Mały 11.08.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 W zeszłym tygodniu byłem w Z.Energetycznym i dowiedziałem się że nie długo będę miał przyłącze,a dokładniej już zaaaaaaaaaaaaaaaaaa 8-9 miesięcy.Byłem pewny że to żart ,ale zapewniono mnie że nie. Nie będę pisał co o tym myślę. Wojtek podejdź do mojej łajw i zapytaj o sąsiada z Kubusia Puchatka,który tam pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 11.08.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Mila a o jakim tynku myślisz, bo ja tez dzwoniła do STO w sprawie farby , ale u mnie kwestja tynku ciagle na tapecie bo budowlańcy dalej nie odbieraja telefonu, sama jestem ciekawa kiedy moja cierpliwosć sie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 11.08.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Ola ja niestety mam tynk i kolor narzucony przez konserwatora - kolor musi być ceglasty (taki mniej więcej , jak dom) a architekt wymyślił tynk akrylowy typu "dryvit" Akrylowe to chyba najdroższe tynki , a Dryvit to też firma nie tania wrrr.... Faktura ma być gładka - ale co to oznacza to się wolę nie pytać, bo kto mi to zrobi, albo mówiąc inaczej za ile?? pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 11.08.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Ola a co Ty masz do pracy dla murarzy? Może mojego oddam, bo mi z domu nie chce wyjść - chyba ma za dobrze i jak się śpieszył na początku to teraz sobie "dłubie" czyli wykańcza pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 11.08.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Dla murarzy to nie za wiele, bo mam dom w technologii szkieletu drewnianego i sciany bedą wełna + kartongips, natosmist ci co mieli mi robic parapety zewnętrzene, pomurówke, tynk i podbitkę jakos się nei pokazują, z tym ze ja mam z nimi podpisana umoe i do 15.08 powinni skończyć teoretycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 11.08.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Ola no to chyba mój murarz do końca wakacji ode mnie nie wyjdzie Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 11.08.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A teraz pytanie do tych co mają lub planują podłogówkę a nie mają piwnic. Czy planujecie możliwość opróżniania instalacji CO z wody? Jak to rozwiązujecie? Mam kilka pomysłów ale chciałbym posłuchać tych co to już przerobili. Pytanie do Markusa, Wlowików i innych. Może nie chcecie się wypowiadać? Tylko dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.08.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Hej,Kochani czy ktoś buduje w trójmieście lub zbudował C-33 Rozważny z Muratora,odezwijcie się.Przymierzamy się do budowy w 2006 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 11.08.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Ola ja niestety mam tynk i kolor narzucony przez konserwatora - kolor musi być ceglasty (taki mniej więcej , jak dom) a architekt wymyślił tynk akrylowy typu "dryvit" Akrylowe to chyba najdroższe tynki , a Dryvit to też firma nie tania wrrr.... Faktura ma być gładka - ale co to oznacza to się wolę nie pytać, bo kto mi to zrobi, albo mówiąc inaczej za ile?? pozdr Ewa Proponuję abyś zastosowała tynk mineralny i pomalowała go farbą sylikatową (ja przynajmniej tak uczynie). W zeszłym tygodniu prowadziliśmy krótką dyskusje na ten temat na forum. Droższym i lepszym rozwiązanie jest zastosowanie tynku sylikatowego barwionego w masie. Akryle są ostatnio nie modne Koniec końców uważam, że ważniejsze od rodzaju tynku (czy akrylowy, czy minerarlny lub sylikatowy) jest to abyś pamiętała o wszystkich elementach systemu jak listwa startowa, kołki ,dodatkowe zbrojenie naroży okien i narożników budynku itp, itd. Dobrze jest (choć znacznie drożej) zrobić to wszystko w systemie jednego producenta wtedy mozna zarządać od niego pisemnej gwarancji na elewacje. Co do murarzy to proszę daj mi namiary. Ja niestety ze swoich nie jestem zadowolony a zostały im jeszcze do zrobienia ścianki działowe, poza tym według umowy mają skończyć do 20 sierpnia i jeżeli się nie wyrobią to zaczne im naliczać 2,5% kary za dzień opóźnienia i może być nieprzyjemnie, więc wole mieć jakąś alternatywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 11.08.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A teraz pytanie do tych co mają lub planują podłogówkę a nie mają piwnic. Czy planujecie możliwość opróżniania instalacji CO z wody? Jak to rozwiązujecie? Mam kilka pomysłów ale chciałbym posłuchać tych co to już przerobili. Pytanie do Markusa, Wlowików i innych. Może nie chcecie się wypowiadać? Tylko dlaczego? Cześć Wakmen! Przeczytałem Wasz dziennik budowy i chyle czoło! Ja niestety mam dwie lewe ręce i lepiej abym niczego samemu nie robił Podziwiam Twoja pracowitość i determinacje. Niestety, nie znam się na ogrzewaniu podogowym, więc nie mogę Ci pomóc, ale na tym etapie wszystkie swoje problemy konsultuje z bardzo miłym sprzedawcą w sklepie, który znajduje się na Beniowskiego w stałej wystawie budownictwa przy targach gdańskich. Pierwszy sklep po prawej stronie po wejściu (niestety nie pamiętam nazwy - "Kursor" albo coś w tym stylu. Sprzedawcy tam mają duża praktyczną wiedzę - takie przynajmniej na mnie zrobili wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 11.08.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Miłajeszcze w temacie tynków - na gładkość tynku ma wpływ wielkość ziarna, z którego tynk wykonano - im mniejsze ziarno tym tynk bardziej gładki. Standardowo są to 2mm ziarna, ale bywają tynki z ziarnem od 1 mm do 5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 11.08.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Hej,Kochani czy ktoś buduje w trójmieście lub zbudował C-33 Rozważny z Muratora,odezwijcie się.Przymierzamy się do budowy w 2006 roku. Nikogo takiego nie znam, ale trzymam kciuki aby się Wam udało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.08.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 dzięki te życzenia się przydadzą,jeszcze nie zaczeliśmy a już są chopy z dostawą prądu,może za 6-9 m-cy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 11.08.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 ... Cześć Wakmen! Przeczytałem Wasz dziennik budowy i chyle czoło! ... Naprawdę nie ma przed kim, ani przed czym. Takich osób jak ja na Forum znajdzie się wielu ale dzięki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.08.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 dzięki te życzenia się przydadzą,jeszcze nie zaczeliśmy a już są chopy z dostawą prądu,może za 6-9 m-cy Kasia...Kasia? Aaaaa Kasia! Mały z Gościcina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.08.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Idzie któś na koncert Jearra do Gdańska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 12.08.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Ja ide na koncert, co nie wpływa na to ze budowalńcy dalej nie przyszli , teoretycznie jutro mieli kończyć a jescze nei zaczeli, czy jest sznansa cos wyegzekowac, ( w umowie nie mam zadnych kar za poóźnienie) i w jaki sposób od nichumowa jest krótka i prosta zrobia to i to w taim terimnie i dostana tyle i tyle, moze mozna cos od nich wyegzekwoac skoro nie pojawili sie wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.08.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Olu a zapłaciłaś im za całość? Jeśli nie to powiedz że za każdy dzien zwłoki 100,-zł mniej i wypad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.08.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Ola, jeśli jeszcze nic nie zapłaciłaś to bierz tego murarza od Ewy i daj sobie spokój z twoimi. A jak chcesz na nich czekać albo dałaś zaliczkę to powiedz że za każdy dzień zwłoki dostaną tyle a tyle mnie. Ile? NIe wiem za bardzo ale tak żeby odczuli każdy dzień straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 12.08.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Zaliczke dałam, ale jek im teraz powiem ze za kazdy dzień zwłoki dam im mniej to wcale nie przydą a zaliczkę skonfiskują, moge poczekac i wyłączyć telefon swój jak już skończą i bedą chcieli resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts