mirek_gdynia 04.07.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Nareszcie dorobiłem sie kafli na schodach wejściowych i tarasie. Zdjęcia do wglądu w albumie O kafelkarzu moge powiedzieć jedno - to były dobrze wydane pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.07.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Nareszcie dorobiłem sie kafli na schodach wejściowych i tarasie. Zdjęcia do wglądu w albumie O kafelkarzu moge powiedzieć jedno - to były dobrze wydane pieniądze.Super wyglada i kosta, bardzo ładnie ułozona, zgłosze sie do Ciebie po namiar na kafelkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.07.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Nooo! w końcu dostałem info ,że w środe mam podpisac umowę kredytową...juz czuję ten dreszczyk budowania. Markus schody ładne - ale osobiście trochę bałbym się tego typu terakoty na wejście.U nas w firmie pojechałem już sobie na takich samych.Szczęściem grubokościsty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 04.07.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Mały gdzie konkretnie będziesz budował, moj brother Wojtekkkk ostatnio mi mówił że podobnież w mlodości byliśmy razem ministrantami w kościele NMP w Wejherowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.07.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Hmmm.... ja już się wybudowałem , a teraz muszę dokończyć "dzieło". Czyli ogrodzić działkę do końca,zmodernizowac ogrzewanie ("szewc w podartych butach chodzi" hehe) i zrobić jeszcze wiele,wiele innych rzeczy ,które prędzej czy później będą robić szczęśliwi posiadacze domków jednorodzinnych(zwłaszcza będący małżonkami płci przeciwnej z milionem pomysłów na sekundę). I tu dochodząc do Twojego brata ,właśnie od niego wróciłem ,gdzie z połowicą zastanawialimy się (czyt. zastanawiała sie ) nad stolikiem do "salonu". Co do drugiej części pytania to ...tak,tak pamietam panie jak za Niemcaśmy chodzili do ks.Zygmusia i latali z taczkami budując nowy,wielki "kuesceł". To było wtedy kiedyśmy jeszcze szkopów pod Westerplatte gonili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.07.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldun 04.07.2005 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Jako, że to moja pierwsza wizyta tutaj jako zarejestrowanego forumowicza, to chciałbym bardzo serdecznie wszystkich pozdrowić Coraz bardziej zastanawiam się nad budową własnego domku.Raczej byłby to dom drewniany (szkieletowy, może z bali???) ok 120 m2. Działka do 1000 m2. Choć to wszystko jeszcze nie jest przesadzone. Jako, że macie już doświadczenie, bardzo was proszę o wskazanie ewentualnych miejsc gdzie można zamieszkać.Wymagania:- blisko Gdańska (bo pracujemy w Gdańsku)- z dobrym dojazdem do centrum Gdańska- koniecznie w okolicy musi być las i mile widziane jakieś jeziorko (tym samym odpadają rejony od Gdańska w prawo - tzn. w kierunku Elbląga)- w pobliżu szkoła podstawowa i ew. gimnazjum- ceny oczywiście jak najniższe mile widzane- dodam, że bardzo mi się podoba Otomino (niestey cena nie ta) oraz Borkowo i Borowo (choć wolałbym zdecydowanie coś bliżej) Bardzo proszę o podanie ew. lokalizacji i ewentualnych cen.... Z góry dziękuję za wyrozumiałość, pomoc i pozdrawiam,Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greganna 05.07.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Wojtekkkk - czemu nie przyznajesz sie do swojej profesji? Wiesz ile ludzi potrzebuje meble kuchenne? I to takie ładne?Własnie Wojtekkkk dawaj namiar ja tez bede potzrebowała Jesli ktos jest zainteresowany prosze o e-mail,wysle kilka zdjec itp Oczywiscie jezeli napotkacie jakiekolwiek problemy ogólnie dotyczace mebli akcesori itp.postaram sie pomóc,w miare mozliwosci Witam Dzieki za Fotki ,dotarly :lol:Ladne mebelki czy jest mozliwosc nabycia samych drzwiczek ? sp greganna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greganna 05.07.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Witam Lawa wylana ,porothem na sciany juz zaklepany .TERAZ TO JUZ Z GORKI sp greganna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 05.07.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 greganna - te ceny więźby i desek które podawałeś, to było brutto czy netto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 05.07.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Hmmm.... ja już się wybudowałem , a teraz muszę dokończyć "dzieło". No właśnie - przypomnij gdzie masz ten swój kawałek miejsca na ziemi. Luzino czy Gościcino ? Byc może mamy wspólnych znajomych (poza jednymi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 05.07.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Markus - z czego masz ten chodniczek przed domem, wygląda super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 05.07.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Gosia, Markus-zajrzyjcie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 05.07.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Gosia - czy już interesowałaś się drewnem na więźbę dachową? Jeśli tak, to daj znać gdzie i za ile. Ja obdzwoniłam kilka i najtaniej co znalazłam to w Stężycy po 580 zł netto. Nie wiem czy można by to kupić bez faktury, ale pewnie tego to i tak nie ustalę przez telefon. Jakieś doświadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.07.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 WaldunWitamy wśród nas. Życzę duzo wytrwałości w spełnianiu marzeń. Niestety niewiel mogę pomóc jeśli chodzi o działki w okolicach Gdańska, ale może Chwaszczyno, Kielno lub Bojano - tam buduje sie sporo forumowiczów. Pytanie do pozostałych, powoli wreeeeeszcie przymierzam sie do przeprowadzki (jeszcze jakieś 3 tygodnie) i biorę się za budowę płotu.Czy możecie polecić kogoś, kto szybko i niedrogo wykona ogrodzenie (chodzi głównie o podmurówkę). Gdzie można wypożyczyć szalunki?, dzwoniłem do jednego gościa z Rumii ale ma termin za 2 miesiace, w Gdyni koło Raab-Karchera to nie chcą gadać z osobami prywatnymi, tylko dla firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.07.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Gosia - czy już interesowałaś się drewnem na więźbę dachową? Jeśli tak, to daj znać gdzie i za ile. Ja obdzwoniłam kilka i najtaniej co znalazłam to w Stężycy po 580 zł netto. Nie wiem czy można by to kupić bez faktury, ale pewnie tego to i tak nie ustalę przez telefon. Jakieś doświadczenia w tym temacie?ja, mam drewno z Szemudu, a dokładniej Czarnej Dabrówki,cna podobna, ale Ci nie polecam>Moj Inspektor, kazał jeszcze raz ciac moja konstrukcje, bo sie łódki porobiły lezało sobie pod gołym niebem.Sama bym zrezygnowała, ale niestety juz zapłacone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.07.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 - blisko Gdańska (bo pracujemy w Gdańsku) - z dobrym dojazdem do centrum Gdańska - koniecznie w okolicy musi być las i mile widziane jakieś jeziorko (tym samym odpadają rejony od Gdańska w prawo - tzn. w kierunku Elbląga) - w pobliżu szkoła podstawowa i ew. gimnazjum - ceny oczywiście jak najniższe mile widzane - dodam, że bardzo mi się podoba Otomino (niestey cena nie ta) oraz Borkowo i Borowo (choć wolałbym zdecydowanie coś bliżej) Bardzo proszę o podanie ew. lokalizacji i ewentualnych cen.... Z góry dziękuję za wyrozumiałość, pomoc i pozdrawiam, WaldekPopatrz na Jaskowa, Ona chyba ma w Bielkówku, jest las, park krajobrazowy, Ania i Piotr tez maja podobno ładne miejsce, wogóle gmina Kolbudy jest prezna i ładna, wejdz maja strone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 05.07.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Gosia, Markus-zajrzyjcie na priv. Zajrzałem KOLIA - chodniki i podjazd robię z kostki brukowej DLH Jesień. Ona na chwilę obecną wygląda tragicznie bo leżakowała cała zimę na działce i wylazło z niej wapno, ale po kilku dobrych deszczach, a zwłaszcza po najbliższej zimie powinna wyglądać jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greganna 05.07.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 greganna - te ceny więźby i desek które podawałeś, to było brutto czy netto? Witam ceny brutto bez dowozu ale jest mozliwosc w zaleznosci jak daleko od 70 ZL . Jeszcze raz deski 380 zl/m3 więźba 580 zl/m3 . sp greganna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 05.07.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Hmmm.... ja już się wybudowałem , a teraz muszę dokończyć "dzieło". No właśnie - przypomnij gdzie masz ten swój kawałek miejsca na ziemi. Luzino czy Gościcino ? Byc może mamy wspólnych znajomych (poza jednymi ) Gościcino w bliskiej strefie "huku" nowych kurantów naszego księdza. To tak mam na zmianę albo kuranty ,albo dzwonna melodyjka.Od rana do wieczora lecą hiciory np "Barka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts