kolia 21.07.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Znalazłam deski do deskowania dachu, impregnowane ciśnieniowo, z "papierówek" co podobno oznacza, że są z młodych drzew z których robią papier. W innym tartaku powiedzieli mi, że takie deski mogą się odkształcać, ale jak są tańsze to i tak na moim miejscu by je wzięli, w końcu to nie więźba. No i ma zagwozdkę: brać czy nie brać? Muszę przyznać, że najbardziej w tym wszystkim podoba mi się impregnacja. A tak przy okazji to deski też mają byc impregnowane, czy tylko więźba? No i co, nikt nie ma zdania na temat desek papierówek czy impregnacji w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrek 21.07.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Od jakiegoś czasu zaglądamy na forum i czas najwyższy się przywitać. Mieszkamy na Dąbrowie w Gdyni (jeszcze 2 tygodnie), potem Gdańsk-Osowa na czas budowy, a potem Borkowo k/Żukowa W przyszłym tygodniu zamierzamy dostać decyzję o warunkach zabudowy a we wrześniu (sic!) ruszyć z budową. Będzie to Dom pod Modrzewiem 2+ Archonu, ze ścianami 2-warstwowymi silikat+wełna. Obecnie szukamy: 1) inspektora nadzowru/kierownika budowy, 2) hurtowni materiałów budowlanych, 3) wykonawców prac przewidzianych do końca roku (tj. roboty ziemne, fundamenty, ściany, stropy i dach) Wiemy, że to ambitny plan, ale mamy spóźnienie z papierkami i musimy je nadgonić. i to tyle, Ola i Bartek Pewnie tyle na poczatek Jezeli chodzi o kierownika budowy to polecam: Jan Rąbca GSM:603-608-177, jezeli chodzi o hurtownie to PATOKA w Lublewieinnych nie moge polecic bo moja ekipa jest az z pod Piotrkowa Trybunalskiego ale jest swietna. No chyba, ze bardzo byscie chcieli. Aha. Roboty ziemne to Zbigniew Rolbiecki GSM501-192-527 Pozdrowko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrek 21.07.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Znalazłam deski do deskowania dachu, impregnowane ciśnieniowo, z "papierówek" co podobno oznacza, że są z młodych drzew z których robią papier. W innym tartaku powiedzieli mi, że takie deski mogą się odkształcać, ale jak są tańsze to i tak na moim miejscu by je wzięli, w końcu to nie więźba. No i ma zagwozdkę: brać czy nie brać? Muszę przyznać, że najbardziej w tym wszystkim podoba mi się impregnacja. A tak przy okazji to deski też mają byc impregnowane, czy tylko więźba? No i co, nikt nie ma zdania na temat desek papierówek czy impregnacji w ogóle? Impregnacja zabezpieczy przed woda (deszczem) ale nie przed wysychaniem. A drewno ma to do siebie, ze jak wysycha to robi rozne dziwne "wolty". Ale wysezonowanego drewna na wiezbe i deski to raczej nie znajdziesz (chyba, ze z wlasnego tartaku ). Ciesle to sie smieja, ze dzis na drzewie spiewa ptak a jutro jest juz na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 21.07.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Witajcie w klubie U mnie też robił Lademan. No i właśnie - tynki już wyschły, no przynajmniej są białe i ... trochę nie wygląda to tak jak sobie wyobrażałam Jakieś rysy tu i tam. Najpierw myślałam żeby wołać Lademana do poprawek, ale chyba to szlifowanie, o któym mówicie jest receptą na gładkie jak niemowlęcia I teraz pytanie laika: czym i jak szlifować? Bo ze szlifowaniem kojarzy mi się papier ścierny Czy to o to chodzi? W każdej Castoramie czy innym OBI znajdziesz siatki do szlifowania. Ja brałem do wstępnego 80 i poprawiałem 120. Do tego dokupuje się taka "Packę" z rękojeścią na którą wspomnianą siatkę się przykręca. Ale przed wszelkim szlifowaniem pomaluj raz białą emulsją (wtedy dopiero szczęka Ci opadnie, bo wszystko wyłazi). Żeby osiągnąć od razu taki efekt, jakiego wszyscy oczekujemy to na drugi raz trzeba ściany wykończyc płytą K-G. Wtedy będzie lustro. Pewnie się straszliwie kurzy przy takim szlifowaniu zatem najlepiej to robić pewnie jeszcze przed kafelkami, podłogami itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 21.07.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Kurzy się koszmarnie. Przy g/k tez ale mniej-tam trzeba szlifować łąćzenia i to kilkakrotnie, żeby było dobrze. Jak chcecie lustro to polecam metoda z lampą. Ale zarobić się można a po malowaniu i tak coś wyjdzie. Także lepiej wyluzować. Albo malować z przecierką bo wtedy wszelkie niedociągnięcia nie będa widoczne. Ogólnie im ciemniejszy kolor tym więcej widać. Kafle przed szlifowaniem można kłaść. Ale fug nie radzę bo się zabrudzą-wiem z doświadczenia. To dla mnie chyba najgorszy etap budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 21.07.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Ups... a już myślałam że mam z górki . Że niby pomaluję, zamontuję krany i już... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 21.07.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Pomimo tego, że jeszcze się nie "namieszkałem" w naszym domku, to poniższy link zwalił mnie z nóg http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58155489 Znowu choruję na dom ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 21.07.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Pomimo tego, że jeszcze się nie "namieszkałem" w naszym domku, to poniższy link zwalił mnie z nóg http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58155489 Znowu choruję na dom ... Ale tam trzeba wtopić co najmniej 10x tyle co wynosi cena wywoławcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 21.07.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Pomimo tego, że jeszcze się nie "namieszkałem" w naszym domku, to poniższy link zwalił mnie z nóg http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58155489 Znowu choruję na dom ... Ale tam trzeba wtopić co najmniej 10x tyle co wynosi cena wywoławcza. Obawiam sie, ze to choroba nieuleczalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 21.07.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Pomimo tego, że jeszcze się nie "namieszkałem" w naszym domku, to poniższy link zwalił mnie z nóg http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58155489 Znowu choruję na dom ... Oż w m...dę , fajne to cudko! Tylko skąd taką kasę skroić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 21.07.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Ad 1 - Elektryk - Wiesław Lidzbarski (600 273 884) - zależy co chcesz. okablowanie pod omówione wymagania Tynki - Zdzisław Lademann (604 424 811) - ok 19-20 pln/m2 Doszły mnie słuchy kolego Rafale, żeś pan był w Bojanie, a nawet na mojej działce! I nic nie mówiłeś?!?! Wpadłbym z piwkiem ... pogadałoby się o fachowcach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 21.07.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Ad 1 - Elektryk - Wiesław Lidzbarski (600 273 884) - zależy co chcesz. okablowanie pod omówione wymagania Tynki - Zdzisław Lademann (604 424 811) - ok 19-20 pln/m2 Forumowi monopoliści ? Lidzbarski właśnie walczy u mnie - jest OK i godny polecenia. Lademan zaczyna od poniedziałku - zobaczymy. Mogę też dorzucić hydraulika - Jan Dziecielski tel. 602 740 079 - bardzo porządny gościu. Ciekawe z tym Lademannem - u mnie zaczyna od jutra, ale ma kilka ekip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 21.07.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 A ja dalej poszukuje kogoś na wykończenie tak zwanego zewnętrza, klinkier, parapety, tynk i podbitka i jakos szukam szukam i znaleśc nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 21.07.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Pomimo tego, że jeszcze się nie "namieszkałem" w naszym domku, to poniższy link zwalił mnie z nóg http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58155489 Znowu choruję na dom ... Oż w m...dę , fajne to cudko! Tylko skąd taką kasę skroić ? No ta cena wyjściowa, to mniej więcej cena domu każdego z Was po zamieszkaniu i jako takim wykończeniu + działka, a tu nie dość, że historia w każdym kącie, to 10 ha działki, piękny pałac ... Cena IMHO jest absolutnie rewelacyjna za taką budowlę. Normalnie takie rzeczy chodzą grubo powyżej 1 mln PLN, a stan wcale nie jest lepszy. Gdyby to było bliżej Gdańśka, to poważnie bym się zastanowił nad sprzedażą lub zamianą naszego domu W sobotę gram w Lotto, bo inaczej się nie uleczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 21.07.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Pomimo tego, że jeszcze się nie "namieszkałem" w naszym domku, to poniższy link zwalił mnie z nóg http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58155489 Znowu choruję na dom ... Oż w m...dę , fajne to cudko! Tylko skąd taką kasę skroić ? No ta cena wyjściowa, to mniej więcej cena domu każdego z Was po zamieszkaniu i jako takim wykończeniu + działka, a tu nie dość, że historia w każdym kącie, to 10 ha działki, piękny pałac ... Cena IMHO jest absolutnie rewelacyjna za taką budowlę. Normalnie takie rzeczy chodzą grubo powyżej 1 mln PLN, a stan wcale nie jest lepszy. Gdyby to było bliżej Gdańśka, to poważnie bym się zastanowił nad sprzedażą lub zamianą naszego domu W sobotę gram w Lotto, bo inaczej się nie uleczę Tylko ten cmentarz dawnych właścicieli w parku...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 21.07.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Od jakiegoś czasu zaglądamy na forum i czas najwyższy się przywitać. Mieszkamy na Dąbrowie w Gdyni (jeszcze 2 tygodnie), potem Gdańsk-Osowa na czas budowy, a potem Borkowo k/Żukowa W przyszłym tygodniu zamierzamy dostać decyzję o warunkach zabudowy a we wrześniu (sic!) ruszyć z budową. Będzie to Dom pod Modrzewiem 2+ Archonu, ze ścianami 2-warstwowymi silikat+wełna. Obecnie szukamy: 1) inspektora nadzowru/kierownika budowy, 2) hurtowni materiałów budowlanych, 3) wykonawców prac przewidzianych do końca roku (tj. roboty ziemne, fundamenty, ściany, stropy i dach) Wiemy, że to ambitny plan, ale mamy spóźnienie z papierkami i musimy je nadgonić. i to tyle, Ola i Bartek Pewnie tyle na poczatek Jezeli chodzi o kierownika budowy to polecam: Jan Rąbca GSM:603-608-177, jezeli chodzi o hurtownie to PATOKA w Lublewieinnych nie moge polecic bo moja ekipa jest az z pod Piotrkowa Trybunalskiego ale jest swietna. No chyba, ze bardzo byscie chcieli. Aha. Roboty ziemne to Zbigniew Rolbiecki GSM501-192-527 Pozdrowko Witam serdecznie, plan faktycznie ambitny, ale trzeba próbować Podaje namiary na wykonawce ścian w silce - Jana Sikora 603 363 699, trzeba u niego terminy ustawiać z rocznym wyprzedzeniem, ale uważam, że warto. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 21.07.2005 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 rispetto napisał: MarcinU napisał: rispetto napisał: Pomimo tego, że jeszcze się nie "namieszkałem" w naszym domku, to poniższy link zwalił mnie z nóg http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58155489 Znowu choruję na dom ... Oż w m...dę , fajne to cudko! Tylko skąd taką kasę skroić ? No ta cena wyjściowa, to mniej więcej cena domu każdego z Was po zamieszkaniu i jako takim wykończeniu + działka, a tu nie dość, że historia w każdym kącie, to 10 ha działki, piękny pałac ... Cena IMHO jest absolutnie rewelacyjna za taką budowlę. Normalnie takie rzeczy chodzą grubo powyżej 1 mln PLN, a stan wcale nie jest lepszy. Gdyby to było bliżej Gdańśka, to poważnie bym się zastanowił nad sprzedażą lub zamianą naszego domu W sobotę gram w Lotto, bo inaczej się nie uleczę Tylko ten cmentarz dawnych właścicieli w parku...... Pomijam sprzątanie, ale ile on musi potrzebować inwestycji, jeśli za takie grosze jest dostępny. (Jestem pod wrażeniem, jaki śliczny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 22.07.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Gosia@ gdzie ta wystawa, na hipodromie? I czy idziesz ze swoją piesuską Joolu, wystawa była w Gdyni i.....na nia nie zdazyłam a moja psina bedzie wystawiana w Sopocie w sierpniu.Zapraszam Jeszcze raz dzieki za namiary Oj Gosia@, jak będzie wystawa, to daj znać plizzz-ja zawsze chcę pójść i...zawsze zapominam Dam na pewno, bo to nasz debiut wystawowy bedzie na poczatku sierpnia tez jest wystawa kotów czy to ta 13-14 sierpnia na wyścigach?tak Witam wszystkich! A ja chciałem się pochwalić że moja psinka zdobyła w Gdyni brązowy medal(a w zeszłym roku złoto). Teraz zgłosiłem ją na wystawę w Chojnicach(07-08-2005) i w Sopocie.Gratuluje, a jaka rasa? Golden Retriever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 22.07.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Gosia@ gdzie ta wystawa, na hipodromie? I czy idziesz ze swoją piesuską Joolu, wystawa była w Gdyni i.....na nia nie zdazyłam a moja psina bedzie wystawiana w Sopocie w sierpniu.Zapraszam Jeszcze raz dzieki za namiary Oj Gosia@, jak będzie wystawa, to daj znać plizzz-ja zawsze chcę pójść i...zawsze zapominam Dam na pewno, bo to nasz debiut wystawowy bedzie na poczatku sierpnia tez jest wystawa kotów czy to ta 13-14 sierpnia na wyścigach?tak Witam wszystkich! A ja chciałem się pochwalić że moja psinka zdobyła w Gdyni brązowy medal(a w zeszłym roku złoto). Teraz zgłosiłem ją na wystawę w Chojnicach(07-08-2005) i w Sopocie.Gratuluje, a jaka rasa? Golden Retriever Dla nas też wystawa w Gdyni była debiutem i zdobyliśmy pierwszą lokatę , medal też ale wyjątkowo, bo była to wstawa jubileuszowa a startowaliśmy w klasie szczeniąt . W Sopocie też się pojawimy, mam nadzieję, że będziemy się już mniej stresować Paweł, gratulację, bo widzę, że miałeś sporą konkurencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 22.07.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Gosia@ gdzie ta wystawa, na hipodromie? I czy idziesz ze swoją piesuską Joolu, wystawa była w Gdyni i.....na nia nie zdazyłam a moja psina bedzie wystawiana w Sopocie w sierpniu.Zapraszam Jeszcze raz dzieki za namiary Oj Gosia@, jak będzie wystawa, to daj znać plizzz-ja zawsze chcę pójść i...zawsze zapominam Dam na pewno, bo to nasz debiut wystawowy bedzie na poczatku sierpnia tez jest wystawa kotów czy to ta 13-14 sierpnia na wyścigach?tak Witam wszystkich! A ja chciałem się pochwalić że moja psinka zdobyła w Gdyni brązowy medal(a w zeszłym roku złoto). Teraz zgłosiłem ją na wystawę w Chojnicach(07-08-2005) i w Sopocie.Gratuluje, a jaka rasa? Golden Retriever Dla nas też wystawa w Gdyni była debiutem i zdobyliśmy pierwszą lokatę , medal też ale wyjątkowo, bo była to wstawa jubileuszowa a startowaliśmy w klasie szczeniąt . W Sopocie też się pojawimy, mam nadzieję, że będziemy się już mniej stresować Paweł, gratulację, bo widzę, że miałeś sporą konkurencję. Dziękuję, mam nadzieję że na innych wystawach będzie jeszcze lepiej, a jeżeli nie, to nic - zabawa i emocje i tak sięgają zenitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts