kodi_gdynia 28.02.2003 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Jacku - o której będziecie u siebie. Zachar jest chory i moja żona z różnych względów ma obawy, tak więc przełożyliśmy spotkanie na nastepna sobotę. Nie znaczy to, że nie odiwedzimy was. Muszę pomierzyć otwory okienne u siebie i przy okazji zajedziemy bo olbrzymich wertepach do Was.Czekam na wieści. Czy są chętni na małą wycieczkę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 28.02.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 W przyszły może też chociaz tyle się ostatnio dzieje że mozan być pewnym dzien dwa do przodu.Zalogowałam sie na liście ale mojego nika nie chciało więc trochę inaczej wyglądam. Wpadne tam dzis czy juz ktoś cos działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 28.02.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 U nas panuje zaraza. Ja i wszyscy u mnie w firmie są chorzy. Ja jeszcze z okropnym kaszlem i katarem siedzę na straży (reszta -80%- leży w łóżku). Ale jak będzie w sobotę to nie wiem. Z chęcią się przejadę po budowach jak bedę na chodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek 28.02.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Witam wszystkich forumowiczów !Jestem "cichym" czytelnikiem forum trójmiejskiego od prawie roku aż w końcu postanowiłem się ujawnić ponieważ z pierwszymi ciepłymi dnaimi roku odżyła we mnie na nowo myśl o własnym domu.Niestety jak na razie są to tylko dobre chęci (brak nawet działki). Czy myślicie, że to wystarczy na początek ?Jak sytuacja wyglądała w waszym przypadku i co Was zmotywowało do wplątania się w "przygodę" budowlaną ?.Za wszelkie uwagi serdeczne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.02.2003 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Domek witamy. Powiem szczerze, że jeśli o nas chodzi to startowaliśmy z beznadziejnej sytuacji tzn. zero kasy. jedyne co mamy to mieszkanie, które wstępnie upłynnilismy wczoraj. Znałem jednakże swoje możliwości - sporo potrafię zrobić sam, więc nie bałem się kosztów z robocizną. Liczę praktycznie tylko materiały. Chęci to bardzo dużo. Musisz kupic działkę - bez dwóch zdań. My nie mieliśmy kasy, więc pozostał kredyt, a że działka nie duża no i nie w centrum miasta, kredyt też nie był duży. Potem jakieś tam drobne oszczędności, odliczenia z ulgi budowlanej i stan zero. Potem kredycik od żony z pracy /też niewielki/ i stan surowy otwarty. Poczytaj dziennik zobaczysz ile tam walki i samozaparcia. Czym mniej kasy tym więcej wytrwałości i samozaparcia. Co planujesz, jaki scenariusz działań na ten rok. Pisz - będziemy radzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek 28.02.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Dzięki Kodi za odzew !Co do planów to myślę, że działka w tym roku a jak się uda to może stan zero.U mnie podobna sytuacja finansowa jak u Ciebie tzn. jest mieszkanie.Niestety co do umiejętności budowlanych to nie za duże a i doświdczenia brak ale myślę że i to jest do pokonania.Ze względów na ceny również myślę o działkach poza miastem (aktualnie mieszkam w Gdańsku). Wstępnie na oku mam Banino ale po ostatnich postach informujących o problemach z planami zagospodarowania zastanawiam się czy nie ugrzęznę już na samym początku w samych formalnościach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.02.2003 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Domek - jutro spotyka się parę forumowiczów. Chcesz się przyłączyć, zobaczyć moją no i np. Jacy budowę właśnie w Baninie daj znać. Startujemy z Gdyni o 12.00. Dzwoń do domu wieczorem 78-100-78, albo na komórę 606-701-346. Pozdrawiam. Mam nadzieję, że się spotkamy. Obejrzysz okolice - może wpadnie Ci coś w oko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.02.2003 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Miłego spotkania! My też jutro się spotykamy,choć epidemia grypy panuje. kodi-proszę o podanie danych do bilansu spotkań forumowych (parę pięter nizej) Pozdrawiam wilki morskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek 28.02.2003 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Żałuję ale jutro do 15 będę zajęty. Do której godziny planujecie zwiedzanie ?Gdyby zmieniły mi się plany w ostatniej chwili to zadzwonię na komórkę i dołączę do was.Życzę miłego dnia i dobrej pogody. PSCo się stało z pozostałymi stronami forum ? U mnie jest tylko 7 dostępnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.02.2003 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Dopiszę, choć tych spotkań nie było za wiele. W zeszłym roku dwa no i w tym roku jedno, choc w kameralnym składzie. Jakoś ciężko się zgrać. Spotkania są, ale kameralne. Może jutro będzie lepiej. Pozdrawiam Grupę Warszawską. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.02.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 3 spotkania to wcale nie mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.02.2003 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Domek - dobiero teraz zauważyłem Twój post. W pierwszej chwili zgłupiałem z tymi stronami, ale wszystko się zgadza. Posty są wszystkie. Po prostu strony się wydłużyły. Domek jak się zdecydujesz i będziesz miał czas to dzwoń. Myślę, że do 15-16 nam zejdzie, więc jak się sprężysz to dasz radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 03.03.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Ehhhh, to jest zycie - i znowu sie nie udalo... A bylismy w sobote na dzilce (tylko bez podtekstow) nawet z dzieciakami. Tyle ze zwinelismy sie ok. 13:30. Witam nowe twarze Zapraszam tez na forum mailowe (adres strony w stopce). Jest nas tam coraz wiecej. A my zdecydowalismy sie z zonka na chalupe przynajmniej z kilku powodow - bo wczesniej myslelismy o duzym mieszkaniu - bo tesciowie wybudowali domek i zylo/wypoczywalo (bo w domu to jest to samo) sie tam wspaniale, bo jest to raj dla dzieci - blok to masakra, bo konczyla sie ulga budowlana a nigdy w tym panstwie sie nie dostanie nic za darmo - a tu prawie 40kPLN! Toz to samochod.... I pewnie wiele, wiele innych. Wczesniej od kilku lat poczytywalem i Muratora i inne, i saczylo sie tak w serce i umysl. Potem jak sie zdecydowalismy to juz nie bylo innego tematu, tylko dom, dom, dom i tak od kilku juz lat.... Pozdrawiam Jaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 03.03.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 No i jak tam wrażenia po objazdówce - jak dla mnie OK, z jednej strony to dobrze że było mroźno bo przynajmniej można było wszędzie dojechać po wertepkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek 03.03.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Witaj JacaU mnie z motywacją co do budowy jest podobnie. Dom to duża przestrzeń życiowa nie tylko w środku ale i na zewnątrz. A ponieważ stoimy z żoną przed alternatywą powiększenia tejże przestrzeni to pomyśleliśmy o domu, zwłaszcza, że koszt dużego mieszkania w mieście zbliża się do kosztu niewielkiego domu poza miastem. No i oczywiście dochodzi do tego niezaprzeczalny argument własnego podwórka gdzie dzieciaki mogą się swobodnie bawić.Myślę, że i u nas teraz jednym z ważniejszych tematów będzie dom.Pozdrawiam ciepło w ten nienajcieplejszy dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 03.03.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Jaca - w ostatnią sobotę byliśmy przd Twoim dziełem - jak dla mnie i innych obecnych to rewelacyjnie wygląda - piękna więźba, dachówka no i oczywiście okna - może jednak kiedyś się w końcu spotkamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 03.03.2003 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Witam i pozdrawiam. Dla mnie sobotni wyjazd był również udany. Sporo zobaczyłem, ale jeszcze sporo jest do zobaczenia .Czekam na wiosnę. Będzie przyjemniej no i jakiś grill, flaszeczka i te sprawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 03.03.2003 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Tak jak przewidywałem... Sobota i niedziela w łóżku z choróbskiem. Może następnym razem (albo przy okazji-często jeżdzę pomiedzy Sulminem a Gdynia i wiekszość forumowiczów mam po drodze) Moderator znów zmienił format forum. Na stroni mieści sie więcej postów. A juz było 29 stron na naszym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 03.03.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Hi Boys and Girls... Docent i Domek - dalej nie widze Was na mail-liscie A tak w ogole to dzieki za pozytywne opinie o domku. To nasze zycie i jedyny temat. Dbamy by wysilek nasz i ekip nie poszedl na marne. Dajemy zarobic tylko poleconym ekipom. Moze to klucz do tego co widzieliscie. Tez czekam na spotkanie. A z ta flaszeczka i grillem to Kodi juz w ogole zes pojechal, echhhhh, niech juz sie w koncu zrobi cieplo! Pozdrawiam cieplo Jaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek 03.03.2003 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Hej JacaJak się dopisać do tej listy ?Pozdrawiam wszystkich, których zmogła choroba i życze rychłego powrotu do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts