rafalg 27.06.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Czy ktoś się podzieli adresami,gdzie można kupić silikaty w okolicach Wejherowa??? Pytanie, jakich silikatów szukasz. Większość buduje z Silki. Ja zbudowałem z z Silikatów Ostrołęka. BArdzo dobra cena, lepsza od Silki. Jakość taka sama. W gdyni jest facet, który wszystko Ci załatwi, dobrą cenę też.Jak będziesz zainteresowany, daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 27.06.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 mogłabym go wpasować ale okoliczne domy nie podobają mi się z podwyższonym fundamentem z jednej strony, chce mieć dom na płasko bez żadnych schodów od strony wejścia Proponuje abyś nie robiła niczego zanim nie skontaktujesz się z Twoim architektem, który będzie projektował Ci dom, lub adoptował projekt typowy. Architekt powinien pojechać z Tobą na działkę, wysłuchać Twoich życzeń i oczekiwań, a potem udzielić ci odpowiednich rad i oczywiście zrobić wymarzony projekt. Zgadzam się z Franciszkiem. Ja mam dom na pochyłej działce. Znaczące odchylenia od stanu pierwotnego (typu podniesienie gruntu poprzez obsypanie wybudowanego domu musi być uwzględnione w projekcie budowlanym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 27.06.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Witam - Jaky to powiedzieć; "Przyszła kryska na matyska". Muszę Muszę powiększyć kwotę kredytu - a kredyt mam w PKOBP. Mam przedstawić między innymi kosztorys. Czy mam pokazać powiększenie kwot pozycji przedstawionych w poprzednim kosztorysie (pomyślą, że wtedy ściemniłem), czy też pokazać dodatkowe pozycje które mnie kosztują kwotę, o którą chcę rozszerzyć kredyt? Proszę o sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 27.06.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Witam - Jaky to powiedzieć; "Przyszła kryska na matyska". Muszę Muszę powiększyć kwotę kredytu - a kredyt mam w PKOBP. Mam przedstawić między innymi kosztorys. Czy mam pokazać powiększenie kwot pozycji przedstawionych w poprzednim kosztorysie (pomyślą, że wtedy ściemniłem), czy też pokazać dodatkowe pozycje które mnie kosztują kwotę, o którą chcę rozszerzyć kredyt? Proszę o sugestie. Miałem bardzo pozytywne doświadczenia z PKO BP. To znaczy: obsługe klienta maja do d..., ale nie czepiają się drobiazgów. Sugeruję, abyś powiększył kwote własną o nowe pozycje. Przeszacowanie starych będzie czuć ściemą na odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 27.06.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Na izolację poziomą mam położoną folię PCV. Tyle że folią ona jest z nazwy. Kupuje sie ją w rolkach, ale ma 5 mm grubości. No, to wszystko jasne.Wyglada ze u mnie obawiali sie tego torfu Skoro już jestem takim mistrzem zamieszania to zapytam jeszcze: torf oczywiście był poza obrysem fundamentu? Pytam gdyz niebezpieczeństwo torfu nie tkwi w tym że jest wilgotny i może zawilgocić ściany ale w tym że nie jest gruntem nośnym (jest gruntem organicznym) i nigdy nie wolno na nim posadawiać budynków. Tak więc upewnij się tylko czy torf był obok czy w obrysie fundamentów. Kończe bo jeszcze pare postów i Gosia zejdzie nam na zawał Spoko, spoko Gosia jest młodą dziewczyną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 27.06.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Witam - Jaky to powiedzieć; "Przyszła kryska na matyska". Muszę Muszę powiększyć kwotę kredytu - a kredyt mam w PKOBP. Mam przedstawić między innymi kosztorys. Czy mam pokazać powiększenie kwot pozycji przedstawionych w poprzednim kosztorysie (pomyślą, że wtedy ściemniłem), czy też pokazać dodatkowe pozycje które mnie kosztują kwotę, o którą chcę rozszerzyć kredyt? Proszę o sugestie. Zajdź proszę do agencji pko (sam ją mam) i popytaj o zmiane kredytu (jest promocja do końca czerwca),możesz tez zmienić % za przyznanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 27.06.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Witam wszystkich serdecznie. Ledwo na trzy dni wyjechałem, a Wy już imprezę beze mnie chcieliście zorganizować. Zaliczyłem zjazd absolwentów swojego ogólniaka - oj działo się, działo. jaką imprezę? Czekam na kesz z pko bp żeby (m.in.) zrobić małe boisko...i zgubic troche ee..."kompresorka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 27.06.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Na izolację poziomą mam położoną folię PCV. Tyle że folią ona jest z nazwy. Kupuje sie ją w rolkach, ale ma 5 mm grubości. No, to wszystko jasne.Wyglada ze u mnie obawiali sie tego torfu Skoro już jestem takim mistrzem zamieszania to zapytam jeszcze: torf oczywiście był poza obrysem fundamentu? Pytam gdyz niebezpieczeństwo torfu nie tkwi w tym że jest wilgotny i może zawilgocić ściany ale w tym że nie jest gruntem nośnym (jest gruntem organicznym) i nigdy nie wolno na nim posadawiać budynków. Tak więc upewnij się tylko czy torf był obok czy w obrysie fundamentów. Kończe bo jeszcze pare postów i Gosia zejdzie nam na zawał Eee, spokojnie, poza tym ja ten torf mam cały wybrany, i był rzeczywiscie po za obrysem budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 28.06.2005 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witam - Jaky to powiedzieć; "Przyszła kryska na matyska". Muszę Muszę powiększyć kwotę kredytu - a kredyt mam w PKOBP. Mam przedstawić między innymi kosztorys. Czy mam pokazać powiększenie kwot pozycji przedstawionych w poprzednim kosztorysie (pomyślą, że wtedy ściemniłem), czy też pokazać dodatkowe pozycje które mnie kosztują kwotę, o którą chcę rozszerzyć kredyt? Proszę o sugestie. Zajdź proszę do agencji pko (sam ją mam) i popytaj o zmiane kredytu (jest promocja do końca czerwca),możesz tez zmienić % za przyznanie... Możesz podać więcej szczegółów tej promocji? Niestety na razie nie jestem w stanie wyrwać się w rozsądnyh godzinach z roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 28.06.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 mam prosbe, czy mzoecie mi podac namiary na Waszych fachowcow od instalacji alarmowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greganna 28.06.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witam Wreszcie sie zaczelo ,budowe zaczelem w piatek od tego ...................ze zrobilismy wypad zonka do sopotu na top trendy, w sobote wesele ,niedzele poprawiny no ale w poniedzialek ruszylismy z fundamentami.Male pytanko szukam dachowki cemen. L15 ,2*s kolor grafitowy slyszal moze ktos o jakis promo. czy tez naprawde wszystko trzeba spod Wa-W sciagac.sp greganna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 28.06.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witam Wreszcie sie zaczelo , budowe zaczelem w piatek od tego ...................ze zrobilismy wypad zonka do sopotu na top trendy, w sobote wesele ,niedzele poprawiny no ale w poniedzialek ruszylismy z fundamentami. Male pytanko szukam dachowki cemen. L15 ,2*s kolor grafitowy slyszal moze ktos o jakis promo. czy tez naprawde wszystko trzeba spod Wa-W sciagac. sp greganna Dopiero fundamenty a już szukasz dachówki? Kto jest producentem tak dziwnej dachówki "L15,2*s"? Od 1 lipca zmieniają się ceny porothermu, nikt nie wie czy w górę czy w dół. W czerwcu ceny poszły w dół. zobaczymy co będzie teraz. Aktualnie jest jakaś promocja dla osób które kupują porotherm i dachówkę ceramiczną - ale ja w te promocje nie wierze - i tak cena jest kwestią negocjacji. Handlowiec ma towar od producenta w okreslonej kwocie (z promocja lub bez) i sprzedaje go z taką lub inną marżą. Kluczem do sukcesu jest wynegocjowanie niskiej marży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 28.06.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witam. Wiadomości z ostatniej chwili od połowy lipca mają podrożeć przewody elektryczne . Jak dowiem się czegoś dokładniej to dam znać. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 28.06.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witam. Wiadomości z ostatniej chwili od połowy lipca mają podrożeć przewody elektryczne . Jak dowiem się czegoś dokładniej to dam znać. Pozdrówka Ej choroba a ja słyszłaem o miedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 28.06.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 szukam dobrego dekarza, jakby kto polecił, buduję w Rębiechowie, to fajnie by bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greganna 28.06.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witam Wreszcie sie zaczelo , budowe zaczelem w piatek od tego ...................ze zrobilismy wypad zonka do sopotu na top trendy, w sobote wesele ,niedzele poprawiny no ale w poniedzialek ruszylismy z fundamentami. Male pytanko szukam dachowki cemen. L15 ,2*s kolor grafitowy slyszal moze ktos o jakis promo. czy tez naprawde wszystko trzeba spod Wa-W sciagac. sp greganna Dopiero fundamenty a już szukasz dachówki? Kto jest producentem tak dziwnej dachówki "L15,2*s"? Od 1 lipca zmieniają się ceny porothermu, nikt nie wie czy w górę czy w dół. W czerwcu ceny poszły w dół. zobaczymy co będzie teraz. Aktualnie jest jakaś promocja dla osób które kupują porotherm i dachówkę ceramiczną - ale ja w te promocje nie wierze - i tak cena jest kwestią negocjacji. Handlowiec ma towar od producenta w okreslonej kwocie (z promocja lub bez) i sprzedaje go z taką lub inną marżą. Kluczem do sukcesu jest wynegocjowanie niskiej marży. Witam Oczywiscie ze juz szukam dachowki ,10 do 12 Tygodni i dom stoi ,ja natomiast nie mam zamiaru na ostatni moment dachowek szukac , zakladajac ze wiekszosc ruszyla teraz z budowa to za 3 mies. wiekszosc ,nie wszyscy beda szukac dachowek a co sie z tym wiaze promocje bedzie mozna raczej zapomniec ?nie mowiac o probie znalezienia dobrych robotnikow . Co do porotherm oczywiscie ze ostateczna cena zalezy od negocjacji ,niestety cegielnia w Lemborku utrzymuje okreslona kwote . Dzwonilem do bez przesady ca.30 Hurtowni cena na tel z dowozem 3,60-3,85 za st. po wybraniu najtanszych i najblizej polozonch hurtowni oraz ich osobistym odwiedzeniu cena 3,35-3,55 zl st. W maju ceny byly o ca. -7% Zato pod WA-w w Dobre ,bez dowozu 2,45 zl st. za 2,20 Hurtownicy chcieli odkupic ,niestety cena dowozo +rozladunek to 1000 -1400 zl Dachowki cem. Braas Polska Podwójne-S 2,43 st,24,30 m2 czerw. ciemno czerw*., c. brąz, granit. brąz Euronit Podwójne-S 2,04 st 20,40 m2 Czerwień klasyczna, antracytowy, ciemny brąz Dachowki ceramiczne Wiekor L-15 Renesansowa 2,84st 36,92 m2 czerwień naturalna L-15 Renesan. Angoba 3,12 st 40,61m2 czerwony, brąz, antracyt ceny gasiorow itp.osprzentu tak jak wszedzie Mam jeszcze male pytanko do ceny za Wiezby i desk na dach tak abym mial male rozeznanie . sp greganna (nie Swietej Pamieci -tylko serdecznie pozdrawiam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.06.2005 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Anekri , Raflog zajrzyjcie proszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greganna 29.06.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Anekri , Raflog zajrzyjcie proszę na priv. " Maly "Dziekuje za namiary . Chudziak sie sypie i jednoczesnie zbrojenie jest szykowane , eh jak cieplo robi sie kolo serca i portfela greganna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.06.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Anekri , Raflog zajrzyjcie proszę na priv. " Maly "Dziekuje za namiary . Chudziak sie sypie i jednoczesnie zbrojenie jest szykowane , eh jak cieplo robi sie kolo serca i portfela greganna koło serca to tak ,ale koło portfela to chyba raczej zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 29.06.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 [quote name="greganna Witam Oczywiscie ze juz szukam dachowki ,10 do 12 Tygodni i dom Pamieci -Greganna, zycze Ci by tak było, ale 10, 12 tygodzni??? az trudno mi uwierzyc, choc i ja njestem niepoprawna optymistka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts