Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciekawe z tym Lademannem - u mnie zaczyna od jutra, ale ma kilka ekip :D

Od piątku juz wiem, że nie zacznie od poniedziałku tylko najwczesniej od środy czyli zapewne po Tobie. Daj znać jak postęp prac cobym wiedział kiedy się przygotować. :lol:

MarcinU- u mnie zaczął dzisiaj, skonczy w sobotę / następny poniedziałek. Ale wiem, że ma dwie ekipy. Mam nadzieję, że zacznie u ciebie jak najszybciej.

Witam,

właśnie wróciłam z króciutkiego urlopu, bo budowa... ech :wink:

Joola masz już elewację - a kto jeśli można wiedzieć ją robił? Ja zamówiłam już rok temu Klachowicza ma mi robić na początku września, ale od jakiegoś miesiąca nie mogę się z nim skontaktować. Ciągle w komórce słyszę, że abonent aktualnie jest nieosiągalny i już zaczynam się niepokoić. Czy ktoś z Was wie może czy coś się z nim stało? A może ktoś ma z nim kontakt?

Bardzo będę wdzięczna za jakieś info.

A jednocześnie chyba powinnam się zacząć rozglądać za kimś innym równie sprawdzonym, bo muszę się wprowadzic w listopadzie i bez ocieplenia będzie nam raczej zimno :cry:

Elewację robili mi moi wykończeniowcy i jestem z nich baardzo zadowolona. Chwilowo co prawda są w Szwecji, ale za trzy tygodnie wracają, potem robią przez jakieś dwa tyg. u mnie i może potem będą wolni :wink: Podaję namiary Krzysztof Hinca 0-509-836-578.(tylko przez najbliższe 3tyg. to raczej nie będzie odbierać tel., bo go rachunki zjedzą :roll: )

joola - a jak cenowo wyglądają Twoi Wykończeniowcy ?

Myślę, że z tym śniegiem to nie będzie tak źle. Moi murarze przychodzą 22 sierpnia, czyli prawie wrzesień i twierdzą że skończą w 2 miesiące (razem z dachem), więc ABD też powinien zdążyć przed śniegami.

Kolia - oczywiście, że nie będzie tak źle. Moja ekipa skonczyła praca murarsko - ciesielsko - dekarskie pod koniec stycznia (nie przerywając prac od sierpnia.

Rafał - I o to mi właśnie chodzi. Mam nadzieję, że zima będzie lekka, albo chociaż późna. Ty - zdaje się - budowałeś z silikatów. Co powiesz o swojej ekipie? Masz na nich namiary? Można zobaczyć, jak pracowali?

Kolia, Franciszek, M@rek - dzięki za dobre rady

Ja ze swojej ekipy nie jestem zadowolony bo... u mnie ekperymentowali z silikatami. Nie jest najgorzej, ale ... Zapraszam sedecznie w sobotę, najlepiej rano. Tylko, że ekipa od tynków weszła i może być porblem z ogadaniem cegły - ale zapraszam.

Niestety jest to problem, który dotyczy wszystkich firm czy tez indywidualnych wykonawców po kolei. Są świetne do czasu sprzedaży, a potem starają się jak najszybciej zapomnieć o kliencie. Zero dbałości o PR - rozkładają się zwykle na drobiazgach.

JA brałem od Gdańskiej Fabryki Okien i jestem zadowolony, również z wykonastwa. Solidnie wymierzyli (na moją prośbę dwa razy), wstawili również. Ponieważ mam nadproża na rolety, to przejechali się do producenta aby wypytać się o ewentualne uwagi co do odległości od brzegów rolet do okan. Wszystko to tak na prawdę kwestia chęci a profesjonaliści zawsze będą dbali o klienta - bo to ich pieniądze.

Czy możecie powiedzieć, gdzie jest jakiś wybór dachówek (ceramicznych i betonowych - bo jeszcze się nie zdecydowałam :roll: )

Wszędzie gdzie pojadę to mają tylko po jednym przykładzie betonowych i ceramicznych.

Możecie też powiedzieć, które są ok - chodzi o firmy (wiem, że lepsze są ceramiczne ale ta cena :wink:)

Polecam Ambit w Kokoszkach - miałem solidną obsługę, płatności po czasie, darmowy transport na działkę (przywozili mi po trochu, aby przypadkowo nie zginęło z budowy) i co najważniejsze, pozostałości (całe palety), które miałem odebrali sporotem i oddali kasę. Nic dodać nic ująć - a i poradzić potrafią.

Polecam Ambit w Kokoszkach - miałem solidną obsługę, płatności po czasie, darmowy transport na działkę (przywozili mi po trochu, aby przypadkowo nie zginęło z budowy) i co najważniejsze, pozostałości (całe palety), które miałem odebrali sporotem i oddali kasę. Nic dodać nic ująć - a i poradzić potrafią.

Doloze sie do pochwal. Jedna z lepszych firm, z ktorymi wspolpracowalem w czasie budowy. I dzieki temu do nich teraz wrocilem, gdy kupowalem schody na strych.

Prosze o namiary na te firmę JAREKO. Nie moge niestety nigdzie znależć. Sama szukam dobrych okien PCV - i tez mam problem. W M&S nie maja takiego koloru jak chcę (tj. czekoladki lub dębu rustykalnego).

:lol: :lol: :lol: :lol: jarekoto nasz forumowicz :D jest z Warszawy, ale nie ma problemu, robi tez po za jak chcesz moga podac CI namiar.Zreszta w atku szukam dobrych okien, masz jego strone i porady

gosia@, joola - czy mogę dostać te namiary na "elewacjonistów"?

Może być na priwa albo na mejla.

Elewację robili mi moi wykończeniowcy i jestem z nich baardzo zadowolona. Chwilowo co prawda są w Szwecji, ale za trzy tygodnie wracają, potem robią przez jakieś dwa tyg. u mnie i może potem będą wolni Podaję namiary Krzysztof Hinca 0-509-836-578.(tylko przez najbliższe 3tyg. to raczej nie będzie odbierać tel., bo go rachunki zjedzą )