Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W zeszłym tygodniu byłem w Z.Energetycznym i dowiedziałem się że

nie długo będę miał przyłącze,a dokładniej już zaaaaaaaaaaaaaaaaaa

8-9 miesięcy.Byłem pewny że to żart ,ale zapewniono mnie że nie.

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Nie będę pisał co o tym myślę.

Wojtek podejdź do mojej łajw i zapytaj o sąsiada z Kubusia Puchatka,który tam pracuje.

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ola :) ja niestety mam tynk i kolor narzucony przez konserwatora - kolor musi być ceglasty (taki mniej więcej , jak dom) a architekt wymyślił tynk akrylowy typu "dryvit" :(

Akrylowe to chyba najdroższe tynki , a Dryvit to też firma nie tania wrrr....

Faktura ma być gładka - ale co to oznacza to się wolę nie pytać, bo kto mi to zrobi, albo mówiąc inaczej za ile?? :D :D :D pozdr Ewa

A teraz pytanie do tych co mają lub planują podłogówkę a nie mają piwnic. Czy planujecie możliwość opróżniania instalacji CO z wody? Jak to rozwiązujecie? Mam kilka pomysłów ale chciałbym posłuchać tych co to już przerobili.

Pytanie do Markusa, Wlowików i innych. Może nie chcecie się wypowiadać? Tylko dlaczego?

Ola :) ja niestety mam tynk i kolor narzucony przez konserwatora - kolor musi być ceglasty (taki mniej więcej , jak dom) a architekt wymyślił tynk akrylowy typu "dryvit" :(

Akrylowe to chyba najdroższe tynki , a Dryvit to też firma nie tania wrrr....

Faktura ma być gładka - ale co to oznacza to się wolę nie pytać, bo kto mi to zrobi, albo mówiąc inaczej za ile?? :D :D :D pozdr Ewa

Proponuję abyś zastosowała tynk mineralny i pomalowała go farbą sylikatową (ja przynajmniej tak uczynie). W zeszłym tygodniu prowadziliśmy krótką dyskusje na ten temat na forum. Droższym i lepszym rozwiązanie jest zastosowanie tynku sylikatowego barwionego w masie. Akryle są ostatnio nie modne :lol:

Koniec końców uważam, że ważniejsze od rodzaju tynku (czy akrylowy, czy minerarlny lub sylikatowy) jest to abyś pamiętała o wszystkich elementach systemu jak listwa startowa, kołki ,dodatkowe zbrojenie naroży okien i narożników budynku itp, itd. Dobrze jest (choć znacznie drożej) zrobić to wszystko w systemie jednego producenta wtedy mozna zarządać od niego pisemnej gwarancji na elewacje.

Co do murarzy to proszę daj mi namiary. Ja niestety ze swoich nie jestem zadowolony a zostały im jeszcze do zrobienia ścianki działowe, poza tym według umowy mają skończyć do 20 sierpnia i jeżeli się nie wyrobią to zaczne im naliczać 2,5% kary za dzień opóźnienia i może być nieprzyjemnie, więc wole mieć jakąś alternatywe.

A teraz pytanie do tych co mają lub planują podłogówkę a nie mają piwnic. Czy planujecie możliwość opróżniania instalacji CO z wody? Jak to rozwiązujecie? Mam kilka pomysłów ale chciałbym posłuchać tych co to już przerobili.

Pytanie do Markusa, Wlowików i innych. Może nie chcecie się wypowiadać? Tylko dlaczego?

Cześć Wakmen!

Przeczytałem Wasz dziennik budowy i chyle czoło! Ja niestety mam dwie lewe ręce i lepiej abym niczego samemu nie robił :wink: Podziwiam Twoja pracowitość i determinacje. Niestety, nie znam się na ogrzewaniu podogowym, więc nie mogę Ci pomóc, ale na tym etapie wszystkie swoje problemy konsultuje z bardzo miłym sprzedawcą w sklepie, który znajduje się na Beniowskiego w stałej wystawie budownictwa przy targach gdańskich. Pierwszy sklep po prawej stronie po wejściu (niestety nie pamiętam nazwy - "Kursor" albo coś w tym stylu. Sprzedawcy tam mają duża praktyczną wiedzę - takie przynajmniej na mnie zrobili wrażenie. :D

Ja ide na koncert, co nie wpływa na to ze budowalńcy dalej nie przyszli , teoretycznie jutro mieli kończyć a jescze nei zaczeli, czy jest sznansa cos wyegzekowac, ( w umowie nie mam zadnych kar za poóźnienie) i w jaki sposób od nichumowa jest krótka i prosta zrobia to i to w taim terimnie i dostana tyle i tyle, moze mozna cos od nich wyegzekwoac skoro nie pojawili sie wcale :(