joola 18.07.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Gosia@ gdzie ta wystawa, na hipodromie? I czy idziesz ze swoją piesuską Joolu, wystawa była w Gdyni i.....na nia nie zdazyłam a moja psina bedzie wystawiana w Sopocie w sierpniu.Zapraszam Jeszcze raz dzieki za namiary Oj Gosia@, jak będzie wystawa, to daj znać plizzz-ja zawsze chcę pójść i...zawsze zapominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.07.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Gosia@ gdzie ta wystawa, na hipodromie? I czy idziesz ze swoją piesuską Joolu, wystawa była w Gdyni i.....na nia nie zdazyłam a moja psina bedzie wystawiana w Sopocie w sierpniu.Zapraszam Jeszcze raz dzieki za namiary Oj Gosia@, jak będzie wystawa, to daj znać plizzz-ja zawsze chcę pójść i...zawsze zapominam Dam na pewno, bo to nasz debiut wystawowy bedzie na poczatku sierpnia tez jest wystawa kotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 18.07.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Gosia@ gdzie ta wystawa, na hipodromie? I czy idziesz ze swoją piesuską Joolu, wystawa była w Gdyni i.....na nia nie zdazyłam a moja psina bedzie wystawiana w Sopocie w sierpniu.Zapraszam Jeszcze raz dzieki za namiary Oj Gosia@, jak będzie wystawa, to daj znać plizzz-ja zawsze chcę pójść i...zawsze zapominam Dam na pewno, bo to nasz debiut wystawowy bedzie na poczatku sierpnia tez jest wystawa kotów No, to będę trzymać kciukasy, bo piesusa śliczniasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 18.07.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 słuchajcie juz slepa jestem od patrzenia w monitor powiedzcie, co sie robi dalej?Mam połozny dach i co????chodzi mi oto co musze miec zrobione pzred montazem okien Ty masz już dach położony ?!?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.07.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 słuchajcie juz slepa jestem od patrzenia w monitor powiedzcie, co sie robi dalej?Mam połozny dach i co????chodzi mi oto co musze miec zrobione pzred montazem okien Ty masz już dach położony ?!?!?!?!Markus, az taka szyba, to ja nie jestem Dopytuje sie bo prace chce sobie zaplanowac i przymierzam sie do zamówienia okien.Na razie mam sciany i kominy, a w sobote strop lany, az sie boje bo mam lany znowu popłyne z kasa, zamawianie betonu o drgawki mnie przyprawia.Chcielismy wpasc do Ciebie w niedziele, ale głupio było bez zapowiedzi.Nalot u Wlowików sie nie udał, bo gdzie chyba polezli, o ile dobrze trafilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 18.07.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 GOSI@ - ale odpowiadając na Twoje pytanie - sztuka budowlana i "Murator" mówią, że jeżeli planujesz okna drewniane, to tynki wewnętrzne powinny zostać wykonane przed ich wstawieniem. W przypadku okien plastikowych tynki wykonuje się po wstawieniu. Tynkarze bez względu na okna będą Cie przekonywać, żeby prace wykonywać po ich wstawieniu. Głównym powodem jest to, że przy oknach unika się zbyt szybkiego wysuszania tynków (niedawne 30C). Przed tynkowaniem powinnaś mieć również wylany chudziak na gruncie. W odwrotnej kolejności zafajdasz chudziakiem tynki. A skoro chudziak to dobrze by było miec już rozprowadzoną kanalizę i wodę oraz ewentualnie rury od odkurzacza centralnego plus doprowadzenie powietrza do kominka. No dobra skończę juz bo jeszcze w deprechę wpadniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 18.07.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Chcielismy wpasc do Ciebie w niedziele, ale głupio było bez zapowiedzi.Nalot u Wlowików sie nie udał, bo gdzie chyba polezli, o ile dobrze trafilismy A trzeba było. Na drugi raz wal śmiało. Dla spragnionych mam zawsze wodę mineralną, dla bardzo spragnionych też mam wodę .... Gorzej z głodnymi bo dla jednego nie opłaca sie gotować, ale zupka chińska zawsze się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 18.07.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Gosia@, tak jak Ci mówiłam tynki miałam przed oknami. Kup chłopakom folię (grubszą i w miarę przeźroczystą) a oni już sobie poradzą, zabiją otwory deskami z naciągniętą folią dokładnie żeby im nie wiało a Tobie przy okazji tynki tak szybko nie wyschną. Najlepiej też jakbyś zgrała elektryka z tynkarzami, tzn zaraz za nim niech wchodzą tynkarze, to może uchroni Cię to przed kradzieżą instalacji W ostateczności zawsze można spędzić parę nocek pod namiotem-oczywiście z piesusem (jeśli pogoda dopisze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 18.07.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Co do kostki i tarasów, to u mnie będzie robić firma z Osowy "BAOBAB"(przy rondzie koło Castoramy). Sprawdzili się u sąsiada, widzieliśmy ich prace u innych, dają trzy lata gwarancji, robią kompleksowo (także płoty, odwodnienia). Nie wiem tylko jak z terminami, ale obawiam się że na "wczoraj", to może być problem. Joola, dzwoniłam dziś do nich z pytaniem o ceny. Pani podała orientacyjnie, w zależności od rodzaju kostki. Faktycznie oferują kompleksowo: cena zawieraz kostkę, piach, beton, robociznę... Czy przeliczałaś czy to sie faktycznie opłaca? Bo może taniej jest wziąć "pana Zenka" , który zrobi za 20 PLN a całą resztę kupić samemu? Jak Ci się to kalkuluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 18.07.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Co do kostki i tarasów, to u mnie będzie robić firma z Osowy "BAOBAB"(przy rondzie koło Castoramy). Sprawdzili się u sąsiada, widzieliśmy ich prace u innych, dają trzy lata gwarancji, robią kompleksowo (także płoty, odwodnienia). Nie wiem tylko jak z terminami, ale obawiam się że na "wczoraj", to może być problem. Joola, dzwoniłam dziś do nich z pytaniem o ceny. Pani podała orientacyjnie, w zależności od rodzaju kostki. Faktycznie oferują kompleksowo: cena zawieraz kostkę, piach, beton, robociznę... Czy przeliczałaś czy to sie faktycznie opłaca? Bo może taniej jest wziąć "pana Zenka" , który zrobi za 20 PLN a całą resztę kupić samemu? Jak Ci się to kalkuluje? Szczerze mówiąc, to nie sprawdzałam jak, to jest gdzie indziej...ale chyba kiedyś ktoś podawał, że brukarz bierze za ułożenie kostki ok. 40zł do tego sama kostka powiedzmy ok.40-45zł (zależy oczywiście jaka) plus piasek plus beton...nas cała impreza ma wynieść ok.95zł za m2 przy cenie kostki j/w. Do tego jak już pisałam ludziska sprawdzeni, więc chyba warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 18.07.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Witam - Kolejne poszukiwania... Szukam fachowca, który wykończy mie wszystkie elementy drewniane (szlifowanie, impregnacja, etc), wraz z wybudowaniem drewnianych schodów, balustrad na tarasie i na balkonoie +na końcu malowanie / lakierowanie lub bejcowanie. No i oczywiście aby był nie za drogi, ale solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.07.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 GOSI@ - ale odpowiadając na Twoje pytanie - sztuka budowlana i "Murator" mówią, że jeżeli planujesz okna drewniane, to tynki wewnętrzne powinny zostać wykonane przed ich wstawieniem. W przypadku okien plastikowych tynki wykonuje się po wstawieniu. Tynkarze bez względu na okna będą Cie przekonywać, żeby prace wykonywać po ich wstawieniu. Głównym powodem jest to, że przy oknach unika się zbyt szybkiego wysuszania tynków (niedawne 30C). Przed tynkowaniem powinnaś mieć również wylany chudziak na gruncie. W odwrotnej kolejności zafajdasz chudziakiem tynki. A skoro chudziak to dobrze by było miec już rozprowadzoną kanalizę i wodę oraz ewentualnie rury od odkurzacza centralnego plus doprowadzenie powietrza do kominka. No dobra skończę juz bo jeszcze w deprechę wpadniesz Masz racje Landeman, przekonywał mnie, ze najpierw okna, a potem tynki a o co dokładnie chodzi z tym wysuszaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.07.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Gosia@, tak jak Ci mówiłam tynki miałam przed oknami. Kup chłopakom folię (grubszą i w miarę przeźroczystą) a oni już sobie poradzą, zabiją otwory deskami z naciągniętą folią dokładnie żeby im nie wiało a Tobie przy okazji tynki tak szybko nie wyschną. Najlepiej też jakbyś zgrała elektryka z tynkarzami, tzn zaraz za nim niech wchodzą tynkarze, to może uchroni Cię to przed kradzieżą instalacji W ostateczności zawsze można spędzić parę nocek pod namiotem-oczywiście z piesusem (jeśli pogoda dopisze)a, planowania tak tzreba bedzie zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.07.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Chcielismy wpasc do Ciebie w niedziele, ale głupio było bez zapowiedzi.Nalot u Wlowików sie nie udał, bo gdzie chyba polezli, o ile dobrze trafilismy A trzeba było. Na drugi raz wal śmiało. Dla spragnionych mam zawsze wodę mineralną, dla bardzo spragnionych też mam wodę .... Gorzej z głodnymi bo dla jednego nie opłaca sie gotować, ale zupka chińska zawsze się znajdzie nam dwa razy nie trzeba powtarzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 18.07.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 ile płaciliscie Lademanowi za m2 tynków???Bo nie wiem czy mam sie targowac Gosiu, czy możesz mi na priva podać namiary na pana Lademana? Ja tynki będę robił w przyszłym roku, ale przydadzą się już teraz Jakie tynki robisz? gipsowe czy inne?[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 18.07.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Do płyt g/k polecam Kozerskich. U nas kładli w pokoju dziennym i jest super. Kiedyś wklejałam namiary na nich z innej okazji. Ewa- baaardzo CIe proszę o te namiary. Możesz mi przesłać na priva. Z góry dziękuję. I ja poprosze na priva namiary na Kozerskich. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.07.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 ile płaciliscie Lademanowi za m2 tynków???Bo nie wiem czy mam sie targowac Gosiu, czy możesz mi na priva podać namiary na pana Lademana? Ja tynki będę robił w przyszłym roku, ale przydadzą się już teraz Jakie tynki robisz? gipsowe czy inne?[/code] dzieki jooli moge i masz racje zapisuj, ja zapsywałam juz dawni i.....pogubiłam Miły facet, ale w maliny z oknami chcial wpedzic Dam rano, oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 18.07.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 ile płaciliscie Lademanowi za m2 tynków???Bo nie wiem czy mam sie targowac Gosiu, czy możesz mi na priva podać namiary na pana Lademana? Ja tynki będę robił w przyszłym roku, ale przydadzą się już teraz Jakie tynki robisz? gipsowe czy inne?[/code] dzieki jooli moge i masz racje zapisuj, ja zapsywałam juz dawni i.....pogubiłam Miły facet, ale w maliny z oknami chcial wpedzic Dam rano, oki Oki i jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 18.07.2005 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 ma ktoś do polecenia kogoś kto wykona projekt przyłącza gazowego i przyłącze? sprawnie szybko, tanio i dobrze ? dzięki z góry Zapomniałem nazwiska (Kubacki ?) tel. 0501031930 - szef firmy Amet, Oliwa ul. Droszyńskiego. One poleci Ci osobę do projektu (taka pani z Wrzeszcza, ale jej namiarów już nie mam), a sam wykona przyłącze wraz z całą potrzebną dokumentacją (tak, że idziesz tylko podpisać umowę z gazownią) dzięki za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 19.07.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Co do kostki i tarasów, to u mnie będzie robić firma z Osowy "BAOBAB"(przy rondzie koło Castoramy). Sprawdzili się u sąsiada, widzieliśmy ich prace u innych, dają trzy lata gwarancji, robią kompleksowo (także płoty, odwodnienia). Nie wiem tylko jak z terminami, ale obawiam się że na "wczoraj", to może być problem. Joola, dzwoniłam dziś do nich z pytaniem o ceny. Pani podała orientacyjnie, w zależności od rodzaju kostki. Faktycznie oferują kompleksowo: cena zawieraz kostkę, piach, beton, robociznę... Czy przeliczałaś czy to sie faktycznie opłaca? Bo może taniej jest wziąć "pana Zenka" , który zrobi za 20 PLN a całą resztę kupić samemu? Jak Ci się to kalkuluje? Szczerze mówiąc, to nie sprawdzałam jak, to jest gdzie indziej...ale chyba kiedyś ktoś podawał, że brukarz bierze za ułożenie kostki ok. 40zł do tego sama kostka powiedzmy ok.40-45zł (zależy oczywiście jaka) plus piasek plus beton...nas cała impreza ma wynieść ok.95zł za m2 przy cenie kostki j/w. Do tego jak już pisałam ludziska sprawdzeni, więc chyba warto Pan Krauze podawany na forum bierze 20 PLN więc potencjalnie może być trochę taniej. No, w każdym razie mam o czym myśleć i kalkulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts