gosia1719499730 01.08.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 To tanio, Grablowski bierze 7 zł za m.Ziemie zdejmuje sie z "całego obrysu" spróbuj umawiac za godzine pracy koparki, chyba Markus tak radził.Mnie sie niestety nie udało i zapłaciłam za m Markus tak radził bo sam zabulił za metr sześcienny, a nie za godzinę Grablowski, bil sie w piers, ze nigdy jeszcze nikogo "za godzine" nie skasował przy wykopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.08.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 markus - wyczytałam na 96 stronie naszego forum , że dałeś namiary bodaj risspeto na fachowców od karton gipsów, ale samych namiarów nie znalazłam , czy mogę prosić jeszcze raz namiary na sprawdzonych (i najlepiej przystępnych cenowo) ludzi od ociepleń poddasza i k-g? Plizzzz... Noooo, gratuluje wytrwałości Dzięki za telefon. Gdyby numer nie wypalił to daj znać. Mam pośrednika który może go namierzyć. Ostatnimi dniami trochę brak czasu na zaglądanie do Grupy Trójmiasto, stąd moje odpowiedzi moga być opóźnione. W przyszłą środę przylatują moje dziewczyny, więc muszę prowadzić szeroki front robót żeby się wykazać aktywnością budowlaną , a przede wszystkim dokończyc układanie kostki brukowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 01.08.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Franciszek, a nie wesz przypadkiem gdzie można taka farbę kupić, bo jak mi pani poobliczała w pobliskiej hurtowni to wyszło więcej za sama farbę niż za tynk silitakowy. Firma WKT oddział Gdyński ma farby Caparola w ofercie. Niestety zapodziałem namiary na oddział w Gdyni a mam przy sobie namiary na oddział w Gdańsku - oto one 305 23 07,08 - zadzwoń tam może również w Gdańsku handlują Caparolem a jeżeli nie to bez trudu dadzą Ci namiary na oddział w Gdyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.08.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 To tanio, Grablowski bierze 7 zł za m.Ziemie zdejmuje sie z "całego obrysu" spróbuj umawiac za godzine pracy koparki, chyba Markus tak radził.Mnie sie niestety nie udało i zapłaciłam za m Markus tak radził bo sam zabulił za metr sześcienny, a nie za godzinę Grablowski, bil sie w piers, ze nigdy jeszcze nikogo "za godzine" nie skasował przy wykopie Bił się w piersi i zaklinał, że ze wszystkich zdarł tak samo Wczoraj zrobiłem "błyskawiczną inspekcję" Twojej budowy, czyli oblookałem nie wysiadając z samochodu . Czy Ty juz zalałaś strop, czy to deskowanie to narazie wieniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 01.08.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Dorota_M Pros JOOLE o pomoc .Ona jest swietna i podejrzewam, ze Ci chetnie pomoze. Do Gosi : co to wlasciwie jest ten wior osikowy? Nazwa duzo sugeruje, ale caly czas nie moge sobie tego wyobrazic.Po prostu, pokrycie z wióra osikowego a, Osika, to drzewo jak chcesz to Ci wysle na maila zdjecie Super! oryginalne pokrycie ale rozumiem, że w Seeger dachu załatwiłaś sobie jedynie okienka, bo oni takim czymś chyba nie handlują, hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 01.08.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Witam, po przerwie w pisaniu, bo podczytuję Was codziennie. Na dniach dostanę pozwolenie na budowę. No i mam pytanko. Jak robi się wykopy pod fundament. Zdejnuje sięcałą ziemię w obrysie domu + 1 m, czy tylko w obrębie ścian fundamentowych dodając po 1 m. Nie mówię tu o głębokości, tylko o wymiarach w poziomie. Mam jeszcze pytanko do Osowiaków. Proszę o namiary na taniego "koparkarza", który zdejmie mi humus i grunt pod fundamenty. Jeśli pamiętacie to dajcie ceny. Moje dotychczasowe poszukiwania to cena 5 zł za m3. Troszkę mi się słabo robi, bo zdjęcie całości ziemi w obrysie domu plus 1 metr wychodzi mi ponad 800 złoty przy zagłębieniu ściany fundamentowej 0,7 m, a przy 1 m to prawie 1200. A tak na marginesie, to gdzie w Osowej się będziesz budować? Ja buduje w okolicach dworca. Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.08.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Dorota_M Pros JOOLE o pomoc .Ona jest swietna i podejrzewam, ze Ci chetnie pomoze. Do Gosi : co to wlasciwie jest ten wior osikowy? Nazwa duzo sugeruje, ale caly czas nie moge sobie tego wyobrazic.Po prostu, pokrycie z wióra osikowego a, Osika, to drzewo jak chcesz to Ci wysle na maila zdjecie Super! oryginalne pokrycie ale rozumiem, że w Seeger dachu załatwiłaś sobie jedynie okienka, bo oni takim czymś chyba nie handlują, hm? Załatwiłam sobie, kafffe i okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.08.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 To tanio, Grablowski bierze 7 zł za m.Ziemie zdejmuje sie z "całego obrysu" spróbuj umawiac za godzine pracy koparki, chyba Markus tak radził.Mnie sie niestety nie udało i zapłaciłam za m Markus tak radził bo sam zabulił za metr sześcienny, a nie za godzinę Grablowski, bil sie w piers, ze nigdy jeszcze nikogo "za godzine" nie skasował przy wykopie Bił się w piersi i zaklinał, że ze wszystkich zdarł tak samo Wczoraj zrobiłem "błyskawiczną inspekcję" Twojej budowy, czyli oblookałem nie wysiadając z samochodu . Czy Ty juz zalałaś strop, czy to deskowanie to narazie wieniec?Zalałam,zalałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.08.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Franciszek, a nie wesz przypadkiem gdzie można taka farbę kupić, bo jak mi pani poobliczała w pobliskiej hurtowni to wyszło więcej za sama farbę niż za tynk silitakowy. Firma WKT oddział Gdyński ma farby Caparola w ofercie. Niestety zapodziałem namiary na oddział w Gdyni a mam przy sobie namiary na oddział w Gdańsku - oto one 305 23 07,08 - zadzwoń tam może również w Gdańsku handlują Caparolem a jeżeli nie to bez trudu dadzą Ci namiary na oddział w Gdyni. U Markusa nie ma rzeczy niemożliwych, a cuda zajmują tylko trochę więcej czasu WKT POLSKA Oddział Gdynia, ul: Łużycka 6 (przedłużenie Drogi Rózowej), telefon: 662-40-77, 662-40-78. Napadać jegomościa zwanego Marcin Serkowski, powołać sie na p. Mirosława z Bojana i żądać dużego rabatu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.08.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Zalałam,zalałam Tylko strop ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 01.08.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Franciszek, a nie wesz przypadkiem gdzie można taka farbę kupić, bo jak mi pani poobliczała w pobliskiej hurtowni to wyszło więcej za sama farbę niż za tynk silitakowy. Firma WKT oddział Gdyński ma farby Caparola w ofercie. Niestety zapodziałem namiary na oddział w Gdyni a mam przy sobie namiary na oddział w Gdańsku - oto one 305 23 07,08 - zadzwoń tam może również w Gdańsku handlują Caparolem a jeżeli nie to bez trudu dadzą Ci namiary na oddział w Gdyni. U Markusa nie ma rzeczy niemożliwych, a cuda zajmują tylko trochę więcej czasu WKT POLSKA Oddział Gdynia, ul: Łużycka 6 (przedłużenie Drogi Rózowej), telefon: 662-40-77, 662-40-78. Napadać jegomościa zwanego Marcin Serkowski, powołać sie na p. Mirosława z Bojana i żądać dużego rabatu . Późna pora a taka szybka reakcja - gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 01.08.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Dorota_M Pros JOOLE o pomoc .Ona jest swietna i podejrzewam, ze Ci chetnie pomoze. Do Gosi : co to wlasciwie jest ten wior osikowy? Nazwa duzo sugeruje, ale caly czas nie moge sobie tego wyobrazic.Po prostu, pokrycie z wióra osikowego a, Osika, to drzewo jak chcesz to Ci wysle na maila zdjecie Super! oryginalne pokrycie ale rozumiem, że w Seeger dachu załatwiłaś sobie jedynie okienka, bo oni takim czymś chyba nie handlują, hm? Załatwiłam sobie, kafffe i okna To się nazywa robić dobre interesy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 02.08.2005 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 rafalg - miło było w niedzielę Czy mogę prosić o pzresłanie zdjęć? Mogą być jeszcze dodatkowo zdjęcia z robót p. Dapsa. Baaardzo miło. W jak sposób możgę wam dostarczyć zdjęca. Jest ch trochę. PS. Jak będziesz miała więcej info o fachowcu gips-kart od Markusa - daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 02.08.2005 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 rafalg Daj mi na niego namiar prosze (p. Dampca), to o ile nie jest za drogi to go przetestuje. Potrzebuje do karton gips jak najszybciej. Nie mam za bardzo czasu szukac, a poddasze czeka . Franciszek Damps - 504 035 928 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 02.08.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 oj dzieki dzieki dzisiaj będe atakować i zadać dużego rabatu oczywiście, mam nadzieje, że się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 02.08.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Pytanie o drogi.Czy ktoś wie jak wygląda sprawa modernizacji "naszej" drogi z Chwaszczyna na Wejherowo? Kasę dostali już wiosną, wycięli kilka drzew i co dalej???A co z Lęborską i obwodnicą Chwaszczyna?? Nadal straszą? Dawno nie byłam w gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 02.08.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Czy ktoś wie gdzie jest sklep z kominkami w Rumi, o którym słyszałam że mają duży wybór kominków? bo coś znaleźć nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 02.08.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Czy ktoś wie gdzie jest sklep z kominkami w Rumi, o którym słyszałam że mają duży wybór kominków? bo coś znaleźć nie mogę Prawie w Rumi czyli w Redzie , naprzeciwko Kosciola, przed skretem drogi na Hel, po lewej stronie jadac w strone Wejherowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 02.08.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Kurcze nie jestem nadal przekonana czy zwykły tynk mineralny i na to farba to dobre rozwiązanie i czy wyjdzie taniej niz połozenie tynku silikatowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 02.08.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Dzięki Pagin, to zadzieram kiece i lece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts