ewusia 19.08.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 A tak nawiasem mówiąc podejrzewam, że wiele osób czytuje forum i nigdy się nie ujawniają, korzystając więc z okazji wszystkich "tajnych" forumowiczów pozdrawiam pozdrawiam również "tajna" forumowiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 19.08.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Witam grupę 3miejską. Czas sie wkońcu ujawnić po roku studiowania chłonięcia wiedzy nadszedł czas wtrącić swoje trzy grosze. Czekam narazie na pozwolenie na budowę ale działać już zaczełem. Budować będe sie w Baninie a moje przyszłe cztery ściany zwać sie będą Akacją II wersja B. Budować będe metodą domową Czyli wszystko w moich rączkach. Twierdze, że jak jestem polecanym kafelkarzem który umie trzymać piony i poziomy to ściany wybuduje a co do reszty hmmm zapał mam wiedza w postaci forum też jest - to daj borze dam rady oby tylko zdrowie dało. Śledzę wasze problemy i rady i wielkie uszanowania dla wszystkich. Pozdrawiam Sławomir Murawski "Vondraczek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 19.08.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Działkę mamy w Pręgowie dolnym, pozdrawiam moją przyszłą sąsiadkę Matrag, będę budował "dom pod jarząbem" Archonu. Pozdrawiam Ireneusz - dzięki za pozdrowienia Witam na forum i mam nadzieję, że niedługo zobaczymy się w okolicach budów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 19.08.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Ja też witam nowych budujących czy remontujących i życzę duuuuużo cierpliwości i wygranej w totka pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.08.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Ja też witam nowych budujących czy remontujących i życzę duuuuużo cierpliwości i wygranej w totka pozdrawiam Ewa To by się wszystkim przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 19.08.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Martag-łobuziaro podwędziłaś mi wykonawców...ale daruję Ci, bo nawet dobrze się składa, że wchodzą dopiero w poniedziałek na malowanko.(zdąże umyć okienka, żeby potem nie zabrudzić świeżo pomalowanych ścian ) joola - nie łobuzowałam tak strasznie , pytałam się, od kiedy mogą przyjść. ten termin im pasował... Myślałam, że u Ciebie już skończyli Nie ukrywam, że zależało mi, żeby w tym tygodniu zrobili mi część ocieplenia fundamentu garażu, bo w przyszłym tygodniu wchodzi brukarz z podjazdem. Ale z tego co wiem, to cały przyszły tydzień będą u Ciebie. A dużo jeszcze im u Ciebie zostało? Jak byłam na Twojej budowie to wydawało mi się, że już końcówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 19.08.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Czy ktoś z Was brał beton z Patoki? Ja brałam, mają z B-compleksu. Ale ceny nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 19.08.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Witam grupę 3miejską. Czas sie wkońcu ujawnić po roku studiowania chłonięcia wiedzy nadszedł czas wtrącić swoje trzy grosze. Czekam narazie na pozwolenie na budowę ale działać już zaczełem. Budować będe sie w Baninie a moje przyszłe cztery ściany zwać sie będą Akacją II wersja B. Budować będe metodą domową Czyli wszystko w moich rączkach. Twierdze, że jak jestem polecanym kafelkarzem który umie trzymać piony i poziomy to ściany wybuduje a co do reszty hmmm zapał mam wiedza w postaci forum też jest - to daj borze dam rady oby tylko zdrowie dało. Śledzę wasze problemy i rady i wielkie uszanowania dla wszystkich. Pozdrawiam Sławomir Murawski "Vondraczek" Witaj Vondraczek Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.08.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Czy ktoś z Was brał beton z Patoki? Ja brałam, mają z B-compleksu. Ale ceny nie pamiętam W ofercie mają 236 zł brutto z pompą (194 zł netto) i powiedzieli, że już za bardzo z tej ceny nie zejdą. Nie wiem co powiedzą na zakup w cenie netto, jeszcze nie próbowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 19.08.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Czy ktoś z Was brał beton z Patoki? Ja brałam, mają z B-compleksu. Ale ceny nie pamiętam W ofercie mają 236 zł brutto z pompą (194 zł netto) i powiedzieli, że już za bardzo z tej ceny nie zejdą. Nie wiem co powiedzą na zakup w cenie netto, jeszcze nie próbowałam B-Complex jest dużą, formalistyczną firmą. zapomnij o braku faktury. Tak można dogadać się z mniejszymi typu Wakoz lub Ol-Trans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.08.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Nie wiem czy to dla mnie nie za daleko, do obu mam ponad 50 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 19.08.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Ireneusz, a gdzie jest ta hurtwonia w Kolbudach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 19.08.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Drugi post i już pytanie poszukuje desek szalunkowych w rejonie Banina i okolic jak narazie znalazłem tartak w Pępowie gdzie facet chce 470zł (dł2-2,5m) za m3 + transport i w Żukowie przy trasie z chwaszczyna 470zł +własny transport. Czy jest realna szansa znalezienia gdzieś taniej. Bardzo bym był wdzięczy na jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 19.08.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Czy znacie jakiegoś godnego polecenie tynkarza który podjąłby się otynkowania komina wewnątrz domu? Taka drobna robótka.A gdyby przy okazji potrafił obudować kominek byłoby idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkj 19.08.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Witam Wszystkich. Niefortunnie się złożyło, że puściłem post na głównym forum a nie w trójmieście. W związku z tym za radą jednego z zarejestrowanych użytkowników (któremu dziękuję) ponawiam moje pytanie lecz teraz mam nadzieje już w odpowiednim miejscu. Pytanie zatem brzmi – Czy ktoś z szanownego grona zamieszkuje na terenach miejscowości o nazwie Banino i w zawiązku z tym czy znajdujące się niedaleko lotnisko zwane lotniskiem LECHA WALEZY nie jest zbyt natrętne w swej naturze. Czy startujące Airbusy nie zakłócają Wam sielankowego spokoju i ciszy nocnej ). Reasumując czy da się żyć z latającymi nad waszymi poddaszami samolotami różnej maści i wielkości. Niebawem najprawdopodobniej stanę się właścicielem działki w tejże miejscowości i chciałbym wiedzieć co mnie czeka (muszę się psychiczni nastawić). Bardzo będę wdzięczy za informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 19.08.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 witam kkj ja właśnie zakupiłem w Baninie działeczke i będe tam sie budował. Ale przebywam tam od 4 lat. Co do samolotów kwestia przyzwyczajenia ja nawet nie wiem kiedy one przelatują. W zależności od wiatru to różnie je puszczają także raz są raz ich nie ma. Co do chałasu to lepszy taki niż odgłos samochodów przejażdzających po ruchliwej drodze. A propo mieszkam też na Morenie i szczeże mówią latają one tam niżej niż nad samym Baninem także gdzie kolwiek sie usadowisz w rejonie Rębiechowa to myśle że i tak bedziesz je podziwiał. Dla mnie one nie przeszkadzają. A Banino super miejscowość jak narazie cisza spokój!! Że tak sie spytam w którym miejsca Banina to moge coś powiedzieć o działkach bo niektóre wyglądają teraz pięknie ale po zimie robią się tam jeziora. A sprzedawane są teraz po okazyjnej cenie 35-45 zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 19.08.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Drugi post i już pytanie poszukuje desek szalunkowych w rejonie Banina i okolic jak narazie znalazłem tartak w Pępowie gdzie facet chce 470zł (dł2-2,5m) za m3 + transport i w Żukowie przy trasie z chwaszczyna 470zł +własny transport. Czy jest realna szansa znalezienia gdzieś taniej. Bardzo bym był wdzięczy na jakieś namiary. Chyba ciężko będzie bo podobne ceny były rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ireneusz M. 19.08.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Ad. OLA.J. Kolbudy ul. Przemysłowa 3, po lewej stronie jak jedziesz w kierunku Łapina, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.08.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Drugi post i już pytanie poszukuje desek szalunkowych w rejonie Banina i okolic jak narazie znalazłem tartak w Pępowie gdzie facet chce 470zł (dł2-2,5m) za m3 + transport i w Żukowie przy trasie z chwaszczyna 470zł +własny transport. Czy jest realna szansa znalezienia gdzieś taniej. Bardzo bym był wdzięczy na jakieś namiary. Nie wiem jak z szalunkowymi, bo interesowały mnie na dach, ale w Bytoni mają po 370 zł (netto) impregnowane ciśnieniowo. Do szalunków impregnacja Ci nie potrzebna, więc powinno być taniej. To jest cena bez transportu. Najlepiej jak sam zadzwonisz i się dowiesz tel. 560-90-41. Kierownik Piotr Skalski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 19.08.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 sluchajcie, jakie rozwiązanie byście doradzali w kwestii więźby i desek, dawać deski z papą? czy bez desek tylko folia bezpośrednio na więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts