Gierga 11.07.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 GOSIA - niestety nie było mnie w weekend na działce :*( (w ogóle w Polsce ). Ale zapraszam serdecznie na moją działeczkę BĘDZIE MI BARDZO MIŁO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.07.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 GOSIA - niestety nie było mnie w weekend na działce :*( (w ogóle w Polsce ). Ale zapraszam serdecznie na moją działeczkę BĘDZIE MI BARDZO MIŁOJasne, na pewno wpadne do siebie tez zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 11.07.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Witam wszystkich po długim okresie nieobecności. Cieszy mnie postęp prac i wysoka aktywność nowych. Martwi niska (oprócz naprawdę stałego Markusa) aktywność "starych" forumowiczów włącznie ze mną. Chyba tak trochę jest, że jak nabieramy doświadczenia i kończymy budowę to jakoś tak na formum się już nie wchodzi ... Informacyjnie dla Was - od piątku mam okna i drzwi i dom wreszcie wygląda jak dom. Produkt super, ekipa montażowa bez zastrzeżeń. Godne polecenia - firma Bracia Bertrand z Luzina, salon handlowy w Rumii z bardzo miłą panią Renatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 11.07.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Produkt super, ekipa montażowa bez zastrzeżeń. Godne polecenia - firma Bracia Bertrand z Luzina, salon handlowy w Rumii z bardzo miłą panią Renatą. A Ty jesteś pewien że Wiola tego nie czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 11.07.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Produkt super, ekipa montażowa bez zastrzeżeń. Godne polecenia - firma Bracia Bertrand z Luzina, salon handlowy w Rumii z bardzo miłą panią Renatą. A Ty jesteś pewien że Wiola tego nie czyta Bez obaw. Wiola ma dokładnie takie same zdanie w tym temacie. Jak również o bardzo miłym montażyście - panie Irku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 11.07.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 No to 30 m2 to na pewno nie będzie klitka Uszy do góry ale sam salon ma 20 tzn 3x6 plus te troche przy schodach Gosiu, kilka krótkich pytanek: czy w salonie będzie miejsce na stół jadalniany i na niski stół przy którym Ty i goście będziecie pijali kawę? czy masz w salonie kominek? czy salon to miejsce w którym wszyscy będą się gromadzić, oglądać telewizje, dzieci będą odrabiały lekcje a Ty będziesz chciała poczytać książkę? czy kuchnia będzie chociaż okresowo oddzielana ruchomymi drzwiami od pokoju (nie spodziewani goście i naczynia nie pozmywane wówczas takie drzwi są bardzo przydatne)? Jeżeli na wszystkie powyższe pytania odpowiesz TAK, wówczas uwazam że 20m2 to za mało a Twoje obawy są słuszne. Nie należy bać się zmian jeżeli wynikają one ze słusznych obaw. To ostatnia chwila aby coś jeszcze zmienić a nikt z nas nie jest nieomylny więc na etapie projektu architekt mógł popełnić błąd. Jeżeli chcesz to mogę rzucuć okiem na Twój projekt, może architekta ograniczyły jakieś ściany noiśne lub schody, może da się jeszcze coś z tym zrobić. Najlepiej abyś mi na priva przesłała zeskanowany rzut albo rysunek w formie .dwg (AutoCad) ewentualnie powiedz gdzie mam podjechać to się umówimy. U mnie ściany fundamentowe wykonane, piasek przywieziony i zagęszczony warstwami, wylewka posadzki na gruncie zrobiona (przed tem oczywiście ułożono rury kanalizacyjne), do środy ściany fundamentowe ocieplą styropianem i zaizolują przeciwwilgociowo. Od środu murują ściany nadziemia. Trzymajcie kciuki! Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.07.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 No to 30 m2 to na pewno nie będzie klitka Uszy do góry ale sam salon ma 20 tzn 3x6 plus te troche przy schodach Gosiu, kilka krótkich pytanek: czy w salonie będzie miejsce na stół jadalniany i na niski stół przy którym Ty i goście będziecie pijali kawę? czy masz w salonie kominek? czy salon to miejsce w którym wszyscy będą się gromadzić, oglądać telewizje, dzieci będą odrabiały lekcje a Ty będziesz chciała poczytać książkę? czy kuchnia będzie chociaż okresowo oddzielana ruchomymi drzwiami od pokoju (nie spodziewani goście i naczynia nie pozmywane wówczas takie drzwi są bardzo przydatne)? Jeżeli na wszystkie powyższe pytania odpowiesz TAK, wówczas uwazam że 20m2 to za mało a Twoje obawy są słuszne. Nie należy bać się zmian jeżeli wynikają one ze słusznych obaw. To ostatnia chwila aby coś jeszcze zmienić a nikt z nas nie jest nieomylny więc na etapie projektu architekt mógł popełnić błąd. Jeżeli chcesz to mogę rzucuć okiem na Twój projekt, może architekta ograniczyły jakieś ściany noiśne lub schody, może da się jeszcze coś z tym zrobić. Najlepiej abyś mi na priva przesłała zeskanowany rzut albo rysunek w formie .dwg (AutoCad) ewentualnie powiedz gdzie mam podjechać to się umówimy. U mnie ściany fundamentowe wykonane, piasek przywieziony i zagęszczony warstwami, wylewka posadzki na gruncie zrobiona (przed tem oczywiście ułożono rury kanalizacyjne), do środy ściany fundamentowe ocieplą styropianem i zaizolują przeciwwilgociowo. Od środu murują ściany nadziemia. Trzymajcie kciuki! PozdrówkiFajnie masz, na wszystkie twoje pytania, oprócz kominka odpowiedziłam NIE mam jadalnie oddzielna, pokój do pracy, kuchnie i salon bedzie tylko do ogladania tv i siedzenia przy kominku.Pzresle ci rzuty mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arco 11.07.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Słuchajcie mam takie pytanie. Kończą mi stawiać ścianki fundamentowe. Przepusty są/będą na kanalizację. Jak natomiast ma się sprawa z wodą i doprowadzeniem powietrza do kominka? Czy te rury idą w posadzce - tak mi mówi wykonawca. I jeszcze co do odkurzacza centralnego. Czy jego instalacja idzie w posadzce, w ścianie, czy w jakiś inny sposób np. pod posadzką? Będe wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 11.07.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Słuchajcie mam takie pytanie. Kończą mi stawiać ścianki fundamentowe. Przepusty są/będą na kanalizację. Jak natomiast ma się sprawa z wodą i doprowadzeniem powietrza do kominka? Czy te rury idą w posadzce - tak mi mówi wykonawca. I jeszcze co do odkurzacza centralnego. Czy jego instalacja idzie w posadzce, w ścianie, czy w jakiś inny sposób np. pod posadzką? Będe wdzięczny za pomoc. Cześć! Faktycznie często spotykam się z doprowadzaniem zimnego powietrza pod kominek w warstwach wykończeniowych posadzki na gruncie. Moim zdaniem to nie najlepsze rozwiązanie gdyż kanał z zimnym powietrzem biegnący ponad warstwą ocieplenia będzie swego rodzaju mostkiem termicznym. Jeżeli więc wiesz gdzie będzie kominek to poprowadź rurę odrazu pod warstwą izolacji termicznej. O centralnym odkurzaczu niewiele wiem, więc najlepiej zapytać jakiegoś handlowca, który to dostarcza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.07.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Co do wody - u mnie rury ida w peszlu lub (grzewcze ) w otulinie. Co do doprowadzenia powietrza to przecież w kominku ono sie podgrzewa nie? A co do mostków to powietrze jest izolatorem czy przewodnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.07.2005 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Jak natomiast ma się sprawa z wodą i doprowadzeniem powietrza do kominka? Czy te rury idą w posadzce - tak mi mówi wykonawca. I jeszcze co do odkurzacza centralnego. Czy jego instalacja idzie w posadzce, w ścianie, czy w jakiś inny sposób np. pod posadzką? Będe wdzięczny za pomoc. Rury od wody najlepiej położyć w pierwszej warstwie izolacji podłogi (w otulinach ocieplających), np gdy dajesz styropian 2 x 5 cm, to w dolnej warstwie. Powietrze do kominka pod chudziakiem i tak samo z rurami od odkurzacza centralnego. W odkurzaczu centralnym, w ścianach biegną tylko odcinki pomiędzy gniazdem a rurą pod posadzką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.07.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Witam Kolia - i pomogla mini ? Jezeli dopiero wybierasz sie do Stezycy to zapraszam na odwiedziny .Od przyszlego pon. bedziemy z rodzinka na naszym ranczo ,jezeli macie ochote zapraszam -stroje kompielowe obowiazkowe-100m do jednego jeziora i 200 m do nastempnego. sp greganna Musiałam wyjechać i jeszcze nie dotarłam do Stężycy, mam nadzieję że w tym tygodniu mi się uda, chociaż to też nic pewnego. Dzięki za zaproszenie, a ten Wasz kawałek ziemi to gdzie dokladnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.07.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Nie było mnie przez kilka dni a Wy tyle napisaliście! Jak widać sezon budowlany trwa. Joola - piękna poręcz, jak znajdziesz wykonawców i nie będą to kosmiczne pieniądze to pochwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 12.07.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 A ja jeszcze raz ponawiam prośbę o namiary na sprawdzonych murarzy. Póki co zostaliśmy na lodzie i nie ma kto nam zrobić schodów, tarasów i położyć kostki brukowej. Joola, Markus - w Was cała nadzieja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.07.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 A ja jeszcze raz ponawiam prośbę o namiary na sprawdzonych murarzy. Póki co zostaliśmy na lodzie i nie ma kto nam zrobić schodów, tarasów i położyć kostki brukowej. Joola, Markus - w Was cała nadzieja! Ja, Wam moge podac, ale moi koncza ok 15.08 i jestem z nich bardzo, zadowolona, jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.07.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Po ile kupowaliście ostatnio beton? Żebym wiedziała do jakiej ceny powinnam dojśc jak zacznę się targować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.07.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Po ile kupowaliście ostatnio beton? Żebym wiedziała do jakiej ceny powinnam dojśc jak zacznę się targować B20 po 170 zł z Uniconu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.07.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Po ile kupowaliście ostatnio beton? Żebym wiedziała do jakiej ceny powinnam dojśc jak zacznę się targować B20 po 170 zł z Uniconu A pompa osobno? czy już w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.07.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Po ile kupowaliście ostatnio beton? Żebym wiedziała do jakiej ceny powinnam dojśc jak zacznę się targować B20 po 170 zł z Uniconu A pompa osobno? czy już w tej cenie?Niestety oddzielnie, cos ok 15 zł do m, tasmociag wychodzi tanszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.07.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 A ja jeszcze raz ponawiam prośbę o namiary na sprawdzonych murarzy. Póki co zostaliśmy na lodzie i nie ma kto nam zrobić schodów, tarasów i położyć kostki brukowej. Joola, Markus - w Was cała nadzieja! Podaje namiary na Jankowskiego (605 400 172) chociaż obawiam się, że do takiej "drobnicy" w środku sezonu trudno go będzie wyrwać. Ale może zna jakąś wolną ekipę. Kostkę brukową kładę sam i niestety tu Ci nie pomogę. Pamietam tylko że kiedyś przewijało sie na Forum nazwisko pewnego brukarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts