gosia1719499730 25.07.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Kurcze macie racje, ja moze zbyt mało firm porównywałam, a moze akurat trafiłam na kogos miłego , kto sprawnie obsłuuguje, troszczy się o kienta i dał rabat, ale to prawda, e w branzy budowlanej myślą, że są święci, najlepis i bezkonkurencyjni, o dobra firmę baaaaaaaardzo trudnoOkland dał rabat tylko ze nawet ze swoim rabatem był najdrozszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 25.07.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Czy możecie powiedzieć, gdzie jest jakiś wybór dachówek (ceramicznych i betonowych - bo jeszcze się nie zdecydowałam ) Wszędzie gdzie pojadę to mają tylko po jednym przykładzie betonowych i ceramicznych. Możecie też powiedzieć, które są ok - chodzi o firmy (wiem, że lepsze są ceramiczne ale ta cena ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.07.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 No niestety ja objeżdzałam okoliczne domy i pytałam włąscicieli, moze troche głupio, ale np. doweidziałam się kilku negatywnych rzeczy na temat RUPP, omimo ze ładne szybko zarastaja zielenia i ciężko to domyc, w końcu wybralismy roben, jak na razie jestem zadowolona, ale to dopiero drugi rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 25.07.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Czy możecie powiedzieć, gdzie jest jakiś wybór dachówek (ceramicznych i betonowych - bo jeszcze się nie zdecydowałam ) Wszędzie gdzie pojadę to mają tylko po jednym przykładzie betonowych i ceramicznych. Możecie też powiedzieć, które są ok - chodzi o firmy (wiem, że lepsze są ceramiczne ale ta cena ) Matelbud, Gdynia, ul. Hutnicza na wysokosci Chyloni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 25.07.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 No niestety ja objeżdzałam okoliczne domy i pytałam włąscicieli, moze troche głupio, ale np. doweidziałam się kilku negatywnych rzeczy na temat RUPP, omimo ze ładne szybko zarastaja zielenia i ciężko to domyc, w końcu wybralismy roben, jak na razie jestem zadowolona, ale to dopiero drugi rok O to widzę, że podobny sposób oglądania jak mój (szczerze mówiąc to dachówki lepiej się nawet prezentują na dachach niż na sklepowych wystawkach ) ale chciałabym jednak je pooglądać z nieco bliższej odległości . Nad Robenem też się zastanawiam. No jeszcze mam trochę czasu ale coraz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 25.07.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Czy możecie powiedzieć, gdzie jest jakiś wybór dachówek (ceramicznych i betonowych - bo jeszcze się nie zdecydowałam ) Wszędzie gdzie pojadę to mają tylko po jednym przykładzie betonowych i ceramicznych. Możecie też powiedzieć, które są ok - chodzi o firmy (wiem, że lepsze są ceramiczne ale ta cena )Na pewno w firmie Ambit, wygooglaj maja sporo punktów, co do ceny to nie wiem jak sie kształtuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 25.07.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 A ja mam właśnie Ruppa angobę- od zeszłego roku i jak na razie deszczyk pięknie zmywa wszelkie nieczystości z dachu. KamaD, duże wystawki mają o ile dobrze pamietam chyba w Prestolu na Chwaszczyńskiej i w Izobudzie na Barniewickiej, poza tym jeszcze w Matelbudzie na Hutniczej i Ambit-cie. Ja też robiłam tak jak Ola.J. jeździłam po okolicznych domach i nachodziłam właścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.07.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Kupowaliśmy właśnie w Ambicie, i nawet chyba ktos od nich polecony kladł, miedź angoba, jeśli ktos chce na zywo pooglądc z bliska (zostało kilka dachówek) lub na dachu zapraszam, tyle że tu mało kto w mojej okolicy buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.07.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 A ja ma taki dylemat, własnie dach miedz taki sam komin, okna machoń orzech drewniane i nie wiem jakie do tego parapery zewnętrzne, czy braz bardziej jak podbitka będzie, czy np. takie jak komin i podmurówka-klinkier w kolorze dachówek, już całkiem jestem zdezorientowana, człowiek to ma problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 25.07.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Ola.J. wszyscy mame takie same problemy Myśmy w końcu dali parapety z klinkieru takiego jak komin, płot i cokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.07.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Ładny domek, bardzo, ale na tych zdjęciach mało widać parapety, no cóż musze się jakoś uporac z tym problemem, poobjezdzam jeszcze troche okoliczne domki , aż się boje co bedzie jak zaczne wykańczac wnętrze, na razie same inastalacje są a i tak było tysiace pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 25.07.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Czy możecie powiedzieć, gdzie jest jakiś wybór dachówek (ceramicznych i betonowych - bo jeszcze się nie zdecydowałam ) Wszędzie gdzie pojadę to mają tylko po jednym przykładzie betonowych i ceramicznych. Możecie też powiedzieć, które są ok - chodzi o firmy (wiem, że lepsze są ceramiczne ale ta cena ) MATELBUD ma drugą nową siedzibę jak się z Gdyni jedzie do Chwaszczyna po tej samej stronie co Weber Terranova. Ładne wystawki są w Raab Karcher na Północnej (poprzeczna do Hutniczej, za nową siedziba Izby Celnej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 25.07.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Ładny domek, bardzo, ale na tych zdjęciach mało widać parapety, no cóż musze się jakoś uporac z tym problemem, poobjezdzam jeszcze troche okoliczne domki , aż się boje co bedzie jak zaczne wykańczac wnętrze, na razie same inastalacje są a i tak było tysiace pytań Ola muszę zrobić lepsze fotki i jak będziesz chciała, to Ci podeślę, to zobaczysz jak to wygląda w całości, a wygląda nawet, nawet...chociaż też miałam wątpliwości czy parapety nie będą za jasne w stosunku do okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.07.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 http://www.archeton.pl/projekty/index.asp, a ja jak na razie fotek nie posiadam tylko tyle, a oczywiscie, że bym chciała zobaczyć fotki, a gdzie zaopatrywaliście się w materiały wykończeniowe, chodzi o kafle, umywalke itp, a i o podłoge , drewnainą - ja byłam oglądać w Gdyni, ale to dosc daleko dla mnie, z zanjac zycie bede musiał ja obejżec ze 100 razy zanim zdecydyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 25.07.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 http://www.archeton.pl/projekty/index.asp, a ja jak na razie fotek nie posiadam tylko tyle, a oczywiscie, że bym chciała zobaczyć fotki, a gdzie zaopatrywaliście się w materiały wykończeniowe, chodzi o kafle, umywalke itp, a i o podłoge , drewnainą - ja byłam oglądać w Gdyni, ale to dosc daleko dla mnie, z zanjac zycie bede musiał ja obejżec ze 100 razy zanim zdecydyje Ola.J. kafle, to ja kupowałam od Castoramy zaczynając(kotłownia, pralnia) po Wemę, na Imex Top-ie kończąc. Tutaj akurat mam totalny misz-masz, bo w samej dużej łazience mam trzy różne rodzaje płytek . Armaturę kupowaliśmy w Femax-ie w Gdańsku oraz w B&B w Wejherowie. Tak więc jak widać mam ten rozrzut Spory wybór podłogi drewnianej jest we Wrzeszczu w (chyba) Ero dom-ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 25.07.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Pomóżcie,Potrzebuję płytkarza do obłożenia komina płytkami klinkierowymi.Wkrótce dekarze będą kończyli dach, a mój płytkarz gdzieś się zawieruszył i ciągle przekłada terminy. Podajcie jakieś namiary jeśli byście kogoś mieli.PozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.07.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Ero-dom we Wrzeszczu, nie mam pojęcia gdzie to jest, no własnie ja sie tak tułkę po tej glazurze i armaturze i juz sam nie wiem co mi się podoba. DarekN, kurcze nie pamietam kto obkładal komin , ale chyba ci sami co kładli dach, jak sobie przypomne to dam namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 25.07.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 No właśnie kiedys człek wchodził z bobonierką ,poświrował i kupił co było,a teraz jest wczip i wybrać nie można...chodzi się ,szuka i ...w końcu nie kupuje bo za duzy wybór,a w głowie mętlik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 25.07.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Ero-dom we Wrzeszczu, nie mam pojęcia gdzie to jest, no własnie ja sie tak tułkę po tej glazurze i armaturze i juz sam nie wiem co mi się podoba. DarekN, kurcze nie pamietam kto obkładal komin , ale chyba ci sami co kładli dach, jak sobie przypomne to dam namiar. Ola Euro-dom, sorki za literówkę znajduje się przy ulicy Grunwaldzkiej w jednym ciągu jest: Kler, Yusk, Top-Meble i inne. Co do glazury, to Ci nie pomogę ja do tej pory nie wiem co na ścianę w kuchni mam położyć a meble są już tuż, tuż... poszukaj w necie, pochodź po sklepach i jeśli będziesz wracać do jakiejś kolekcji kafli, to to jest to! (chyba ) DarekN, mi komin obkładał gościu od stanu surowego, ale robił, to niechętnie...chyba im się to nieopłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 25.07.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 gosia@, joola - czy mogę dostać te namiary na "elewacjonistów"?Może być na priwa albo na mejla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts