gosia1719499730 01.07.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Dostalam pierwsza wycene okien, na........55000 fakt, z szybami antywłamaniowymi i okuciami, ale mimo wszystko cena mnie zszokowała, czyto ja zylam w naiwnosci do tej pory, czy tez cena z kosmosu?Napiszcie ile cirk akosztowąły Was okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 01.07.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 mnie też wycena moich okien zszokowała plastiki, bez antywłamania z robocizną 7800 a w kosztorysie pracowni mam 33tys. też plastiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 01.07.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Dostalam pierwsza wycene okien, na........55000 fakt, z szybami antywłamaniowymi i okuciami, ale mimo wszystko cena mnie zszokowała, czyto ja zylam w naiwnosci do tej pory, czy tez cena z kosmosu?Napiszcie ile cirk akosztowąły Was okna? Jak planujesz alarm, to po co inwestować w takie szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.07.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Dostalam pierwsza wycene okien, na........55000 fakt, z szybami antywłamaniowymi i okuciami, ale mimo wszystko cena mnie zszokowała, czyto ja zylam w naiwnosci do tej pory, czy tez cena z kosmosu?Napiszcie ile cirk akosztowąły Was okna? Jak planujesz alarm, to po co inwestować w takie szyby?Zychu, powiedział, ze lepiej miec, jeszcze dopytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 01.07.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Dostalam pierwsza wycene okien, na........55000 fakt, z szybami antywłamaniowymi i okuciami, ale mimo wszystko cena mnie zszokowała, czyto ja zylam w naiwnosci do tej pory, czy tez cena z kosmosu?Napiszcie ile cirk akosztowąły Was okna? Gosia@ , to ile Ty masz okien i jakiej wielkości? Czy okna masz typowe czy nie? Drewniane czy PCV np. w okleinie? Rany z tego co pamiętam, to chciałaś domek ok. 180m2 więc ile w nim można zmieścić okien Zrób wycenę w kilku firmach. Sama w zeszłym roku robiłam wycenę okien i najlepszą cenę dostałam tam gdzie najmniej się spodziewałam (przy zamówieniu ok. 20tys. różnice były nawet 5-6 tys.)No i oczywiście...targuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.07.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Dostalam pierwsza wycene okien, na........55000 fakt, z szybami antywłamaniowymi i okuciami, ale mimo wszystko cena mnie zszokowała, czyto ja zylam w naiwnosci do tej pory, czy tez cena z kosmosu?Napiszcie ile cirk akosztowąły Was okna? Gosia@ , to ile Ty masz okien i jakiej wielkości? Czy okna masz typowe czy nie? Drewniane czy PCV np. w okleinie? Rany z tego co pamiętam, to chciałaś domek ok. 180m2 więc ile w nim można zmieścić okien Zrób wycenę w kilku firmach. Sama w zeszłym roku robiłam wycenę okien i najlepszą cenę dostałam tam gdzie najmniej się spodziewałam (przy zamówieniu ok. 20tys. różnice były nawet 5-6 tys.)No i oczywiście...targuj się Okna drewniane,jedno duze za ok 7000, a reszta czy ja wiem czy jakas nietypowa?kurka sama nie wiem?A Ty gdzie kupowąłas okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 02.07.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Gosia@, mam okna Urzędowskiego i jestem z nich baaaardzo zadowolona, z montażu też. Jedynie z czym miałam problem, to z terminem ale to była bardziej wina dealera z ul. Beniowskiego-zresztą już się przenieśli gdzieś do Wrzeszcza niż fabryki (trzymali moją zaliczkę na okna przez miesiąc!). Urzędowski wogóle ma długie terminy, także lepiej okna czy drzwi zamawiać jakieś 10-12 tygodni wcześniej . Jakby co, to zapraszam do siebie na "inspekcję" okienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.07.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Gosia@, mam okna Urzędowskiego i jestem z nich baaaardzo zadowolona, z montażu też. Jedynie z czym miałam problem, to z terminem ale to była bardziej wina dealera z ul. Beniowskiego-zresztą już się przenieśli gdzieś do Wrzeszcza niż fabryki (trzymali moją zaliczkę na okna przez miesiąc!). Urzędowski wogóle ma długie terminy, także lepiej okna czy drzwi zamawiać jakieś 10-12 tygodni wcześniej . Jakby co, to zapraszam do siebie na "inspekcję" okienek Joola, bardzo chetnie bym "oblookała", bo Urzedowskiego ZBYCH tez polecał, a co do terminu, to dlatego wasnie szukam z tak duzym wyprzedzeniem a, powiedz kiedy bym mogła wpasc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.07.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Gosia@, mam okna Urzędowskiego i jestem z nich baaaardzo zadowolona, z montażu też. Jedynie z czym miałam problem, to z terminem ale to była bardziej wina dealera z ul. Beniowskiego-zresztą już się przenieśli gdzieś do Wrzeszcza niż fabryki (trzymali moją zaliczkę na okna przez miesiąc!). Urzędowski wogóle ma długie terminy, także lepiej okna czy drzwi zamawiać jakieś 10-12 tygodni wcześniej . Jakby co, to zapraszam do siebie na "inspekcję" okienek Ja też bym wpadł w odwiedziny Podaj jakieś namiary do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 03.07.2005 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 a zna ktoś jakiegoś sympatycznego koparkarza co by wykopał precyzyjnie dziure pod szambo? najlepiej z okolic Banina lub Rębiechowa Zadzwoń może do Marka Pstrągowskiego - pożądna firma z dobrym sprzętem: 502 060 299 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 03.07.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Dostalam pierwsza wycene okien, na........55000 fakt, z szybami antywłamaniowymi i okuciami, ale mimo wszystko cena mnie zszokowała, czyto ja zylam w naiwnosci do tej pory, czy tez cena z kosmosu?Napiszcie ile cirk akosztowąły Was okna? Jak planujesz alarm, to po co inwestować w takie szyby? A moto by się ustrzec przed takimi burakami, którzy wrzucą kamień przez okno, wskoczą i ukradną co będzie pod ręką. Ja też będę miał podobny zestaw (alarm, P4, K2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 03.07.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 gosia@ - spec od alarmów p. Wicki (robi też elektrykę, tv, sieć komputerową) - pracował u kilku osób z naszego forum np. Adamski, Jaca_V40, Barti, Rafalg Namiary: 0608374966 A co do okien to mam takie same podejście (i już wykonanie) jak Wakmen - szyba P4 - bezpieczeństwo przed drobnymi złodziejaszkami i wandalami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.07.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Dostalam pierwsza wycene okien, na........55000 fakt, z szybami antywłamaniowymi i okuciami, ale mimo wszystko cena mnie zszokowała, czyto ja zylam w naiwnosci do tej pory, czy tez cena z kosmosu?Napiszcie ile cirk akosztowąły Was okna? Jak planujesz alarm, to po co inwestować w takie szyby? A moto by się ustrzec przed takimi burakami, którzy wrzucą kamień przez okno, wskoczą i ukradną co będzie pod ręką. Ja też będę miał podobny zestaw (alarm, P4, K2).O, o dokładnie, tak.Ostatnio ZBYCH opisywał, ze złodzieje nie poradzili sobie z oknami i tylko dlatego nie wlezli do srodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.07.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 gosia@ - spec od alarmów p. Wicki (robi też elektrykę, tv, sieć komputerową) - pracował u kilku osób z naszego forum np. Adamski, Jaca_V40, Barti, Rafalg Namiary: 0608374966A, jakiej firmy masz okna?gdzie kupowales? A co do okien to mam takie same podejście (i już wykonanie) jak Wakmen - szyba P4 - bezpieczeństwo przed drobnymi złodziejaszkami i wandalami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 03.07.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Mam pytanie. Czy ktoś budował z silikatów? Mam taki zamiar budowałam z silikatów i służę pomocą Gierga gdzie kupowałaś silke i jakiego producenta,co wybrałaś klej czy na zaprawę??? Na Allegro można kupić bambus który rośnie w naszym klimacie. Z niego możesz mieć np.fajne podpórki do kwiatów,drzewek itp.Super wygląda jak rośnie ,oraz oszroniony w zimę.Warto się zastanowić,oczywiście o ile podobają się egzotyczne roślinki. Pozdrawiam Wojtek. Przepraszam, że tak późno odpisuję...gdzies mi umknęło Twoje pytanie Silikaty (nie silke!!) kupowałam w Koleczkowie w hurtowni AiZ, dostałam wtedy baaardzo dobry rabat i jeszcze zdążyłam przed 22%VATEM. Co to było za szaleństwo pamiętam do dziś. Silikaty mam z Ostrołęki. A murowałam na klej (chyba się nazwyał ALPOL) i jestem zadowolona Dobry materiał polecam A co do bambusa - to dziękuję za informacje Bardzo mi się podobają egzotyczne roślinki i na pewno Pan Bambus zagości w moim ogrodzie Witam - ja podobnie. Silikaty Ostrołęka. Wszystko załatwiał ki facet który nazywa się Strzępek Waldemar (tel. 502 467361) i załatwia cełę prosto od producenta. ja kupowałem jeszcze przed wejściem Polski do UE, ale ceny miałe zdecydowanie lepsze na tamte czasy niż Silka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 03.07.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Dostalam pierwsza wycene okien, na........55000 fakt, z szybami antywłamaniowymi i okuciami, ale mimo wszystko cena mnie zszokowała, czyto ja zylam w naiwnosci do tej pory, czy tez cena z kosmosu?Napiszcie ile cirk akosztowąły Was okna? Witaj Gosia@ - JA długo szukałem, zdecydoiwałem się na 21 okien plastikowych, i tak w piwnicy i na parterze: jednostronnie mahoniowe, szyby P4, okucia antywłamaniowe, nawiewniki Na poddaszu: szyby P2, okucia bezpieczne Wszędzie klamki z kluczykiem i blaszkami antyrozwierceniowymi. Razem 21 000 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 03.07.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 gosia@ - spec od alarmów p. Wicki (robi też elektrykę, tv, sieć komputerową) - pracował u kilku osób z naszego forum np. Adamski, Jaca_V40, Barti, Rafalg Namiary: 0608374966 A co do okien to mam takie same podejście (i już wykonanie) jak Wakmen - szyba P4 - bezpieczeństwo przed drobnymi złodziejaszkami i wandalami IVO - u mnie p. Wicki niestety nie pracował, choć tak się starałem. Dzwoniłem, prosiłem, umawiał sie i się nie wywiązywał. Nie polecam. Skorzystałem z usług p. Wiesława Lidzbarskiego (kom. 600 273 884 -dot elektryki, alarmu, sieci komputerowej, sterowania oświetleniem w ogrodzie i inne ). Robił chyba też u Markusa_Gdynia. Jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 03.07.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Witaj Gosia@ - JA długo szukałem, zdecydoiwałem się na 21 okien plastikowych, i tak w piwnicy i na parterze: jednostronnie mahoniowe, szyby P4, okucia antywłamaniowe, nawiewniki Na poddaszu: szyby P2, okucia bezpieczne Wszędzie klamki z kluczykiem i blaszkami antyrozwierceniowymi. Razem 21 000 PLN. Witam, Rafal - gdzie kupiles swoje okna, jaki to profil? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśkowa 03.07.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Witam wszystkich budujących Ja jestem jeszcze na etapie odrabiania zadań teoretycznych i strasznie Wam zazdroszczę że macie już przynajmniej kawałek budowania za sobą Na razie "wegetujemy" w Gdańsku, a nasze "gniazdo" ma powstać w Bielkówku k/ Kolbud. Przymierzamy się do "Miłki" z Archipelagu. Gosiu, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 03.07.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Witaj Jaśkowa z tak wielkim emblematem . Moja propozycja to pomniejsz choć troszeczkę emblemat umieszczony w swoim profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts