Gość 08.07.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Co do malowania tynków gipsowych. Właśnie to przeszedłem i polecam zrobić tak:najpierw dokładnie zagruntować ściany, potem pomalować pierwszą wartwę farby, wtedy dopiero wychodzą wszystkie nierówności, garby itpdopiero wtedy zaszpachlować wszystkie większe ubytkipolecam masę szpachlową Duluxa (taka w tubkach), jest naprawdę dobra, mocno trzyma podłoża, jest szorstka i szybko schnie.ponownie zagruntować wypełnione nierównościpomalować drugą wartwę farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 08.07.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Gosiu a pokoje się powiększą jak pomalujesz ściany - wtedy stwierdzisz "ale duży!". Zobaczysz... I jak pisałem nie wpadaj w depresję - jak napisał Markus "to właśnie ten newralgiczny moment budowy". A zobaczysz jaka będzie radocha jak zalejesz I strop (troche ścian i cos nad głową i świat należy do Ciebie). Pewnie tak, ale chociaz mam dziwne wrzenie, ze wielkosc salonu bedzie mnie wkurzala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 08.07.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 No Gosia@, dzięki...Widziałam podobną balustradę u kominkarza w Redzie, tylko z tego co przebąkiwał-tania nie była Jak tam okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 08.07.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 A, ja wróciąłm z budowy, i jestem załamana salon wyglada na klitke,i a zryczec mi sie chce, jak widze jak mi beda piwnice zasypywac Kolega archi, chyba przyrodzenie straci po powrocie z zagranicznych wojazy Wyluzuj . To jest właśnie ten newralgiczny moment budowy. W tym momencie wszystkim się wydaje że zbudowali budę dla psa, a nie dom dla swojej rodziny. Jak zaczną stawiać ściany to dom się znowu "powiększy". Po drugie nie zasypują Ci piwnic tylko ściany fundamentowe. Żeby to mozna było nazwać piwnicą to potrzebujesz najpierw zrobić podłogę na gruncie na poziomie circa -1,80m, a nastepnie strop nad poziomem zero. Z doświadczenia moich znajomych (wielkich miłośników piwnic) wiem że jest to świetny magazyn na wszelkiego rodzaju "przydasie" Masz racje, a ja nie zdecydowalam sie na piwniice, bo obawiałams ie kosztów, a teraz wychodzi, e tak naprawde koszty były by porównywalne,a ile miejsca na......."przydasie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 08.07.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 No dobra, spadam na budowę. Gosia jakby coś, to wpadaj będę tam na pewno gdzieś do południa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 08.07.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 No Gosia@, dzięki...Widziałam podobną balustradę u kominkarza w Redzie, tylko z tego co przebąkiwał-tania nie była Jak tam okna? Po rozmowie z Markusem, utwierdziłam sie w decyzji, ze czesc okien pojdzie won!Wszystkie wyceny oscyluja w okolicy 60 000(sic)!Teraz jeszcze sie zastanawiam, jak fakro bedzie wygladało na moim dachu osikowym, z tym brzydkim kolnierzem A, balustrada, to na bank tania nie bedzie ale cudna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 08.07.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 A robiłaś, tą wycenę w Urzędowskim? Jeź do Gdyni na Morską, tam na prawdę siedzi fachowiec, który Ci doradzi. Wczoraj montował mi drzwi wejściowe i jestem baaaardzo zadowolona-solidny i myślący co najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 08.07.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Kochani, poszukuję wykonawcy takiej oto balustrady; http://www.grot.pl/img/Balustrady/powieksz/31.jpg Do tego poszukuję też solidnego stolarza, który obłoży mi drewnem betonowe schody. Oczywiście żeby cenowo nie zabijał... Ty normalnie jaja sobie robisz. Taka balustrada i żeby cenowo nie zabijała ??? Obawiam się, że będzie trudno znaleźć wykonawcę, bo to i w drewnie i w metalu trzeba rzeźbić, ale spróbuj pod tym adresem: METAL-TECH, Nowy Dwór Wejherowski (przy drodze Koleczkowo-Wejherowo), tel: 672-8442, http://www.metal-tech.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 08.07.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Markus, Ty to umiesz człowieka pocieszyć Dzięki za namiary, dobrze się skałada bo dzisiaj jadę do Wejherowa więc zajadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 08.07.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Markus, Ty to umiesz człowieka pocieszyć Dzięki za namiary, dobrze się skałada bo dzisiaj jadę do Wejherowa więc zajadę. Mówią że nie kopie się leżącego, ale niech tam Bądź przygotowana na jakieś 600-700 PLN za metr bieżący takiego cuda. I to jest cena po rabacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 08.07.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Markus, Ty to umiesz człowieka pocieszyć Dzięki za namiary, dobrze się skałada bo dzisiaj jadę do Wejherowa więc zajadę.a kiedy jedziesz, tzn o której, to moze bys do mnie wpadła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 08.07.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Markus, czy tylko wieczorami w domu bywasz?wybrałabym sie do Ciebie, a ja słaby kierowca jestem i po nocy boje sie jezdzic po tych zakretasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 08.07.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Markus, czy tylko wieczorami w domu bywasz?wybrałabym sie do Ciebie, a ja słaby kierowca jestem i po nocy boje sie jezdzic po tych zakretasach Tak źle ze mną nie jest Zwykle gdzieś w granicach 17 podchodzę do lądowania. Gorzej z dodzwonieniem się do mnie przed 21, gdyż pracuję wokół domu i nie słyszę telefonu, a komórkę zawsze zapomne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 08.07.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Markus, czy tylko wieczorami w domu bywasz?wybrałabym sie do Ciebie, a ja słaby kierowca jestem i po nocy boje sie jezdzic po tych zakretasach Tak źle ze mną nie jest Zwykle gdzieś w granicach 17 podchodzę do lądowania. Gorzej z dodzwonieniem się do mnie przed 21, gdyż pracuję wokół domu i nie słyszę telefonu, a komórkę zawsze zapomne .to, moze dizisja bym do Ciebie wpadla, tak ok 17.30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 08.07.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Markus, czy tylko wieczorami w domu bywasz?wybrałabym sie do Ciebie, a ja słaby kierowca jestem i po nocy boje sie jezdzic po tych zakretasach Tak źle ze mną nie jest Zwykle gdzieś w granicach 17 podchodzę do lądowania. Gorzej z dodzwonieniem się do mnie przed 21, gdyż pracuję wokół domu i nie słyszę telefonu, a komórkę zawsze zapomne .to, moze dizisja bym do Ciebie wpadla, tak ok 17.30? WAL JAK W DYM - może być nawet 1700. Chyba zrobię dzisiaj wyjście z pracy "po angielsku". Aha, i wyglądam trochę lepiej od tego zawodnika obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 08.07.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Markus, czy tylko wieczorami w domu bywasz?wybrałabym sie do Ciebie, a ja słaby kierowca jestem i po nocy boje sie jezdzic po tych zakretasach Tak źle ze mną nie jest Zwykle gdzieś w granicach 17 podchodzę do lądowania. Gorzej z dodzwonieniem się do mnie przed 21, gdyż pracuję wokół domu i nie słyszę telefonu, a komórkę zawsze zapomne .to, moze dizisja bym do Ciebie wpadla, tak ok 17.30? WAL JAK W DYM - może być nawet 1700. Chyba zrobię dzisiaj wyjście z pracy "po angielsku". Aha, i wyglądam trochę lepiej od tego zawodnika obok to, podaj jeszcze jakies namiary, bo ze zdjecia boje sie ze jeszcze sie komus do domu wladuje.Gierga, a moze Ty tez bedziesz w tym czasie w bojano-city Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 08.07.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Bojano-Osada, Bolesława Krzywoustego 14. Najśliczniejszy w okolicy, jasnooliwkowy domek (grunt to skromność ) Zadzwoń 693-482-533 to Cię naprowadzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 08.07.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Bojano-Osada, Bolesława Krzywoustego 14. Najśliczniejszy w okolicy, jasnooliwkowy domek (grunt to skromność ) Zadzwoń 693-482-533 to Cię naprowadzę.Oki, zadzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 08.07.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Ponieważ moje schody są półokrągłe, a taras biegnie po skosie - umawialiśmy się na kwotę, nie na metry. Kafelkarz, Pan Andrzej - 604453930. Duże dzięki za namiary, Właściwie potrzebuję kafelkarza do wielu robót - czeka mnie łazienka, kuchnia i dopiera później taras, ale nie zawadzi zapytać jeśli jest taki dobry jak mówiłeś. Pozdrowienia Grody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 08.07.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Ponieważ moje schody są półokrągłe, a taras biegnie po skosie - umawialiśmy się na kwotę, nie na metry. Kafelkarz, Pan Andrzej - 604453930. Duże dzięki za namiary, Właściwie potrzebuję kafelkarza do wielu robót - czeka mnie łazienka, kuchnia i dopiera później taras, ale nie zawadzi zapytać jeśli jest taki dobry jak mówiłeś. Pozdrowienia Grody Pan Andrzej u mnie robił na zewnątrz, ale u sąsiadów robił cały dom, a obecnie robi ich drugi garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts