martag 30.07.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 gosia@ - dzięki za info. Muszę jeszcze raz przemyśleć na spokojnie temat drewnianej podłogi . Ech najgorsze są te wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 30.07.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 rafalg - ja też dzwoniłam do tego wykończeniowca. Też mam namiar od Lademana . Ceny ma chyba przeciętne w kierunku wysokich. Ale pewnie będzie u nas robił same karton-gipsy. Wełnę na poddaszu mamy już ułożoną, a resztę będzie pewnie robił ten na którego jestesmy zdecydowani już od dawna. Tylko, że on może dopiero we wrześniu robić, a te gipsy chcemy mieć już... A poza tym to może juto przed południem (10 - 11), polustrujemy nasze budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 30.07.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Zapraszam na budowe I wzajemnie . Może w przyszłym tygodniu pojedziemy razem, najpierw do nas (bo po drodze), potem do Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 30.07.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Witam - Zdzisław Lademann zasugerował mi niejakiego pana Dampca od wykonczenia, szczególnie od płyt Gips-kartonowych. Czy robi u kogoś z Was? Widzialem hjego robotę i wygląda rzeczywiście solidnie. Rafale, byłeś nie zadowolony z ekipy, która murowała Ci ściany, czy Lademann wziął wyższą stawkę za te "gorsze" ściany? Franciszek - Nie. Bierze od metra bez względu na to, czy ściana jest prosta, czy krzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 30.07.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 rafalg - ja też dzwoniłam do tego wykończeniowca. Też mam namiar od Lademana . Ceny ma chyba przeciętne w kierunku wysokich. Ale pewnie będzie u nas robił same karton-gipsy. Wełnę na poddaszu mamy już ułożoną, a resztę będzie pewnie robił ten na którego jestesmy zdecydowani już od dawna. Tylko, że on może dopiero we wrześniu robić, a te gipsy chcemy mieć już... A poza tym to może juto przed południem (10 - 11), polustrujemy nasze budowy? Jesteśmy jutro u Was o 10.00!!!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 30.07.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Witam - Zdzisław Lademann zasugerował mi niejakiego pana Dampca od wykonczenia, szczególnie od płyt Gips-kartonowych. Czy robi u kogoś z Was? Widzialem hjego robotę i wygląda rzeczywiście solidnie. Witam Rafal - jak przetestujesz owego Dampca to zdaj relacje i namiary jak sie sprawdzi Pozdrowienia OK- Dam znać - choć planuje te prace dopiero na początku września . Szukam dalej innnych Wykończeniowców, ale z polecenia trudno znaleźć. Nadal więcej buduje niż wykańcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 30.07.2005 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 rafalgDaj mi na niego namiar prosze (p. Dampca), to o ile nie jest za drogi to go przetestuje. Potrzebuje do karton gips jak najszybciej. Nie mam za bardzo czasu szukac, a poddasze czeka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 31.07.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Gosia, a ja już się dziwiłam, że Wena się przemianowała Ale skoro się udało kupić gdzie indziej to też dobrze Poza tym możliwe, że oni się znowu przenieśli bo to pomieszczenie było strasznie ciasne. Wcześniej byli po drugiej stronie Praktikera ale tam chyba był remont czy coś takiego. Ale domek w Chwaszczynie nadal stoi Najlepsze, ze ja go namietnie od Ciebie pozdrawiałam a On, ze skoro mamy wspólnych znajomych, to i cene lepsza dostaniemy Dzieki Ewa Gosiu, a na jaką dachówkę się decydujesz i jeżeli wolno spytać jaka jest cena? PozdrówkiGosia, ma wiór osikowy, cena 55 zl razem z materiałem i robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 31.07.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 gosia@ - dzięki za info. Muszę jeszcze raz przemyśleć na spokojnie temat drewnianej podłogi . Ech najgorsze są te wątpliwości...rzucaj moneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_M 31.07.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Witam, po przerwie w pisaniu, bo podczytuję Was codziennie. Na dniach dostanę pozwolenie na budowę. No i mam pytanko. Jak robi się wykopy pod fundament. Zdejnuje sięcałą ziemię w obrysie domu + 1 m, czy tylko w obrębie ścian fundamentowych dodając po 1 m. Nie mówię tu o głębokości, tylko o wymiarach w poziomie. Mam jeszcze pytanko do Osowiaków. Proszę o namiary na taniego "koparkarza", który zdejmie mi humus i grunt pod fundamenty. Jeśli pamiętacie to dajcie ceny. Moje dotychczasowe poszukiwania to cena 5 zł za m3. Troszkę mi się słabo robi, bo zdjęcie całości ziemi w obrysie domu plus 1 metr wychodzi mi ponad 800 złoty przy zagłębieniu ściany fundamentowej 0,7 m, a przy 1 m to prawie 1200. Wesprzyjcie mnie i pocieszcie. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 31.07.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Dorota_M Pros JOOLE o pomoc .Ona jest swietna i podejrzewam, ze Ci chetnie pomoze.Do Gosi : co to wlasciwie jest ten wior osikowy? Nazwa duzo sugeruje, ale caly czas nie moge sobie tego wyobrazic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 01.08.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Franciszek, a nie wesz przypadkiem gdzie można taka farbę kupić, bo jak mi pani poobliczała w pobliskiej hurtowni to wyszło więcej za sama farbę niż za tynk silitakowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.08.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Dorota_M Pros JOOLE o pomoc .Ona jest swietna i podejrzewam, ze Ci chetnie pomoze. Do Gosi : co to wlasciwie jest ten wior osikowy? Nazwa duzo sugeruje, ale caly czas nie moge sobie tego wyobrazic.Po prostu, pokrycie z wióra osikowego a, Osika, to drzewo jak chcesz to Ci wysle na maila zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 01.08.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Wrócę do wątku wykończeniowca - właśnie dzisiaj rozmawiałam na budowie z panem Damps (nie Dampca - specjalnie spytałam) wydaje się dobrym fachowcem, ale mam wrażenie, że raczej drogi. Za samą robociznę (wełna 15cm, potem w stelażach 5 cm, stelaże, płyty k-g na koniec jeszcze przeszlifowane do malowania) chce 70 zł za m2, z materiałem 95 - 1000 zł za m2.Napiszcie prosze, czy to dużo? Mnie sie wydaje że tak, ale może takie są stawki? Ile wy płaciliście za taką robotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.08.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Witam, po przerwie w pisaniu, bo podczytuję Was codziennie. Na dniach dostanę pozwolenie na budowę. No i mam pytanko. Jak robi się wykopy pod fundament. Zdejnuje sięcałą ziemię w obrysie domu + 1 m, czy tylko w obrębie ścian fundamentowych dodając po 1 m. Nie mówię tu o głębokości, tylko o wymiarach w poziomie. Mam jeszcze pytanko do Osowiaków. Proszę o namiary na taniego "koparkarza", który zdejmie mi humus i grunt pod fundamenty. Jeśli pamiętacie to dajcie ceny. Moje dotychczasowe poszukiwania to cena 5 zł za m3. Troszkę mi się słabo robi, bo zdjęcie całości ziemi w obrysie domu plus 1 metr wychodzi mi ponad 800 złoty przy zagłębieniu ściany fundamentowej 0,7 m, a przy 1 m to prawie 1200. Wesprzyjcie mnie i pocieszcie. Pozdrowienia.To tanio, Grablowski bierze 7 zł za m.Ziemie zdejmuje sie z "całego obrysu" spróbuj umawiac za godzine pracy koparki, chyba Markus tak radził.Mnie sie niestety nie udało i zapłaciłam za m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 01.08.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 markus - wyczytałam na 96 stronie naszego forum , że dałeś namiary bodaj risspeto na fachowców od karton gipsów, ale samych namiarów nie znalazłam , czy mogę prosić jeszcze raz namiary na sprawdzonych (i najlepiej przystępnych cenowo) ludzi od ociepleń poddasza i k-g? Plizzzz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 01.08.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 rafalg - miło było w niedzielę Czy mogę prosić o pzresłanie zdjęć? Mogą być jeszcze dodatkowo zdjęcia z robót p. Dapsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 01.08.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 http://foto.onet.pl/upload/38/10/_512133_n.jpg tak było wczoraj przed burzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.08.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 To tanio, Grablowski bierze 7 zł za m.Ziemie zdejmuje sie z "całego obrysu" spróbuj umawiac za godzine pracy koparki, chyba Markus tak radził.Mnie sie niestety nie udało i zapłaciłam za m Markus tak radził bo sam zabulił za metr sześcienny, a nie za godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 01.08.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Witam, po przerwie w pisaniu, bo podczytuję Was codziennie. Na dniach dostanę pozwolenie na budowę. No i mam pytanko. Jak robi się wykopy pod fundament. Zdejnuje sięcałą ziemię w obrysie domu + 1 m, czy tylko w obrębie ścian fundamentowych dodając po 1 m. Nie mówię tu o głębokości, tylko o wymiarach w poziomie. Mam jeszcze pytanko do Osowiaków. Proszę o namiary na taniego "koparkarza", który zdejmie mi humus i grunt pod fundamenty. Jeśli pamiętacie to dajcie ceny. Moje dotychczasowe poszukiwania to cena 5 zł za m3. Troszkę mi się słabo robi, bo zdjęcie całości ziemi w obrysie domu plus 1 metr wychodzi mi ponad 800 złoty przy zagłębieniu ściany fundamentowej 0,7 m, a przy 1 m to prawie 1200. Cześć, ja mam dom bez piwnicy i nie zdejmowałem ziemi na całości - tylko warstwe 30cm (warstwa ziemi urodzajnej). Pod fundamenty wykop ręczny - to tylko w moim przypadku 40cm. Co do cen to nie pamiętam, mój wykonawca ma koparke, kończy u mnie pod koniec sierpnia. Wspieram Cię i pocieszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts