rafalg 13.08.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Poszukuje nadal z polecenia dobrego fachurę "od drewna". Muszę wykonczyć taras i inne elementy drewniane w domu. Rafalg - a ten stolarz z Kościerzyny? Wiesz, znalazłem w Miszewku. Pokazywał mi swoje prace, warsztat i wygląda ok. Ceny też ma całkiem, całkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 13.08.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 O godzinie 00.01 rozpocząłem mój zasłuzony urlop. Normalnie sielana bum, bum Gratulacje! Ja właśnie skończyłem No ale w urlopie pojawiły się tynki (grupa Lademana - polecam szybko i dokładnie, a wszelkie uwagi i zastrzeżenia poprawione), ścianki działowe (własna robota ) i sufit w trakcie pracy. Również po przejściach z oknami i drzwiami - firma Bertrand stanęła na wysokości zadania, dokonali poprawek, odpuścili jeszcze z ceny w ramach zadośuczynienia i generalnie chyba jednak jestem w stanie ich polecać. Powiem Ci jedną rzecz. Wiem, że Panowie z Bertranda dokłądnie śledzą naszą stronę Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greganna 13.08.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Ja tu gadu gadu a tu 7 tydz. budowy mija sciany sa,strop wczoraj zalany,za tydzien sciana kolankowa i oslona wienca , a za 3 tyg dach .Wszystko w planie a nawet jeszcze lepiej,a zeby chlopaki sie nie nudzili robimy taras ,wiercimy studnie NIE ZYCZE TEGO NIKOMU a na ta czesc dzialki gdzie juz nikt nie bedzie sie krecil czarnoziem nawieziony .Powoli TO wszystko na COS wyglada. Polecam goscia od Alarmow prostych po sterowanie online i telefoni,zetelny i uczciwy cholipka az nienormalne M.Kalinowski tel 0600312320 ---058-3046037. no to nara niech sczescie i moneta bedzie z wami. sp greganna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greganna 13.08.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 No a jak sie tak juz rozpedzilemmam jescze goscia od okien ,parapet. rollet ,bram garaz.drzwi antywlamaniowych praktycznie wszystko co zwazane jest z oknem i drzwiami .Co najleprze gosciu przychodzi do domu i mozna bez zobawiazania dac sobie wycenic okna i drzwi a nastepnie cenny mozna porownac .W kazdym razie znalazlem u niego drzwi antywlam. z wszystkimi atestami i B , CE znaczkami i numerami a okna jeszcze porownuje T.Supel Tel. 0604289904 .no ale teraz to juz nara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 14.08.2005 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 greganna wielkie dzieki, bede probowal. Niestety u Mach'a bylem i nawet z tym ich rabatem nie sa konkurencyjni, a do tego facet laske mi robi przy obsludze. Koncowe stwierdzenie "no to kupujesz pan czy nie .. " juz do konca mnie rozbroilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.08.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 greganna wielkie dzieki, bede probowal. Niestety u Mach'a bylem i nawet z tym ich rabatem nie sa konkurencyjni, a do tego facet laske mi robi przy obsludze. Koncowe stwierdzenie "no to kupujesz pan czy nie .. " juz do konca mnie rozbroilonoooo, ja On Ci laske robi przy obsłudze, to ja bym jeszcze pomyslała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.08.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 A teraz pytanie do tych co mają lub planują podłogówkę a nie mają piwnic. Czy planujecie możliwość opróżniania instalacji CO z wody? Jak to rozwiązujecie? Mam kilka pomysłów ale chciałbym posłuchać tych co to już przerobili. Pytanie do Markusa, Wlowików i innych. Może nie chcecie się wypowiadać? Tylko dlaczego? Wakmen - ja mam podłogówkę i nie mam piwnicy. Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem to pytanie . Wprawdzie nie rozważałam nigdy technicznych aspektów funkcjonowania instalacji c.o. (zaufanie do wykonawcy), ale po przeczytaniu Twojego pytania zaczęłam się zastanawiać kiedy właściwie zachodzi potrzeba opróżniania instalacji? Wtedy kiedy trzeba zdemontować kaloryfer? Te nowe mają przecież takie specjalne zaworki, które się zakręca i tyle. A z podłogówki - kiedy? Jeśli jednak istnieją jakieś przyczyny dla których jest to konieczne, to może tak: przy skrzynce rozdzielaczowej są "rurki", którymi woda wpływa i którymi wypływa z instalacji. Może wystarczy obie, po zamknięciu wpływu obie odkręcić - wylotową skierować do jakiegoś zbiornika, a do drugiej pod ciśnieniem wtłaczać powietrze (pompka, płuca ). Ale to tylko takie teoretyczne rozważania. Oj dość szczegółowo to opisałeś i chyba każdy zrozumiał. Pytanie było spowodowane moją nieprzeciętną dociekliwością i wnikliwością. Ale dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.08.2005 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 A tak wogle to co to jest MAX? MAXy to pustaki ceramiczne z czasów przed porothermowych Podstawowe różnica polega na wymiarach a szczególnie kłopotliwa jest szerokość - tylko 19cm a nie 25cm jak w Porothermie (różnica w szerokości będzie miała największy wpływ na konieczność zmian w projekcie). Obawiam sie ze wykonawca nie poradzi sobie z inna szerokoscia sciany niz ta ktora zostala przewidziana w projekcie - musialby skorygowac wszystkie wymiary na rysunkach, a to moze mu nie wyjsc Porotherm ma jednak pewne zalety - ma wpust i pióro więc szybciej sie go muruje i bez spoiny pionowej (oszczedniej). Poza tym jest robiony z ceramiki porotyzowanej czyli ma lepsze parametry izoloacyjnosci termicznej, ale jezeli nie robi sie scian jednowarstwowych to nie ma to takiego znaczenia. Reasumujac - budujcie zgodnie z projektem, zmiana wymiarów moze oznaczac wiele błedów. Dzisiaj już drugi post tak ślicznie opisujący Wasze (czyt. nasze) problemy. BRAVO dla pomocnych dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.08.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 A teraz pytanie do tych co mają lub planują podłogówkę a nie mają piwnic. Czy planujecie możliwość opróżniania instalacji CO z wody? Jak to rozwiązujecie? Mam kilka pomysłów ale chciałbym posłuchać tych co to już przerobili. Pytanie do Markusa, Wlowików i innych. Może nie chcecie się wypowiadać? Tylko dlaczego? Sorry, ale jestem na urlopie od środy i moja aktywność na Forum spadła Nie rozważałem problemu opróżniania wody z podłogówki do tej pory. A może za dużo wymagam od pojego Orzeszka? Już wiele osób mi to mówiło. Chyba będę popuszczał ... ostrogi i pasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.08.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 greganna wielkie dzieki, bede probowal. Niestety u Mach'a bylem i nawet z tym ich rabatem nie sa konkurencyjni, a do tego facet laske mi robi przy obsludze. Koncowe stwierdzenie "no to kupujesz pan czy nie .. " juz do konca mnie rozbroilonoooo, ja On Ci laske robi przy obsłudze, to ja bym jeszcze pomyslała A Ty Gosiu byś jeszcze pomyślała ? No nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.08.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 greganna wielkie dzieki, bede probowal. Niestety u Mach'a bylem i nawet z tym ich rabatem nie sa konkurencyjni, a do tego facet laske mi robi przy obsludze. Koncowe stwierdzenie "no to kupujesz pan czy nie .. " juz do konca mnie rozbroilonoooo, ja On Ci laske robi przy obsłudze, to ja bym jeszcze pomyslała A Ty Gosiu byś jeszcze pomyślała ? No nie .Jasne lubie dodatkowe gratisy przy zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.08.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 greganna wielkie dzieki, bede probowal. Niestety u Mach'a bylem i nawet z tym ich rabatem nie sa konkurencyjni, a do tego facet laske mi robi przy obsludze. Koncowe stwierdzenie "no to kupujesz pan czy nie .. " juz do konca mnie rozbroilonoooo, ja On Ci laske robi przy obsłudze, to ja bym jeszcze pomyslała A Ty Gosiu byś jeszcze pomyślała ? No nie .Jasne lubie dodatkowe gratisy przy zakupie Ja też ale wolę ... upusty lub obniżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greganna 14.08.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 greganna wielkie dzieki, bede probowal. Niestety u Mach'a bylem i nawet z tym ich rabatem nie sa konkurencyjni, a do tego facet laske mi robi przy obsludze. Koncowe stwierdzenie "no to kupujesz pan czy nie .. " juz do konca mnie rozbroilo Witam Banda normalnie niestety po tym jak Hurtownie w Trojmiescie moja osoba zaszczycilem stwierdzam ze wiekszosc hurtowni na prawo od obwodnicy jest tansza niz w 3miescie . Nawet pomiedzy BATem byly roznice Porothem BAT Gdansk 3,85 dalej od 3miasta 3,35 a w kierunku Wa-w 2,45 Generalnie rzecz biorac teraz jest gra na nerwy ,jesien sie zbliza i bardz malo ludzi zaczyna budowe a co za tym idzie ceny powiny zmalec . Odwiedzilem naprawde kilkanascie Hurtowni i wypracowale sobie metode najpierw -co chcem kupic -nastepnie wchodze na Allegro.pl i http://www.informatorbudowlany.pl/02towary/index.php?page=wyszukiwarka_branze -ceny i nr.tel. zapisywalem -wybieralem Hurtownie ktora mi odpowiadala cenowo i wtedy zaczynal sie CYRK wchodzoc do Hurtowni ONI uwazaja ze i tak COS u nich kupisz a po zatym nie masz o niczym pojecia i jestes BAMBUS Ubaw mialem jak zaczela sie konkretna rozmowa i mowie ze po kilo gwozdzi nie przyjechalem i nie mam zamiaru 100zl wydac tylko 30.000 a moze i wiecej a nastepna Hurtownia jest 10 Km stad i mi jest obojetnie komu dam zarobic tylko ceny maja byc Ok! a jak nie to nawet nakretki tu nie kupie . Tutaj byl pierwszy przesiew. Potem bylo mniej wesolo zaczynala sie rozmowa o ceny. ja mialem juz ceny wyszukane, ONI mowia ale gzie tam tak tanio to nikt nie sprzedaje TO JA ZA TELEFON I DZWONIE A PANIENKA Z INEJ HURTOWNI MOWI TAKA I TAKA CENE Facet zbaranial nastepnie powiedzialem ze z sczeniakiem nie ma do czynienia itp itd. Stanelo na tym ze dostaje w mojej prywatnej Hurtowni ceny zblizone do najtanszych z z BAT a do tego w zaleznosci na jaki material rabat od 3 do 22% . Ale i tak wszyscy ONI sa bandyci i pijawki . Duzo szczescia i Pamietaj jak masz Siano to TY DECYDUJESZ sp greganna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.08.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Kolia byłaś może przypadkiem w niedzielę w Malborku? Bo jeśli to nie Ty to chyba bym sie wygłupił podchodząc i mówiąc "cześć" - jeśli nie szukałbym mojej starszej pociechy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 14.08.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 greganna wielkie dzieki, bede probowal. Niestety u Mach'a bylem i nawet z tym ich rabatem nie sa konkurencyjni, a do tego facet laske mi robi przy obsludze. Koncowe stwierdzenie "no to kupujesz pan czy nie .. " juz do konca mnie rozbroilonoooo, ja On Ci laske robi przy obsłudze, to ja bym jeszcze pomyslała A gdzie jest ten Mach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 14.08.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 A teraz pytanie do tych co mają lub planują podłogówkę a nie mają piwnic. Czy planujecie możliwość opróżniania instalacji CO z wody? Jak to rozwiązujecie? Mam kilka pomysłów ale chciałbym posłuchać tych co to już przerobili. Pytanie do Markusa, Wlowików i innych. Może nie chcecie się wypowiadać? Tylko dlaczego? Wakmen - ja mam podłogówkę i nie mam piwnicy. Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem to pytanie . Wprawdzie nie rozważałam nigdy technicznych aspektów funkcjonowania instalacji c.o. (zaufanie do wykonawcy), ale po przeczytaniu Twojego pytania zaczęłam się zastanawiać kiedy właściwie zachodzi potrzeba opróżniania instalacji? Wtedy kiedy trzeba zdemontować kaloryfer? Te nowe mają przecież takie specjalne zaworki, które się zakręca i tyle. A z podłogówki - kiedy? Jeśli jednak istnieją jakieś przyczyny dla których jest to konieczne, to może tak: przy skrzynce rozdzielaczowej są "rurki", którymi woda wpływa i którymi wypływa z instalacji. Może wystarczy obie, po zamknięciu wpływu obie odkręcić - wylotową skierować do jakiegoś zbiornika, a do drugiej pod ciśnieniem wtłaczać powietrze (pompka, płuca ). Ale to tylko takie teoretyczne rozważania. Oj dość szczegółowo to opisałeś i chyba każdy zrozumiał. Pytanie było spowodowane moją nieprzeciętną dociekliwością i wnikliwością. Ale dzięki. Wakmen - ja jestem raczej płci żeńskiej... A na technice to się wogóle nie znzm . Tylko tak się domagałeś odpowiedzi od tych co "mają podłogówkę i nie mają piwnic" (a to przecież ja też), że poczułam się postawiona do raportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 14.08.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 gosia@ - wiecha była na medal! A ściany nie poszły po tych szampanach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 14.08.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 greganna wielkie dzieki, bede probowal. Niestety u Mach'a bylem i nawet z tym ich rabatem nie sa konkurencyjni, a do tego facet laske mi robi przy obsludze. Koncowe stwierdzenie "no to kupujesz pan czy nie .. " juz do konca mnie rozbroilo Witam Banda normalnie niestety po tym jak Hurtownie w Trojmiescie moja osoba zaszczycilem stwierdzam ze wiekszosc hurtowni na prawo od obwodnicy jest tansza niz w 3miescie . Nawet pomiedzy BATem byly roznice Porothem BAT Gdansk 3,85 dalej od 3miasta 3,35 a w kierunku Wa-w 2,45 Generalnie rzecz biorac teraz jest gra na nerwy ,jesien sie zbliza i bardz malo ludzi zaczyna budowe a co za tym idzie ceny powiny zmalec . Odwiedzilem naprawde kilkanascie Hurtowni i wypracowale sobie metode najpierw -co chcem kupic -nastepnie wchodze na Allegro.pl i http://www.informatorbudowlany.pl/02towary/index.php?page=wyszukiwarka_branze -ceny i nr.tel. zapisywalem -wybieralem Hurtownie ktora mi odpowiadala cenowo i wtedy zaczynal sie CYRK wchodzoc do Hurtowni ONI uwazaja ze i tak COS u nich kupisz a po zatym nie masz o niczym pojecia i jestes BAMBUS Ubaw mialem jak zaczela sie konkretna rozmowa i mowie ze po kilo gwozdzi nie przyjechalem i nie mam zamiaru 100zl wydac tylko 30.000 a moze i wiecej a nastepna Hurtownia jest 10 Km stad i mi jest obojetnie komu dam zarobic tylko ceny maja byc Ok! a jak nie to nawet nakretki tu nie kupie . Tutaj byl pierwszy przesiew. Potem bylo mniej wesolo zaczynala sie rozmowa o ceny. ja mialem juz ceny wyszukane, ONI mowia ale gzie tam tak tanio to nikt nie sprzedaje TO JA ZA TELEFON I DZWONIE A PANIENKA Z INEJ HURTOWNI MOWI TAKA I TAKA CENE Facet zbaranial nastepnie powiedzialem ze z sczeniakiem nie ma do czynienia itp itd. Stanelo na tym ze dostaje w mojej prywatnej Hurtowni ceny zblizone do najtanszych z z BAT a do tego w zaleznosci na jaki material rabat od 3 do 22% . Ale i tak wszyscy ONI sa bandyci i pijawki . Duzo szczescia i Pamietaj jak masz Siano to TY DECYDUJESZ sp greganna greganna - ja większość zakupów budowlanych robię w hurtowni PATOKA w Lublewie prowadzonej przez kobiety i jestem bardzo zadowolona zarówno z obsługi jak i cen. Zwykle są najlepsze, a jak znajdę coś taniej to i większy upust też zwykle się znajdzie. Poza tym transport mam gratis. A BAT w Kokoszkach na wszystko co sprawdzałam miał dużo wyższe ceny i niechętnie daje rabaty dla pojedynczego inwestora Poza tym jeżeli od początku kupujesz w jednej hurtowni to nie zostawisz tam 30 kawałków, tylko o wiele więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.08.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 gosia@ - wiecha była na medal! A ściany nie poszły po tych szampanach?Na szczescie, nie, ale juz miałam leki, ze scine mi wyłupia Dziekuje ze byliscie.Najlepiej bedzie wspominał moj maz, który......nie bardzo wie jak wrocił do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeziorko 14.08.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Dzieki wszystkim Pomocnym Dłoniom Sprawa juz zalatwiona z Wykonawca, ufff.. ale ciężkie są takie przejścia Teraz życzę spokojnego wieczorku i do "przeczytania" niedługo ... A.. moze już od razu pytanko - czy ktos z Was miał do czynienia z firmą Sun Energy z Gdańska i "ich" pompami ciepła? Można je "zobaczyć" u kogoś w domku, może? Pozdrowionka Jeziorko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts