Ania i Piotr 12.08.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Jeżeli mogę się wtrącić a propos hurtowni to najpierw kupowałam z poleconej w Pruszczu Jazbud, ale jak mnie oszukali na prętach i silce to nie chcę mieć z nimi nic do czynienia . A za styropian twardy skasowali mnie już nie powiem na ile. Za pręty zwrócili, a za silkę nie, bo niby z droższej fabryki mi przywieźli i o innych wymiarach - tylko, że jakoś ściany mam równe, Ale ponieważ zamawiałam nie jak na cały dom więc ch...mstwu odpuściłam i więcej zeta na mnie nie zarobią . A więc albo strasznie pilnować co przywożą i najpierw do faktury czy się zgadzają ceny. Bo nawet jak ustalone - to się okazuje , że ustalone z kim innym a ktoś inny wystawia fakturę i udają, że nie wiedzieli pozdr Ewa ps. hurtownia polecona przez kolegę po znajomości z kierownikiem Mila A mozesz powiedziec gdzie sie potem zaopatrywalas, a tak na marginesie to gdzie sie budujesz/remontujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 12.08.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 A tak wogle to co to jest MAX? MAXy to pustaki ceramiczne z czasów przed porothermowych Podstawowe różnica polega na wymiarach a szczególnie kłopotliwa jest szerokość - tylko 19cm a nie 25cm jak w Porothermie (różnica w szerokości będzie miała największy wpływ na konieczność zmian w projekcie). Obawiam sie ze wykonawca nie poradzi sobie z inna szerokoscia sciany niz ta ktora zostala przewidziana w projekcie - musialby skorygowac wszystkie wymiary na rysunkach, a to moze mu nie wyjsc Porotherm ma jednak pewne zalety - ma wpust i pióro więc szybciej sie go muruje i bez spoiny pionowej (oszczedniej). Poza tym jest robiony z ceramiki porotyzowanej czyli ma lepsze parametry izoloacyjnosci termicznej, ale jezeli nie robi sie scian jednowarstwowych to nie ma to takiego znaczenia. Reasumujac - budujcie zgodnie z projektem, zmiana wymiarów moze oznaczac wiele błedów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.08.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Gosiu,wiem że to Cię nie pocieszy,ale co tam,napiszę W zeszłym roku kupiłam działkę i posadziłam choinki,przetrwały rok,no to posadziłam w maju 2 jabłonki,myśleliśmy z mężem,nie budujemy jeszcze niech chociaż drzewka będą sobie rosły. I co? Po tygodniu nie było śladu ani po jabłonkach ani choinkach(została1).Niestety tak bywa-głupio!!!Dzieki za słowa otuchy My mamy jakas czarna serie, wczoraj mojemu mezowi na strzezonym osiedlu rower nowy rabneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 12.08.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Ania i Piotr Resztę materiałów przywoził mi wykonawca od siebie z wiejskiej hurtowni i w castoramie , bo transport bez łaski tylko 30zł. Ostatnio kupowałam w nowootwartym sklepie chemii ( mniej więcej po drugiej stronie castoramy na Grunwaldzkiej) ale transport miał kosztować ca 40 zl brutto- potem się okazało, że transport to taxi bagażowe i facet chciał już 60 zł i fakturę po awanturze wiezie 2 dzień. Oszukują jak mogą. Dlatego jak coś będę kupowała to w castoramie, np. płyty k/g czy jakieś kleje. Styropian można dostać w styropaku w Gdańsku - ceny zbytnio się nie różnią - bez żadnej łaski i rabatami. Ja już tam nie wzięłam bo się zeźliłam na Jazbud i wykonawca przywiózł mi od siebie ze wsi. Z Jazbudem uważaj,bo wliczają palety a potem kierowcy nie chcą kwitować , że oddałam. Więc jeszcze czeka mnie rozmowa z nimi opalety, bo oddałam więcej niż napisali na fakturze korekcie. pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.08.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Matko Boska, a już myślałam że lepiej się dzieje, bo nic ostatnio nie było słychać o kradzieżach. Też bym poucinała co nieco jakbym takich znalazła. Starsznie mi przykro, ale może teraz bedziesz miała lepsze, wiem słaba pociecha ale ciężko w takiej sytuacji coś dobrego powiedzieć.A, du..pa blada, miałam bardzo dobre, wywalczone w tartaku.Mam wieche w sobote, na która zreszta zapraszam forumowiczów trójmiejskich a tu masz Ci los.Gnoje musieli byc okoliczni, bo kto by z dechami latał Oczywiście, że miejscowi, w końcu to parę metrów ma a chyba nie ma jakiś zorganizowanych szajek objezdzających budowy i szukajacych co można ukraść - w każdym razie taką mam nadzieję Chamstwo i tyle!Cieslepowiedzieli, ze to pewnie na poczatek budowy ktos zabrał, bo wzieli tylko krótkie.Fajnie własny dom kradzionymi rzeczami budowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 12.08.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Ania i Piotr remontujemy mały domek przy deptaku w Brzeźnie pozdr Ewa ps http://www.amazo.webpark.pl/wermila4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 12.08.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Nigdy nie podchodzę do ludzi jak do złodziei, ale Jazbud mnie nauczył i niestety nikomu nie można wierzyć i zanim wypakujesz czy rozpakujesz przywieziony materiał wszystko obejrzeć i policzyć i sprawdzić z wcześniej ustalonym z dostawcą kosztorysem cen materiału i rabatami nawet jakby kierowca miał się pieklić godzinę pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 12.08.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Ania i Piotr remontujemy mały domek przy deptaku w Brzeźnie pozdr Ewa Ja obecnie mieszkam na Zaspie i czesto bywam na deptaku. Teraz bacznie będę się przyglądał okolicznym domkom to może Was wypatrze Ja i moja żonka żałujemy że emigrujemy do Osowy ale niestety ceny tutejszych działek nie na nasza kieszeń Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.08.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Idzie któś na koncert Jearra do Gdańska? ja też idę na koncert Ja i moja familia też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 12.08.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Co do murarzy to proszę daj mi namiary. Ja niestety ze swoich nie jestem zadowolony a zostały im jeszcze do zrobienia ścianki działowe, poza tym według umowy . Franciszek namiar na mojego murarza Pan Piotr 0504358839 (święty nie jest ale jest dobry ) Kierownik wcale ze mną nie rozmawia tylko od razu idzie do Niego - a poza tym nie miał ani jednej uwagi do jego roboty. pozdr Ewa Dzięki za namiary. Skoro masz domek w tak fajnym miejscu to nie dziwie się że murarz siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.08.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 A teraz pytanie do tych co mają lub planują podłogówkę a nie mają piwnic. Czy planujecie możliwość opróżniania instalacji CO z wody? Jak to rozwiązujecie? Mam kilka pomysłów ale chciałbym posłuchać tych co to już przerobili. Pytanie do Markusa, Wlowików i innych. Może nie chcecie się wypowiadać? Tylko dlaczego? Sorry, ale jestem na urlopie od środy i moja aktywność na Forum spadła Nie rozważałem problemu opróżniania wody z podłogówki do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.08.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Idzie któś na koncert Jearra do Gdańska? ja też idę na koncert Ja i moja familia też Uoj to będzie forum-jarr-jampreza! Myślę że będzie super - skoro maja dźwigi nawet do roboty zaprząc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.08.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 hmmm... wychodzi, ze jestesmy zmienni... my po prostu jestesmy na poczatku tej calej zabawy i ciezko nam sie rozmawia z ludzmi, ktorzy wybudowali juz nie wiadomo ile domow i znaja sie na tym lepiej niz my. Zapewne im dalej w las tym bedziemy twardsi dzieki za pierwsze rady! Jeziorko Naucz się na samym początku swojej drogi budowlanej pierwszej zasady - każdy, powtarzam każdy Wykonawca chce robić nie tak jak jest najlepiej, ale jak jest mu najwygodniej.Miałem tylko dwa wyjątki od tej zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 12.08.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Mam wieche w sobote, na która zreszta zapraszam forumowiczów trójmiejskich gosia@ - dzięki wielkie za zaproszenie . Jeśli się pojawimy - to razem z maluchami . Przywiozę też sałatkę i coś do picia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 12.08.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Mały ja Jearra posłucham na podwórku pozdrawiamy Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 12.08.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 [quote name="Franciszek Dzięki za namiary. Skoro masz domek w tak fajnym miejscu to nie dziwie się że murarz siedzi [/quote] Jak bywasz na deptaku to zajrzyj na koniec. pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 13.08.2005 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Nigdy nie podchodzę do ludzi jak do złodziei, ale Jazbud mnie nauczył i niestety nikomu nie można wierzyć i zanim wypakujesz czy rozpakujesz przywieziony materiał wszystko obejrzeć i policzyć i sprawdzić z wcześniej ustalonym z dostawcą kosztorysem cen materiału i rabatami nawet jakby kierowca miał się pieklić godzinę pozdr Ewa Dzieki Ewa, bede uwazal, bo w sumie myslem o jazbud'zie, bo sa najtanski w pruszcz. Jak widze jednak trzeb bedzie zatoczyc szersz kolo, bo transport nie jest taki drogi jak sie spodziewalem i moze sie to kalkulowac. Jak moglby mi ktos jeszcze polecic dobre hurtownie mat. budowlanych to prosze. Wiem ze o tym sie duzo pisalo, nawet bardzo , ale wiecie jak to jest przebrnac ponownie przez, jakby nie bylo, 158 stron jest nie lada wyczynem. Z drugiej strony moze faktycznie jest to niezly pomysl pogadac z wykonawca, oni czesto maja uklady w hurtowniach. szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.08.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Mały ja Jearra posłucham na podwórku pozdrawiamy Ewa No tak daleko nie macie ,ale ja tez liczę na efekty wizualne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.08.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Ile płaclisćie za chydraulike i ogrzewanie, mam trzy geberity , 3 zlwey, z 25 m podłogówki , i około 8 kaloryferów, sama robocizna + rury bo mnie dzis zabili ceną, jakoś tam mocno mi się wydaje ze umawiał sie na inną, a ci znalexli jescze kilka prac nie wiliczonych i teraz chca ode mnie jakąs bajońską sume, budować mi sie odechcewa, Ja jeszcze nie na tym etapie, a jedyna oferta jaką mam jest od Małego i nie ma tam podziału co za ile, tylko całościowa kwota za rurki, kaloryfery, zawory i piec. Piękna dziewczyno - ta kwota którą podałem nie oznacza kosztów materiałów, tylko to że po moim wyjściu Waszym zadaniem będzie ustawić sobie temperaturę na działającym układzie kpl.(myślę ,że nie warto rozpisywać się co do każdego kolanka , bo budowa weryfikuje takie drobiazgi bardzo skutecznie). Oraz wykonac biały montaż(armaturę). Ja zostawiam układ sprawdzony i działający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greganna 13.08.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Nigdy nie podchodzę do ludzi jak do złodziei, ale Jazbud mnie nauczył i niestety nikomu nie można wierzyć i zanim wypakujesz czy rozpakujesz przywieziony materiał wszystko obejrzeć i policzyć i sprawdzić z wcześniej ustalonym z dostawcą kosztorysem cen materiału i rabatami nawet jakby kierowca miał się pieklić godzinę pozdr Ewa Dzieki Ewa, bede uwazal, bo w sumie myslem o jazbud'zie, bo sa najtanski w pruszcz. Jak widze jednak trzeb bedzie zatoczyc szersz kolo, bo transport nie jest taki drogi jak sie spodziewalem i moze sie to kalkulowac. Jak moglby mi ktos jeszcze polecic dobre hurtownie mat. budowlanych to prosze. Wiem ze o tym sie duzo pisalo, nawet bardzo , ale wiecie jak to jest przebrnac ponownie przez, jakby nie bylo, 158 stron jest nie lada wyczynem. Z drugiej strony moze faktycznie jest to niezly pomysl pogadac z wykonawca, oni czesto maja uklady w hurtowniach. szukam dalej Witam Ale te wszystkie strony nadrobic Bloczki betonowe 38x24x14 Stezycy Tel.6843434 od 2,00 do 2,40 zalezy czy jestescie upirdliwi (handlujecie z kaszubami ) w Osowie Cementownia dokladnie nie wiem gdzie znajomy bral przed 2 tyg po 2,40 ale co i jak nie pytaj. W Prusz.Gd. kierunek Tczew przed Torami 100 m w lewo Hurtownia - Mach - jak wejdziesz to ich o....ze drodzy itp idt. to dostaniesz 10 % rabat na wszystko . Wracajac do Stezycy to Obok Hurtowni jest Tartak-Formela- Deski 380 zl/m3 Wiezba 580 zl/m3 transport 80 zl jak sie z szefem dogadacie bez doplaty potrzyma drewno w wannie nawet cala noc. Maly TIP jak bedziesz cos W prywatnej Hurtowni zamawiac powiedz ze u BAT dostaniesz taniej normalnie miekna. A jezeli masz wykonawce dogadaj sie z nim Oni maja rabaty ALE BARDZO NIECHETNIE dziela szie nimi . sp greganna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts