dachowki ceramiczne Wiekor

L-15 Renesansowa

2,84st 36,92 m2 czerwień naturalna

L-15 Renesan. Angoba

3,12 st 40,61m2 czerwony, brąz, antracyt ceny gasiorow itp.osprzentu tak jak wszedzie

Mam jeszcze male pytanko do ceny za Wiezby i desk na dach tak abym mial male rozeznanie .

sp greganna (nie Swietej Pamieci -tylko serdecznie pozdrawiam)