joola 24.07.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 I czy złapałaś jakiś kontakt z pawłem001, bo ja też muszę się z nim skontaktować. Witam Jutro będę w Osowej u klientów, więc mogę podjechać. To super, ja też przekręcę, bo już chyba czas najwyższy abym zamontowała szufelkę w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 24.07.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Witam, właśnie wróciłam z króciutkiego urlopu, bo budowa... ech Joola masz już elewację - a kto jeśli można wiedzieć ją robił? Ja zamówiłam już rok temu Klachowicza ma mi robić na początku września, ale od jakiegoś miesiąca nie mogę się z nim skontaktować. Ciągle w komórce słyszę, że abonent aktualnie jest nieosiągalny i już zaczynam się niepokoić. Czy ktoś z Was wie może czy coś się z nim stało? A może ktoś ma z nim kontakt? Bardzo będę wdzięczna za jakieś info. A jednocześnie chyba powinnam się zacząć rozglądać za kimś innym równie sprawdzonym, bo muszę się wprowadzic w listopadzie i bez ocieplenia będzie nam raczej zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 24.07.2005 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Witam, właśnie wróciłam z króciutkiego urlopu, bo budowa... ech Joola masz już elewację - a kto jeśli można wiedzieć ją robił? Ja zamówiłam już rok temu Klachowicza ma mi robić na początku września, ale od jakiegoś miesiąca nie mogę się z nim skontaktować. Ciągle w komórce słyszę, że abonent aktualnie jest nieosiągalny i już zaczynam się niepokoić. Czy ktoś z Was wie może czy coś się z nim stało? A może ktoś ma z nim kontakt? Bardzo będę wdzięczna za jakieś info. A jednocześnie chyba powinnam się zacząć rozglądać za kimś innym równie sprawdzonym, bo muszę się wprowadzic w listopadzie i bez ocieplenia będzie nam raczej zimno Ja mam dobrego goscia od elewacji, bede sie z nim widziała w srode, jak chcesz to moge Ci podac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 25.07.2005 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 gosi@ - bardzo chcę, choć ciągle mam nadzieję, że u Klachowicza to raczej kłopot z telefonem i może ktoś z Was wie cos o NIM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 25.07.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Ciekawe z tym Lademannem - u mnie zaczyna od jutra, ale ma kilka ekip Od piątku juz wiem, że nie zacznie od poniedziałku tylko najwczesniej od środy czyli zapewne po Tobie. Daj znać jak postęp prac cobym wiedział kiedy się przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 25.07.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Parę stron temu pisałem w superlatywach firmie Bertrand robiącej okna i drzwi. I tak teraz zastanawiam się dlaczego firmy z pozoru super wykladają się na relatywnie prostych sprawach reklamacyjnych. Wygląda na to, że duża ilość dostaw i montaży uniemożliwia znalezienie czasu na poprawki błędów. I tym mnie wkurzyli - 2 tygodnie czekałem na ich przyjazd, umówili się na piątek rano, byli o 14 i z kilku spraw zrobili w zasadzie 1 i trochę drugiej. Po telefonie w sobotę próbowali odwlec to o kolejne 2 tygodnie i dopiero porządna awantura skłoniła ich do umówienia terminu na wtorek. Zobaczymy czy się pojawią. Wniosek z całości - pomimo jakichkolwiek konieczności czasowych (zamknąć całość domu) nie należy dokonać odbioru w razie zastrzeżeń. Zawsze jak coś jest u nich na produkcji to koli w oczy i szybcie to zrobią niż jak jest wstawione i czeka na poprawki. No i oczywiście kasa - nie zapłaciłem im jeszcze całości, ale mogłem nie płacić wogóle - większa motywacja. Generalnie chyba nie ma firm "dobrych" - każda jest OK i ile wszystko idzie zgodnie z planem. Jak pojawia się jakiś problem nawet te najlepsze wykładają się na prostych sprawach organizacyjnych. Koszmar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 25.07.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Parę stron temu pisałem w superlatywach firmie Bertrand robiącej okna i drzwi. I tak teraz zastanawiam się dlaczego firmy z pozoru super wykladają się na relatywnie prostych sprawach reklamacyjnych. Wygląda na to, że duża ilość dostaw i montaży uniemożliwia znalezienie czasu na poprawki błędów. I tym mnie wkurzyli - 2 tygodnie czekałem na ich przyjazd, umówili się na piątek rano, byli o 14 i z kilku spraw zrobili w zasadzie 1 i trochę drugiej. Po telefonie w sobotę próbowali odwlec to o kolejne 2 tygodnie i dopiero porządna awantura skłoniła ich do umówienia terminu na wtorek. Zobaczymy czy się pojawią. Wniosek z całości - pomimo jakichkolwiek konieczności czasowych (zamknąć całość domu) nie należy dokonać odbioru w razie zastrzeżeń. Zawsze jak coś jest u nich na produkcji to koli w oczy i szybcie to zrobią niż jak jest wstawione i czeka na poprawki. No i oczywiście kasa - nie zapłaciłem im jeszcze całości, ale mogłem nie płacić wogóle - większa motywacja. Generalnie chyba nie ma firm "dobrych" - każda jest OK i ile wszystko idzie zgodnie z planem. Jak pojawia się jakiś problem nawet te najlepsze wykładają się na prostych sprawach organizacyjnych. Koszmar!Moja znajoma architekt, kazala trzymac sie od nich z daleka, wygrała z nimi sprawe w sadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 25.07.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Witam, właśnie wróciłam z króciutkiego urlopu, bo budowa... ech Joola masz już elewację - a kto jeśli można wiedzieć ją robił? Ja zamówiłam już rok temu Klachowicza ma mi robić na początku września, ale od jakiegoś miesiąca nie mogę się z nim skontaktować. Ciągle w komórce słyszę, że abonent aktualnie jest nieosiągalny i już zaczynam się niepokoić. Czy ktoś z Was wie może czy coś się z nim stało? A może ktoś ma z nim kontakt? Bardzo będę wdzięczna za jakieś info. A jednocześnie chyba powinnam się zacząć rozglądać za kimś innym równie sprawdzonym, bo muszę się wprowadzic w listopadzie i bez ocieplenia będzie nam raczej zimno Elewację robili mi moi wykończeniowcy i jestem z nich baardzo zadowolona. Chwilowo co prawda są w Szwecji, ale za trzy tygodnie wracają, potem robią przez jakieś dwa tyg. u mnie i może potem będą wolni Podaję namiary Krzysztof Hinca 0-509-836-578.(tylko przez najbliższe 3tyg. to raczej nie będzie odbierać tel., bo go rachunki zjedzą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ABD 25.07.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Myślę, że z tym śniegiem to nie będzie tak źle. Moi murarze przychodzą 22 sierpnia, czyli prawie wrzesień i twierdzą że skończą w 2 miesiące (razem z dachem), więc ABD też powinien zdążyć przed śniegami. Kolia - oczywiście, że nie będzie tak źle. Moja ekipa skonczyła praca murarsko - ciesielsko - dekarskie pod koniec stycznia (nie przerywając prac od sierpnia. Rafał - I o to mi właśnie chodzi. Mam nadzieję, że zima będzie lekka, albo chociaż późna. Ty - zdaje się - budowałeś z silikatów. Co powiesz o swojej ekipie? Masz na nich namiary? Można zobaczyć, jak pracowali? Kolia, Franciszek, M@rek - dzięki za dobre rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 25.07.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Parę stron temu pisałem w superlatywach firmie Bertrand robiącej okna i drzwi. I tak teraz zastanawiam się dlaczego firmy z pozoru super wykladają się na relatywnie prostych sprawach reklamacyjnych. Wygląda na to, że duża ilość dostaw i montaży uniemożliwia znalezienie czasu na poprawki błędów. I tym mnie wkurzyli - 2 tygodnie czekałem na ich przyjazd, umówili się na piątek rano, byli o 14 i z kilku spraw zrobili w zasadzie 1 i trochę drugiej. Po telefonie w sobotę próbowali odwlec to o kolejne 2 tygodnie i dopiero porządna awantura skłoniła ich do umówienia terminu na wtorek. Zobaczymy czy się pojawią. Wniosek z całości - pomimo jakichkolwiek konieczności czasowych (zamknąć całość domu) nie należy dokonać odbioru w razie zastrzeżeń. Zawsze jak coś jest u nich na produkcji to koli w oczy i szybcie to zrobią niż jak jest wstawione i czeka na poprawki. No i oczywiście kasa - nie zapłaciłem im jeszcze całości, ale mogłem nie płacić wogóle - większa motywacja. Generalnie chyba nie ma firm "dobrych" - każda jest OK i ile wszystko idzie zgodnie z planem. Jak pojawia się jakiś problem nawet te najlepsze wykładają się na prostych sprawach organizacyjnych. Koszmar!Moja znajoma architekt, kazala trzymac sie od nich z daleka, wygrała z nimi sprawe w sadzie No ładnie, a ja o mały włos nie zamówiłam u nich okien Ale kilku moich znajomych ma od nich okna i są zadowoleni (okna drewniane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 25.07.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Niestety jest to problem, który dotyczy wszystkich firm czy tez indywidualnych wykonawców po kolei. Są świetne do czasu sprzedaży, a potem starają się jak najszybciej zapomnieć o kliencie. Zero dbałości o PR - rozkładają się zwykle na drobiazgach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 25.07.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Parę stron temu pisałem w superlatywach firmie Bertrand robiącej okna i drzwi. I tak teraz zastanawiam się dlaczego firmy z pozoru super wykladają się na relatywnie prostych sprawach reklamacyjnych. Wygląda na to, że duża ilość dostaw i montaży uniemożliwia znalezienie czasu na poprawki błędów. I tym mnie wkurzyli - 2 tygodnie czekałem na ich przyjazd, umówili się na piątek rano, byli o 14 i z kilku spraw zrobili w zasadzie 1 i trochę drugiej. Po telefonie w sobotę próbowali odwlec to o kolejne 2 tygodnie i dopiero porządna awantura skłoniła ich do umówienia terminu na wtorek. Zobaczymy czy się pojawią. Wniosek z całości - pomimo jakichkolwiek konieczności czasowych (zamknąć całość domu) nie należy dokonać odbioru w razie zastrzeżeń. Zawsze jak coś jest u nich na produkcji to koli w oczy i szybcie to zrobią niż jak jest wstawione i czeka na poprawki. No i oczywiście kasa - nie zapłaciłem im jeszcze całości, ale mogłem nie płacić wogóle - większa motywacja. Generalnie chyba nie ma firm "dobrych" - każda jest OK i ile wszystko idzie zgodnie z planem. Jak pojawia się jakiś problem nawet te najlepsze wykładają się na prostych sprawach organizacyjnych. Koszmar!Moja znajoma architekt, kazala trzymac sie od nich z daleka, wygrała z nimi sprawe w sadzie No ładnie, a ja o mały włos nie zamówiłam u nich okien Ale kilku moich znajomych ma od nich okna i są zadowoleni (okna drewniane) Też mam drewniane i piękne dębowe drzwi. Problem leży w detalach - w oknach są montowane aluminiowe okapniki, które dotarły porysowane, w drzwiach szyba jest zamontowana nie taka, jaka być powinna, a dodatkowo wyszło po 2 dniach, że jedne drzwi balkonowe są lekko wykrzywione. Całość miała być poprawiona w 3 dni po montażu, a minęło już 2 tygodnie. W piątek wymienili okapniki (nie wszystkie nie wiadomo czemu ) i poprawili regulację drzwi balkonowych zamiast naprawić (bo zabrakło im czasu - pewnie, że zabrakło, jak dzrwi zabrali o 14 zamiast o 8 ). Pozostałe okna są super jak i same drzwi - tyle, że nie dokończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 25.07.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Niestety jest to problem, który dotyczy wszystkich firm czy tez indywidualnych wykonawców po kolei. Są świetne do czasu sprzedaży, a potem starają się jak najszybciej zapomnieć o kliencie. Zero dbałości o PR - rozkładają się zwykle na drobiazgach. Właśnie! Na drobiazgach. To tak jakbyś realizował 99% zlecenia i uważał że jest OK. Zapomniałeś tylko dodać klientowi kabelek zasilający warty 5 zł. Problem w tym, że całość i tak nie działa. Tyle, że dla nich działa 99%. W zasadzie to czy firma (wykonawca) jest godny polecenia powinno się oceniać po sposobie rozwiązywania problemów, a nie po wykonaniu pracy zasadniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 25.07.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Niestety jest to problem, który dotyczy wszystkich firm czy tez indywidualnych wykonawców po kolei. Są świetne do czasu sprzedaży, a potem starają się jak najszybciej zapomnieć o kliencie. Zero dbałości o PR - rozkładają się zwykle na drobiazgach. Właśnie! Na drobiazgach. To tak jakbyś realizował 99% zlecenia i uważał że jest OK. Zapomniałeś tylko dodać klientowi kabelek zasilający warty 5 zł. Problem w tym, że całość i tak nie działa. Tyle, że dla nich działa 99%. W zasadzie to czy firma (wykonawca) jest godny polecenia powinno się oceniać po sposobie rozwiązywania problemów, a nie po wykonaniu pracy zasadniczej. W pełni popieram. Kiedy elektryk kończy u Ciebie ? Muszę go zabić - właśnie za te brakujące 1%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.07.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Odnosnie okien mogę polecić firmę OKLAND, co prawda mieści się pod Tczewem ale przyjada zmierzą, doradzą, nie wiem jak inni, ale ja jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 25.07.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Odnosnie okien mogę polecić firmę OKLAND, co prawda mieści się pod Tczewem ale przyjada zmierzą, doradzą, nie wiem jak inni, ale ja jestem bardzo zadowolona.i zabija cena Najdrozsza moja wycena z Oklandu i na dodatek niesłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 25.07.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Odnosnie okien mogę polecić firmę OKLAND, co prawda mieści się pod Tczewem ale przyjada zmierzą, doradzą, nie wiem jak inni, ale ja jestem bardzo zadowolona.i zabija cena Najdrozsza moja wycena z Oklandu i na dodatek niesłowni No to skopaliśmy wszystkich Która firma chętna jako następna do poddania sie weryfikacji ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.07.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 no nie wiem ja tam jestem z nich zadowolona, a i wydaje mi się, że zbyt drodzy nie byli, ale to było rok temu, więć jak to mówią ... wszytsko się mogło zdazyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 25.07.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Odnosnie okien mogę polecić firmę OKLAND, co prawda mieści się pod Tczewem ale przyjada zmierzą, doradzą, nie wiem jak inni, ale ja jestem bardzo zadowolona.i zabija cena Najdrozsza moja wycena z Oklandu i na dodatek niesłowni No to skopaliśmy wszystkich Która firma chętna jako następna do poddania sie weryfikacji ???Na dzien dzisiejszy jarekow PCV i Gebaerdrewno, sa w mojej prywatnej czołówce M&S robi łaskę i wkurza mnie to ze maja rózne ceny w swoich punktach Jak mieszkam w Sopocie, to dla nich od razu oznacza ze mam kupe kasy i robia łache ze swoimi 7% rabatu i to na dodatek cała kasa od razu bym musiała wpłacic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.07.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Kurcze macie racje, ja moze zbyt mało firm porównywałam, a moze akurat trafiłam na kogos miłego , kto sprawnie obsłuuguje, troszczy się o kienta i dał rabat, ale to prawda, e w branzy budowlanej myślą, że są święci, najlepis i bezkonkurencyjni, o dobra firmę baaaaaaaardzo trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts